Ben tıp okumadım, benim okuduğum lisede biyoluji dersi yoktu, fazladan matematik okuttular bize, daha lisede İTÜ'de mühendislik okuyanların okuduğu matematiği okuduk mecburen matematiğim iyi oldu ama biyolojiden anlamam.
Ama bu dandik maskelerin koruduğunu düşünmüyorum. Maskeler takan kişiyi değil etrafındakileri koruyor. Yani maskeler hasta olan kişi etrafına yayma ihtimali düşsün diye takılıyor. Maske takmayanlar da "ben hasta olmuşsam farkında değilsem de etrafa bulaştırayım umurumda değil" diyen kendi rahatı dışında başka şey düşünmeyen benciller oluyor. Bu mantığı yürütmek için biyoloji bilmeye gerek yok.
Havadan damlacıklar yoluyla geçen bir virus yayılmaya devam ediyorken kapalı alanda başkalarıyla bir arada hem de çok daha yüksek seviyeden nefes alınıp verilen bir ortamda maskesiz durmak ortamda virus kapmış biri varsa başkalarına bulaşma ihtimalini yükseltir. Ne gerek var, açık alanda insanlardan uzak durmak varken daha fazla riske girmenin gereği yok.
söyledikleriniz genel olarak çok saçma:tıpkı antalya merkezde yüksek gürültülü olmayan spor salonu var mı? konusuna tıbbi birikiminiz hatta bioloji bilginiz olmadan konuyla alakasız şeyler yazmanız gibi
"Bu mantığı yürütmek için biyoloji bilmeye gerek yok." demişsiniz bu cümle tüm fikirlerinizin neden saçma olduğunu özetliyor aslında
sizin temel düzeyde bioyoloji bilmemeniz toplumun ayıbı-suçu. bir çeşit müfredat-eğitim kurbanısınız, bilseniz ne değişirdi?
"Bu pandemi döneminde spor salonuna gidebilmek büyük cesaret." cümlesini kurmazdınız
diğer taraftan bilgiyi küçümsemek sizin ayıbınız, metrenin milyarda biriyle metrenin milyonda biri arasında kurduğunuz muhteşem ilişki aşağıdaki doktorun dedikleriyle uyuşmuyor
https://www.youtube.com/watch?v=CeBGxKcV2CQ
maskeler konusunda hukuki sebeplerle fikir belirtemiyorum ama şu kişi şunu düşünüyor diyebiliyorum.
tıp bilginizin olmaması "Hala çaresi bulunamamış bir hastalığın virusu ortalarda yayılırken dikkat edin." demenize sebep veriyor normal ama
çıkarımınız yine yanlış:
dünyada beni gerçekten korkutacak virüsler bulunmakta ama covid 19 ve diğer corona virüsleri ailesi bunlardan değil.
korkuyla değil akıl ve mantıkla yaklaşmayı tercih ediyorum. size de tavsiye ederim, ilk adımınızı bilmediğiniz konularda konuşmayarak atabilirsiniz...