- Konu Yazar
aeanın küfrettiği arabacılardan sonra başımıza yeni bi bela çıktı anlaşılan, lidar teknolojisi kullanmak yerine ucuza maledilmeye çalışılan teslalar...
Tesla’nın üzerinde milyon tane sensör varken lidar kullanmayarak mı tasarruf yapacaklar?
elon’un haklı olduğu konulardan biri bu. insan görüntü ile yapıyorsa makina da görüntü ile yapmalı.
Tesla’nın üzerinde milyon tane sensör varken lidar kullanmayarak mı tasarruf yapacaklar?
elon’un haklı olduğu konulardan biri bu. insan görüntü ile yapıyorsa makina da görüntü ile yapmalı.
We can conclude from the paper that other than spending $7,500 on a LIDAR device, you could get a few cameras that only cost $5 and get nearly the same accuracy.
Niye?elonun haklı olduğu konulardan biri bu. insan görüntü ile yapıyorsa makina da görüntü ile yapmalı.
Araba kazalarında otopilotla normal sürücülerin kaza istatistiklerini karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. Çoğu herif dalıyor telefona bakıyor trafiği ciddiye almıyor vs. gibi nedenlerden kaza yapıyor kendi ihmalleri sonucu. Ben trafikte çok dikkatliyim önlemimi alıyorum başkalarının hatalarını kompanse edebiliyorum ve kaza yapmıyorum. Otopilot kazaları ise sürücülerden bağımsız elektronik aksamda çıkan sıkıntılar nedeniyle olduğundan önlem alamıyorum rastgele bir gün ölebilirim.
İnsanınki de bir nevi yazılım hatası. Bir an gözünü yoldan ayırdığında veya bir kurala uymadığında kaza olabileceğini idrak edemiyorsa ciddi bir yazılım sorunu vardır o insanda, trafikten çekilmesi gerekir.
Trafikteki EN tehlikeleri ben size söylim ;
1 - 41 plakalı TÜM araçlar ,
2- Arka camında Osmanlı turası olan DOBLO lar.
İyi sürüşler.
seyir halinde elinde telefonlala oynayan dingillerin yerini kimse alamaz bu tayfada birkaç motorcu arkadaşta mevcud
https://towardsdatascience.com/why-tesla-wont-use-lidar-57c325ae2ed5
Soyle bir makale buldum.
Teslanin uretim kalitesindeki sorunlar vs genel olarak maliyeti dusurmekten kaynakli oldugu icin mantikli geldi aslinda. Birde LIDAR ticari ucaklarda falanda kullaniliyor. Bence sebep tamamen ekonomik.
Niye?
Yapabiliyorsa yapsın... Ama yapamıyor belli ki...
Kulağa güzel geliyor da içi boş. Sağlam bir mantığa dayanmıyor. İnsan ve makina teknik olarak bir mi ki öyle bir mantık geçerli olsun? Tabii ki değil. Beceremediler de. Ve iki kişi öldü. Güncel Toyota Corolla da bile standart olan radarın iptali Tesla ya ne kadar kazandırdı bilmiyorum ama fatura şimdilik en az iki kişinin hayatı, benim de potansiyel hayati tehlikem. Bu noktada "insan gözle yapıyorsa kamera da yapacak" iddiası propagandadan öteye geçmiyor."insan gözle yapıyorsa kamera da yapacak" duruşu da bence güzel bir yaklaşım.