karanlıkta en iyi görüş nasıl sağlanır?

dün akşam şehirlerarası yolda giderken neredeyse önümü görmeden 100 ile yolculuk yaptım, önüme köpek vs çıksa son 1 snye kadar farkedemezdim.
akşam görüşü en iyi hale getirmek için neler yapılabilir?

çok karanlık ve trafiği az olan yollara çıkmamak en iyisi. Normal trafik varsa seninle yaklaşık aynı hızda giden birini takip mesafesini koruyarak takip etmek nispeten güvenlidir. Far ayarlarınızı da max uzağı gösterecek şekilde ayarlamak gerek tabi.

Mersin İl Temsilcisi
Ben sonar sistem ya da egitilmis yarasa tavsiye edecektim.
Sirf konu acmak icin mi aciliyor anlamiyorum ki. Sonra da niye dalga geciyorsunuz diyorlar.
Isigin zayifsa ustana gidersin, ampulu buyutursun, olmadi role takar daha da buyutursun, olmadi ek isik kaynagi kullanirsiniz!
Bunu da google dan arastirip en az 1000 konu icinde bulabilir, en az birkac bin magazada isik kaynagi ilani bulabilirsiniz.

Linkdeki ürünü ciddiye alan kimse olmaz umarım. Karşıdan gelen uzunlarını yakmış bir araç size kısa süreli körlük yaşatabilir ve rahatlıkla kaza yaptırır.

Yarasa eğitmek daha güvenli. Olsa olsa kanınızı emer.

Mersin İl Temsilcisi
Linkdeki ürünü ciddiye alan kimse olmaz umarım. Karşıdan gelen uzunlarını yakmış bir araç size kısa süreli körlük yaşatabilir ve rahatlıkla kaza yaptırır.

Yarasa eğitmek daha güvenli. Olsa olsa kanınızı emer.

Zaten egitilmeden once "yarasa" diyorlar.
Egitimden sonra "yariyor"
Yaramasa, egitmezdik...
Ama yarar-yaramaz kullaniciya gore degisebilir!
Sonucta, yarasin diye seyediyoz...

Ben sonar sistem ya da egitilmis yarasa tavsiye edecektim.
Sirf konu acmak icin mi aciliyor anlamiyorum ki. Sonra da niye dalga geciyorsunuz diyorlar.
Isigin zayifsa ustana gidersin, ampulu buyutursun, olmadi role takar daha da buyutursun, olmadi ek isik kaynagi kullanirsiniz!
Bunu da google dan arastirip en az 1000 konu icinde bulabilir, en az birkac bin magazada isik kaynagi ilani bulabilirsiniz.

Yok hocam,´´Gönül gözü´´varken gerek yok yarasaya,sonara..

Di mi yaaa...
Ama her kisi o gonule sahip olmuyor..
Karayollarinin sirrina ermek gerek..

Gönülden,gönüle değişkenlik göstermekle beraber,her daim hüsnüzan çerçevesinde,yolun durumuna göre sağlam bir niyetle kontak açmak en hayirli olanidir..

Konuyu açan arkadaşada,işinde uzman bir motosiklet elektrik tesisatindan anlayan bir ustadan yardim almasi.

Son düzenleme:
Konu açan arkadaşın başka cevabı yok ama olsun, konuyu ileride okuyacak birilerine bir iki yorum kalsın.

Mevcut tesisatın sağlam ve sorunsuz çalıştığından emin olunur. (arıza varsa giderilerek sorun çözülür)

Mevcut tesisat da yetmiyorsa gözler kontrol ettirilik. (sorun varsa tıbbi yardım alınır)

Gözler de sağlamsa ve buna rağmen aydınlatma yetmiyorsa geliştirme yoluna gidilir.

Geliştirme de çok fazla alternatif yol vardır, ben üst seviye otomobillerde kullanılan D1S, D2S ya da D3S bi-xenon ampul, mercek ve balast bir sisteme geçilmesini öneririm. Balast olarak ta GEN5 öneririm.

İlave olarak sis farı şeklinde destekleyici mercekli led farlar öneririrm.

NOT:Yarasa fikri için arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, güldürürken öğrettiler. Sağolsunlar.

Temiz ve şeffaf bir vizör, iyi aydınlatma, riayet edilen trafik kuralı dahilindeki hız sınırı.

karşı şeritten gelen ayılar, uzunlarını kapatsalar, far ayarlarını düzgün yapsalar, bunu yaşamazsın emin ol. ama bizim ayılar bunu anlamıyor.

Farları ustaya göster. Gece gece görüşün iyi değilse 100 le gitme. İntihara meyil mi var acaba????

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Gece yolculuk yapmak "zorunda" kalırsanız. (Öncelikle yapmayın otoban dışında)

Novigasyon ile gitmek yolun ilerisi hakkında bilgi verir ama asıl tehlike yolda ki taş hayvan ..vb şeylerdir. Durabilecek süratte gitmek en garantilisidir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar