Arama sonuçlarınız

1. tommygun

Tiger 660 ve Tracer 700

Tiger Sport 660'da gaz tepkisi çok minik de olsa gecikmeli geliyor deniyordu. Bunu bir araştırmanızı öneririm. Sırf bu sorun nedeniyle çok severek aldığınız motorunuzdan sürüş keyfi alamayabilirsiniz.
  2. tommygun

X-Max 250 Yeni Motor Blogu Yapılmış Alınır mı?

Normal şartlarda orijinal parçalarla, bilen iyi bir ustada toplanmış motor alınabilir ama bu işlerin riski büyük. Aldıktan 5-10000 km sonra yine dağılabilir. Toplama işlemi sırasında hangi parçalar değişti, neler yapıldı, neler "bu daha idare eder" dendi, hep muamma. Bütçe darsa ben risk...
  3. tommygun

Yağ değişimi

Yağ bir motosikletin en önemli unsurlarından biridir, bu nedenle yeterli beceri, tecrübe ve gerekli ekipmanınız yoksa bu işlere girmeyin, üç kuruş fazla para verip bir ustada yağ değişimi yaptırın ve kafanız rahat, motorunuz sağlıklı olsun.
  4. tommygun

dominar 400 kararımdan pişman oldum

O yumruk olayını hepimiz rahmetli AEA'dan duyduk. Gerçek hayatta yok öyle bir şey. Herkesin bacak boyu, depoyu kavrama imkanı, motorunun boyutu, kol uzunluğu farklı.. Siz başaklar ile depo arasında yumruk mesafesi bırakacağım diye uğraşmayın, vücut ölçülerinize göre depoya sıfır da...
  5. tommygun

Debriyaj balata segmansız motor nasıl

Kendine "ustayım" diyen bazı arkadaşları budaklı meşe odunuyla dövmek gerekiyor. Lafa bak "biz boşuna mı usta olduk?" senin ben ilkokul öğretmenine işkence edeyim.
  6. tommygun

HONDA NC 750 X DCT

Dct hımbıl adam işidir, debriyaj manetini çekmeye ve vites atmaya üşenen skuterci ruhlu, tembel adam işidir. Geçen sene Nt 1100 dct'yi s2 modunda kullandım. Güzeldi ama motosiklet değildi.
  7. tommygun

[S]Kaza sonrası yamulan gidon değişimi (ceza/inspekşın)

Ahali daha rahat anlasın diye destek olalım. İnspekşın (inspection) dediğimiz burada Tüvtürk muayenesi anlamına geliyor. Sorunuzun cevabına gelirsek; hayır, farklı gidonla ceza yemezsiniz, muayeneden de geçer. Bu arada yamuk gidonunuz da boruyla çektirilerek düzeltilebilir.
  8. tommygun

Egzoz cezası yedim yedi eminden motoru nasıl çıkarırım?

Geçmiş olsun, bu da size ders olsun. Gemini şunları söylüyor; Egzoz modifikasyonu (abartı egzoz) veya mevzuata aykırı sistemler sebebiyle aracınız trafikten men edildiyse, aracınız çekici ile yediemin otoparkına çekilir. Aracınızı otoparktan çıkarmak ve trafikten men cezasını kaldırmak için 30...
  9. tommygun

dominar 400 kararımdan pişman oldum

X Pulse'un gidebileceği hızlarda gittiğinizde Dominar'da da rüzgar sizi rahatsız etmeyecektir. Ne kadar tur camıymış, deflektörmüş taksanız da en nihayetinde naked makine, illa ki o rüzgarı yiyeceksiniz, tam korunmanız mümkün değil. Bir de Gp öyşe aşırı bir mühendislikle ürün üreten bir firma...
  10. tommygun

Yüksek devir

125 cc makine, 12-13 bg güç verir diye düşünüyorum, siz 50 km hıza hangi viteste ulaşıyorsunuz? Örneğin 1. ya da 2. viteste 50 km hız ile gitmeye kalktığınızda motorunuzun güç düşüklüğünden kaynaklı redline'da olması normal. Motorunuzda vites değişikliklerini hızınıza göre değil de çıkılan devre...
  11. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

İyi hadi öyle olsun, elbet denk geliriz asfaltta :)
  12. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

Len enduro yapacağım ayağına yazlığa mı kaçıyorsun? :)
  13. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

5'inde İzmir'de olacağım, saatleri denkleştirirsek Yörsan'da seni karşılarım ama orada köfte yenmez, en yakın Balıkesir merkez ya da Akhisar
  14. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

Ben nefret ediyorum topraktan ama İzmir'e gelirken elbet Bursa'dan geçeceksin.
  15. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

Yunan'a kaçacağım, İzmir'de bulur beni espresso
  16. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

@mertowski 'nin köfte haritasında paylaştığı bir yer var, bu adamın damak zevki bana uyuyor, ben bir deneyeceğim. (Bursa Döner Sofrası) https://maps.app.goo.gl/zwLZWMyq3tnXnCR19
  17. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

Köfte yemekten imanımız gevredi, menüyü çeşitlendirmek lazım :)
  18. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

Gelin buraya size cantık yedireyim :)
  19. tommygun

R25 motorum gitmiyor

Bujiniz eskiyse ya da tırnak aralığı değişmişse farklı belirtilerin de olması gerekir diye biliyorum. Örneğin rölantide saçmalama, motorda tekleme, yakıt tüketiminde artış vs
  20. tommygun

Muğla İçi Motor Önerisi

Geliş tarihinizi önceden bileyim ki ona göre şehirden en az 300-500 km uzaklaşayım :)