Arama sonuçlarınız

1. Alisilin

Scooterinde kışın 5w(x) motor yağı kullanan var mı?

Konuyu hortlatiyorum. Bugün Cygnus L scooterime 5w30 tam sentetik araba yağı koydum. Bu motor senelik 1.000 km yaptığı için eldeki yağı kullanmak istedim. Vistesli motosikletime jaso ma onaylı yağ kullanıyorum lakin scootere gerek görmüyorum. Bu konuları biraz araştırdım. İkiye ayrılmış...
  2. Alisilin

30 bin tl altı bisiklet önerisi

Decathlon bisikletlerine de bakabilirsin. Dağda ya da çok bozuk yollarda kullanmayacaksan şehir bisikleti tavsiye ederim.
  3. Alisilin

Karter Yamulmuş Zararı Olur Mu? (Otomobil)

Araç 1.4 HDI Nemo. Arac liftteyken farkettik karter baya bir taraflı olarak içe yamulmuş. Biliyordum aslında ama bu kadar olduğunu anca araç havadayken görebildim. Herhangi bi delinme ya da sızıntı yok. Böyle kulanmanin bir zararı olur mu? Bı taraf düzgün bir taraf göçmüş içe.
  4. Alisilin

Rektefiye Olmamış, Gördüğünüz En Yüksek Km Motor Hangisidir?

İlk örneği ben vereyim 80 binde Honda Titan görmüştüm hiç motor bölümü açılmamış. Kendi motorum Ybr 42 binde. Acaba daha ne kadar dayanacak diye de merak ediyorum. Arabada çok örneği var ama sizin bizzat bildiğiniz gördüğünüz en yüksek km nedir?
  5. Alisilin

Motor Yağını Üstten Çekmenin Zararı Var Mıdır?

Otomobil ya da motosiklet yağ değişiminde yagi karterden boşaltmak yerine üstten çekmenin bı zararı var mıdır? Karterden bosaltmakla üstten cekmenin artıları eksileri var mı?
  6. Alisilin

Ybr Satıp Yeni 125 Lik Alma Kararsızlığı

2006 model 42 Bin de Ybr 125 im var. Sıfırdan beri bende sayılır. Motordan her türlü memnunum. Lakin artık 18 yaşında ve masraflar başlamak üzere diye düşünüyorum. Çünkü daha debriyaj balatasi dahil hiç bir masrafim olmadı. Bı kaşıntı oluyor Acaba diyorum sıfır bı motor mu alsam Raider 125...
  7. Alisilin

Sıfır Araç Neden Çok Yakar?

Hep merak etmisimdir, sıfır motosiklet ya da araba neden çok yakar? Ya da bı şehir efsanesi mi? Ya da gerçekten öyle mi? 'Abi 3- 5 bin km bın yakıt düşer, oturur' ' Az bin 1 lt kesin düşer ' vs laflarını hep duymusuzdur. İlk akla gelen rodaj denebilir. Yakıtı gönderen ayarlayan enjeksiyon...
  8. Alisilin

Bisiklet Önerisi

Spor amaçlı haftada 1-2 kez 15-20 km kullanacağım bı bisiklet arıyorum. Araştırdıkça kafam karıştı. Hazır bildiklerimi de unuttum 😀 Yolun yarısı asfalt yarısı toprak yol ama orman dağ değil hafif tumsekli toprak yol. Dağ bisikletleri ağır ve kalın tekerli olduğundan şehir bisikletine...
  9. Alisilin

Nemo 1.4 HDI Hangi renk direksiyon yağı uygundur?

Aracım Citroen Nemo 1.4 HDI. Direksiyon yağı en son ne zaman değişmiş bilmiyorum. Yağın rengi kararmış baya. Kendim değiştirmek istiyorum lakin bu yağın çeşitli renkleri mevcut. Hatta şanzıman yağıyla aynı yağ diyorlar çoğu videoda ki yağ satan sitelerde açıklamalarda da hem şanzıman hem...
  10. Alisilin

90/90-18 Yerine 3.0-18 Ebat Olur Mu? (YBR 125)

Elimde arkadastan kalma yeni bı lastik var ama ebat biraz ufak. Arka lastik olarak kullanacam. Normalden biraz küçük oldugu için acaba dengede ya da frenlemede sorun olur mu? Öyle son sürat kullanan biri değilim sakin işe gidip gelcem. Tecrübesi olan var mı?
  11. Alisilin

Cygnus L Hız Göstergesi Sorunu

2014 model Cygnusum var. 18 bin km.de. Bugün farkettim km sayacı çalışıyor ama hız gostergesi çalışmıyor. Km teli olsa hiç biri çalışmazdı diye düşünüyorum. Yapabileceğim bisey var mı az çok elimden gelir tamir işleri.
  12. Alisilin

1.4 Hdi Mazot Geri Dönüş Hortumu Hangisi?

Aracim Nemo 1.4 Hdi. Sanirim cogu aracta bulunan aynı ünite. Mazotta su olduğundan şüphelendim bikac lt mazot çekip kontrol edecem. Lâkin 2 mazot hortumu da yan-yana ve nereye girdiği de gözükmüyor. Rasgele söküp hava yaptırmak istemiyorum anlayan var mı hangisi geri dönüş?
  13. Alisilin

Deri Ayakkabı Açar Mı?

Gecen hafta Desadan 1 numara küçük deri ayakkabı aldım. Hem satıcı yetenekliymis iteledi 😀 hem de tek kaldığı için fiyat uygunmuş kaçırmamak istedim. Boy iyi yanlardan sıkıyor. Adam kesin acar diye ikna etti beni. Deri yumuşak deri. Bigun ışe giydim ayagimi mahvetti. Internette bi sürü öneri...
  14. Alisilin

Motosiklet Önden Çeker Olursa?

Belki size sacma gelecek ama bazen bu soru aklima geliyor. Oldu da bi şekilde aktarmayı yaptılar ve motosiklet araba gibi önden çeker oldu diyelim. Mantik yurutelim bunun ne gibi artısı ve eksisi olur. Ilk aklima gelen 2 eksi yönü, virajlarda gazı kessek motor freni motoru yatırırdı diye...
  15. Alisilin

Ys125 Tutulmadı Mı?

Senelerdir kullandığım Ybr'mi değişmek isiyorum bazen. Yamahadan memnun kaldığım için Ys 125 lere bakıyorum. Sahibindende 32 ilan var sadece. Motor hakkinda da dogru duzgun bilgi yok. Pahalı olduğu için satmadı desem ucuza muadili de yok. Sorunlu bi model midir nedir bilgisi olan var mi? Ybr...
  16. Alisilin

Soğuklarda Motorun Zor Çalışması

Ybr 125 40 bin km.de. ilk çalıştırmada jigleyle bile 2 3 defa uzun marsta çalışıyor. 2 dak. çalıştıktan sonra tek marsta sorunsuz çalışıyor. 2 dak ısınınca herşey stabil. Rölanti gaz yeme v.s. sorun yok. Hava ayarı mı gerekli subap ayarı mı lazım acaba? Karburatorlulerin kaderi bu desek bi...
  17. Alisilin

Akü Sarjindan Anlayanlar Bakabilir Mi?

Marş basmayan aracımin akusunu söktüm şarja taktım. Belki kurtarabilirim diye bi denemek istedim. Şarj cihazım akıllı cihaz denilenlerden. Tüm kapakları söktüm. Gözlerden bakıyorum 5 tanesi kaynama yapıyor 1 tanesinde hiç hareket yok. Bu normal midir? Yoksa o bolum ölmüş müdur?
  18. Alisilin

Ybr 125 Ön Fren Basili Kaliyor.

2000 km once ön balatalari degistirdim. Bulunduğum ilde orijinal bulamadim yan sanayi taktim. Balata yuvaya biraz zor oturdu tasladim uydurdum. Ilk baslarda pek tutmadi sonra alıştı sorunsuz kullaniyordum. Gecen farkettim ki fren basik kaliyor. Teker elle zor donecek kadar fren sıkıyor...
  19. Alisilin

Bu nedir Amac Ne? ( ilan icerir)

Araba lastigi bu sanirim. Virajlarda nasil donuyor acaba ya da 150 lik motor nasil yurutecek ? https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ramzey-ramzey-150-23-telefonla-takas-olur-832704900/detay
  20. Alisilin

Clio mu, Fiesta mi? ( Dizel 2012 ustu)

Arac sehir ici ve kisa mesafelerde kullanilacak. Arasira koy yollarina da gidilecek. Aradigim ozellik en basta saglamlik ve sarf malzemelerin ucuzlugu. Gerek yuruyen aksam gerekse motor olarak dayaniklilik ariyorum. 4 senedir Focus 3.5 kullaniyorum Forddan memnunum lakin Clioyu da...

Yeni mesajlar