Bununla ilgili yabancı şu videoyu izlemiştim, tavsiye ederim:
https://www.youtube.com/watch?v=hEZeR9E3JyY
İngilizce bilmeyenler için hızlıca tekrar izleyip özetliyeyim dedim:
Araba lastikleri tabii ki de motosiklet üzerinde sürmeye uygun değil ve şöyle dezavantajları var;
*- Motoru yatırdığınız zaman tekerler sürekli dik konuma dönmek isteyecek ve bunu counter steering yaparak düzeltmeniz gerekiyor. Denge açısından olumsuz bir etki
*-Arazide kullanmak için uygun değil
*+ Fiyat, kullanım ömrü çok daha uzun
*+- Yağmurlu havada
motor dik konumdayken daha geniş ve düz lastik olması yüzey alanını arttıracaktır. Daha geniş lastiklerin yağmur/kuru performansı ile ilgili karşıt görüşler var, kendi takdirinize bırakıyorum. Ama benim görüşüm sadece dik konumdayken fren performansı bir nebze artacaktır ama geniş yüzey alanı, cm2'ye düşen ağırlığı azaltacağı için tekeri kitlemek daha kolay olacaktır
Videoyu ve benzeri kaynakları incelerseniz fikir edinebilirsiniz, kullanılmayacak kadar tehlikeli olmasa da motosiklet binecek kadar paranız varsa motosiklet lastiği kullanacak kadar paranız da vardır diye düşünüyorum, en azından en ucuzunu alırsınız araba lastiği alana kadar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:36 ----------
Linki bulamadım yutup da izlemiştim , arkaya otomobil lastiği takmıştı adamin biri , virajda falan o biçim yatıyordu , ama sebebi neydi videodan anlayamamıştım
Takılacaksa sadece arkaya takmak daha mantıklı, arka kayması neyse de ön kayarsa aniden beyaz bir ışık belirebilir