Arama sonuçlarınız

1. Ahmet d

Pcx Yakıt tüketimimi %20 düşürdüm

geçenlerde yakıt ortalamamı nasıl düşürebilirim diye bir konu açmıştım. Bazı kişiler bunun gereksiz olduğunu düşündü ama onlara fikirleri için🚮teşekkürler Yardımcı olmak için önerilerde bulunan arkadaşlarada teşekkür ederim. Benim yakıt tüketimimi düşürmemde en çok işe yarayan iki şey oldu. 1...
  2. Ahmet d

Motosikletin yakıtını en çok hangi parça etkiler?

Motosikletimin yakıtı en verimli şekilde yakmasını istiyorum. yakıtı en çok düşüren parça nedir? Pcx’im 22binde 100/2.5L ortalama Bi tık daha düşürmek istiyorum bunu neler yapmalıyım?
  3. Ahmet d

Tamir hastası oldum galiba

motosiklet evin önündeyken hiçbirşeyi olmasa bile veya bakımları tam bile olsa sağını solunu kontrol ediyorum. Baktım bozuk biryer yok debriyaja ayar yapıyorum,karbüratörle oynuyorum,paslı yerleri temizliyorum. Küçük çocuk gibi mutlu oluyorum motorla uğraşırken çünkü çocukluk hayalimdi bu günler...
  4. Ahmet d

Beyler bu fiyat normal mi?

pcx 20 bine gelmişken varyatör bakımınıda yaptırıyım dedim. İnstada gördüğüm honda marmara yakınında olan özel bir servise gittim Varyatör bakımı sök temizle tak 2250 tl dedi Düzgün olsun sıkıntı yok diye kabul ettim ama meraktan hondaya gidip fiyat aldım 1500 tl dediler aynı işleme ama honda...
  5. Ahmet d

Motosiklet düzgün çalışmıyor yardımınız lazım dostlar

eski model driftimin sesi iyice değişmişti ve zor çalışıyordu. Çalışıyor ama hemen stop ediyor. Gaz verirsem çalışıyor ama yakıtı tam yakmıyor patlama sesi geliyor bloktan. Subaptandır diye düşündüm, Orj subap değerleri emme 0.6 egsoz 0.8 Sentil ile ayarlarını yaptım. Hava ayarını kontrol ettim...
  6. Ahmet d

250 cc üstü Kymco scooter alınır mı

Pcx125 den geçmek istediğim bir sonraki scooter markası. birçok model olduğu için net bir model yazmadım ama benim için önemli olan çok sorun çıkarıp çıkarmayacağı yani uzun bir tura çıkmak istesem acaba dedirtir mi? Kullanan arkadaşlar öneride bulunursa sevinirim.
  7. Ahmet d

Youtubedaki işe yarar motosiklet kanalları önerileriniz

benim her canım sıkıldığında öylesine açmama rağmen yeni birşeyler öğrenebildiğim kanal hala AEA’dır. Babuşun bende yeri çok ayrıdır,motosiklet kullanmayı onun videoları sayesinde öğrendim. Bazı teknik bilgiler için fortnıne kullanıyorum. Artık tamir hakkında merak ettiklerimi çoğunlukla...
  8. Ahmet d

Motosiklet zincirinde bi kısmın fazla gerilmesi

Motosikletin zincir ayarını yaparken hep o gergin yere göre ayar yapıyorum ama bu surum saçma geliyordu. Araştırdığımda genel olarak zincir bitmiş değişicek gibi yorumlar gördüm. Yeni zincir aldım değiştirdim ama durum aynı zincir hep o kısma gelince fazla geriliyor sonra bollaşıyor. Bu durum...
  9. Ahmet d

Ucuz zincir dişlinin yahnisi

driftim 24 bine geldi ve artık zincir dişliyi değişeyim dedim. İnternetten 600 tlye mh drift zincir dişli seti sipariş verdim. Önceden fark etmemiştim bugün zincir ayarı yaparken fark ettim, gergiler sona dayansa bile zincir tamamen gerilmiyor biraz boşluk kalıyor. Normalde zincir bollaştıkça...
  10. Ahmet d

Yağmurda paçaların leş gibi olması sorunu

Motosikletimin çamurluğu olmasına rağmen suyun en az olduğu kısımlardan geçmeye çalışmama rağmen pantolon paçalarım çamura bulanıyor sırılsıklam oluyor. Ayakkabılarda desen aynı sorun onda da var. Motorun su atmasına bi çare bulamadım o yüzden ayakkabı sorununu çözmem gerek. Bana su...
  11. Ahmet d

Vexo motosiklet botu pişmanlığım

Şekli tarzı hoşuma gittiği için aldığım ve su geçirmez diye özellikle yazan bot yerdeki su birikintisinden geçince içi su dolmaya başlıyor. Yağmurda su geçirmiyor ama yerdekiler sular yüzünden çok rahatsızım bu durumdan. Motosiklet botu kullanlar sizinde bu tarz bir sorununuz var mı? Su...
  12. Ahmet d

Anlas wintergrip 2 yol tutmuyor

125 cc Motosikletime kış öncesi caprayı çıkarıp winter grip 2 taktım. Capra ile yağmurlu havalarda kaymayan motor winter grip ile yanlamaya başladı gazla. Kış temelli yapılmış olan lastik yağmurda tutuşu böyle bırakıyorsa karda ne yapacağımı cidden düşünmeye başladım. Lastik yeni üretim, doğru...
  13. Ahmet d

Yağ çubuktan mı ölçülmeli blok göstergesinden mi?

Motosikletimin yağ çubuğuna baktığımda yağ gözükmüyor ama blok göstergesinde yağ olması kısımda gözüküyor. Bazı ustalar yağ çubuğu yerine blok göstergesine göre ayarladığı için şuan için böyle ölçüyorum. Çubuktan ölmek istersem daha fazla yağ koymak gerekiyor o zamanda blok göstergesi çok dolu...
  14. Ahmet d

Bizim insanımızın herbokolog olması durumu

motosikletimin bakımınıda tamirinide ben yapıyorum. canım sıkılırsa boyuyorum bazı yerlerini hatta. Yazılım işi yapan bir tanıdık motoruma bakıp burasını böyle yapmayacaktın yanlış olmuş,rengi kötü olmuş. Bok gibi yapmışsın motoru dedi. Dalyarağın motosikleti kendi zevkime göre modifiye etme...
  15. Ahmet d

Rolanti saçmalığı

Motosikletimi çalıştırınca rolanti düşük başlayıp ısındıkça artıyor. Normalde tam tersi olması gerek diye biliyorum. Hava ayarını değiştirip denedim aynı. Rolantiyi yüksek tutarsam bi fark olmuyor ama motor gereksiz yüksek çalışıyor o zamanda. Normal mi düşük başlayıp normale dönmesi? (Buraya...
  16. Ahmet d

Motosikletinizi hangi temizlik ürünleriyle temizliyorsunuz?

Sarıgüç-bez-wd40 benim kullandıklarım Önerebileceğiniz ürün var mı? Metal kısımlar için ürün arıyorum. Yabancıların videolarında gördüğüm farklı renklerde ürünler var. Metal kısımlarda kullandıkları pembe sıvı nedir bilen var mı?
  17. Ahmet d

Kışın üşümemek için neler yapıyorsunuz?

Tekirdağda kış sert geçiyor, hem kar hem yağmur hemde soğuk hava ne arasan var. İçlik,kışlık eldiven,birkaç katman şeklinde giyim Elimden gelen ne varsa yapıyorum ama soğuktan ve ayaklarımın ıslanmasından çok rahatsız oluyorum. Vitesli motorumu scooter ile takas yapacağım kış gelmeden yoksa bu...
  18. Ahmet d

Çinli motorumla 10 bin km yağ testi

İki motorum var birisi pcx diğeri mh drift Driftin bin km olması ucuz olduğu için anlaşılır ama honda gibi sağlamlığıyla bilinen bir marka neden 3000 km demiş türkiye için anlamıyorum, gerçekten motorun sağlığı için mi gerekli yoksa para kazanmak için mi merak ediyorum. Bu yüzden bi test...
  19. Ahmet d

Pcx lastik tavsiyesi

Motorumun üstünde fabrika çıkışlı mıchelin var Ben kaliteli tutuş sağlayan bi lastik istiyorum. Aklımda pirelli var ama daha önce denemediğim için fikir sahibi değilim. Diğer seçeneklerimde mitas ve anlas var. Bu üç markanın en iyi modeli nedir? F/p olarak değil sadece performans soruyorum.
  20. Ahmet d

Vizördeki çizikleri gidermenin bir yolu var mı?

Yeni aldığım kaskımı düşürdüm vizörü çizildi. Çizik yüzünden yola odaklanamıyorum. Düzeltmenin bir yolu var mı acaba?

Yeni mesajlar