Vexo motosiklet botu pişmanlığım

Şekli tarzı hoşuma gittiği için aldığım ve su geçirmez diye özellikle yazan bot yerdeki su birikintisinden geçince içi su dolmaya başlıyor.
Yağmurda su geçirmiyor ama yerdekiler sular yüzünden çok rahatsızım bu durumdan.

Motosiklet botu kullanlar sizinde bu tarz bir sorununuz var mı? Su geçirmez diye satıldığı için botu iadeye yollasam iade tarihi geçmiş olmasına rağmen iade olur mu?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yağmurda su geçirmeyip yerdeki suyu nasıl geçiriyor onu anlamadım. Bot su seçiyor yerdekini geçiriyor, göktekini geçirmiyor. Bana çok ilginç geldi. Garanti için üretici firmaya gönderebilirsin belki üretim hatası vardır değiştirirler.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Tam olarak hangi model acaba, Vexo Diablo olabilir mi? Su geçirmez diye satmamışlardır. Suya dayanıklı yazarlar genelde. Yağmurda belki bir saatlik sürüşte su geçirmeyebilir ama bu süre uzarsa içine su almaya başlar. Çizme gibi değildir, su birikintisine basarsanız üst tarafındaki dikişlerden su almaya başlar. Ben de sizin gibi tecrübe etmiştim.
Bu arada bot suya dayanıklı olduğundan içinin kuruması da zor oluyor. Bende üç gün sürmüştü kuruması.
GoreTex membranlı olanlar biraz daha suya ve yağmura dayanıyor ama sonunda onlar da bir süre sonra su geçirmeye başlıyor.
En iyisi botunuzun üzerine su geçirmez bot yağmurluğu giymeniz olacaktır.

Son düzenleme:
Yağmurda su geçirmeyip yerdeki suyu nasıl geçiriyor onu anlamadım. Bot su seçiyor yerdekini geçiriyor, göktekini geçirmiyor. Bana çok ilginç geldi. Garanti için üretici firmaya gönderebilirsin belki üretim hatası vardır değiştirirler.
Su birikintisinden geçince yerden sıçrayan su işte
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tam olarak hangi model acaba, Vexo Diablo olabilir mi? Su geçirmez diye satmamışlardır. Suya dayanıklı yazarlar genelde. Yağmurda belki bir saatlik sürüşte su geçirmeyebilir ama bu süre uzarsa içine su almaya başlar. Çizme gibi değildir, su birikintisine basarsanız üst tarafındaki dikişlerden su almaya başlar. Ben de sizin gibi tecrübe etmiştim.
Bu arada bot suya dayanıklı olduğundan içinin kuruması da zor oluyor. Bende üç gün sürmüştü kuruması.
GoreTex membranlı olanlar biraz daha suya ve yağmura dayanıyor ama sonunda onlar da bir süre sonra su geçirmeye başlıyor.
En iyisi botunuzun üzerine su geçirmez bot yağmurluğu giymeniz olacaktır.
Herşey için çok uğraşıyoruz be abi

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çare. Pantolon da ıslanmaz.
jqspmvw.jpg

Motosikleti
D400
Demek ki neymiş sadece şekil şukul için gidip bunlara para vermeyecekmişsin :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eskiden forumun çok değerli bir üyesi olup her sorun ve sıkıntımızda bizlere destek olan ve maalesef kendisini buralardan kaçırdığımız Kural (Z)'nin senin sıkıntına çözüm olabilecek bir videolu çalışması var, botta da kullanılabiliyormuş. Eğer iade edemezsen ya da yeni bot almaya şu an bütçen yetersizse link verdiğim konuyu bir açıp okumanı, vidoyu izlemeni tavsiye ederim.

https://www.motosiklet.net/forum/konu/mumlama-ile-su-yalitimi.201340/

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Büyük ayakkabı mağazalarında botlar için su geçirmezlik spreyleri satılıyor. Bunlar hem derinin aşırı kuruyup çatlamasını önlüyor hem de su geçirmez tabaka oluşturuyor. Yaz kış demeyip en azından 6 ayda bir du şekilde bir sprey sıkınca hem botun deri kısımları kuruyup çatlamıyor hem de su geçirmezliği devam ediyor. Bu şekilde bakım yapılmazsa ne olursa olsun isterse piyasada en pahalı en iddialı bot markası olsun bir süre sonra küçük çatlaklar oluşur ve o su bir şekilde bir yerlerden girer. Kimi iyi pahalı markalarda bir süre sonra su alma şikayetleri rastlanması da bu yüzden olabilir. zamanlar üretimde üzerine kaplanan su geçirmezlik elbet gider.

Ben yılda iki kez falan botlarıma bu şekilde sprey sıkıyorum, kokusu kötü diye bu işi balkonda yapıp botları bir gece balkonda bırakıyorum. Bu şekilde 2017'de aldığım uzun adventure botlarım hala su geçirmiyor. Yeni botlarımı da Mayıs ayında almıştım, yaz geçti, onlara da sprey sıkmak lazım ama evde bitmiş, bir teneke sprey 2-3 yıl yettiği için bittiğini farkında değildim, bir ara bu işi yapacağım.
Yukarıda tommygun arkadaş yazmış mumlama da işe yarayan bir yöntem ama zaten bu spreylerin yaptığı da ebnzeri, uygulaması daha kolay.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar