Motosiklet zincirinde bi kısmın fazla gerilmesi

Motosikletin zincir ayarını yaparken hep o gergin yere göre ayar yapıyorum ama bu surum saçma geliyordu.
Araştırdığımda genel olarak zincir bitmiş değişicek gibi yorumlar gördüm.
Yeni zincir aldım değiştirdim ama durum aynı zincir hep o kısma gelince fazla geriliyor sonra bollaşıyor. Bu durum sizin motorlarınızda da var mı acaba?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
zincir değişirken dişlilerle birlikte set olarak değişir diye biliyorum.

Motosikleti
D400
Arkadaşlar yazmış zaten.

fiziksel olarak bir yerde sıkıntı yoksa dediğin mümkün değil zaten =)

dişlileri değiştirdin mi ? özellikle ön dişlinin bir kısmı deforme olmuşsa bunu yapar , dişliler sağlamsa yeni zincirde lokal uzama olmaması lazım , kalitesiz bir markamıdır , motor nedir ? zincir markası nedir ?
Dişliler yeni abi sfr marka gold zincir eski kasa drift motor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

zincir değişirken dişlilerle birlikte set olarak değişir diye biliyorum.
Komple değişti hepsi abi

Dişliler yeni abi sfr marka gold zincir eski kasa drift motor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Komple değişti hepsi abi
Arka jant göbeğindeki kaplin takozlarınada bak boşluk yapmışsa ayarda yanıltabilir ,

zincirin bir kısmı uzamış ise yavaş hızlarda giderken sanki gazı biraz bırakıp tekrar açmışsın gibi yada motorda kesiklik varmış gibi hissettirir ,

böyle bir şey varsa ve yeni taktığın zincirden sonrada devam ediyorsa o zincirde de hata vardır , çıkarıp 15-20 cm lik arayla bakla boşluğunu kontrol et ,

SFR markası ucuz üretim yapıyor ama çokda satıyor , memnun olmasalar bu kadar tercih edilmezdi herhalde ,

zincirin ölçülerinide kontrol et istersen , aklıma gelen tüm olasılıkları yazdım 🤔

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar