Arama sonuçlarınız

1. B

1 km maliyetiniz nedir ?

Benimki 100 km'de 2,5 l benzin yakıyor. O kadar da bakım, sigorta, vergi, muayene masrafı var. Yani 5 l yakıyor gibi gidiyorum.
  2. B

Diecast alan var mı

Silinirse sevinirim, fotoğraf ekleyemiyorum.
  3. B

Kayış alacağım fiyat sorunu

SYM poşetinde satılanı alın. Diğerleri ya sahte ya kalitesiz. 100 bin km'den fazladır SYM motorlu scooter kullanıyorum, iki defa başka kayışa girdim ve pişman oldum.
  4. B

32/3 maddesinden ceza yedim şimdi ne yapacağım?

Ben sordum "Hiçbir şey yapmana gerek yok, sadece egzozun sesini kes bir hafta içinde." dedi. Ölçmeden, amirine video göndererek "Amirim bu abartı mı?" diye sorarak yazdığı için ve o başlığa güvenerek itiraz ettim ancak reddedildiği gibi bir de yargılama bedeli çıkmış ancak onunda bilgisi gelmedi...
  5. B

Honda bayileri yağ problemi.

Evet, şanzıman yağı değişmez diyen ve yanılan, fren hidroliği hakkında yanlış bilgi veren tamirciler var ama benim motorumda 10W30 veya daha iyisi diyor, ben de bunu kapsayıp fazlası olduğu için 31 bin km'dir Motul Scooter Power 5W40 kullanıyorum, bir şikâyetim yok.
  6. B

Honda bayileri yağ problemi.

10W40, 10W30'dan fazlasıdır.
  7. B

Sym şanzıman yağı hakkında

85W140 Champion dişli yağı var piyasada ama yoksa da bu tip dişli kutularında en çok kullanılan 80W90 da kullanabilirsiniz.
  8. B

Motosiklet muayene ücreti ile otomobil muayene ücreti aynı olmuş!

Motosiklet muayene ücreti ile otomobil muayene ücreti aynı olmuş. İkisi de 1.800 lira civarında deniyor, bir yanlışlık yapılmış olmalı. Google'a yazınca böyle görmedim ama bir paylaşımda ve akşam haberlerinde bunu gördüm, net bilen varsa yazsın lütfen.
  9. B

Egzoz Yenileme

16.500 km'deki Scorpion Red Power egzozumun önce sesi arttı, sonra tüpteki kelepçelerin kenarlarından is çıkmaya başladı, daha sonra ucundan parlak ve küçük parçalar çıkmaya başladı, son olarak da ucunu kapatan parça birdem erimeye başladı. Scorpion 250 sterline tüpü gönderelim diyor ama gümrük...
  10. B

Akü Değişiminde Yine Aynı Amper mi Tercih edilmeli?

Merhaba.. 8 aylık motorumun aküsü 15 gün bekledikten sonra motoru çalıştırmamaya başladı.. 2. defa da olunca, aktarma ile çalıştırdım ve servise gidip sordum; ölçümlerde sorun görünmemesine rağmen, beyanıma olumlu yanıt verdiler ve garanti kapsamında Lambretta'mın aküsünü yenileyecekler...
  11. B

DJANGO GAZA BASINCA STOP EDİYOR

150cc den 170cc ye yükselttiğim 42.000 km'deki karbüratörlü Peugeot Django'm 2 hafta kadar önce giderken gücü kesti, gaz yemedi ve stop etti.. 15 dk bekleyince çalıştı. Daha sonra Topkapı'dan Beylikdüzü'ye dönerken 3 defa aynı şeyi yaptı ben de karbüratörü söküp temizledim ve şimdi sadece...
  12. B

İLK ÇALIŞTIRMADA YAĞ DUMANI ATMA

35.000 km'deki 150 cc sym motorlu karbüratörlü peugeot django motorumu orijinal sym silindir seti ile 169 cc'ye çıkarttık.. bu zaten mevcut fiddle 3 motoru.. güç gerçekten de arttı ancak ilk 30 sn.-1 dk. arası yağ dumanı atmasıyla birlikte yağ eksiltme başladı.. sonra supap keçelerinden...
  13. B

YENİ YAPILAN MOTORDA İLK 1 DK. MAVİ DUMAN ATMA

Selamlar.. scooterimin silindir setini değiştirerek az bir hacim artışı karşılığında güç sağlamıştık.. motor güzel çalışıyor ancak ilk çalışmada kısa bir süre mavi duman atıp kesiyordu.. yine de 1000 km de 1 lt kadar yağ eksiltme vardı.. supap keçelerini yeniden değiştirdik ancak yağ tüketimi...
  14. B

ÖN VARYATÖR GÖBEK MİLİ/MESAFE BURCUNU KISALTMAK

Scooterimin motor hacmini silindir seti değiştirerek 150 cc den 170 cc ye yükselttim.. artan güç ile son hızı arttırabilmek bu gün bunu uyguladık.. daha önce yapan, bilgisi ve tecrübesi olan varsa yorum almak isterim..
  15. B

DEPREMDE KASKINIZI TAKIN!

Depreme evde yakalanan motorcular için bir hatırlatma..
  16. B

HACİM YÜKSELTİNCE KARBÜRATÖRE NE YAPILMALI

Selamlar.. 150 cc karbüratörlü motorumu silindir seti değişimi ile 170 cc ye çıkardık.. Yaklaşık %12 hacim artışının karşılığını aldım diyebilirim.. kalkış ve ara hızlanmalarda güç artışı gözlemledim ancak son hızım şimdilik artmadı.. karbüratörün tavsiye edilen hava ayarı 2,25 tur açmakmış...
  17. B

R25 vs. TİPİ MOTORCULAR O GÜRÜLTÜDEN NE ANLIYOR?

Racing kılıklı 125cc 250cc arası düz çift silindir makinelerin etkileyici bir sesi yok normal olarak güçsüz patlama sesleri.. standart egzozu bağıranı ile değiştirenleri kastediyorum tabi.. yani öyle adrenalin verecek bir şey mi ne bu bu kadar beddua ve küfre tercih edilen.. uzaklaşamıyor da...
  18. B

AYNI MOTORU HANGİ PARÇALARLA BÜYÜTEBİLİRİZ

peugeot django 150 karbüratörlü motorum var.. 150 cc ye göre canlı bir motor ve kitapçıkta motor tanımı da şu: XS1P57QMJ-2B çap ve strok: 57,4 X 58,2 150,6 cc sym tarafından yapılmış motor 8,3 kW 8000 rpm ve 11 Nm 6000 rpm değerlerinde.. kompresyon oranı:10,4:1 bu motorun sym fiddle 3 200i diye...
  19. B

AYNI MOTORU HANGİ PARÇALARLA BÜYÜTEBİLİRİZ

peugeot django 150 karbüratörlü motorum var.. 150 cc ye göre canlı bir motor ve kitapçıkta motor tanımı da şu: XS1P57QMJ-2B çap ve strok: 57,4 X 58,2 150,6 cc sym tarafından yapılmış motor 8,3 kW 8000 rpm ve 11 Nm 6000 rpm değerlerinde.. kompresyon oranı:10,4:1 bu motorun sym fiddle 3 200i diye...

Yeni mesajlar