Arama sonuçlarınız

1. N

Kaza Videoları İzlemenin Sürücü Davranışı Üzerine Etkileri

kaza videosu izliyorum hataları görmek faydalı. değerlendirme yapıyorum. ne yapılmalıdır onu düşünüyorum. tabi üzerine makale yazacak kadar düşünmüyorum anında o an izlerken kafamda ulan sağa kırsana diyorum misal. ciddi faydalıdır ama bir noktadan sonra boşa izlemek gibi bir şey. belki biraz...
  2. N

Düşmeyi bilmek?

acayip çok yorum var ama direkt ben kendi yorumumu yapayım kaçayım. iyi düşmek bence kesinlikle var. tabi bazı düşüşler şansa olsa da ben şuna inanıyorum. ben artçıma her zaman şunu derim yola bak. yol bakması çok önemli. eğer ki bir şey olursa bir kaza olursa bakan biri ufak sıyrıklarla...
  3. N

2 parmak ı 4 parmakmı son nokta

bu konuda tartışma bitmiyor. 2 parmak agresif sürücü için inanılmaz önemli. öne yakın sürüyorsan, fazla makas veya filtre yapıyorsan 2 parmak yapmak zorundasın. elin fren manetinde değilse orada kurtarman imkansız. onun dışında defansif bir sürücü isen, veya uzun yolda önün boş rahat rahat...
  4. N

araba bilenler(hararet yapıp su kaynadı ve sular aktı)

daha kötü başlık olamazdı ama geçen gün araba hararet yaptı bir baktım arabanın içinde su yok. açtım su doldurdum çalıştırdım arabayı su fokur fokur kaynadı ve tekrar alttan akıttı. 1 hafta arabayı sağa bir yere çektim daha bugün tamirciye götürdüm arabada problem yok dedi :cherry: su...
  5. N

uyuya kaldım öndeki araca girdim

click bait gibi oldu ama araba ileydim. bildiğin araba ile ilk kazamı bu şekil yaptım. nasıl oldu bilmiyorum biraz uykusuzdum gece birden yolda deli gibi uyku bastırdı göz kapanıyor açıyorum, kapanıyor açıyorum derken leventten fatiğe doğru giderken daha haliçe girmeden o duran trafiğin yoğun...
  6. N

ybr zaten bana hiç yaramamıştı

ybr devri benim için kapanmıştır. motor işi maalesef karakter işi. karakterim gereği sabırsız biriyim ve ybr ile 100 km gittiğimde resmen hayattan soğumuştum uzun zamandır da güzel bir alabileceğim yüksek cc motor alabilsem hem şehir içi hem şehir dışı yaparım derken bir süredir hayalim dominar...
  7. N

benim cenabetliğim motora karşı değilmiş

bugün yine işe gittim her zamanki gibi klasik bir noktaya çektim. birkaç saat sonra bir arama geldi bu araba sizin mi? dedim evet. dediler ki ağaç üzerine düşmüş. düşen ağaç da yan bahçenin çitlerinin üzerinden dalı kırılıyor ve dal arabanın üzerine düşünüyor. dal bu arada kafamdan kalın(kopan...
  8. N

ybr motoruma 48 bin fiyat biçti yamaha servis. hadi buyrun

Merhabalar, geçen konuşmuştuk motoru servise verdim diyerek. vallah tam sebebini hatırlamıyorum motor bloğu içerisindeki mi ne her şey yanmış vs çöp olmuş dediler. onun için de 2000 vs ödicem tespit için ama motoru tabii ki yaptırmıcam motordan da ciddi soğudum şahsen direkt yeni ybr alsam daha...
  9. N

allah ybrnin belasını versin

yazmadım ama 3-4 haftadır motorsuzum. yine o malum vardı ya geçen yıl götürmüştüm motoru birçok kez para alıp motorda sıkıntı yok diyip üstüne 100 kez yolda kaldığım en son götürdüğümde motorun beyninde sıkıntı var diyen adam. ve onu duyunca yeter artık deyip yamaha götürdüğümde beyinlik durum...
  10. N

uçak kaldırıyoruz sanki

https://voca.ro/1lNNGE1hZrQJ şuna bir bakar mısınız uçak gibi ses çıkarmaya başladı 1-2 haftadır. acaba yağ vs mi dedim de hiç de anlamam. buradaki beni geçen yıl yolan yalancı motorcuya götürdüm anında krank dedi. ona da hiç güvenmiyorum başka motorcu götürücem götürmüden bir tahmininiz varsa...
  11. N

böyle saçmalık görülmedi

bugün otoparktan çıktım kendi şeridime geçtim kaskımın vizörünü kaparken tam o esnada yandan bir araba benim şeride girip bana çarparak beni şeridin dışına itti. düşmedim sıkıntı yok. başta şoktan dolayı sinirlendim anlık kafan mı güzel dedim. indi arabadan. neyse problem yok kendi hatan sıkıntı...
  12. N

Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

plakanın düşmesi nasıl bu kadar çok yaygın olmuş çözemedim. katlanır plaka tarzı şeyler mi yapıyor bu plakasını düşüren kişiler yoksa bildiğin motoru aldığında kendisiyle gelen plaka bildiğin düşebiliyor mu? enteresanmış. bir dahaki motora bindiğimde bir plakamı kontrol edeyim sallanıyor mu...
  13. N

arka teker kaydırmanın avantajlarında bugün

hayatımda gördüğüm en boktan yol görüşü ile en güzel kurtarışlardan birine sahip olabilir bu arkadaş. bazen toprağa falan çıkıp biraz arka teker kaydırmayı denemek istiyorum da hep kaynıyor arada. sahiden lazım bunu yapabilmek. hakim olmak için en azından. yanlışlıkla değildir herhalde baya baya...
  14. N

hayatta kalmak motoru bırakmakla mı alakalı?

bunu ciddi ciddi soruyorum isimleri vermicem ama bu ara gerçekten düşüncesi beni aşırı bezdirmeye başladı. motora karşı içimde bir korku ve endişe yok binerken ama bazen düşünüyorum bunun sonu gerçekten bu mu diye? bakıyorum herkes tek tek kaza yapıyor biri hayat boyu sakat kalıyor çoğu vefat...
  15. N

ybr zincir

son 2 haftadır zincir tak tak tak tekletmeye başladı motoru derken bugün bir baktım her saniye tekliyo yolda giderken pat pat pat sarsıla sarsıla gidiyorum. zincir atsa tehlike de yaratır. https://www.kalyoncumotor.com/urun/yamaha-ybr-125-zincir-disli-seti-choco şunu almayı düşünüyorum önerisi...
  16. N

usb bağlama

dün paket dağıtırken powerbank nasıl olduysa durduğu yerde şansıma bozuldu. xiaomi mi 20000 mah kullanıyordum yıllardır nasıl bir şanssa yeni başladık bozuldu. aküye usb girişi bağlatsam önerir misiniz birkaç başlığa baktım öneren var önermeyen var? bir de baya ürün var. ürün önerisi alabilirim...
  17. N

DIABLO 7.2 GTX sipariş geçtim

uzun zamandır ayakkabı alasım vardı ve alacağım için dayanamadım pek de araştıramadım biraz baktım biraz övülmüş. hem su geçirmemesi hem koruması vs sağlammış öyle olunca dayanamadım 43 numara sipariş ettim. genel olarak her ayakkabıyı 43 kullanıyorum kalıplar farklı dahi olsa ayağım tam olarak...
  18. N

kurye olmak da varmış

vallah birkaç ay önceden söylense yok artık derdim küçümsemekten değil sadece hayatımın akışına baktığımda hiçbir şekilde o noktada kuryecilik olamazdı. hem okuyor hem baba yanında çalışıyor hem de bir ticari girişimim vardı. son senem okulda, ticarete devam ama baba yanı iş sonlandı...
  19. N

şerit içinde sollayan gerizekalı motorcular

anlık aklıma geldi sahiden sinirlendim. öncelikle başlık yanlış anlaşılmadan şunu açıklayayım. ben de bazen aynı şeritte solluyorum ancak öncesinde korna çalıyorum aynaya baktıysa solluyorum. bakmadıysa 2. kez ısrar dahi etmiyor şeridi değiştirerek solluyorum. beni şeridimde sollamanıza zerre...
  20. N

vites geçişi ve debriraj problemi

birbirleriyle bağlantılı mı emin değilim ama vites geçişlerinde en çok da 1den 2ye alırken geçemiyorum vites. kaldırıyorum motoru 2. vites zamanında vites atıcam debriyaja basıyorum paat vites geçmiyor. biraz daha 1 ile devam ediyorum sonra deniyorum anca geçiyor. debriyaj olayına da gelirsek...

Yeni mesajlar