2 parmak ı 4 parmakmı son nokta

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ee hocam bu değerlere bakarsak çantaları önceki sahibi sürtmüş sanırım 😊

Min 40-45 yatış açısı beklerdim senden 😉
Bu şehir içinde herhangi bir sürüş abi, hadi viraj yapayım diye çıkılmış bir yolculuk değil :) tarih var yukarıda baktım çarşamba günü saat 10buçuk hafta içi iş saati, muhtemelen ani fren yapmam gerektiğinden bu kadar çıkmıştır. Diğer sürüşlerimde olsun olsun 0.8g -1g falan. Hatta fren lambam pek yanmaz benim :) planlı sürerim
hangi uygulama bu?
Bmw’nin kendi uygulaması

bu konuda tartışma bitmiyor.
2 parmak agresif sürücü için inanılmaz önemli. öne yakın sürüyorsan, fazla makas veya filtre yapıyorsan 2 parmak yapmak zorundasın. elin fren manetinde değilse orada kurtarman imkansız.
onun dışında defansif bir sürücü isen, veya uzun yolda önün boş rahat rahat gidiyorsan elini manetten çeker ani ve gerektiğinde 4 parmak kullanırsın.

şehir içinde, istanbulda her daim yayanın vs olduğu yollarda 2 parmak önemlidir eğer hep 5-10 hızlarla gitmiyorsan. yayanın olduğu yerde hızlı da sürmem ama yine 2 parmak kullanırım.

4 parmak en güçlü fren ama 4 parmağı her koşulda fren maneti üstünde tutamıyorsak 2 parmak mecburidir bence dediğim koşullarda. ben öyle sürüyorum. bunun tek kötü yanı 2 parmak tuta tuta çok elim kasılıyor fazla yoğun istanbul trafiğinde hele 40 km gidiyorsam işin sonunda elim haşat oluyor.

maalesef defansif çok sürmeyi sevemedim. sevemiyorum. yapamıyorum. böyle olunca da 2 parmak ve el kasıntısıyla baş başa kalıyorum.

özetle, tartışması en saçma konulardan.
4 parmak en güçlüsü ve önemlisidir.
ancak trafik akışından hızlı süren araba vs filtreleyen makaslayan için 2 parmak zaruridir. (bence)

edit: videoyu izleyemedim ama konuyu açanın son mesajını okudum 2 parmak yeterlidir demiş. neye göre?
benim elim küçük ve 2 parmakla istediğim gücü aktaramıyorum :)

yani yok öyle dünya.
elin büyükse 2 parmak yeterli olabilir ama değilse 4 parmak en önemlisidir ve bu küçük detayları hesaba katarsak yanlış da anlatılmamalı.
ama bu 2 parmağın önemini unutturmaz. üstte belirttim. ben her daim 2 parmak kullanıcısıyım. uzun zamandır 4 parmağa ihtiyacım olmadı. olduğunda da 2den hemen 4e geçtim.

zamanında sadece bu el muhabbetinden maneti dar küçük alsam mı diye düşünüyordum daha rahat fren yapabileyim diye.

Son düzenleme:
Uzun süredir motosiklet kullanmadigim icin 2 mi 4 parmakla mi frenledigimi net hatirlamiyorum. Ama kullandigim bütün motosikletlerin manetleri 2 parmak ile fren yapmaya uygun degildiler. 2 parmak ile frenleme yapmak istenilse bile yaklasik manetin ic kismina yakin bir yerden kuvvet uygulamak gerekiyor. Bu da dolayisiyla normalden daha cok kuvvet uygulamak anlamina geliyor. 2 parmak ile motoru yavaslatmak icin 4 parmakla ise motoru durdurmak icin kullanmak mantikli olabilir. Arkadasimin enduro motorundaki manet 2 parmaga göre ayarlanmis ve kisa.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Özet geçim izlemek istemeyenler için. Adamlar artık 1950lerdeki kampanalı frenler yok motorlar absli ve modern diyor. İki parmak frende olursa reaksiyon süreniz düşer ve daha iyi fren yaparsınız diyor. Bunu diyen şahsiyet moto gpdeki kardeşlere bile eğitim veren biri ,bizim çakma eğitmenlerden değil.

Özetle modern motorlar 2 parmakla çok rahat durur ve reaksiyon süreniz kısalır en güvenli fren sitilide budur. Tartışma bitmiştir geçmişin hayaletleride 10 parmağında 10 marifet olanlarda bmw leri ile fren yapabilir

çakma eğitmenler kim ? isim ver isim . insanları zan altında bırakma.

Motosikleti
D400
çakma eğitmenler kim ? isim ver isim . insanları zan altında bırakma.

maxresdefault.jpg

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Acaba en yüksek g yakalayabileceğim fren limiti ne? Kendi motorumun performansını merak etttim. Bi kaç sürüş önceye gidip şunu buldum. Yüzlerce sürüş var. Kaynaklara gidip gelmiştim.
Bu hangi uygulama?

Artık bu konulara son verelim.

Başlangıç için en iyi motosiklet: Ducati Hypermotard.

Sürüş için en iyi koşullar: Yağmurlu ve gece, karlı olursa daha iyi.

En iyi fren yapılır: Virajın tam ortasında yatık vaziyette ön frene sonuna kadar sıkarak.

Gaz nasıl açılır: Hart diye açın zaten gitmiyor, 1.5 araba kullanan adam rahatlıkla 1.0 motosiklet kullanır.

Ekipman ne kullanılmalı: Sadece kask ama sadece soğuk havalarda, üşümem derseniz onada gerek yok karşı cinsi etkilemek önemli.

Motosiklete kaç kişi binmeli: Genelde 3 kişi binilmeli hem birlikten kuvvet doğar.

Zinciri ne ile yağlamalıyım: Kışın yanmış ayçiçek yağı yazın ise Sole margarin.

Motor yağı ne olmalı: Sızma zeytin yağı.

Neden işler yolunda gitmiyor: Diyanet başkanı yüzünden.
Hepsine katılmakla beraber sızma zeytin yağı konusuna katılmıyorum. Sızma zeytin yağı yerine riviera kullanarak daha stabil sürüş sağlanabiliir. Hem vites geçişleri de yumuşar. Riviera işlem görmüş bir yağdır. Hem de daha ucuzdur.

Motosikleti
BMW'nin uygulamasıymış. Biz fakir suzuki sürücüleri için olanı da var mı acaba?

Motosikleti
Ns200 15"
Hepsine katılmakla beraber sızma zeytin yağı konusuna katılmıyorum. Sızma zeytin yağı yerine riviera kullanarak daha stabil sürüş sağlanabiliir. Hem vites geçişleri de yumuşar. Riviera işlem görmüş bir yağdır. Hem de daha ucuzdur.
Riviera yağlar biraz ince kaçıldığı söyleniyor, bu yağı kullananlar duyduğuma göre 1.000 kilometrede 250 mililitre yağ eksiltiyormuş.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
BMW'nin uygulamasıymış. Biz fakir suzuki sürücüleri için olanı da var mı acaba?
Yamaha myride yatış açılarını falan gösteriyor, telefon tutucuda sabit duruyorsa doğru veri elde edilebilir.

Artçılı harley davidson road glide ile kayıt almıştım

Motosikleti
Benzer bir uygulama aradım ama bulamadım. Sanırım verileri direkt ECU'dan çekiyor benzer uygulama olsa da verimli olacağını sanmıyorum.
Aslında yatış açısı, ivme gibi bilgileri telefon kendi alabilir içinde ivme ölçer var telefonlarda, ekranı yan çevirdiğimizi ya da yürürken adım sayan uygulamalar falan bu bilgileir oradan alıyor zaten. Telefonu çok kullanan genler bulursa öyle bir uygulama biz ihtiyarlara söylesin.

Ben relive uygulamasını bile yeni keşfettim, güzelmiş, bizim köfteci rotalarında gezince ne güzel haritada çiziyor sonradan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yamaha myride yatış açılarını falan gösteriyor, telefon tutucuda sabit duruyorsa doğru veri elde edilebilir.

Artçılı harley davidson road glide ile kayıt almıştım
Aha, gençlerden biri yazsın derken geldi bilgi. hemen kurcalayayım.
Zaten kenarda duran yamaha motorum da var hala. :)

Motosikleti
D400
Bence bu olay tamamen gidon tutuşuyla alakalı. 2 parmak ile tepki süresi 4 parmağa göre bazı durumlarda daha kısa olabilir.

Şöyle anlatayım; ns200 kullanırken gidon tutuşumun daha uçtan olması nedeniyle 2 parmak ile kolayca fren yapıyordum.

D400'e geçince daha içten tutuyorum; bu nedenle 2 parmak ile fren yapmaya çalıştığımda daha dibe yakın oldugum için (dip dediğim iç kısıma) sıkma olayı daha zor ve etkin olmuyor. Çünkü basit fizik, kaldırac noktasının dibine yaklaştıkça istenilen güç artıyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Aslında yatış açısı, ivme gibi bilgileri telefon kendi alabilir içinde ivme ölçer var telefonlarda, ekranı yan çevirdiğimizi ya da yürürken adım sayan uygulamalar falan bu bilgileir oradan alıyor zaten. Telefonu çok kullanan genler bulursa öyle bir uygulama biz ihtiyarlara söylesin.

Ben relive uygulamasını bile yeni keşfettim, güzelmiş, bizim köfteci rotalarında gezince ne güzel haritada çiziyor sonradan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aha, gençlerden biri yazsın derken geldi bilgi. hemen kurcalayayım.
Zaten kenarda duran yamaha motorum da var hala. :)
Bisiklet sürerken olmazsa olmaz uygulamamız Strava idi.

Motosiklet sürerken hiç kullanmadım ama işe yarayabilir. Hele Garmin ürünleriniz varsa süper olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar