bu konuda tartışma bitmiyor.
2 parmak agresif sürücü için inanılmaz önemli. öne yakın sürüyorsan, fazla makas veya filtre yapıyorsan 2 parmak yapmak zorundasın. elin fren manetinde değilse orada kurtarman imkansız.
onun dışında defansif bir sürücü isen, veya uzun yolda önün boş rahat rahat gidiyorsan elini manetten çeker ani ve gerektiğinde 4 parmak kullanırsın.
şehir içinde, istanbulda her daim yayanın vs olduğu yollarda 2 parmak önemlidir eğer hep 5-10 hızlarla gitmiyorsan. yayanın olduğu yerde hızlı da sürmem ama yine 2 parmak kullanırım.
4 parmak en güçlü fren ama 4 parmağı her koşulda fren maneti üstünde tutamıyorsak 2 parmak mecburidir bence dediğim koşullarda. ben öyle sürüyorum. bunun tek kötü yanı 2 parmak tuta tuta çok elim kasılıyor fazla yoğun istanbul trafiğinde hele 40 km gidiyorsam işin sonunda elim haşat oluyor.
maalesef defansif çok sürmeyi sevemedim. sevemiyorum. yapamıyorum. böyle olunca da 2 parmak ve el kasıntısıyla baş başa kalıyorum.
özetle, tartışması en saçma konulardan.
4 parmak en güçlüsü ve önemlisidir.
ancak trafik akışından hızlı süren araba vs filtreleyen makaslayan için 2 parmak zaruridir. (bence)
edit: videoyu izleyemedim ama konuyu açanın son mesajını okudum 2 parmak yeterlidir demiş. neye göre?
benim elim küçük ve 2 parmakla istediğim gücü aktaramıyorum
yani yok öyle dünya.
elin büyükse 2 parmak yeterli olabilir ama değilse 4 parmak en önemlisidir ve bu küçük detayları hesaba katarsak yanlış da anlatılmamalı.
ama bu 2 parmağın önemini unutturmaz. üstte belirttim. ben her daim 2 parmak kullanıcısıyım. uzun zamandır 4 parmağa ihtiyacım olmadı. olduğunda da 2den hemen 4e geçtim.
zamanında sadece bu el muhabbetinden maneti dar küçük alsam mı diye düşünüyordum daha rahat fren yapabileyim diye.