kurye olmak da varmış

vallah birkaç ay önceden söylense yok artık derdim küçümsemekten değil sadece hayatımın akışına baktığımda hiçbir şekilde o noktada kuryecilik olamazdı. hem okuyor hem baba yanında çalışıyor hem de bir ticari girişimim vardı.
son senem okulda, ticarete devam ama baba yanı iş sonlandı diyebilirim.

bu yıl şahsım adına ilginç bir yıl olacak. okulu bitirip ticareti oturtabilirsem tadından yenmez bakalım.
kuryelik meselesine gelirsek diyecek söz yok. çalışmam gereken süre zarfında aslında dönüp baktığımda geçen yıl motora dahi binmeyen ben kuryeciliği nasıl düşünebilirdim.
neyse bir süre okulla birlikte trendyol go devam ettiricez bakalım. umarım bu süre zarfında kaza falan yapmam tek korkum bu. sakatlık vs kaldıramam. daha kötüsünü düşünmüyorum bile.

gerçekten iyi bir yağmurluk alıcam 1-2 ay içinde de formanın çizmesini düşünüyorum bakalım su geçirmiyor olsa gerek o kadar pahalıysa :cherry:
forma-adventure-korumali-motosiklet-botu-kahverengi__1196406898693522.jpg

ayakkabı yağmurluğu kullanan var mı? veya başka bir önerisi olan?

prosev-bot-yagmurlugu-mts-7001-24562-1.jpg

şu tarz ürünlerden bahsediyorum. şu yağmurları hiç ıslanmadan geçirmek lazım.
başlık açmışken yazayım dedim geçmiş konulara bakacağım zaten.
kazasız bir kuryecilik deneyimi olur umarım

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ayakkabı yağmurluğu almıştım zamanında ama 2-3 giymede bir yerlere takılıp yırtılmıştı. Yeni işin de hayırlı olsun, Allah bol kazanç versin.

Motosikleti
D400
Motosikletin bana kattıgı en büyük rahatlık 50yasından sonra kimse bana iş vermezse gider evrak getir götürü yapan şirketlerde kuryelik yaparım mantıgı.

En azından iş bulunabilir bir meslek.

https://urun.n11.com/cizme/buyuk-numara-lastik-cizme-47-48-numara-P94381521

görüntü çirkin olabilir ama en su geçirmeyen ürün bu aslında. çok yağmurlu zamanlarda kullanabilirsin? bizm burdaki kuryeler hep bundan kullanıyor.

üstteki gönderdiğin ayağına geçirme zımbırtısından ben kullanıyorum memnunum. ama kurye için pek de uygun değil. ben evde giyiyorum bi yerde yürümeden işe gelip çıakrtıyorum. ama sen her seferinden in yüşü çık gel çok uzun ömürlü olmaz. üsteki arkadaşın dediği gibi bi yete taktırır yırtabilirsin. (ha yapıştıramzmısın yapışır)

skuter kullanacaksan aslında ayak ıslandı derdi de pek yok. normal motorlar çok sıkıntı.

allah korusun bi kaza anında falan aslında iyi kalite bi motosiklet botu güvenliğin için çok daha önemli. eğer motorun skuterse motosiklet botu alman daha yerinde bi tercih olur.

öncelikle hayırlı olsun kardeşim kısa kısa bişeyler yazmak istıyorum tabi sonra deneyımlerıme dayanarak sorunun cevabını söyleyeceğim.

ben kendim kişisel olarak baba yanında çalışmaya devam ederdim. Şuankı pozisyonunu bilmiyorum, babanın yanında ayrılmak için belki geçerli sebeplerin olabilir .

motorsikletli kuryeler hakkındada özellikle online yemek kuryeleri firmanın kapitalizm dayanarak yöneltidiğini düşünüyorum. Ve buna çok karşıyım.

motoru ben alıyorum, kurye montunu ben alıyorum, motor çantasını ben alıyorum , ruhsatları ben alıyorum , motorun giderlerini ben karşılıyorum
eeeeee firma ne yapıyor gelen siparişe seni gönderiyor üstelik belli bi zaman diliminde o yemek veya ürünü götürmek zorundasın yoksa ceza yiyorsun.

bu işin birde sigorta tarafı var çalıştığın kuryelerde sigorta yok zaten bir 4 tekerlekli veya 6 tekerlikli taşıtlara göre kaza riskin bi tık daha fazla
düşsen çarpsan yaralansan bu karşılayacağın bir arka destek yok bildiğin kendi başınasın. yanılmıyorsan ürün başın 5₺ gibi bir ücret alıyorsun hele heleki istanbulda yaşıyorsan eyvah...... Ama sonuçta herkesin hayat şartları bir değil bu sadece benim düşüncem.

botları bilmiyorum.Naylon yağmurlukları denedim şahsen işe gidip gelirken yağmurlu havalarda kullandım çok faydalı bir ürün ayakkabının üstüne giyiyorsun ve hiç bir şekilde su sızdırmıyor 1 sene önce falan 27₺ almıştım sanırım:)

Bu seçtiğin bot enduro yapanlar için. Bununla yürüyemezsin yani imkanı yok. Zaten eğer gidip bi dükkanda enduro botu diye bakarsan anlarsın ne demek istediğimi. Diz hizana kadar kapatan bir bottan bahsediyoruz. Normal uzun bot al bunun yerine.

F54

bot olarak yds al o işini görür eğer scooterla kuryelik yapacaksan ayağın a zaten su gelmiyor kısa da seni üzmez bot yağmurluğunun çok daha iyileri var bu paylaştığın 5 para etmez

öncelikle herkese teşekkür ediyorum.
evet bence de hiçbir iş olmasa kuryelik var öyle bir olay bende de oldu. ki sahiden iş ihtiyacında gittim kuryecilik başladım.
ben haftalık 24 saat paketini seçtim.
bugün 4 saat yaptım 10 paket verdim.

ayakkabı yağmurluğunu evet alırsam daha kaliteli almak lazım ama bugün bu işi yaptıktan sonra dayanabileceğini düşünmüyorum. patlatırım onu. çok yürüyorum çok merdiven çıkıyorum vs.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------

öncelikle hayırlı olsun kardeşim kısa kısa bişeyler yazmak istıyorum tabi sonra deneyımlerıme dayanarak sorunun cevabını söyleyeceğim.

ben kendim kişisel olarak baba yanında çalışmaya devam ederdim. Şuankı pozisyonunu bilmiyorum, babanın yanında ayrılmak için belki geçerli sebeplerin olabilir .

motorsikletli kuryeler hakkındada özellikle online yemek kuryeleri firmanın kapitalizm dayanarak yöneltidiğini düşünüyorum. Ve buna çok karşıyım.

motoru ben alıyorum, kurye montunu ben alıyorum, motor çantasını ben alıyorum , ruhsatları ben alıyorum , motorun giderlerini ben karşılıyorum
eeeeee firma ne yapıyor gelen siparişe seni gönderiyor üstelik belli bi zaman diliminde o yemek veya ürünü götürmek zorundasın yoksa ceza yiyorsun.

bu işin birde sigorta tarafı var çalıştığın kuryelerde sigorta yok zaten bir 4 tekerlekli veya 6 tekerlikli taşıtlara göre kaza riskin bi tık daha fazla
düşsen çarpsan yaralansan bu karşılayacağın bir arka destek yok bildiğin kendi başınasın. yanılmıyorsan ürün başın 5₺ gibi bir ücret alıyorsun hele heleki istanbulda yaşıyorsan eyvah...... Ama sonuçta herkesin hayat şartları bir değil bu sadece benim düşüncem.

botları bilmiyorum.Naylon yağmurlukları denedim şahsen işe gidip gelirken yağmurlu havalarda kullandım çok faydalı bir ürün ayakkabının üstüne giyiyorsun ve hiç bir şekilde su sızdırmıyor 1 sene önce falan 27₺ almıştım sanırım:)

evet maalesef montu vs biz ödüyoruz. ne kadar kazandığımıza hiç bakmadım ne yalan söyleyeyim. günümü kurtarması önemli zaten asıl hedefim ticareti tutturmak. maalesef istanbuldayım tehlikesinden ziyade sahiden zor iş. 4 saat yaptım ciddi bezdim. masabaşı işe nasıl alıştıysam aşırı yoğun tempo gerçekten.
bir sipariş götürüyorum pattt anında yenı sipariş. neyse alışılır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------

o zaman başka bir şey alırım yapacak bir şey yok. çizme istiyordum daha güvenli diye en kötü normal şartlar için yds falan düşünülebilir bakmıştım zamanında.

teşekkürler tekrardan herkese.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu seçtiğin bot enduro yapanlar için. Bununla yürüyemezsin yani imkanı yok. Zaten eğer gidip bi dükkanda enduro botu diye bakarsan anlarsın ne demek istediğimi. Diz hizana kadar kapatan bir bottan bahsediyoruz. Normal uzun bot al bunun yerine.

Bende de bu botun benzeri var. İlk başta yürünmez bununla demiştim ama alışınca rahat ettim. Hatta işe gittiğimde ilk başlarda yanımda spor ayakkabı taşımıştım sonra değiştirmeye üşenip bıraktım. İşe gidip bütün gün işyerinde giyip akşam da eve dönüyordum. Tamam çok rahat değil belki ama güvenlik rahatlıktan önemli motora binerken. Kışın da scotterda zaten ayakkabılara su bile fazla gelmiyor, sıcak tutması da çok iyi bir şey.

Bu markanın kısa olanını almayı düşünüyorum ama 4 yıldır eskitemedim, bir 4 yıl daha eskimez gibi duruyor.

öncelikle herkese teşekkür ediyorum.
evet bence de hiçbir iş olmasa kuryelik var öyle bir olay bende de oldu. ki sahiden iş ihtiyacında gittim kuryecilik başladım.
ben haftalık 24 saat paketini seçtim.
bugün 4 saat yaptım 10 paket verdim.

ayakkabı yağmurluğunu evet alırsam daha kaliteli almak lazım ama bugün bu işi yaptıktan sonra dayanabileceğini düşünmüyorum. patlatırım onu. çok yürüyorum çok merdiven çıkıyorum vs.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------

evet maalesef montu vs biz ödüyoruz. ne kadar kazandığımıza hiç bakmadım ne yalan söyleyeyim. günümü kurtarması önemli zaten asıl hedefim ticareti tutturmak. maalesef istanbuldayım tehlikesinden ziyade sahiden zor iş. 4 saat yaptım ciddi bezdim. masabaşı işe nasıl alıştıysam aşırı yoğun tempo gerçekten.
bir sipariş götürüyorum pattt anında yenı sipariş. neyse alışılır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------

o zaman başka bir şey alırım yapacak bir şey yok. çizme istiyordum daha güvenli diye en kötü normal şartlar için yds falan düşünülebilir bakmıştım zamanında.

teşekkürler tekrardan herkese.

https://www.youtube.com/watch?v=OxzRQ6aXxeU

GÖZ ATMANI TAVSİYE EDERİM :) HAYIRLI İŞLER :king:

Valla ben gunde 15 saat calistim gecen kis. Yagmur camur cok dert olmuyor islanmiyorsun. Dikkat etmen gereken 3 unsur.
Kask Bugusu (tek care pinlock ama oda bir sure sonra bugu yapiyor. Silmek zorunda kaliyorsun)
Kisin ayaklarin donuyor resmen su gecirmese bile nemden.
Son olarak ellerin. Bende dainese kislik eldiven vardi kisin cok rahat ettim ama ellerin bir sekilde islanip icine soktuktan sonra birdaha eskisi gibi olmuyor

bir süre idare etsin de kalıcı düşünmüyorum zaten. iş süremi kendim seçebildiğim için bu işi seçtim. :)
pinlock var. pinlocksuz zaten kışın sürmek çile olur. ayak için bu ay içinde motosiklet botu alıcam kışa uygun yağmur geçirmez. artık donarsa da yapacak bir şey yok. neyse ki ben 15 saat gibi bir süre çalışmicam.
eldiven yetmezse bir de içlik giyerim. yağmurluğa hala karar veremedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------

Valla ben gunde 15 saat calistim gecen kis. Yagmur camur cok dert olmuyor islanmiyorsun. Dikkat etmen gereken 3 unsur.
Kask Bugusu (tek care pinlock ama oda bir sure sonra bugu yapiyor. Silmek zorunda kaliyorsun)
Kisin ayaklarin donuyor resmen su gecirmese bile nemden.
Son olarak ellerin. Bende dainese kislik eldiven vardi kisin cok rahat ettim ama ellerin bir sekilde islanip icine soktuktan sonra birdaha eskisi gibi olmuyor

trendyol gonun yağmurluğu nasıl. amblem vs var mı veya kaliteli mi? normalde kendim almayı düşünüyordum da karar da veremedim.
https://www.trendyol.com/forte-gt/2001136-pvc-motosiklet-alt-ust-takim-yagmurluk-yeni-sik-tasarim-p-51507960?boutiqueId=580823&merchantId=129027&gads=true
şu var ama görüntü çok kötü. decathlon ürünleri de bir süre sonra geçirir gibi emin olamadım vallah

[/QUOTE]trendyol gonun yağmurluğu nasıl. amblem vs var mı veya kaliteli mi? normalde kendim almayı düşünüyordum da karar da veremedim.
https://www.trendyol.com/forte-gt/2001136-pvc-motosiklet-alt-ust-takim-yagmurluk-yeni-sik-tasarim-p-51507960?boutiqueId=580823&merchantId=129027&gads=true
şu var ama görüntü çok kötü. decathlon ürünleri de bir süre sonra geçirir gibi emin olamadım vallah[/QUOTE]
decathlon yağmurlukları motosiklet sürüşü için uygun değil. o süratle rüzgarla vs bacak arandan direkt içeri içeri sızmaya başlıyor. ben geçen sene dURT yağmurluk aldım ama daha yağmurda deneme fırsatım olmadı :sunny:

trendyol gonun yağmurluğu nasıl. amblem vs var mı veya kaliteli mi? normalde kendim almayı düşünüyordum da karar da veremedim.
şu var ama görüntü çok kötü. decathlon ürünleri de bir süre sonra geçirir gibi emin olamadım vallah[/QUOTE]
decathlon yağmurlukları motosiklet sürüşü için uygun değil. o süratle rüzgarla vs bacak arandan direkt içeri içeri sızmaya başlıyor. ben geçen sene dURT yağmurluk aldım ama daha yağmurda deneme fırsatım olmadı :sunny:[/QUOTE]

Kurye firmalarının yağmurlukları yeterli, hatta iyi. Amblem vs tabii ki oluyor. Pvc, muşamba gibi yağmurluk vardı getirde. Su, rüzgar geçirmesi imkansız. Yağmur kaydırıcı sprey ve pinlocklu bir kask kullan.

decathlon yağmurlukları motosiklet sürüşü için uygun değil. o süratle rüzgarla vs bacak arandan direkt içeri içeri sızmaya başlıyor. ben geçen sene dURT yağmurluk aldım ama daha yağmurda deneme fırsatım olmadı :sunny:[/QUOTE]

yine iyiymiş görsel olarak diğerlerine göre ama kullanmamışsın :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------

şu var ama görüntü çok kötü. decathlon ürünleri de bir süre sonra geçirir gibi emin olamadım vallah

Kurye firmalarının yağmurlukları yeterli, hatta iyi. Amblem vs tabii ki oluyor. Pvc, muşamba gibi yağmurluk vardı getirde. Su, rüzgar geçirmesi imkansız. Yağmur kaydırıcı sprey ve pinlocklu bir kask kullan.[/QUOTE]

şimdi almışken normal zamanlarımda da kullanayım kafasındayım. boş yere markaya para vermek istemiyorum normal zamanlarımda trendyol go markasıyla motor da sürmek istemem şahsen. ha tabii ki bulamazsam karar veremezsem alıcam yapacak bir şey yok. en azından işe yarıyorsa sıkıntı yok

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
kuryelık gercekten zevklı bır ıs ama düzgün bır yerde calısırsan keske daha önceden başlasaydım 3 yıldır kuryelık yapıyorum sahır içi 150 km maxımum yapıyorum getırısı gayet ıyı ama kendı sıgortanı yaptığın iş ayda 10,000 de kazandırsa boştur ilerde anlarsın dediğimi

kuryelık gercekten zevklı bır ıs ama düzgün bır yerde calısırsan keske daha önceden başlasaydım 3 yıldır kuryelık yapıyorum sahır içi 150 km maxımum yapıyorum getırısı gayet ıyı ama kendı sıgortanı yaptığın iş ayda 10,000 de kazandırsa boştur ilerde anlarsın dediğimi

aslına bakarsan zaten ticaretin içinde biriyim ve aynı zamanda sigortalı biriyim. yani bağkur ödemem olmayacak.
babam ise mali müşavir. müşavire para ödemicem. sadece vergim olacak. onu da şu an düşünemiyorum. tabi başka bir işte çalışsam sigorta yapsalar, yemek verseler ne bileyim kendi motorlarını verseler eyvallah ama bu işi seçmemin sebebi kesinlikle haftalık 24 saat çalışma modu.
okulla, ticaretle birlikte eş zamanlı bunu götürebilmek derdim. diğerlerinde yok diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar