vites geçişi ve debriraj problemi

birbirleriyle bağlantılı mı emin değilim ama vites geçişlerinde en çok da 1den 2ye alırken geçemiyorum vites. kaldırıyorum motoru 2. vites zamanında vites atıcam debriyaja basıyorum paat vites geçmiyor. biraz daha 1 ile devam ediyorum sonra deniyorum anca geçiyor.

debriyaj olayına da gelirsek durmuşum debriyaj tam şekilde basmışım sanki kavrama noktasındaymış gibi ses çıkarıyor.

Son düzenleme:
debriyaj manetinin orada ayar kısmı var hocam youtube da debriyaj ayarlama diye arat bulursun kavramayı biraz ileriye alman gerekiyor kavraman muhtemelen çok geride olduğu için vites geçmesi zorlanıyor çok basit bir işlem yağına da bak yağ eskimişse vites geçişi zorlanır kararmışsa değiştir

debriyaj manetinin orada ayar kısmı var hocam youtube da debriyaj ayarlama diye arat bulursun kavramayı biraz ileriye alman gerekiyor kavraman muhtemelen çok geride olduğu için vites geçmesi zorlanıyor çok basit bir işlem yağına da bak yağ eskimişse vites geçişi zorlanır kararmışsa değiştir

baktım tel baya mahvolmuş sökülmüş falan. gittim değiştirttim beklediğimden çok tuttu 110 dedi ama 95 ödedim. yüzyılın kazığını yemediysem bari.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Debriyaj teli içine şırıngayla hafiften yağ sıkıp debriyaj manetini sıkıp sıkıp bırakmak da rahatlatabilir. Belki de siz 1'den 2'ye atarken vitesi nazik geçiriyorsunuzdur, düşmanı depikliyor gibi sert vites geçirmenizi deneyin bence.

Debriyaj teli içine şırıngayla hafiften yağ sıkıp debriyaj manetini sıkıp sıkıp bırakmak da rahatlatabilir. Belki de siz 1'den 2'ye atarken vitesi nazik geçiriyorsunuzdur, düşmanı depikliyor gibi sert vites geçirmenizi deneyin bence.

inanın bana üzerinde zıplamadığım kalmıştı baya çöp oldu debriyaj. teli değiştirttim rahat rahat atıyorum vites. rahatladım vallah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar