Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #7821
    hayvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Alıntı dunc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    400km hayal benim için. 2200km'deyim ve son depom 220kmdeyken ışık yaktı. Egzostun bu kadar etki edeceğini sanmıyorum.
    Frenler surtuyor ya da tekerlerk bilyalarinda bir sikilik olabilir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #7822
    teknoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2008
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    Top speed denemesi yaptık dün akşam , neredeyse 200ü deviriyor

    http://www.youtube.com/watch?v=FZJD14KbMIQ&feature=youtu.be

    ccman bunu beğendi.
    08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)

  3. #7823
    ielapoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r
    Selamlar,

    Bu üç servis hakkında bilgisi olan var mı acaba? Çapada oturuyorum tercihen Bakırköydeki servise gitmek isterim ama diğer yerler de aynı uzaklıkta sayılır benim için

    İstanbullu arkadaşlar 3 servis hakkında da yorum yapabilirseniz sevinirim.

    Motopar Etiler
    Ay Motosiklet Maslak
    Fahri Al Bakırköy

  4. #7824
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı ccman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    grenaj.net.maslak sanayi de yeri,gitmene bile gerek yok kargo ile de gönderiyor. Yusuf usta ya selamımı söyle arka çamurluk ninja ya benim icadımdır.suzuki kalıplarından uydurdum ben onu.fiyatı 100 tl gibi olsa gerek.ayrıca 20 tl ye de ön camurluk uzatma yaptırmıştım.renk siyah boyalı gelir kafana göre istersen boyatabilirsin.

    ayrıca kırılan karenajlarınızın yenisini servisten almanıza gerek yok isterseniz tamir istersenizde elinde hazır kalıp var döker yollar.esnaf adamdır,istanbuldasın gider bir çayınızı içene kadar ne isterseniz yapan bir USTA dır.arka çamurluk için yurt dışına gerek yok.BEN YAPTIM OLDU.dişarda böyle bir şey ben görmedim.ben bir çok arka çamurluk kalıbı içinden şase ye ve tekere denk gelen çamurluk kalıbını uydurdum benim motor üzerinde (zincir koruma dahil) denedim en yakın olan kalıbı verdim adam yaptı.uydurdu ve de oldu.işçilik on numara,kırık dökük ne varsa adam yapıyor.USTA.resimdeki parçayı da söktürüp Yusuf usta ya verip kalıbını döktürmeyi düşünüyorum.en azından dışardan almaya gerek olmasın ve sizlere faydamız olsun.para burda kalsın.
    ÇGB (Çok Güzel Bilgiler)
    ccman bunu beğendi.

  5. #7825

    Üyelik
    14 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul/Maltepe
    Motosikleti
    Ninja 250R
    beyler dün gece saat 01.00 civarında bagdat caddesinden göztepe yoluna dönüşte çevirmeye takıldım. ehliyet ruhsat sigorta fln baktı sorun yok. alkol sormadı bile. önce plakaya taktı kafayı. plakalık iptali var kuyruk altında. bi de baya çamur olmus görünmüodu nerdeyse hiç ki kuyuk altında dememe ragmen adam arka selenin altında sandı çıkar bakalım plakanı fln dedi sonra sıra geldi egzoza. baktı orjinal egzoz diil. 250 lik mi bu diye sordu evet dedim. susturucusu nerde bunun çalıştır bi gaz ver bakalım dedi. çalıştırdım gaz verdim. tamam beni takip ediyosun egzoz ve plakadan motoru baglıyorum dedi. sonra askeri personel oldugum için kimligimi gösterince bu seferlik bıraktıgını söyledi ve kurtuldum.
    şimdi sormak istediklerim..

    -yasalarda egzoz ve plaka nın ne gibi bi skıntısı var ve cezası nedir?
    -motoru baglamasının sebebini anlamadım ki baglasaydı çıkarmak için gidip otoparkta egzosu degistirip plakalık taktırmam mı gerekecekti?
    -egzozum devil ama çok anlamam susturucusu varmıdır yok mudur güzel ses çıkardıgı için hiç bakmadım bile orasına burasına gayet memnunum. susturucu olayı nedir nasıl anlasılır? varlıgı yoklugu ne farkeder?
    -1.5 senedir en az 10 kez çevirmeye girmişimdir ama daha önce plaka ve egzozu sorun yapan olmadı. bunun şimdi sorun olması niye sizce?
    CirkinKral bunu beğendi.

  6. #7826

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    1. Plakanın görünür olması lazım, plakalık iptali yasal değil. Egzoz da aynı şekilde, ses ve emisyon olarak onaylı egzoz kullanmak lazım, bunlar da birkaç üretici haricinde yok. Plakadan dolayı 26/1, egzozdan dolayı 30/1-b maddeli iki tane ceza kesecekmiş . Buradan bakabilirsin:
    http://tsof.org.tr/ceza_rehberi.php
    2. Plakanın görünmüyor oluşu buna sebep zaten. Motoru çıkardıktan sonra da zorunlu muayene gerekebilirdi.
    3. Polis titiz davransa sesi az olsa bile yine bağlayabilir, birkaç TÜV onaylı egzoz hariç hepsi trafiğe uygunsuz. Orjinal egzoza geri dönmeni tavsiye ederim.
    4. Bunlara uygulama deniyor, Bağdat caddesi gibi motor kullanıcısının çok olduğu yerde her bir haltı kontrol ediyorlar. Yani özellikle motorları durdurup kontrol ediyorlar, hız kontrolü, evrak kontrolü gibi değil. Ben de defalarca two bros egzozla çevirmeye girip çıktım sorun olmadı. Ama en sonunda neyse ki ceza yemeden çıkarıp orjinale döndüm.
    alp59, ccman, wolrath ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7827
    agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    sana piyango vurmuş . birde burda bir arkadaşın ninjası vardı stickerlı felan güzel bişey onun resmini epey aradım bulamadım kaçıncı sayfaydı veya resmi tekrar paylaşırmısınız benim için ? (türkmenistanda internet hızı 10 kb olduğu için çok fazla arama yapamıyorum)

  8. #7828
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    arkadaslar daha oncede bahs ettigim sinyalleri bugun taktim. yine tecrubelerimi paylasmak istiyorum, yararlanabilecek insanlar olabilir. sinyalleri aslinda takmak gercekten cok kolay benim isimi uzatan sey, sinyallerin icinde extradan gabari led leri olmasi. onlarada devamli bir 12V elektrik saglamak zorunda kaldim zaten postun devaminda goreceksiniz.

    assagi yukari kullandigim malzemeler resimdede goruldugu gibi.. falcata, pense, kablo terminallerini sikmak icin pense, civata sabitlestirici, makaron, 2 metre kablo, cesitli boyutlarda zipler, konnektor cesitleri, Kellermann micro rhombus PL sinyal.. resimde olmayan bir kac alet olabilir onlarda ileriki resimlerde ortaya cikabilir aman dikkat



    grenajlarin nasil sokuldugunu gostermeme gerek olmadigini dusunuyorum nasilsa youtube da bir ton video var bu konu hakkinda.. grenajlari sokup rahat calisabilecegim bir ortama goturdum. sinyali grenaja baglayan tek bir vida var onu sokup orjinal sinyalleri yerinden cikardim.

    temel amacim motor uzerindeki orjinal konnektorleri bozmamak, boylece gerekli oldugu bir durumda istedigim zaman kolayca orjinal sinyallere donebilirim. o yuzden motor uzerindeki konnektorden ziyade sinyal kablosunda modifikasyonlar yaptim. resimdeki goruldugu noktadan kabloyu kestim ve bir daha ellememek uzere sinyali kenara cektim.


    sinyal kablosundan geriye kalan bu parcanin bir ucu zaten motordaki sinyal konnektorune gidiyor. bu halde yapmam gereken sey diger ucuna bir konnektor ayarlayip kendi sinyallerime baglanabilecek hale getirmek. kablonun uclarini guzelce siyirip konnektor pinlerini normal pense ve kablo terminal pensesini kullanarak saglam bir baglanti olusturdum.

    ayni islemi diger taraf icinde uygulayip pinleri konnektorlere yerlestirdikten sonra elimizde su sekilde iki adet kablo olacak



    hmm kablolari yaptim ama acaba kablonun iki ucundaki konnektor arasinda saglikli bir akim var mi diye basit bir multimetre ile kontrol ettim.



    motor tarafindaki sinyal kablosuna baglanti icin temeller atildi ve saglikli bir baglanti icin gerekli sistem olusturuldu simdide takacagim sinyaller icin gerekli calismalari gostereyim daha sonrada motor uzerindeki ufak bir elektrik tesisatina gecmek istiyorum.

    sinyallerin malzemesi oldukca kaliteli ve saglam zaten agirliklarindan belli oluyor ama su kablo karmasasina deyimi yerindeyse uyuz oldum. montaj aparatini sokup kablonun en derinliklerine inip butun kabloyu makaronla giydirdim.




    isiyla daralan bu makaronlar, bu isler icin gercekten cok pratik. calismanin devamini isi tabancasi ile bir yere yogunlasmadan uzerinde gezdire gezdire daralmasini sagladim.


    sinyallerle ilgili ufak bir problem daha var. resimdeki o ayrilan siyah montaj parcasi bir kaza aninda sinyalin zarar gormesini minimuma indirmek icin kirilabilecek bir lastik karisimi malzemeden yapilmis. sorun su ki sinyali monte ettikten sonra tam o sinyalin ve aparatin birlestigi yerde cok siki bir baglanti yok. yani sinyali, motor uzerindeyken elinizle tutsaniz kolaylikla sokersiniz. o yuzden bu guzelim insanligin guzide icatlarindan biri olan civata sabitleyicisini kullandim. aranizda bilmeyenler olabilir. ben boyle birseyin varligini duydugumda one ki? diye bir soru sordum halbuki yeri gelip kullanildigi zaman gercekten cok muhtesem birseymis. neyse tam resimdeki gibi sinyalin dibindeki yivin butun cevresine ince bir tabaka sikip aparatida uzerine siktim. bu sekilde sinyal bir gece kaldi. civata sabitleyici orta mukavemetli olmasina ragmen guzelce bir guc uygulamama ragmen aparati sokemedim ve yuzume bir gulucuk kondu, islem tamam



    sinyallerin kablo uclarinida daha onceki soketleme isleminden gecirip montaja hazir hale getirdim



    buraya kadar yapilan islemlerle herhangi bir sinyalin hazirligi bitmis oluyor ama bu sinyallerde gabari led leride oldugu icin, extra bir +12V beslemesi icin kullanacagim kablonun on hazirligini yapmam gerek.

    once aldigim ince kabloyu soyup yine soketleme isleminden geciriyorum




    pinleri monte edip...


    soketledikten sonra son halini aliyor ve motordaki uygulama icin hazir hale geliyor..



    motorun yanina gitmeden once sinyalleri monte ediyorum. orjinal sinyalleri sokerken cikan arka metal destegi yine yerine takip vidasini siktiktan sonra kendi sinyalimide monte edip motorun yanin geciyorum.




    yine bu noktada belirteyim, normal bir sinyal olsaydi grenajlari yerine takip isi bitirebilirdim ama bu sinyaldeki gabari led leri icin 12V besleme hattini ayarlamam gerek. ufak bir semayla izah edelim.
    sinyalde goruldugu gibi 3 cikis var. ikisi zaten motor tarafindan gelen sinyal kablosuna hazirladigim soket araciligi ile giriyor. gabari isigini ise sigortadan almayi tercih ettim. cunku hem cok basit hemde kontagi kapattigimda isiklarinda otomatik kapanmasini istiyorum. bunu yapmak icinde cok sik kullanilmayan korna sigortasini sectim. islem cok basit sigortayi yerinden cikariyoruz. yerine takarkende hazirladigimiz kablonun ucunu sigortanin bir ayagina ilistirerek sigortayi yerine oturtuyoruz ve islem tamam.
    (PAINT SKILLZZZ )


    kablo terminallerinden biri ile sigortadan gelen tek kabloyu ikiye boldum (beyaz ve kahve), sagdaki ve soldaki sinyalin gabarilerine gitmek uzere... resimde 3 e bolunmus olarak gozukuyor ama siyah olana aldirmayin o kablo cakmak soketine dogru gidiyor..


    kablolar oynamayacak sekilde siki bir bicimde motorun sasisine dolandirarak gerekli yerlerde kablo ziplerini kullanarak sag ve sol tarafin sinyal kablosuna kadar hatti cekip artik grenajlari yerine takma islemine geciyorum..


    sonuc olarak soyle bir goruntu olustu.. on farlar calismiyorken cekeyim belli ollur belki dedim ama ne yaptiysam duzgun cekemedim cunku gabari LED leri gercekten cok parlak ciplak gozle direk sinyale bakildiginda insani rahatsiz ediyor. hava duzelince prof makine ile gunesli bir havada disarda cekip daha iyi bir sonuc elde edebilirim gibime geliyor.

    icime sinmeyen bir nokta oldu. yan yatma ihtimaline karsi sinyalleri biraz iceriye gomuk biraktim onlari biraz daha disariya dogru uzatabilirim belki, ayrica bu gabarileri baglamadan once, sinyalin kablosu ile birlestirdim yani gabarileride sinyal gibi kullandim ozamanda cok hos oldu.. yani ayni su sekilde iki isik birden yaniyor.. belki ileride gabariyi iptal edip ikisini birden sinyale cevirebilirim ama tabiiki gabarilerin amaci motorun gorunurlugunu dolayisiyla guvenligi arttirmak.. sanirim bu sekilde kalsalar daha iyi olur.



    dip not:az daha unutuyordum. butun bu sistem LED ler icin hazirlanmis olan rolesiz calismaz. yani calisir ama sinyaller ya devamli yanar yada okadar hizli yanip sonerki cok rahatsiz olursunuz.
    forewer, viper17, ccman ve 8 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #7829
    theplatoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Alıntı teknoali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Top speed denemesi yaptık dün akşam , neredeyse 200ü deviriyor

    http://www.youtube.com/watch?v=FZJD14KbMIQ&feature=youtu.be

    http://www.youtube.com/watch?v=FZJD14KbMIQ
    ..kafam çok karışık bu günlerde..cbr 250 mi Ninja 250 mi alsam diye..bu video ağırlığı Ninjaya kaydırdı..Ninja konusunda endişem fazla yakıt tüketiyor olması..sizce nasıl yakıt tüketimi

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

    kusura bakmayın defalarca cevaplanmış bir soru bu..yakıt tüketimi meselesi..bence Ninja alan biraz paraya kıyacak,performans istiyorsa..cbr ekonomik,parçaları kolay temin edilen ve sakin bir motor..Ninja alırsam ybr 125 imi satmam..şehir içi ,yakın mesafeler ybr,uzak mesafeler Ninja..ama cbr alırsam,zaten ybr gibi yakıyor ve akin motor..satarım ybr yi..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

    Alıntı dunc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bunu ben de çok merak ediyorum, motoru aldığım kasım ayından beri hiç tam dolu bir depoyla 300km'li değerlere ulaşamadım, oysaki burada 400km'lere dahi çıkılabileceğinden bahsediliyor. Acaba motorlar yeniyken çok yakıyor da belli bir kilometreden sonra mı oturuyor yakıt sarfiyatı?
    çok yakıyor Ninja yaaa..cbr 250 çok ekonomik

  10. #7830
    fevzikeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2012
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DIVERSION F
    Alıntı theplatoon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ..kafam çok karışık bu günlerde..cbr 250 mi Ninja 250 mi alsam diye..bu video ağırlığı Ninjaya kaydırdı..Ninja konusunda endişem fazla yakıt tüketiyor olması..sizce nasıl yakıt tüketimi

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

    kusura bakmayın defalarca cevaplanmış bir soru bu..yakıt tüketimi meselesi..bence Ninja alan biraz paraya kıyacak,performans istiyorsa..cbr ekonomik,parçaları kolay temin edilen ve sakin bir motor..Ninja alırsam ybr 125 imi satmam..şehir içi ,yakın mesafeler ybr,uzak mesafeler Ninja..ama cbr alırsam,zaten ybr gibi yakıyor ve akin motor..satarım ybr yi..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

    çok yakıyor Ninja yaaa..cbr 250 çok ekonomik
    can boğazdan gelir yapcak bişey yok
    Yamaha XJ6 Diversion F

  11. #7831
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    pani / 3colore
    orhanyor > elıne saglık,cok guzel paylasım olmus.

    theplatoon > bu vıdeodan bısey anlayıp motor alacaksan, bravo dıyorum sadece

  12. #7832
    ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Kürşat ve Oktay Abi haklilar arkadaslar.

    Simdi burda zamaninda buyuk emek verip saatlerini hergun harcayan kisilere de koyden gelip bagadakini kavar tarzda cikis yapmaya da belli kisilerin hakki yok. Sen naaptin? Ne emek verdin? Ne katkida bulundun diye sorarlar adama! Verecek bi cevabin yoksa otur okumaya, bilgi dagircigini genisletmeye devam et. Verecek cevabi olan her arkadasin da karsilikli sevgi ve saygi cercevesinde soyledigi her seyin basimizin ustunde yeri var o da ayri.

    Kendi adima konusayim yillardir sayisiz forumda admin'lik ve mod'luk yaptim. Burada ise sadece bir kullanici olarak paylasimda bulunduk. Bir gorev bile degildi. Bundaki tek amac da sonradan ayni sorunlari yasayacak arkadaslara cozum yollarini en basit hali ile sunmakti. Tek yapacaginiz sey yukardaki arama butonunu kullanmak bu mu size zor gelen sey? 400 sayfayi tek tek okuyun diyen mi oldu? "Arama" lafindan bunu anliyorsaniz zaten İnternet kullanmayi bilmiyosunuz demektir! Girip iki anahtar kelime kullanip istediginiz her seye ulasabilirsiniz. Once bunlari okur bi temel olusturur sonra kafanizda kaldiysa soru isaretleri sorarsiniz herkes de severek yardimci olur, bu kadar basit.
    Shrieker, rebelrider, ibopaşa ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

  13. #7833
    theplatoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Alıntı fevzikeles adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    can boğazdan gelir yapcak bişey yok
    yakıt haricinde süper makina...600 lüğe göre de ekonomik sayılır..aslında kalbim ninja 300 den yana ama bu defa ninja 300 e kadar çıkarsak 600 lük almak daha iyi..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------

    ybr min hızını arttırabilmek için yaptığım çabaları düşündükçe aslında motorda yakıttan çok hızın daha önemli olduğunu görüyorum..ama hergün 25 km motor kullanan biri olarak yakıt daha önemli bir seçenek haline geliyor..ama kalbim hızdan yana..sanmıyorum 190 ı geçeçeğini ninjanın tabii ki..ama o video heyecanlandırıyor motor almanın arefesinde..ninjayı alırsam ybr yi satmam..ybr nin ekonomikliği,ninjanın hızı biribirini tamamlar

  14. #7834
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı ejlover adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [B] "Arama" lafindan bunu anliyorsaniz zaten İnternet kullanmayi bilmiyosunuz demektir! Girip iki anahtar kelime kullanip istediginiz her seye ulasabilirsiniz.
    Bence dananın kuyruğu burada kopuyor. Kaldı ki arama fonksyonu ve hatta internette arama gibi birşey olmasa bile (çok saçma) burada kimsenin kimseye cevap vermek gibi bir mecburiyeti/mükellefiyeti yok. Herkes paylaşımını gönüllü olarak yapıyor.
    ejlover, ccman ve semihss bunu beğendiler.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  15. #7835
    ielapoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r
    Alıntı ielapoc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

    Bu üç servis hakkında bilgisi olan var mı acaba? Çapada oturuyorum tercihen Bakırköydeki servise gitmek isterim ama diğer yerler de aynı uzaklıkta sayılır benim için

    İstanbullu arkadaşlar 3 servis hakkında da yorum yapabilirseniz sevinirim.

    Motopar Etiler
    Ay Motosiklet Maslak
    Fahri Al Bakırköy

    Hiç mi bu üç servise giden olmadı aramızda?

  16. #7836

    Üyelik
    21 Mart 2013
    Şehir
    ........................
    çok acillll ... pazartesi 25.03.13 yani yarın motor almaya gidecem ilk defa motor alıcam ninja 250R tecrübeli bir abimiz hayırsever benimle gelebilir mi semt BEYAZIT lütfen ne olur motor aldıktan sonra tatlısı benden

  17. #7837

    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    konya
    Motosikleti
    honda cbr 250 r
    bunların hiçbirini bilmiyordum sayende öğrenmiş olduk birader çok sağol:

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------

    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1. Plakanın görünür olması lazım, plakalık iptali yasal değil. Egzoz da aynı şekilde, ses ve emisyon olarak onaylı egzoz kullanmak lazım, bunlar da birkaç üretici haricinde yok. Plakadan dolayı 26/1, egzozdan dolayı 30/1-b maddeli iki tane ceza kesecekmiş . Buradan bakabilirsin:
    http://tsof.org.tr/ceza_rehberi.php
    2. Plakanın görünmüyor oluşu buna sebep zaten. Motoru çıkardıktan sonra da zorunlu muayene gerekebilirdi.
    3. Polis titiz davransa sesi az olsa bile yine bağlayabilir, birkaç TÜV onaylı egzoz hariç hepsi trafiğe uygunsuz. Orjinal egzoza geri dönmeni tavsiye ederim.
    4. Bunlara uygulama deniyor, Bağdat caddesi gibi motor kullanıcısının çok olduğu yerde her bir haltı kontrol ediyorlar. Yani özellikle motorları durdurup kontrol ediyorlar, hız kontrolü, evrak kontrolü gibi değil. Ben de defalarca two bros egzozla çevirmeye girip çıktım sorun olmadı. Ama en sonunda neyse ki ceza yemeden çıkarıp orjinale döndüm.
    bunların hiçbirini bilmiyordum tesekkur ederim öğrendık sayende

  18. #7838
    nosmangtr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2013
    Motosikleti
    KTM Duke 200
    Arkadaslar yedek anahtar cıkarıcamda ninja 250 nin anahtarlarında immobilzer cip varmı

  19. #7839
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı edyraper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok acillll ... pazartesi 25.03.13 yani yarın motor almaya gidecem ilk defa motor alıcam ninja 250R tecrübeli bir abimiz hayırsever benimle gelebilir mi semt BEYAZIT lütfen ne olur motor aldıktan sonra tatlısı benden
    Keşke hafta sonuna denk getirseydin seve seve yardımcı olurdum.
    edyraper bunu beğendi.

  20. #7840
    orhanyor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    2013 Honda CBR 600F
    Alıntı nosmangtr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar yedek anahtar cıkarıcamda ninja 250 nin anahtarlarında immobilzer cip varmı
    bildigim kadariyla yok, yalniz yedek anahtarla beraber gelen bir kod vardi. yedek anahtarini sanirim onunla beraber yaptirabilirsin..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler