sevgili arkadaşım hayırlı ugurlu olsun.kaza bela gormezsin inşallah. sorularına bilgim dahilinde cevap vermeye çalışayım.
1.motoru ayakla ileri geri iterken gelen o ses zincirden gelir en fazla vites aylarının tam oturmamasından.yani motorun durdugu yerde vites degiştirip boşa aldıgın zaman yapar.önemli bisey degildir.boşa almada zorlanırsan kaliteli bir motor yagı kullanmalı ve boşa alırken hafif gaz verip motoru biraz ileri dogru itmelisin.
2.o yazı vernik altında oldugu için sökersen çok pis iz bırakıyor.aynı dert bendede vardı.mahalle baskısından yıldım
gittim bir boyacıya sadece depo için 100 tl istedi.tanıdıklar vasıtasıyla motoru komple 250 tlye boyattım fırın boyayla.bir hafta geçmeden mahallenin p.... leri 3-5 çizik yaptılar bile.
3.2 silindir oldugu için yoşimura da taksan 600rr sesi çıkmaz.bende tiger kullanıyorum.ses orjinalin 2 katı ama yüksek devirde sesi biraz bozuyor.bunun dışında egsozu degiştirmenin gözle görülür bir + sını - sini ben görmedim.yoşimura diye satılanlar zaten kartalda ercan usta diye bir kişi yapıyor.orjinal yoşi 500 $ gibi fiyatı vardı.tigeri tavsiye eerim garanti konusunda ise evet kanuninin haberi olursa garantiyi bozar.servisinle konuş durumu egsozu onlardan alıp takma sökme yani işçilik alırlarsa senden ekmek yerlerse bişey demiyorlar.çok olmadı zaten 4 vida servise giderken sök orjinali tak.
4.orjinal parçaları ben
www.hyosungsource.com sitesinden aldım koreden.e-bay da bolca aksesuar mevcut.nette biraz araştırırsan birçok site bulursun.bazıları bize göndermiyor.
5tecrübe.. kültürlü bir insan olmandan dolayı birçok döküman okuyup teorik olarak bilgi edinmen çok güzel fakat sahada yeteri kadar pratik yapmazsan teorik bilgilerin pek işe yaramaz.şimdi en tehlikeli evredesin.yok yav o kadar korkulacak bişey yokmuş bak işte ne güzel yapıyorum dedigin anda kendini asfalta yapışmış bulabilirsin.(bkz ikarus sendromu)
6 tecrübe.. nacizane tavsiyem şu ana kadar hiç kaza riskiyle karşılaşmaman iyi ama çokda önemli degil önemli olan ilk kaza riskini yaşayıp bundan kazasız çıkman.bence çok yogun trafik den ziyade rahat yollarda bolca pratik yapman. aynaları kullanmaya alış ve motorun limitlerinin yarısı kadarını kullan.rodaj bitince sende biraz daha pişmiş olursun.
bana sorsan bende başlangıç için bunu al demezdim.