Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Siz olsanız bu durumda ne yaparsınız ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    ozwizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2013
    Şehir
    İstanbul - Maltepe
    Motosikleti
    XMAX 250
    Sevimsiz bir durum. Ancak dağda yaşamıyoruz. Asarım kesrimlerle olmaz bu işler. Bir kaç mantıklı yorum vardı. Bu işi toplantıda dile getirip hakkınızı aramalısınız. Daire başına araba sayısı bir ise sizinde o otoparkta hakkınız vardır. Fakat bazı görünmeyen kurallar vardır. Motorunuzu güvenle park edebileceğiniz bir yer varsa sizin oraya çekip arabalara yer vermeniz daha doğrudur. Ancak yer yoksa, bi yorumcunun dediği gibi yönetimden yer istemeniz ve dik duruşunuzu muhafaza etmeniz en doğrusu olucaktır. Şahsen yüz yüze baktığınız insanlara saldırmak, ağzını burnunu kırmak gibi söylemler medenice değil. Birde süpermen olmadığınıza da göz önünde bulundurmak lazım tersi de olabilir. Şaka bir yana öfke ile kalkan zarar ile oturur, haklıyken ki, sonuna kadar haklısınız, haksız duruma düşmeyin.

    Saygılar
    çağın, KAFKAS35, wampaa ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    çağın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul-TÜRKİYE
    Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Site oto parkı , site sakinlerinin ortak kullanım alanıdır. Eğer motosikletler için ayrılmış özel bir alan yoksa, diğer araçlar gibi motosikletinizi normal bir şekil de park edersiniz. Siz motosiklet kullandığınız ve daha az yer kapladığınız için daha az para almıyorlar herhalde.
    Bu yazıya ek olarak, Sitelerde otoparklar Her daire için tek araçlıktır(istisnalar olabilir) ve eğer sizin başka aracınız yoksa sonuna kadar o yer size aittir. Bunun dışında kimse hesap soramaz size başka yere park edin diyemez. Bazı arkadaşlar biraz duygusal davranmış kavga etmeye gerek yok. Sonuçta haklı olan sizisiniz. Toplantıda size kim bu yazıyı yazanı bulur ve hakkınızı ona bir kez daha hatırlatırsanız sorun kalmayacaktır. (Tabi toplantıya gelir, bu konu açıldığında sesini çıkartabilirse eğer). Sonrasında motora herhangi bir zarar verme veya başka yere çekme girişimi olursa da gerekeli yasal işlemi başlatırsınız. Unutmayın garajlarda güvenlik kameraları mevcuttur. Kayıt altına alınan görüntüleri de incelemeyi unutmayın.
    Tüm motorcu kardeşlerime hatırlatmak isterim. Garajlarda sadece motor için değil BÜYÜK KÜÇÜK arabalarda bu tarz tartışmalara, yazılara, silecek kaldırmalara maruz kalıyor. Maalesef bu ülkede kişisel hak yok denecek kadar az, bu tarz olaylarda genelde sesi çok çıkan haklı olur. Bu tarz kavgalara yada kendinizi rahatsız edecek durumlardan uzak durun, hakkınızı doğru bir şekilde ararsanız sonucu sizi memnun edecektir.
    Geçmiş olsun...
    ozwizard bunu beğendi.

  3. #43

    Üyelik
    02 Ocak 2014
    Şehir
    Kadıköy
    Biz motorcu insanlarız. Söylemeye bile gerek yok; günlük hayatta başımıza gelebilecek kötülüklerin belaların sayısı çok fazla. Zaten kalabalık ve yaşam idame ettirmenin zor olduğu bi şehirde yaşıyoruz. (Kadıköy-Koşuyolu semtinde oturuyorum.)

    Bir de belayı kendime çekmek istemiyorum ama inanın insanın canı çok sıkılıyor. Allah başka dert vermesin ne durumlar var görüyor biliyoruz.

    Anladığım bu notu yazan kişi de bela istemiyor, sadece aracını park edememis geçen gece ve 30 metre sürüp site dışına bırakmak zorunda kalmış. Bu da onu sinirlendirmis ve motosikletlilerle bir kötü anısı mı var nedir hic tahammül edememiş bir motosikletin otomobil gibi park etmesine. Ki kenara dogru yanaşarak.

    Uygun bir dil kullanarak toplantıda konuyu açmamı öneren arkadaşların dediğine benzer hareket edeceğim. Ama içimden bu kişiyi ve aracını ögrenmek geçiyor, kafası takılıyor insanın 30 yaşını geçmiş evli barklı insanlarız böyle çocuğunu azarlar gibi...haklı haksızı geçtim insan önce düzgün konuşmayı dener. Hatta dairem belli zili çalar apartman görevlisi hep sitede ona sorar. Sonra da ben elini sikarim tanistigimiza memnun oldum derim.

    Ama böyle olunca hay ben senin aracının da senin de... deyip kaskla düz bir burun yapısına kavuşturası geliyor insanin :(
    ozwizard, braveguy ve DusenAdam bunu beğendiler.

  4. #44
    Gookcen59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Cr1 KUBA
    Bence senden hoslanan bir kadın yazmıs bunu kim bilebilir ki?
    Furkan Tarık ve wampaa bunu beğendiler.

  5. #45
    turbocharge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2010
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    Ktm Duke 200 (2014)
    Olur mu hiç şimdiki çocuklar şimarık yetiştiriliyor. Anası babası bi kez olsun kızmıyor çocukta herseyden çıkar hale geliyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------

    Alıntı Garip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kurcalamasın çocuklar da arkadaşım.. annesi seni uyarana kadar çocuklarını uyarsın.. kurlamasın ve düşmesin motor da üstüne bu kadar basit.

    yerinde olsam bende not yazar yapıştırırdım.. illa ki okur
    Olur mu hiç şimdiki çocuklar şimarık yetiştiriliyor. Anası babası bi kez olsun kızmıyor çocukta herseyden çıkar hale geliyor.
    wampaa bunu beğendi.

  6. #46

    Üyelik
    28 Mayıs 2014
    BEN olsaydım aynı yere park ederdim ve beklerdim.Eğer notu bırakan şahıs tekrar gelirse ve onun oldugunu kesinleştirirsem neden böyle bir şey yazdıgını nereye park etmemin onun tarafınca dogru olacagını ve bunları yüzüme söylemeyip korkakça not bırakmasının sebebini sorar ve medenice dinler sorunu halletmeye çalışırım.Ama eğer buna rağmen ağız yüz eğip ukala ukala konuşursa o kağıt parçasını onun gırtlağına sokardım.(Tabi herifi bilmediğimiz için burası biraz göreceli )
    ozwizard bunu beğendi.

  7. #47
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Taviz tavizi doğurur.
    İnsanlar çocuklarını düzgün yetiştiremiyor diye seni rahatsız edemezler.
    Nasılki diğer arabaları kurcalamıyorlarsa , onların üzerine çıkıp oynamıyorlarsa motosikletlede oynamamaları gerektiği bilmeleri lazım. bunuda ana babası öğretecek.
    Eğer otoparkta hakkın varsa araç yerine park etmeye devam edebilirsin. Hala korkuları devam ederse konuyu yönetici ile görüşsünler ve apartman bütçesinden sana kapalı park yapsınlar . Bir araçlık yer kaplayacak şekilde.
    Geri adım atarak başınızı belaya sokmayın. Siz sıkıntı çıkmasın diye iyi niyetle anlayışlı davranmaya çalışırken başka taraftan başınızı belaya sokarsınız bu gdişle.

    Bu kapalı park konusunuda sen değil onlar takip etsinler. Onları ilgilendiren bir durum. Burada sen hem madursun hemde taviz verip sorunu çözmeye çalıansın.
    buda bizim alaturka düünce yapımızın bize yüklediği gereksiz bir sorumluluk.

    Hatta ben olsam motosikleti çektiğim yere yada gidonuma şu yazıyı pano şeklinde yazar asardım.
    "" çocuk yetiştirmekle çocuk beslemek arasındaki fark , çocuk dışarı çıktığında belli olur ""
    DusenAdam bunu beğendi.

  8. #48
    Karachali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2014
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    suçsuz durumdan suçlu olacaksın biraz olgunlaşınca anlarsın
    Yapma ya...

  9. #49
    Çorum İl Temsilcisi Furkan Tarık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2014
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Soteye yat yada bilgisayarın kamerasını orayı gören bi yere kur bakalım yine olacak mı olursa döversin abi
    AliBaba f.t. bunu beğendi.

  10. #50
    ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    kymco venox
    ahh ah veletlerden kurtulsak , abeveynleri arabayla motora dokundurup gidiyorlar
    en son çare delinatörle bir yer çevirdim motorun devrilmesini önleyen kapan tarzı bir mekanizma yaptım, spanzetle sabitledim
    daha da vururularsa ooo haaa ki ne o haaa
    foto yükleyecektim hız limitini doldurduğum için yükleyemiyorum
    bu durumda ben olsam motoru aynı yere parkedip üstüne not yazardım sorununu site yönetimiyle çözmesi gerektiğini ve site yönetiminin motosiklete özel park yeri yaptığı zaman kendi sorunununda çözüleceğini yazardım tabi kıskançlık çekememezlik gibi bir problemi varsa resetlemeyle fabrika ayarlarına dönebileceği dip notunu düşerdim

  11. #51
    oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2012
    Şehir
    Tekirdağ Çerkezköy Kapaklı
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Benzer bir sorun bende yaşıyorum. Kütahya otogarda iş yerimiz nereye koysam biri gelip burdan kaldır dedi ve hepsindede kaldırdım.
    Otopark çalışmıyor iş yapmıyo diye boşalttılar oraya bırakılan bir motor çalındı . Bende dükkanın tam karşısındaki peronun önüne koyuyorum. Kimseye bi zararı yok zaten ufak tefek bişey kimsenin işinide engellemiyor. Ama insanlar gerçekten çok acayip çekememezlikmi bilmiyorum ama uğraşıyolar sürekli.

    Güvenlik 50 kere geldi motoru kaldır şikayet ediyo temizlikçiler diye. Oda yetmedi otogardaki trafik geldi. Oda yetmedi müdür yardımcısı geldi. Ama taviz vermedim dedim motosiklet için ayrı bir otopark yapıp başınada birini koyarsanız oraya çekerim yoksa unutun. Tabi bukadar basit değil kaç kişiyle kavganın eşiğine geldim bu sırada Bazı insanlar gerçekten laf anlamıyolar. Onu çek deyip seni dinlemiyolar bile derdini anlatmak istiyosun ama karşındaki dangalaklar dinlemek istemiyolar yani söyledikleirni yapıcaksın başka seçenek yok onalra göre : ) ama bilmedikleri şey bizde seçenek çok

    Neyse bu şikayet eden herifi öğrendim sonunda. bir gün dükkanın önünden geçerken çağırdım içeri. Baktım gerizekalının teki laf anlamıyor.Cidden güzellikle durumu anlatıyorum ama yok kafa basmıyor. Abuk subuk şeyler söylüyor. Üzerine yürüdm anlıycağın dilden konuşayımmı diye ? tehdit ede ede kaçtı yani bildiğiniz kaçtı seni şuna buna şikayet edicem diye. Sonuç olarak yarım saat sonra geldi kendi elleriyle yer açtı bana orda ne oldu ne bitti bilmiyorum ya gözünü korkuttum yada o şikayet ettiği kimse artık ağzının payını verdi )

    İnsanlar çok garip gerçekten , not bırakmakta neymiş. Cesareti olsa gelip sana söylerdi. Bence o toplantıyı bekleyin. Kimse ortaya çıkıcaktır. Önce üzerinize düşeni yani güzellikle durumu anlatmaya çalışın baktınız anlamıyor , O zaman seçenekler çoğalıyor. Tabi bu şahıs motora zarar vermeyi bile düşünebilir bu yüzden takip etmekte fayda var toplantıdan sonra. Ava gelirken avlayabilirsiniz :D Veya kamera koyma şansınız varsa bırakın istediğini yapsın elinizde kanıt olur ve acısını çıkartırsınız mahkeme vs. de
    Yok çocuk düşürücekmiş yok korkuyolarmış okadar korkuyosanız tasma takın çocuklarınıza ayırmayın dibinizden. Dünya onların etrafında dönmüyor bizimde haklarımız var kimsede bu haklarımızdan mahrum bırakamaz bizi.

    Edit: Üstteki mesajıda şimdi okudum yok aracını parkedememişmiş. İyide herkesin şahsi bölgesimi var orda . o park etmiş olsa bu sefer başkası açıkta kalıcaktı ozaman. şöyle bi öneri olaiblir bazı sitelerde yada özel iş yerlerinde bölgeleri ayırıyolar madem sıkıntı çıkıyor herkese 1 park yeri verilsin plakalarda yazılsın zemine herkes oraya park etsin kesin çözüm )
    DusenAdam ve aquarist4 bunu beğendiler.

  12. #52

    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Derbi ETX
    kırtasiyeden bir tebeşir al, motosikletini koyduğun yeri dikdörtgen biçiminde çiz, ön kısmına ''motosiklet park yeri yaz''

    veya sende apartman girişine bir not düş, '' motosiklet park yeri neresiymiş ??? gösterir misin. '' diye altına da numaranı yaz
    wampaa ve restherock bunu beğendiler.

  13. #53
    Slang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2014
    Şehir
    Motorla gidilen heryer
    Motosikleti
    Ninja 300
    Oda vergi veriyo aracına sende,sitede oda aidat veriyo sende.Şahsi fikrim toplantıda konuş,aidatımı sen vereceksen motoru başka yere çekerim diye

  14. #54
    wampaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Salcano Wolf S 125
    Allah'tan çıkmaz sokakta oturuyorum da karışan eden yok alınca da olmaz inş.

    Ben olsam bi kaç gün başka yere park ederim benim motorun yerine 3 gün aynı araba çekiyorsa kuvvetle muhtemel araba sahibi yazdı o notu sonra onun dilinden konuşurdum

  15. #55
    efesice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2014
    Şehir
    Beykozlu
    Motosikleti
    gt250
    Başka yere çek.mesela kaldırıma çıkar.
    Acele etmenize gerek yok,altınızdaki motor istemeseniz de sizi gideceğiniz yere en hızlı şekilde götürecek ulaşım aracı.Sakin olun,sakin kalın,acele giden ecele gider..!

  16. #56
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Bende her zaman bir otomobil yeri kadar yer işgal etmeyecek hem güvenli hemde hareketten uzak bir kenara çekmeyi yeğlerim,araba sahipleri motor arabama devrilecek diye korkar bende kazma arabalar motoruma çarpıp devirecek diye korkarım, en iyisi yakınlarında durmamak. Evet arabalar gibi ciddiye alınmayı istiyoruz onlara en güzel cevap güçlü bir motor alıp onları trafikte herzaman tokatlamak

  17. #57

    Üyelik
    06 Haziran 2013
    Henuz olgunlaşmamış insanlar konuya dahil olup birde dunyanin kendi etraflarinda donuyormus gibi konusmasalar..

  18. #58
    restherock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    BMW F700 GS
    Yukarıda bir arkadaşın fikri çok hoşuma gitti. Evet git bir tebeşir al uygun bir yere motosiklet parkı diye bir bölüm çiz. Bu hem siteyi tasarlayan mimar mühendisten tutta site yöneticisine hatta sitede oturan sünger beyinlere mesajı yollar. Pasif eylemi dene derim. Baktın anlayan yok o zaman önce iyi bir avukat bul danış derim. Gerekirse suç duyurusunda bulun malıma kast ediliyor diye. Gereken cevabı hukuk verir.Mahkeme işi senin onlarla kavga etmenden daha çok korkutacaktır.
    Bas Gitar tınılayan bir felsefedir dedi Yaşlı Kurt, Motosiklet ise homurdayan bir felsefedir dedi Yavru Kurt...

  19. #59
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Ben nasıl park ettiğimi anlatayım. ilk başta apartman girişine yakın koyuyordum.. Kimseyi rahatsız etmesin diye bunu belirterek.. Girişin yanındaki otapark alanına koymaya başladım.. Her zaman koyduğum yer belli.. Komşuların büyük çoğunluğu biliyor.. eğer o bölgeye park edecelerse bana küçük bi boşluk bırakıyorlar sağolsunlar.. yalnız 1-2 defa benim yerimin (motosikletimin için güvenli olan bölgenin) işhal edildiğini, bana motosiklet koyacak bir yer bırakılmadığını gördüm. Bu araç sahiplerine tepki olarak ve diğer komşular içinde örnek olması için, o zaman tekrar apartman girişi kapısının önüne koyuyorum ki sadece iki seçenekleri var anlasınlar.. ya benim park ettiğim alanda yer bırakacaklar.. yada onlara rahatsızlık vermek benim umrumda olmayacak.. Sağduyulu çogunluk %90 seviyesinde şu ana kadar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------

    resimle de göstereyim..

    ya arabanın park ettiği yerde benim için yer bırakırlar.. artık alıştılar genelde öyle yapıyorlar.. bırakılmadığı zaman da resimde görüldüğü şekilde bırakmayı tercih ediyorum..


    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

  20. #60
    Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    diğer konutlarda oturanlar kadar & diğer araç sahipleri kadar seninde parketmeye hakkın olduğunu diğer araçlardan daha az yer kapladığını belirtir bi seviyeli yazı yaz akşamdan sen bırak sabah bakınca o da bulsun okusun


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)