- Konu Yazar
Motosiklet.net ailesine selamlar,
Henüz 6.700 km’de olan Bajaj Pulsar N250 motosikletimde son zamanlarda ciddi yağ yakma/eksiltme, belirgin performans düşüşü ve ağır mekanik arıza belirtileri (bloktan gelen sesler) baş gösterdi.
Motoru yetkili servis olan Çetin Motor’a teslim ettim. Yapılan ilk incelemede motor bloğunun açılması gerektiği söylendi. Buraya kadar zaten 6.700 km'deki bir makine için kabul edilemez bir "gizli ayıp/üretim hatası" durumu var; ancak asıl süreç işi garantiye sokmaya gelince tıkandı.
Servis, doğrudan “5.000 km bakımına girmemişsiniz” diyerek motoru garanti dışı bırakmaya çalışıyor. Fakat üreticinin yayımladığı resmi kullanım kılavuzundaki bakım periyodu çok net: “6 ay veya 5.000 km” (hangisi önce dolarsa).
Motosikletimin bakım geçmişi şu şekilde:
Şu ana kadar attığım adımlar:
Henüz 6.700 km’de olan Bajaj Pulsar N250 motosikletimde son zamanlarda ciddi yağ yakma/eksiltme, belirgin performans düşüşü ve ağır mekanik arıza belirtileri (bloktan gelen sesler) baş gösterdi.
Motoru yetkili servis olan Çetin Motor’a teslim ettim. Yapılan ilk incelemede motor bloğunun açılması gerektiği söylendi. Buraya kadar zaten 6.700 km'deki bir makine için kabul edilemez bir "gizli ayıp/üretim hatası" durumu var; ancak asıl süreç işi garantiye sokmaya gelince tıkandı.
Servis, doğrudan “5.000 km bakımına girmemişsiniz” diyerek motoru garanti dışı bırakmaya çalışıyor. Fakat üreticinin yayımladığı resmi kullanım kılavuzundaki bakım periyodu çok net: “6 ay veya 5.000 km” (hangisi önce dolarsa).
Motosikletimin bakım geçmişi şu şekilde:
- Rodaj bakımı yetkili serviste yapıldı.
- İkinci periyodik bakım 3.577 km’de yine yetkili serviste yapıldı.
- Motor arıza verip servise teslim edildiğinde, son bakımdan itibaren belirlenen 6 aylık süre henüz DOLMAMIŞTI.
Şu ana kadar attığım adımlar:
- Ticaret Bakanlığı ve CİMER üzerinden resmi şikayet başvurularımı oluşturdum.
- Durumu detaylı bir İngilizce metinle doğrudan Bajaj Global (Hindistan) merkezine mail olarak ilettim.
- Önümüzdeki Pazartesi günü ise hem satıcı bayiye hem de distribütör Kuralkan’a yasal Noter İhtarnamesi gönderiyorum. Sonrasında süreci Tüketici Mahkemesi'ne kadar taşıyacağım.
- Bajaj Pulsar N250 modelinde benzer şekilde erken kilometrelerde yağ yakma, bloktan ses gelmesi veya erken motor bitirme sorunu yaşayan başka kullanıcılar oldu mu? (Kronik bir durumdan şüpheleniyorum.)
- Kuralkan'ın bu tarz "km doldu/süre doldu" kelime oyunlarıyla garanti dışı bırakma uyanıklığına karşı ihtarname veya dava yoluyla hakkını alabilen var mı? Emsal karar teşkil edecek süreçleriniz olduysa paylaşmanızı rica ederim.