Bajaj Pulsar N250 Garanti Sorunu: 6.700 km'de Motor Bloğu Açılması ve Servis Hukuksuzluğu

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Motosiklet.net ailesine selamlar,

Henüz 6.700 km’de olan Bajaj Pulsar N250 motosikletimde son zamanlarda ciddi yağ yakma/eksiltme, belirgin performans düşüşü ve ağır mekanik arıza belirtileri (bloktan gelen sesler) baş gösterdi.

Motoru yetkili servis olan Çetin Motor’a teslim ettim. Yapılan ilk incelemede motor bloğunun açılması gerektiği söylendi. Buraya kadar zaten 6.700 km'deki bir makine için kabul edilemez bir "gizli ayıp/üretim hatası" durumu var; ancak asıl süreç işi garantiye sokmaya gelince tıkandı.

Servis, doğrudan “5.000 km bakımına girmemişsiniz” diyerek motoru garanti dışı bırakmaya çalışıyor. Fakat üreticinin yayımladığı resmi kullanım kılavuzundaki bakım periyodu çok net: “6 ay veya 5.000 km” (hangisi önce dolarsa).

Motosikletimin bakım geçmişi şu şekilde:

• Rodaj bakımı yetkili serviste yapıldı.
  • İkinci periyodik bakım 3.577 km’de yine yetkili serviste yapıldı.
  • Motor arıza verip servise teslim edildiğinde, son bakımdan itibaren belirlenen 6 aylık süre henüz DOLMAMIŞTI.
Yani hem yasal olarak süre sınırını aşmadım hem de kilometre sınırına henüz gelmeden (6.700 km'de) bu ağır mekanik arıza meydana geldi. Buna rağmen servis ve distribütör, kılavuzdaki "6 ay" ibaresini tamamen görmezden gelerek sadece km üzerinden haksız bir ticari yaklaşım sergiliyor.

Şu ana kadar attığım adımlar:

1. Ticaret Bakanlığı ve CİMER üzerinden resmi şikayet başvurularımı oluşturdum.
  2. Durumu detaylı bir İngilizce metinle doğrudan Bajaj Global (Hindistan) merkezine mail olarak ilettim.
  3. Önümüzdeki Pazartesi günü ise hem satıcı bayiye hem de distribütör Kuralkan’a yasal Noter İhtarnamesi gönderiyorum. Sonrasında süreci Tüketici Mahkemesi'ne kadar taşıyacağım.
Forum üyelerine sormak istediğim birkaç soru var:

• Bajaj Pulsar N250 modelinde benzer şekilde erken kilometrelerde yağ yakma, bloktan ses gelmesi veya erken motor bitirme sorunu yaşayan başka kullanıcılar oldu mu? (Kronik bir durumdan şüpheleniyorum.)
  • Kuralkan'ın bu tarz "km doldu/süre doldu" kelime oyunlarıyla garanti dışı bırakma uyanıklığına karşı ihtarname veya dava yoluyla hakkını alabilen var mı? Emsal karar teşkil edecek süreçleriniz olduysa paylaşmanızı rica ederim.
Gelişmeleri, ihtarname sürecini ve yasal aşamaları bu başlık altından güncel tutmaya devam edeceğim. Teşekkürler, tekeriniz düz bassın.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
geçmiş olsun öncelikle.
ilk rodaj bakımı yaptıktan sonra garanti kağıdının ilk hanesi doldurulur. sizinkini doldurdular mı?

sonraki bakım 6 ay veya 5000 km de oluyor. siz 3577 km deki bakımı garanti kağıdındaki bu ikinci bakım peronuna yazdırdınız mı?

yoksa 3577 km deki bakım ara yağ değişimi bakımı mıydı. ara yağ bakımlarını öneri mahiyetinde dir ve garanti kağıdına işlemiyolar.

arada yağ değişimi yapsanız da 6 ay veya 5000 km bakımı istiyorlar.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
geçmiş olsun öncelikle.
ilk rodaj bakımı yaptıktan sonra garanti kağıdının ilk hanesi doldurulur. sizinkini doldurdular mı?

sonraki bakım 6 ay veya 5000 km de oluyor. siz 3577 km deki bakımı garanti kağıdındaki bu ikinci bakım peronuna yazdırdınız mı?

yoksa 3577 km deki bakım ara yağ değişimi bakımı mıydı. ara yağ bakımlarını öneri mahiyetinde dir ve garanti kağıdına işlemiyolar.

arada yağ değişimi yapsanız da 6 ay veya 5000 km bakımı istiyorlar.
sisteme ara bakım olarak girmişler ama Avrupa Motor(Gaziosmanpaşa) ikinci bakım kısmına km yazıp, kaşe vurup imzaladı. Bir de 4500 bakımı yazan servis fişi var elimde.

Motosikleti
Yamaha MT-25
benim motorumda ilk aldığımda it gibi yağ yakıyordu , ustaya götürdüğümde her tarafını kontrol etmesine rağmen yağ yakmasına veya sızmasına dair bir iz bulamamıştı . 7bin kilometrede ben bu motoru açıcam , garantiden parçaları söyleriz sende bir şey ödemezsin dedi . E tabi ben de sıfır motorun açılacağını duyunca oldukça keyfim kaçmıştı. Serviste castrol 10-40 konuluyordu motosiklete , araştırdım ve fabrikanın da klavuzda kalın yağ istediğini gördüm . Kaç tane ustaya söyledim olur mu ya motora 10 40 konur dediler hep . Ben gittim 15-50 putoline koydum , yağ yakımını nerdeyse yüzde 70 80 kesmişti motor . O şekilde de 25 bin km kullandım . Birkaç kişiden de bu yağ yakım işini duymuştum , muhtemelen segmanlarında bir problem var bu blokların devirlenince yağı içiyor motor .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet yağ azaldıkça mekanik ve kompresyon sesi duyman normaldir. Bunun harici bir ses veya performansta fark vesaire gibi bi durum varsa orasını bilemem. Bölgendeki bildiğin ustaları gez ve farklı ustalardan farklı görüşleri bi al bence.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
benim motorumda ilk aldığımda it gibi yağ yakıyordu , ustaya götürdüğümde her tarafını kontrol etmesine rağmen yağ yakmasına veya sızmasına dair bir iz bulamamıştı . 7bin kilometrede ben bu motoru açıcam , garantiden parçaları söyleriz sende bir şey ödemezsin dedi . E tabi ben de sıfır motorun açılacağını duyunca oldukça keyfim kaçmıştı. Serviste castrol 10-40 konuluyordu motosiklete , araştırdım ve fabrikanın da klavuzda kalın yağ istediğini gördüm . Kaç tane ustaya söyledim olur mu ya motora 10 40 konur dediler hep . Ben gittim 15-50 putoline koydum , yağ yakımını nerdeyse yüzde 70 80 kesmişti motor . O şekilde de 25 bin km kullandım . Birkaç kişiden de bu yağ yakım işini duymuştum , muhtemelen segmanlarında bir problem var bu blokların devirlenince yağı içiyor motor .

Evet yağ azaldıkça mekanik ve kompresyon sesi duyman normaldir. Bunun harici bir ses veya performansta fark vesaire gibi bi durum varsa orasını bilemem. Bölgendeki bildiğin ustaları gez ve farklı ustalardan farklı görüşleri bi al bence.
Rodaj bakımını, ve 2nci peridoyuk bakım Avrupa Motor' da yapıldı, Putoline yağ koydular. Bazıları sahte yağ koymuş olabilirler diyor ama, servis buna cesaret edebilir mi bilmiyorum.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
kuralkan ile iletişime geçtin mi? kendilerine durumu izah ettin mi?
yani garantiye girmeyeceği bayinin sözlerimi .kuralkan da kesinlikle girmez mi dedi.
başka bir bayi ile de iletişime geçmeni öneririm. anadolu yakasına geçersen bay-moto yu öneririm.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Bak , eğer sıra dışı gözlemlerin yoksa bence açtırma . Çünkü problem çözülmemiş olup seni daha da uğraştıracak. Ayrıca ben garantinin dümenden bir sebepten sana kitleyeceğini düşünüyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
kuralkan ile iletişime geçtin mi? kendilerine durumu izah ettin mi?
yani garantiye girmeyeceği bayinin sözlerimi .kuralkan da kesinlikle girmez mi dedi.
başka bir bayi ile de iletişime geçmeni öneririm. anadolu yakasına geçersen bay-moto yu öneririm.
Kuralkan a ulaşılamıyor ki, telefonla arıyorsun, info@kuralkan a mail at diyor, mail arıyorsun, mail geri dönüyor, bu mail adresi artık kullanılmıyor site uzerindeki formu kullan diye. Site üzerinden form doldurdum, araya Bayram girdi, cevap gelmedi henüz.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
hayırlı haberler ile dönerler umarım.
bence garantiye girmemesi için bir eksiklik bulunmuyor, en azından iki defa bakıma girdiği garanti belgesine işlenmiş olduğunu belirtiyorsunuz. bayi kaynaklı bir yanlış anlama olabilir.
işlemler için olumlu cevap alırsanız başka bayide yaptırmanızı tavsiye ederim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
hayırlı haberler ile dönerler umarım.
bence garantiye girmemesi için bir eksiklik bulunmuyor, en azından iki defa bakıma girdiği garanti belgesine işlenmiş olduğunu belirtiyorsunuz. bayi kaynaklı bir yanlış anlama olabilir.
işlemler için olumlu cevap alırsanız başka bayide yaptırmanızı tavsiye ederim.
Ek eklebilsem, garanti belgesini ekleyeceğim buraya ama ekleyemiyorum.

Ek eklebilsem, garanti belgesini ekleyeceğim buraya ama ekleyemiyorum.
Teşekkür ederim, iyi dileklerin için.

Buyrun, garanti belgesi. @vlad1462 @Mentzer @Cyan @yaşlıveacemi

nwzlnp7.jpg

Son düzenleme:
Bakım kılavuzunun 23 ve 24 sayfalarında dediğiniz gibi bakım aralığı 5.000 km veya 6 ay hangisi önce dolarsa.

1 - Siz 3577 km de yetkili serviste bakım yaptırmışsınız, km olarak bakım garantisi içinde bunda sorun yok.

2 - Süre olarak ta 6 ay dolmadı diyorsunuz, süre olarak ta garanti içinde

Yapmanız gereken Tüketici hakem heyetine şikayette bulunmak ve motosikletimin aynısı ile değiştirilmesini istiyorum diye talepte bulunmak.

Yani tamir edilmesi değil aynısı ile değiştirilmesini isteyin. Gelecek sonuca göre hareket edersiniz.

Kuralkanın genel merkezi ile muhatap olmanıza gerek yok. Hiç mail falan atmayın. Direk bayiyi muhatap alın. Bayi genel merkeze bile yönlendirse kabul etmeyin, sizin muhatabınız yetkili servis, adı üzerinde yetkili servis.

Her türlü ihtarı yetkili servise çekin.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
hadi hayırlısı bakalım.
sanmıyorum ki kuralkan tarafından bir ret cevabı gelsin.
bayinin yanlış yönlendirmesi yüzünden gereksiz yere iş yokuşa sürülmüş gibi görünüyor.

Motosikleti
CB650R
Sorun servisinizde gibi, markalar servislere çok aşırı düşük saçma sapan ücretler veriyor bu sebeple servisler külfetli işleri yapmak istemiyorlar
Misal CFMoto 450SR'ın yağ soğutucu değişimi için servise ödediği işçilik ücreti 90TL gibi komik bir rakam ama işine ve ustalığına laf sürdürtmek istemeyen ustalar değişimi yapıyor kullanıcıyı mutlu edip yağ bakımı için gel diyor. Tokatçılar ise garanti dışı bahaneleri uyduruyor

Misli değişimi için uğraşın derim belli ki servis iş bilmez yada şu durumdan sonra mutlu mesut şekilde bu işi yapacağını sanmıyorum. Hayırlısı olsun hakkınızda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar