Trafikte Yaşadığım Olay

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Olayda atlanan kısım baştan sona kameram hem sesli hem görüntülü kayıtta. Kornaya bastı indim olayı değil. ama neyse boşverin.

Şu aralar Nordkapp arefesindeyim. Daha önce giden arkadaşlar bana özellikle sakın ulu orta motosiklet zinciri yağlama, yağ değişimi vs yapma diyip duruyorlar.
Nedenini sorunca hemen çevre kirliği vs nedenle şikayet edilip normal sıradan vatandaşların başında bittikleri söyleniyor.
O kafalardan bu kafalara... buda böyle bir anım.
Dostum boş ver ciğeri beş para etmez bu sığırlarla uğraşıp keyfini kaçırma. Bunlardan milyonlarca var ülkede. Hayatında bir daha görmeyeceğin adamlara kıymetli zamanını ve enerjini harcayıp kendini yorma. Çekil kenara yol ver Siktirsin gitsin

Olayda atlanan kısım baştan sona kameram hem sesli hem görüntülü kayıtta. Kornaya bastı indim olayı değil. ama neyse boşverin.

Şu aralar Nordkapp arefesindeyim. Daha önce giden arkadaşlar bana özellikle sakın ulu orta motosiklet zinciri yağlama, yağ değişimi vs yapma diyip duruyorlar.
Nedenini sorunca hemen çevre kirliği vs nedenle şikayet edilip normal sıradan vatandaşların başında bittikleri söyleniyor.
O kafalardan bu kafalara... buda böyle bir anım.
Sesli ve görüntülü kayıt şu olay da neyi değiştirir ?
Atladığımız bir yer yok .Mevzu yok davarın biri basmış kornaya büyükşehirler de dakika da bir olan bir olay muhtemelen.
Sen haksızsın demiyorum bak maalesef böyle insanlarla yaşıyoruz görüntü ve seste olsa sadece zararın varsa ona yarar.
Bu yaşa bu şekilde gelmiş adamı sen insanca konuşarak değiştiremezsin :D
Dayakla da değişmiyorlar bunlarla yaşamaya alışıyoruz mecbur.

Motosikleti
Voge 250RR
Her noktasına katılıyorum harika bir yorum. Teşekkürler. Ama...
Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundum görüntüleri verdim. trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve KTT 73 den. Ayrıca ilerleyen safhada iftiradan da yürümeyi düşünüyorum. Beni tek araçtan inme kısmı düşündürmüştü onuda bana birşey söylediği ve duymadığımı araçta bir tehlike vs varmı emin olmak için indim şeklinde açıklayacağım ki keza kendisi de indi araçtan. Herhangi bir kavga itişme vs yok.

Öte yandan kanunda ve yönetmelikte seyir halindeyken telefonla konuşulmaz diyor. Ancak bu maddenin yorumu bir elde telefon bir elde direksiyon diye yorumladım ben. Yoksa dört teker üzerinde araç sisteminden telefonla konuşan yada yanındaki ile konuşan adamlara da yasak olması lazım. Ki zaten kayıtta telefonla konuşmadığım açık

Aslında kendine birşey olmayacağından emin şekilde pis pis sırıtarak ordan gitmese küçük bir özür dilese hiç uzamıcak bir konu ama bazı insanlar onurları için yaşarlar.
Ha harika hukuk sitmeninde elime birşey geçer geçmez bilemem. Ben savaşayım da.
Her zaman benim zamanımı alacak kadar kıymetli mi diye düşünmeni öneririm, o zaman kafanı yormanın gereksiz olduğunu fark ediyorsun. Geçmiş olsun bu arada umarım tekrar bu tarz bir şey yaşayıp güzel kafanı yormazsın yine :)

Merhaba bu olayı güncelleyeyim. o sıratarak giden adam hakkında tehdit, mala zarar verme trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve görevli memurun dur ihtarına uymamak suçlarından dava açıldı. Tehdit ve mala zarar verme kısmı uzlaşmaya tabi olduğu için iş biraz uzadı. Sağolsun memur arkadaşlar daha sonra özellikle görevli memurun dur ihtarı kısmında oldukça yardımcı oldular :)) Velhasıl kelam sonuç ne olursa olsun o sırıtarak giden göbekli abinin sürekli karakol ifade vs şeklinde sürünmesi bana fazlasıyla haz vermedi değil,

Mahkemeden özellikle uzlaşmaya tabi suçlar yönünden beraat alması çok zor ama velevki alsın dediğim gibi çok önemli değil. Benim asıl anlatmak istediğim bir insan haklı olduğu bir konuda sonu ne olursa olsun pes etmemeli. burda anlatmak istediğim benim yazım sonrası paylaşılanları okuyunca az çok görürsünüz. sözde çok görmüş geçirmiş ironi özürlüsü dedelerin, kendini komik sanan güldürükçülerin adam gibi birşey paylaştığında dahi bunu dalgaya vuran dalkavukların yada sana gülüp geçerler diyen bilirkişilerin dediklerine kulak asmayarak iyiki hakkımı sonuna kadar aramışım. Para pul elbette önemlide insan bence birazda ONURU VE ŞEREFİ için yaşamalı. NOKTA.

Motosikleti
apec apx7
Merhaba bu olayı güncelleyeyim. o sıratarak giden adam hakkında tehdit, mala zarar verme trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve görevli memurun dur ihtarına uymamak suçlarından dava açıldı. Tehdit ve mala zarar verme kısmı uzlaşmaya tabi olduğu için iş biraz uzadı. Sağolsun memur arkadaşlar daha sonra özellikle görevli memurun dur ihtarı kısmında oldukça yardımcı oldular :)) Velhasıl kelam sonuç ne olursa olsun o sırıtarak giden göbekli abinin sürekli karakol ifade vs şeklinde sürünmesi bana fazlasıyla haz vermedi değil,

Mahkemeden özellikle uzlaşmaya tabi suçlar yönünden beraat alması çok zor ama velevki alsın dediğim gibi çok önemli değil. Benim asıl anlatmak istediğim bir insan haklı olduğu bir konuda sonu ne olursa olsun pes etmemeli. burda anlatmak istediğim benim yazım sonrası paylaşılanları okuyunca az çok görürsünüz. sözde çok görmüş geçirmiş ironi özürlüsü dedelerin, kendini komik sanan güldürükçülerin adam gibi birşey paylaştığında dahi bunu dalgaya vuran dalkavukların yada sana gülüp geçerler diyen bilirkişilerin dediklerine kulak asmayarak iyiki hakkımı sonuna kadar aramışım. Para pul elbette önemlide insan bence birazda ONURU VE ŞEREFİ için yaşamalı. NOKTA.
dostum iyi diyorsun da ya herif hırtın biri çıksa, seni çekip vursa yada vurduracak bir adamı olsa? değer mi? evet hakkını aramana itirazım yok, karşılığını bulman mutluluk verici ama normal bir zamanda normal insanlarla yaşamıyoruz.
İmza: İroni özürlü olmayan dede.

Motosikleti
Cruiser
Geçmiş olsun, ben bu konuda kendime uyguladığım tarifeyi paylaşayım ; Bu tam bir parakods
"Bu ya da bu tip davranışları sergileyen insanlarla konuşursam anlar mı ?" diye soruyorum kendime, hayır diye yanıtlıyorum çünkü anlayacak olan o davranışı sergilemez. Böylelikle sorun kafamda çözülüyor. Sorunlu çok insan var, muhatap olmamak en güzeli. Sen kendini gayet güzel ifade edebiliyorsun fakat konuşacağın kişide bunun karşılığı yoksa monolog olur, diyalog olmaz. Önemli olan akşama senin evde olman, haklı olman birincil öncelik olmamalı.

Karabağlar çok çirkin bir yol ve çok fazla kaza oluyor, o yolda en güvenli alan orta şerit, çünkü bir sağdan bir soldan sürekli katılım var ve herkes kendini sola atmaya çalışıyor orada sol şeritte takip mesafesi çok kritik, orta şeritte daha rahat edersin.

Gelelim ışık mevzusuna. Ben cüsse olarak büyük bir motor kullandığım için bu tip şeyleri pek yaşamıyorum(sıkıştırmaya çalışan olmuyor), ışık olayını detaylandırayım ; önümde 10 araç olsun her 2 örnekte de,
1. Örnek en öne geçebileceğim açıklığa sahipse geçiyorum,
2. Örnekte de diyelim ki önümde 3 araçlık açıklık var ve sonraki 7 aracı geçemeyeceğim, o zaman şeridimde duruyorum o 3 aracı da geçmiyorum ama o 3 araçlık açıklık benim kaçış noktam diye aklımda tutuyorum, arkadan duramayacağını düşündüğüm malum tipler gelirse o aradaki boşluğa geçiyorum.

Bunlar doğru bunları yap diyemiyorum çünkü, aralara girmek yasak ama buradaki tek yanlış şey bu değil. Işık, takip mesafesi, taciz vs. alıntıyla bitirmeden edemeyeceğim.

"Aslında hiçbirşey yasadışı değildi, çünkü artık yasa diye birşey yoktu."
George Orwell

Kal sağlıcakla

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Olaydan bağımsız ama trafikte hiçbir zaman araçların arkasında durmayın sağ sol boşluğunda ya da geçebiliyosanız öne geçin. Arkadan gelir vurur biri tost olursunuz kaportanız yok. Böyle sakat kalan ölen kaç tane konu okuduk.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Konu sahibi Bergson özelinde konuşmuyorum; genel uyarı yapayım istedim. Motor tepesindeyken şu müzik dinleme işi çok sakat. Hani tempolu müziğin arttırdığı adrenalin ile farkında olmadan yapabildiğimiz değişik işler potansiyelini geçtim, bizim için duyulması önemli olan bazı sesleri kaçırabiliyoruz. Bir de şarkı değiştirmek için duraksadığımızda ya da kafayı o işe yorduğumuzda potansiyel tehlikenin boyutu büyüyor.

Zaten hiçbirimiz normal bir günde kıtaları aşmıyoruz, 1-2 saat müzik dinlemeyelim ne kaybederiz ki?

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Hemen hemen her gün trafikte böyle tipler oluyor.

Eskiden çok sinirlenir ben de el kol yapar, küfrü basar münakaşaya girerdim.
Mümkün olduğunca sakin kalmaya, takmamaya, zorla yol almaya çalışan, kaynak yapmaya çalışan, kendini süper uyanık sananlara çok aldırış etmeden "ya bırak allahından bulsun ver yolu gitsin, varacağım yere 1-2 dk geç varırım boşver" diyerek alttan almaya çalışıyorum. Tabii ki her seferinde bunu başaramıyorum. Mutlaka az ya da çok bir şekilde tepki veriyorum insanlara.
Fakat özellikle son 1-2 yılda etten püften sebeplerle trafikte insanların birbirini bıçakladığı ya da kurşunladığı haberleri gördükten sonra hakikaten elimden geleni yapmaya çalışıyorum alttan alıp boşvermek için.
Trafik stresi yüzünden her ne kadar birbirimize hoşgörülü davranamıyor olsak da sizin karşılaştığınız gibi tiplerin çoğunluğu zaten genel mantıktan, ahlaktan yoksunlar. Yaya geçidinde durulur mu diye size bağıran akıl yoksunu salaklara ne anlatabilirsin ki? Ne oldukları da belli değil hırlı mı hırsız mı orta doğulu mu çete mi mafya mı bıçaklı silahlı hırtın biri mi...

Günümüz Türkiye'sinde maalesef sopası, silahı, bıçağı olan herkes kendi hukukunu kendi belirliyor. Belalı bir tip çıkar ailene kadar tehdit eder, bir halt yer saçma sapan bir sebepten. Sustukça sıra sana gelecek diye düşünenler olabilir, çok da haklı olurlar, ama şu an maalesef öyle bir Türkiye'de yaşamıyoruz. Durduk yere bir hırt yüzünden bok yoluna gitmek istemiyorum, bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var her şeyden önce. Sen ben bu tipler yüzünden sakat kalınca ya da ölünce senin hakkını savunmakla ve ülkenin refahını sağlamakla görevli olan siyasilerin hiçbiri senin yasını tutmuyor. Sosyal medyada çok tıklanıp olay büyüyünce bir şey yapmak zorunda kalıyorlar, kısa süre sonra da unutuluyor, tarihin tozlu kitaplarında yerini alıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar