Trafikte Yaşadığım Olay

Merhaba. Bu sabah yaşadığım olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum. Belki sizler her zaman yaşıyorsunuz bu tarz sorunlar ama benim başıma ilk kez geldi.

Karabağlarda ışıklarda önümde bir araç yardı, bende o araca yarım araç mesafede arkasında durdum, araları vs girmek istemedim.Neyse sonra arkamda bir araç geldi. Bu ara interkom açıktı ve dururken şarkı değiştiriyordum. Neyse baktım bu korna çalıyor, aynadan bakınca bana el kol yaptığını gördüm. Önce birşey falan mı tekere takıldı sandım ama sonra baktığımda bana eliyle ileri ileri diyip duruyordu.Bu ara ışık hala kırmızı, Neyse takip mesafesi güvenli duruş alanını bilmeyen sığırın biri heralde diyip önemsemedim ama bu ısrarla kafa dışarda bağırıp çağırınca indim yanına gittim.Ne oldu dedim. İlerlesene dedi. Dedim takip mesafesi önlemvsvs . Böyle diyince bu kez de niye araç kullanırken telefonla konuşuyorsun dedi. Dedim bu telefon değil, interkom müzik dinliyorum. Israrla telefon olduğunu söylüyor. Tabi bu konuşmalar biraz hararetli geçiyor.
Neyse o hengamede bilmeyerek kaçırdı motosiklete hafif dokundu. Dayandı yani, Benim şalter orda attı. Çünkü ısrarla telefonla konuştuğumu iddia ediyor. Polis çağıralım dedim. Şans bu ya karşı şeritten bir ekip geldi. Trafik sıkışık arabanın plaka benim motora çarpmış durumda .Neyse anlattım polislere de durumu bu ısrarla birşey yok, telefonla konuşuyo aynı şeyleri papağan gibi tekrar edip duruyor. Ben telefonumu çıkardım telefonla konuşsam burda görüşme kaydı olurdu vs diye polislere ve ona anlattım. Tabi bu yine çark
Ben kameraya çekip motosikleti kenara alıyorum adama da kenara gel diyorum polislerin önünde bu bişey yok bişeler vs gevelip bastı gitti.
Polislere diyorum tutanak tutalım karakola gelmeniz lazım diyorlar.
Bu ara adam bastı gitti.

Şimdi olayın üzerinden geçti herkes bırak boşver felan diyor ama içime sindiremiyorum.Ama TCK da bu olaya dair bir suç tanımı yok,
Çarpma desek mala zarar verme hukuki mesele diyip kapatacakları,
Telefonla konuşma iftira desek yasal şartlar tam oluşmuyor sanki,
Takip mesafesini ihlal ısrarı ve telefon için yine kamu görevini usulsüz üstlenme desek sanki o da olmuyor,
Örneğin bu durumda Yani şimdi trafikte birine penceden sen alkollü araç kullanıyorsun demek onu öyle itham etmek suç olmuyor mu vb
Belki kendi çapında komik esripi yapan pişekarlar dışında , güzel bir akıl alırım benim görmediğim bir nüans var diye anlattım bunları.
Bu ara tüm bu olayları kameram çekti.Sesli.

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Alacağın en güzel akıl, bu ülkede bunlara takılmamak kafayı yormamak olur. Genel zeka seviyesi gerçekten çok düşük o yüzden bu tip insanlarla dört ayaklıları aynı kefeye koyarsan daha az rahatsız olursun.....

Motosikleti
D400
Sonra polisi neden sevmiyorlar; cünkü işlerini yapmıyorlar.

Ama sana bir tavsiye ; kırmızı ışıkta ya araçların arasına gir ya da mesafe bırakma pek :D

Motosikleti
D400
Duran araçların dibine kadar girmekte doğru değil....

dogrulugu tartışırsak en mantıklısı direk araya girmek.

ancak görsel yorumlama olarak öndeki arac ile mesafe bıraktığın zaman sende kücük oldugun için arkandaki adam o boşluğu çok daha fazla görüyor.

zaten benzer sebeplerle çarpıyor ya da rahatsız ediyor.

Motosikleti
Motorsuz
Abi geç aralardan ışığın önünde dur arkadan gelir telefona bakan biri vurur iki tampon arasında kalırsın bana zamanında trafikte araba ile dururken vurdular aynı şekil arkadan neye uğradığımı şaşırdım hiç gerek yok, adam mevzusunda da arkasından basıp aynayı kırıp kaçsaydın kameranda varmış hazır video atar ünlü olurdun :p:p

Motosikleti
K 1600 GTL
dogrulugu tartışırsak en mantıklısı direk araya girmek.

ancak görsel yorumlama olarak öndeki arac ile mesafe bıraktığın zaman sende kücük oldugun için arkandaki adam o boşluğu çok daha fazla görüyor.

zaten benzer sebeplerle çarpıyor ya da rahatsız ediyor.
Her durumda araya giremiyebilirsin. Araya giremediğin durumlarda öndeki araçla aranda biraz mesafe bırakman gerekir.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bak şimdi yolda giderken Siiiiiiii...................tttttttttiiiiiiiirrrrrrrr, git diye bağırıyorsun, arkadan da iki tane sunturlu küfür sallıyorsun. Şarkıya devam, bu yaşta takmaya başlarsan erken yaşlanırsın.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ya gerçekten boşver. Bornova'da Manisa kavşağına yakın oldu bir olay. Dün akşam kavşakta sola döneceğim. Soldaki araçlar ilerleyemediği için filtrelemek suretiyle sağından geçip önüne geçtim. Bir motosiklet olarak zaten kapladığım alan küçük kimseyi de engellemiyor. Kavşağın içindeyken arkama geldi, 7 sülalesine sövsem bu kadar korna çalmaz. (kendisi düz gidecek bana korna çalmak için durdu. Yönü Manisa'ya dönük, benim aksime kavşak içinde değil bu arada.) Bana diyor ki sola döneceksen sağdan niye geçiyorsun? Ya amk davarı, sen sağdan düz gideceksin sol şerit tıkalı, solda ne işin var dedim. Hala sağdan geçemezsin falan diyo. Bakın bu hep makarna yemekten. Mantık karşısında diyecek bir şey bulamıyorlar. Benim gibi yapmayın, Kaybolan 10 saniyeme üzüldüm. Geri zekalı insanlarla zaman kaybetmeyin.

Motosikleti
Voge 250RR
Sonra polisi neden sevmiyorlar; cünkü işlerini yapmıyorlar.

Ama sana bir tavsiye ; kırmızı ışıkta ya araçların arasına gir ya da mesafe bırakma pek :D
Nisan ayında kaza yaptım, o kazadan sonra polislere olan bütün güvenimi yitirdim. Aracın biri kural ihlali yaparak sıkıştırdı, kaza yapmama sebebiyet verdi. Olay sonrası sıkıştıran araç kaçtı gitti durmadı bile, plakayı aldık. Olay mobesenin altında ve çok işlek bir caddede oldu, yani her yer kamera. Olay yerine polis ambulans çağırdık, hastaneye gittik vs.. 2 gün sonra trafikçilerin hazırlamış olduğu kaza tutanağını aldım (tabi o 2 günde karakollardan mı kovulmadım, şikayetim mi kabul edilmedi apayrı mevzu..) tutanağı bi okudum, temas yok diye tek taraflı tutulmuş düz yolda kendi kendime düşmüşüm gibi gösterilmiş ( karşı tarafın plakasını vs.. vermemize rağmen, olay yerinde polislerin " onu bu gece evlerinden aldırırız" gibi ahkam kesmesine rağmen. tabi ilk işim adliyeye gidip itiraz etmek oldu ama sonuç çıkacak mı? hayır. Bu ülkede artık ne polise ne de başka memura güvenmiyorum artık.

(karakoldan kovan, şikayetimi kabul etmeyen memurlardan şikayetçi oldum, soruşturma açıldı.)

Motosikleti
D400
Peşine düşmeniz iyi olmuş; evet polisler ne yazık ki sadece ağlıyor ancak işlerini yapmıyorlar.

Evet iyi olanlar da var ancak haksız yere torpille bu konuma gelenler kendılerını çok bariz belli ediyor.

Motosikleti
Voge 250RR
Bana kalırsa motordan inip adamın yanına gideceksen, eğer hadsizliğe devam ettiğinde dövmeyeceksen inmeyeceksin. İnmesen arkadan bağıran lavuğun teki diyip geçerdin 1 saate unuturdun, şimdi olayı kendin bile isteye büyüttün uzattın ve eline bir şey geçmeyince 10 kat daha fazla sinirlendin.

Madem kavga etmeye niyetin yok o zaman gidip yanına konuşma , ayrıca araçtan inmenin de cezası var artık. Öyle ceza detaylarına inersen şundan şu cezayı alır mı falan gibi...

... adam da der motordan indi yanıma gelip beni tehdit etti kameralara bakabilirsiniz, aksini kanıtlayamazsın.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
O karakoldakileri dava etmen iyi olmuş.. Ne demek vatandaşın şikayetini almadan kovalamak ?..
Ne iş için para alıyormuş ki devletten ?.. Oturmak için mi ?

Bana kalırsa motordan inip adamın yanına gideceksen, eğer hadsizliğe devam ettiğinde dövmeyeceksen inmeyeceksin. İnmesen arkadan bağıran lavuğun teki diyip geçerdin 1 saate unuturdun, şimdi olayı kendin bile isteye büyüttün uzattın ve eline bir şey geçmeyince 10 kat daha fazla sinirlendin.

Madem kavga etmeye niyetin yok o zaman gidip yanına konuşma , ayrıca araçtan inmenin de cezası var artık. Öyle ceza detaylarına inersen şundan şu cezayı alır mı falan gibi...

... adam da der motordan indi yanıma gelip beni tehdit etti kameralara bakabilirsiniz, aksini kanıtlayamazsın.
Her noktasına katılıyorum harika bir yorum. Teşekkürler. Ama...
Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundum görüntüleri verdim. trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve KTT 73 den. Ayrıca ilerleyen safhada iftiradan da yürümeyi düşünüyorum. Beni tek araçtan inme kısmı düşündürmüştü onuda bana birşey söylediği ve duymadığımı araçta bir tehlike vs varmı emin olmak için indim şeklinde açıklayacağım ki keza kendisi de indi araçtan. Herhangi bir kavga itişme vs yok.

Öte yandan kanunda ve yönetmelikte seyir halindeyken telefonla konuşulmaz diyor. Ancak bu maddenin yorumu bir elde telefon bir elde direksiyon diye yorumladım ben. Yoksa dört teker üzerinde araç sisteminden telefonla konuşan yada yanındaki ile konuşan adamlara da yasak olması lazım. Ki zaten kayıtta telefonla konuşmadığım açık

Aslında kendine birşey olmayacağından emin şekilde pis pis sırıtarak ordan gitmese küçük bir özür dilese hiç uzamıcak bir konu ama bazı insanlar onurları için yaşarlar.
Ha harika hukuk sitmeninde elime birşey geçer geçmez bilemem. Ben savaşayım da.

Motosikleti
cbf 150
Bende birşey sandım hahahah evlat bunları rutin olarak yaşıyoruz.

DAğılın haber niteliği yok, olay tam tersi olsaydı sen kornaya bassaydın ve adam arabadan inip sana gelip birşeyler deseydi ve sende onun pakasını ittirsweydin tamam haber değeri olurdu ama geçiniz.

Abi tavsiyesi motordan inme heleki heyecanla inme çünkü kontagı açık unutursun sonra döndüğünde motor uçmul gitmiş olur

Bende birşey sandım hahahah evlat bunları rutin olarak yaşıyoruz.

DAğılın haber niteliği yok, olay tam tersi olsaydı sen kornaya bassaydın ve adam arabadan inip sana gelip birşeyler deseydi ve sende onun pakasını ittirsweydin tamam haber değeri olurdu ama geçiniz.

Abi tavsiyesi motordan inme heleki heyecanla inme çünkü kontagı açık unutursun sonra döndüğünde motor uçmul gitmiş olur
Tamam.

Ah ah ne dertler var.

Sen bir hata yapmıyorsan, o adam isterse kornayı patlatsın duymayacaksın, dönüp bakmayacaksın, ilgilenmeyeceksin, hele hele motordan, arabadan inip yanına hiç gitmeyeceksin, sana ne, derdi olan o.

Kısacası bu şekilde trigeri çabuk sıyırırsın.

Kornaya bastı sende indin direkt seni suçlu yapar.
Sen istediğin kadar ben konuşacaktım de. Aramız da konuşup anlaşacağımız insan sayısı sınırlı.
Karşın da bir davar olmasa zaten kornaya basmaz.
Ekip gördü yanına geldi trafikçi değilse tutanak zaten tutamaz şikayet varsa yönlendirir.
Zararın varsa plakasını almışsındır şikayette bulunursun arkamdan vurdu durmadı kaçtı diye.
Onun dışın da sana telefonla konuşuyorsun gibi ithamda bulundu diye belirtirsen ifadeyi okuyanlar güler geçer.
Kalamıyoruz ama sakin kalıp takmamak en iyisi.
Çünkü maymundan düşük zeka seviyeli insanlarla yaşıyoruz.
Maymunlarla bile el kol hareketiyle anlaşıyoruz da bu davarlarla zor.

Olayda atlanan kısım baştan sona kameram hem sesli hem görüntülü kayıtta. Kornaya bastı indim olayı değil. ama neyse boşverin.

Şu aralar Nordkapp arefesindeyim. Daha önce giden arkadaşlar bana özellikle sakın ulu orta motosiklet zinciri yağlama, yağ değişimi vs yapma diyip duruyorlar.
Nedenini sorunca hemen çevre kirliği vs nedenle şikayet edilip normal sıradan vatandaşların başında bittikleri söyleniyor.
O kafalardan bu kafalara... buda böyle bir anım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar