Uzun Menzilli Elektrikli Motosiklet Önerisi..

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bu ara bulunduğum yerleşkede elektrikli motosiklet satan ve tamir yapan iki katlı bir mağzada batarya yüzünden yangın çıktı..Sürekli gidip geldiğim bir mağza idi.. 2 katlı mağza da kurtulan bir vida dahil olmadı binanın 3. katına bile yangın dağıldı.. Zarar en az 5 milyon tl ..Gündüz önünden geçtim böyle birşey görmedim ömrümde.. Bildiğiniz kimyasal bomba atılmış mağzaya.. Maalesef aşırı riskli bu konuda..
Gecen sene sektorunde meshur bir firma 1 konteyner dolusu hasarli powerbanki depolamamizi istemisti. Depolama yapilacal depoda ayni zamanda yanici parlayici kimyasallar da vardi. Isg ekibi de ben de baya karsi ciktik, beyinsiz satis direktoru ise inat etti. En son isgnin onay verebilecegi, deponun disinda ozel ekipmanli konteyner uzerinden teklif hazirlandi ama tabi o fiyati da musteri kabul etmedi😂
Bi sefer de uretim bandinda araclara takilacak arac bataryalari icin teklif istedi ayni gruptan baska bir firma. Gene tabi ozel ekipmanlar, daha genis alan vb ile taklif verdik. Gene cok pahalisiniz dediler. Biz de dedik Avrupada sizinkiler nasil depoluyor diye, mirin kirin ettiler😂
Cok acayip, bu isin riskini hala daha anlamis degil cogu kisi. Simdi dusunuyorum da, keske itiraz etmeyip bi de dusuk fiyat verip isi alsaydik da felaketten korudugum pisliklerin akillari baslarina gelseydi.

Gecen sene sektorunde meshur bir firma 1 konteyner dolusu hasarli powerbanki depolamamizi istemisti. Depolama yapilacal depoda ayni zamanda yanici parlayici kimyasallar da vardi. Isg ekibi de ben de baya karsi ciktik, beyinsiz satis direktoru ise inat etti. En son isgnin onay verebilecegi, deponun disinda ozel ekipmanli konteyner uzerinden teklif hazirlandi ama tabi o fiyati da musteri kabul etmedi😂
Bi sefer de uretim bandinda araclara takilacak arac bataryalari icin teklif istedi ayni gruptan baska bir firma. Gene tabi ozel ekipmanlar, daha genis alan vb ile taklif verdik. Gene cok pahalisiniz dediler. Biz de dedik Avrupada sizinkiler nasil depoluyor diye, mirin kirin ettiler😂
Cok acayip, bu isin riskini hala daha anlamis degil cogu kisi. Simdi dusunuyorum da, keske itiraz etmeyip bi de dusuk fiyat verip isi alsaydik da felaketten korudugum pisliklerin akillari baslarina gelseydi.

Bildiğiniz ülke havaya uçacakmış ters bir durumda.. Bazen yalan yok bende tırsmıyor değilim hani patlar vs diye..Çünkü gruptan birisinin vs5i sürüş esnasında patladı canını zor kurtardı haberlere çıkmıştı.. Ama çok önemli bir nokta var batarya bu raddeye varana kadar her türlü kendini belirtiyor..Deli gibi ısınıyor şarj sırasında , tam şarj olmuyor..Yada çok çabuk şarj oluyor vs.. Özellikle şarj sırasında ısınma sorunu çok büyük bir sorun.. Bendeki batarya değişimden önce 60 dereceleri buluyordu ve hemen soğumuyorda saatlerce sürüyor soğuması..

Bu arada 1 saat önce istanbulun sağnak yağışına denk geldim yağmurda..Öyle böyle bir yağmur yok ve hala yağıyor.. 15 km kadar yol gittim bu yağmurda .. En ufak sorun yaratmadı.Üstüne üstlük yoldaki araçların lastiklerinden su atmasına rağmen sıfır hata ile geldim..

Araç 47000 de arkadaşlar..Cuma günü çayırovadan tahtakaleye geçtim sağnak yağış vardı..Oradan dönüşte kadıköye indim ve tekrar işyerine çayırovaya döndüm o yağışta Geri döndüğümde %15 gibi şarjı vardı yük ve trafiğe rağmen.. Toplamda 13-14 tl gibi bir yakıt sarfiyatı oldu bu kadar yolun. Çok güzel ürünler buldum çok iyi fiyata.. Ben iç çamaşırıma kadar su olmuşken.Bu araçta en ufak problem olmadı..Ya bi lamban patlasın gösterge gitsin gelsin tekle yok saat gibi gidip geliyor..Batarya çok iyi durumda..Hava biraz düzgün olsa ilk işim istanbulun avrupa yakasını gezmek. sabaha kadar.. İzmite gidip gelirken yukarı herekeye çıkmak..Kız kulesine doğru gitmek.. Ya da sabaha kadar kafa nereye ben oraya gezeyim.. Biraz trim sesi var (ön çamurluk çatlak kesin oradan geliyor) artık onada bir ara bakarım günde 100 tane çukura düşüp çıkıyor birşey diyemiyorm..
Kısacası hayatta yaptığım en doğru yatırım oldu bu araç.. 46 bin kmdir sadece kendisi ile yarışıyor artık.. En uzun km yaptığım araç burgman 400 idi 26 bin km olarak..Batarya cortlamasa daha da uzun süre beraberiz..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
hachiko sen kullanana kadar bu elektriklilere epey önyargılıydım ama senin altında bu elektrikli motor Maşallah dize Egea gibi oldu.

hachiko sen kullanana kadar bu elektriklilere epey önyargılıydım ama senin altında bu elektrikli motor Maşallah dize Egea gibi oldu.
hahahahaha..

Abi konuda ilk mesajı sen atmıştın.Ve olumsuz idi..Bende aşırı önyargılı idim sen öyle yazınca daha da çekindim..Hani dedim 3-5 bin gider mi çöp olurmu verdiğim para dedim..Sanki makina ikimize inat yaparcasına ibret olsun dercesine sorunsuz çalışıyor..Günde onlarca çukura düşüyor çok kazasıda oldu bütün gün yağmur çamur kar dükkanın önünde duruyor..Yok inat çıktı makine..Gerçekten bundan sonra başka bir fosil yakıtlı araca binmem çok zor..Hız sabitleme gibi mükemmel bir özellik bile yeterli..Çünkü gaz kolunu kullanmıyorsunuz neredeyse..Şu an 48 bine doğru yol alıyoruz..Trim sesleri artık çıkmaya başlasada kesinlikle sorun çıkarmıyor araç.Görevini sorunsuz birşekilde tamamlıyor..Bakım istemiyor..Ve kesinlikle arıza çıkarmayacağını bildiğin bir araçla sakız fiyatına geziyorsun tüm hafta..Benzinlikleri sadece wc için kullanıyorum 2.5 senedir..

Son düzenleme:
Motosikleti
Bellini
hahahahaha..

Abi konuda ilk mesajı sen atmıştın.Ve olumsuz idi..Bende aşırı önyargılı idim sen öyle yazınca daha da çekindim..Hani dedim 3-5 bin gider mi çöp olurmu verdiğim para dedim..Sanki makina ikimize inat yaparcasına ibret olsun dercesine sorunsuz çalışıyor..Günde onlarca çukura düşüyor çok kazasıda oldu bütün gün yağmur çamur kar dükkanın önünde duruyor..Yok inat çıktı makine..Gerçekten bundan sonra başka bir fosil yakıtlı araca binmem çok zor..Hız sabitleme gibi mükemmel bir özellik bile yeterli..Çünkü gaz kolunu kullanmıyorsunuz neredeyse..Şu an 48 bine doğru yol alıyoruz..Trim sesleri artık çıkmaya başlasada kesinlikle sorun çıkarmıyor araç.Görevini sorunsuz birşekilde tamamlıyor..Bakım istemiyor..Ve kesinlikle arıza çıkarmayacağını bildiğin bir araçla sakız fiyatına geziyorsun tüm hafta..Benzinlikleri sadece wc için kullanıyorum 2.5 senedir..
Üstad hala biniyorsun maşaAllah makineye benimde niyetim var tavsiye edermisin ? Vs5'i
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstad hala biniyorsun maşaAllah makineye benimde niyetim var tavsiye edermisin ? Vs5'i
Birde unuttum yazmayı ABS fren sistemi varmı bunlarda

Son düzenleme:

Birde unuttum yazmayı ABS fren sistemi varmı bunlarda
Temizini çok düşük kmlisini(batarya sağlığı için dedim) bulursan kesinlikle al..

Abs yok kombine fren var..Gayet iyiler..

48 bini devirdik 49 bin kmye doğru yol alıyoruz..Sorun yok..

Dün akşam yine sağnak yağışa denk geldik..İç çamaşırıma kadar ıslandım..Pendikten çayırovaya sorunsuz geldik.. :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Temizini çok düşük kmlisini(batarya sağlığı için dedim) bulursan kesinlikle al..

Abs yok kombine fren var..Gayet iyiler..

48 bini devirdik 49 bin kmye doğru yol alıyoruz..Sorun yok..

Dün akşam yine sağnak yağışa denk geldik..İç çamaşırıma kadar ıslandım..Pendikten çayırovaya sorunsuz geldik.. :D
yaa bu konuyu başından beri takip ediyorum. her görüşümde heves ediyorum. sıfırı yok sanırım sendeke modelin, sonradan gelen modellerin de kesin bi yamuğu vardır bu şansa bu kadar dayanıklı olmuştur diyorum.
şimdi ikinci el bir tane düşürsem onun bataryasına bms falan yaptırmak lazım o kaça çıkıyor? Batarya haricinde her yeri sağla bir tane denk geldi diyelim?

Bu motosikletin veni versiyonu var mı?
vs5 diye bir model göremedim. satıştan kalkmış galiba.

yaa bu konuyu başından beri takip ediyorum. her görüşümde heves ediyorum. sıfırı yok sanırım sendeke modelin, sonradan gelen modellerin de kesin bi yamuğu vardır bu şansa bu kadar dayanıklı olmuştur diyorum.
şimdi ikinci el bir tane düşürsem onun bataryasına bms falan yaptırmak lazım o kaça çıkıyor? Batarya haricinde her yeri sağla bir tane denk geldi diyelim?
Sıfırı maalesef yok. Sonra çıkarılan modeller beş para etmez. Şans işi değil vs5 serisi gerçekten çok dayanıklı en son grupta birisi 70 bini devirmişti bir sene önce. Batarya harici sorun çıkarmıyorlar. Bataryaya bms şart yoksa ömrü kısa oluyor bataryanın. 5-6 bin TL gibi fiyatı vardı en son. Yedek parça sorunu yaşayabilirsiniz onu belirteyim. Fabrika gönderiyordu en son. Farklı marka model başka araçların parçaları uyuyor. Bizim grubun adresini bırakayım buraya arada temiz satılık vs5 oluyor.

Bu motosikletin veni versiyonu var mı?
vs5 diye bir model göremedim. satıştan kalkmış galiba.
Maalesef yok. Satıştan kalktı.

Yazmayı unutmuşum.
Geçen hafta cuma idi sanırım. Hava 2 derede idi yer yer yoğun kar yağışı vardı. Çayırovadan Kadıköye gittim geldim.ilk defa böyle uzun mesafeyi bu derece soğuk havada gittim geldim. İnanılmaz voltaj düşmeleri oldu. Pendiğe geldiğimde %17 gibi şarj düşmesi oldu. Çekişten düştü hissedilir derecede. Gelirken hava biraz daha iyiydi. Geri döndüğümde yolu tamamlandığında. %31 şarj kalmıştı. Normal havada bu değer % 38-39 gibi olurdu. %7 gibi eksi değer olmuş kış şartlarında. Ama sorun çıkarmadı yolu git gel tamamladı.

Bu arada arkadaşlar 15 temmuz köprüsünden gidiş geliş 25 tl tutuyor aracın geçişi.

Son düzenleme:
bold-3d-number-50000-glossy-260nw-2587747101.jpg

KOCAAAAMAAAAN BİR ALKIIIŞŞŞŞ VS5İMİZE..

1cssk7i.jpeg

7xi95wc.jpg

hz8tgj4.jpg

bfp5qvp.jpg

Arkadaşlar bir zaman yazmıştım batarya ile motor arasındaki güç soketi ark yapıyor bu yüzden erime yapmış diye..Bir kaç defa düzeltsemde artık tamamen yandı soket..Lehim doldurarak geçici olarak çözümlesemde..Bataryanın içindeki kabloda bozulmuş ve pillere zarar vermeye yakmaya başlamış..Trendyoldan soketlerin yenisini sipariş edip arkadaş ile iki taraflı soketleri yeniledik..Bataryanın içindeki kablonun yanık kısmını kesip temizledik..Harika oldu..

Arka fren balatasını yeniledim..Orta ayaklığın saplaması düşmüştü.taktım..Batarya çok iyi durumda fakat %98lerde şarjı bitiriyor..Tekrar şarj aletini söküp taktığımda %100e tamamlıyor..Sanırım balans istiyecek bir süre sonra..

Sıkıntımız yok saat gibi çalışıyor..Batarya sıkıntı çıkarmadığı sürece daha uzun yollar gideceğiz gibi kendisi ile..Ve şu araç ile yaptığım yolu sanmıyorum başka bir araçla yapacağımı..Kendimce bildiğim tüm rekorları yerle yeksan etti..Pek aşılacak gibi de durmuyor..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir.. aracımız 53000e doğru yol alıyor..Geçenlerde sağnak yağışta dışarıda kaldı..Gösterge kırık yerinden su dolmuş..Değerleri yanlış gösteriyordu.Açtım temizledim kuruladım düzeldi..Bataryada sorun yok gayet iyi..Trim sesleri balata değişiminden sonra düzeldi..Eski sessiz haline döndü..Cuma günü kaza yaptım motorda ufak tefek çatlak çizik oldu ama bende bayağı yara ve omuz incilmesi oldu..Muhtemelen yaz çıkışı 65000 gibi rakamları rahat göreceğim..Hatası yok arızası yok kusursuz sessiz sedasız maliyetsiz yola devam..Yalnız kafamı kurcalayan bir proje var bunla alakalı.Bu araçtan bende iki tane var..Diğer aracın arka tekerini söküp bunun ön tekeri olarak kullanabilirmiyim..Motor arka tekerin içinde..Bir kaç kaynak sağlam kablo tesissatı öndeki tekere güç ile 2*2 olabilir mi diye kafamı kurcalıyor..Sağlam bir atölye olsa bir iki eli yatkın arkadaşla deneyeceğim :D Bir ara grenajlarını değiştireceğim boya dökülmeleri ve yer yer kazalardan dolayı çatlaklar oluştu..Yedeği var zaten.. Mutlu mesut yaşıyorum vs5im ile...
Kazasız belasız sürüşler..

Merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir.. aracımız 53000e doğru yol alıyor..Geçenlerde sağnak yağışta dışarıda kaldı..Gösterge kırık yerinden su dolmuş..Değerleri yanlış gösteriyordu.Açtım temizledim kuruladım düzeldi..Bataryada sorun yok gayet iyi..Trim sesleri balata değişiminden sonra düzeldi..Eski sessiz haline döndü..Cuma günü kaza yaptım motorda ufak tefek çatlak çizik oldu ama bende bayağı yara ve omuz incilmesi oldu..Muhtemelen yaz çıkışı 65000 gibi rakamları rahat göreceğim..Hatası yok arızası yok kusursuz sessiz sedasız maliyetsiz yola devam..Yalnız kafamı kurcalayan bir proje var bunla alakalı.Bu araçtan bende iki tane var..Diğer aracın arka tekerini söküp bunun ön tekeri olarak kullanabilirmiyim..Motor arka tekerin içinde..Bir kaç kaynak sağlam kablo tesissatı öndeki tekere güç ile 2*2 olabilir mi diye kafamı kurcalıyor..Sağlam bir atölye olsa bir iki eli yatkın arkadaşla deneyeceğim :D Bir ara grenajlarını değiştireceğim boya dökülmeleri ve yer yer kazalardan dolayı çatlaklar oluştu..Yedeği var zaten.. Mutlu mesut yaşıyorum vs5im ile...
geçmiş olsun. 2x2 motor da manyak fikirmiş he :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun. Sende daha ağır hasar olmasın da.

2x2 motor fikri de fena değilmiş, arazide mi sürecen?

Teşekkürler arkadaşlar. Biraz canım yanıyor sol tarafımın üstüne hala tam yatamıyorum. 2*2 konusuna gelince rampada 2 kişi bayıyor veyahut aşırı dik rampalarda zorlanıyor 4 beygir motor 😁 doğrusu birde insanoğlu işte daha fazlasını istiyor. Az önce bir daha baktım fren diskinin ters olması dışında montajda bir sıkıntı gözükmüyor. En kötü diski söker sadece arka fren kullanılır oda sıkıntılı 🤕 olur kombine fren çünkü ama. Teker zaten kablosu soketi ile beraber bir aparat sayesinde diğer tekerin soketi ile birleştirilir. Ve kablodan çekilecek bir kabloya düğme takılıp opsiyonel ayarlanabilir 2.Teker. Şu sorun var iki tekeri besleyecek akımı verebilecekmi makina sürekli böyle gitmeyecek zaten. İki kişi rampada zorlandığında veyahut keyif yapılmak istendiğinde 2*2 kullanılacak sakin kafa ile bir ara ben bu işe dalayım 🤘😁 bence harika olur 6 bin watt motor olur 😁

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Teşekkürler arkadaşlar. Biraz canım yanıyor sol tarafımın üstüne hala tam yatamıyorum. 2*2 konusuna gelince rampada 2 kişi bayıyor veyahut aşırı dik rampalarda zorlanıyor 4 beygir motor 😁 doğrusu birde insanoğlu işte daha fazlasını istiyor. Az önce bir daha baktım fren diskinin ters olması dışında montajda bir sıkıntı gözükmüyor. En kötü diski söker sadece arka fren kullanılır oda sıkıntılı 🤕 olur kombine fren çünkü ama. Teker zaten kablosu soketi ile beraber bir aparat sayesinde diğer tekerin soketi ile birleştirilir. Ve kablodan çekilecek bir kabloya düğme takılıp opsiyonel ayarlanabilir 2.Teker. Şu sorun var iki tekeri besleyecek akımı verebilecekmi makina sürekli böyle gitmeyecek zaten. İki kişi rampada zorlandığında veyahut keyif yapılmak istendiğinde 2*2 kullanılacak sakin kafa ile bir ara ben bu işe dalayım 🤘😁 bence harika olur 6 bin watt motor olur 😁
Rampa yukari giderken agirligin cogu arka tekerde olacagi icin on tekerde cekis olmasi cok buyuk fark yaratir mi bilemedim.
35 yil kadar once lisedeyken aklima 2x2 bisiklet yapmak gelmisti, bi de disk frenli bisiklet olsa iyi olur diyordum. O zaman internet yok tabi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar