- Konu Yazar
Bu geçen süre zarfında bataryanın bir kaç hücresi değişti bir kaç şarj deşarj testinden sonra sorun çıkardı en son tamam dendi kargo yapılırken batarya yine sorun çıkardı.. Bu sefer tüm piller iade edilip yerine 21700 piller kullanılıp tekrar toplandı yeniden test edildi sorun çıkmadı ve dün itibari ile tekrar kargolandı.. Araştırmama göre 21700 piller daha uzun ömürlü oluyormuş..Gelsin deneyip göreceğiz...Çok geçmiş olsun hocam.
Olmamasını umduğum şeyi yaşamışsınız. Pillerde teknik veri olsa da eli tabiri caizse tornavida tutan ve dikkatini toplayabilen herkes kendi başına biraz araştırma sonrası çözüm üretebilir.
Söyledikleri pil tipi 5 haneli olmalı. ilk 2 hanesi pilin çapını son 3 hanesi ise uzunluğunu verir. Genelde bizim piyasamızda da 18650 ve 21700 bulunuyor. 26800 tipi pillerde var ama TR'de olduğunu zannetmiyorum. Evet üretim bandında bazen bozuk pil denk gelmesi durumu olabiliyor. Size o mu denk geldi bilemiyorum. Kimsenin günahını almak istemem ama böyle tat vermemesi test etmeden takılan pillerde görülebiliyor. Samsung, Sony, Molicel bu işin bizim piyasamızda piri gibi görünse de hücre başına 300 lira gibi bir rakamlara satılıyorlar. Ben scooter'ım için 18650 baktığım için 21700'ler hakkında pek bilgim yok. Araştırılır.
BMS dediğimiz kart kalitede önemli olsa da çok basit bir işlemle uğraşıyor. Sizin elinizdeki büyük ihtimalle daly'nin akıllı bms'i. 20 seri pilin voltajını ayrı ayrı dengeliyor. Sizinkinde bir de ekstra bluetooth gibi veriyi dışarı verebilme özelliği bulunuyor. yaklaşık 3.5-4k civarı bir fiyatı var onun da. BMS'siz li-ion batarya olduğunu hiç zannetmiyorum ama sizin bu kaliteyi tercih etmeniz güzel olmuş.
Onun haricinde pillerde ilk başta belirttiğim stabilite ve batarya paketine çevirirkende önemli detaylara dikkat ettiğinizde sorun olması çok zor ihtimal. 2.elde yorulmuş pillerden oluşan bir batarya hazırlanırsa da olur. Sadece pillerin kapasite testi atıyorum Li500 ile ve iç direnç testleri de rc3563 ile yapılmış olması gerekiyor ki adam akıllı bir batarya çıksın ortaya. İlk başta ekipman için de biraz bütçe gerekebilir ama o bataryanızı yapanlara gel git yaparken sizde oluşturduğu stres ve zaman kaybının karşılığı olsun diyelim.
Kanal olarak piladamı takip etmenizi öneririm. Çok pahalı ekipmanlara sahip olduğu gibi neyi ne için yaptığını da çok iyi biliyor. Şu aşağıda paylaştığım videosu bir sürü forum konusu ve yorumun özeti niteliğinde;
Umarım elektrikli bir arabanız da olur. Paylaşımlarınızı takipteyim.
Kendi orjinal bataryası ile aktif kullanıyorum sıfır hata ile.. Bu gelecek olan batarya ile 170 km gibi menzil yapıyorum tek şarj ile..
Bu konudan bağımsız geçen gün tanıdık motorcu arkadaşın yanına gittim.. Bir motor geldi rks250 racing birşeydi.. Karter patlatmıştı sanırım.. 30 bin fiyat çekti arkadaş tamiri için ve 10 güne kadar süreceğini belirtti.. Bu 30 bin fiyatını duyunca yalan yok şok oldum ve bataryayı bedavaya aldığımı düşündüm...
Önden aşırı rahatsız edici bir ses geliyordu.. Onu da halettim..Çamurluğa bir destek yapmıştım ben..O destekten geliyormuş..Çıkardım ses düzeldi..Şu an ses yok harika ötesi oldu... 31500 kmde şu an arıza yok hata yok yola devam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evveet arkadaşlar bugün bataryam sabah geldi..Neredeyse tam şarj idi.. İlk işim mahalleyi iki kere dolanmak oldu 12 km in çık trafik %7 şarj yedi..Sonra çayırovadan direk tahtakaleye gittim giderken aşır rüzgar vardı ve biraz sert sürdüm.. Gelirken hava iyiydi ama malzeme aldım yükle geldim..Sonra çayırovadan gebzeye gittim geldim..Geri dönüşte %20 şarj kaldı bataryada...Önceki gelen 70amperlik batarya %20den sonra toplam 5-6 km yol gidiyordu ve çok hızlı şekilde voltaj düşüyordu , yolda şarj kesip tekrar çalışıyordu, voltaj 50lere kadar düşüyordu..Sırf aynı sorunu yaratacacak mı diye yedek bataryayı arkaya aldım tuzla sahile indim.. Arkadaşı aldım (100 kg iri kıyımdır kendisi , yedek batarya da motorda ) alıp eve bıraktım.. Yine yedek batarya ile işyerine doğru yola çıktım.. 18 km kadar yol gitti geri dönerken şifa köprüsüne doğru rampa çıkarken şarj bitti kapattı kendini..Tekrar çalıştı ama zorlamadım.. Voltaj 64 idi buda çok iyi bir değer..Akım yoktu.. Önceki bataryanın çıkardığı bu sorunu çıkarmadı.. Toplam da bu ağır şartlara rağmen 160 km yol yaptı tek şarj ile..
Tahtakaleden çok iyi ürünler aldım aşırı iyi fiyatlara oradada bayağı çevre edinmeye başladım.. Her gidip toplu mal alımında buradaki toptancılara göre en az 2000 tl kazancım oluyor... Ayrıca geziyorum köprüden motorla geçmek harika birşey , beşiktaş sahil çok güzel..Tahtakale zaten harika biliyorsunuz çok güzel şeyler var..
Son düzenleme: