Uzun Menzilli Elektrikli Motosiklet Önerisi..

Çok geçmiş olsun hocam.

Olmamasını umduğum şeyi yaşamışsınız. Pillerde teknik veri olsa da eli tabiri caizse tornavida tutan ve dikkatini toplayabilen herkes kendi başına biraz araştırma sonrası çözüm üretebilir.

Söyledikleri pil tipi 5 haneli olmalı. ilk 2 hanesi pilin çapını son 3 hanesi ise uzunluğunu verir. Genelde bizim piyasamızda da 18650 ve 21700 bulunuyor. 26800 tipi pillerde var ama TR'de olduğunu zannetmiyorum. Evet üretim bandında bazen bozuk pil denk gelmesi durumu olabiliyor. Size o mu denk geldi bilemiyorum. Kimsenin günahını almak istemem ama böyle tat vermemesi test etmeden takılan pillerde görülebiliyor. Samsung, Sony, Molicel bu işin bizim piyasamızda piri gibi görünse de hücre başına 300 lira gibi bir rakamlara satılıyorlar. Ben scooter'ım için 18650 baktığım için 21700'ler hakkında pek bilgim yok. Araştırılır.

BMS dediğimiz kart kalitede önemli olsa da çok basit bir işlemle uğraşıyor. Sizin elinizdeki büyük ihtimalle daly'nin akıllı bms'i. 20 seri pilin voltajını ayrı ayrı dengeliyor. Sizinkinde bir de ekstra bluetooth gibi veriyi dışarı verebilme özelliği bulunuyor. yaklaşık 3.5-4k civarı bir fiyatı var onun da. BMS'siz li-ion batarya olduğunu hiç zannetmiyorum ama sizin bu kaliteyi tercih etmeniz güzel olmuş.

Onun haricinde pillerde ilk başta belirttiğim stabilite ve batarya paketine çevirirkende önemli detaylara dikkat ettiğinizde sorun olması çok zor ihtimal. 2.elde yorulmuş pillerden oluşan bir batarya hazırlanırsa da olur. Sadece pillerin kapasite testi atıyorum Li500 ile ve iç direnç testleri de rc3563 ile yapılmış olması gerekiyor ki adam akıllı bir batarya çıksın ortaya. İlk başta ekipman için de biraz bütçe gerekebilir ama o bataryanızı yapanlara gel git yaparken sizde oluşturduğu stres ve zaman kaybının karşılığı olsun diyelim.

Kanal olarak piladamı takip etmenizi öneririm. Çok pahalı ekipmanlara sahip olduğu gibi neyi ne için yaptığını da çok iyi biliyor. Şu aşağıda paylaştığım videosu bir sürü forum konusu ve yorumun özeti niteliğinde;

Umarım elektrikli bir arabanız da olur. Paylaşımlarınızı takipteyim.
Bu geçen süre zarfında bataryanın bir kaç hücresi değişti bir kaç şarj deşarj testinden sonra sorun çıkardı en son tamam dendi kargo yapılırken batarya yine sorun çıkardı.. Bu sefer tüm piller iade edilip yerine 21700 piller kullanılıp tekrar toplandı yeniden test edildi sorun çıkmadı ve dün itibari ile tekrar kargolandı.. Araştırmama göre 21700 piller daha uzun ömürlü oluyormuş..Gelsin deneyip göreceğiz...

6rpc069.jpg

Kendi orjinal bataryası ile aktif kullanıyorum sıfır hata ile.. Bu gelecek olan batarya ile 170 km gibi menzil yapıyorum tek şarj ile..

Bu konudan bağımsız geçen gün tanıdık motorcu arkadaşın yanına gittim.. Bir motor geldi rks250 racing birşeydi.. Karter patlatmıştı sanırım.. 30 bin fiyat çekti arkadaş tamiri için ve 10 güne kadar süreceğini belirtti.. Bu 30 bin fiyatını duyunca yalan yok şok oldum ve bataryayı bedavaya aldığımı düşündüm...
Önden aşırı rahatsız edici bir ses geliyordu.. Onu da halettim..Çamurluğa bir destek yapmıştım ben..O destekten geliyormuş..Çıkardım ses düzeldi..Şu an ses yok harika ötesi oldu... 31500 kmde şu an arıza yok hata yok yola devam :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evveet arkadaşlar bugün bataryam sabah geldi..Neredeyse tam şarj idi.. İlk işim mahalleyi iki kere dolanmak oldu 12 km in çık trafik %7 şarj yedi..Sonra çayırovadan direk tahtakaleye gittim giderken aşır rüzgar vardı ve biraz sert sürdüm.. Gelirken hava iyiydi ama malzeme aldım yükle geldim..Sonra çayırovadan gebzeye gittim geldim..Geri dönüşte %20 şarj kaldı bataryada...Önceki gelen 70amperlik batarya %20den sonra toplam 5-6 km yol gidiyordu ve çok hızlı şekilde voltaj düşüyordu , yolda şarj kesip tekrar çalışıyordu, voltaj 50lere kadar düşüyordu..Sırf aynı sorunu yaratacacak mı diye yedek bataryayı arkaya aldım tuzla sahile indim.. Arkadaşı aldım (100 kg iri kıyımdır kendisi , yedek batarya da motorda ) alıp eve bıraktım.. Yine yedek batarya ile işyerine doğru yola çıktım.. 18 km kadar yol gitti geri dönerken şifa köprüsüne doğru rampa çıkarken şarj bitti kapattı kendini..Tekrar çalıştı ama zorlamadım.. Voltaj 64 idi buda çok iyi bir değer..Akım yoktu.. Önceki bataryanın çıkardığı bu sorunu çıkarmadı.. Toplam da bu ağır şartlara rağmen 160 km yol yaptı tek şarj ile..

Tahtakaleden çok iyi ürünler aldım aşırı iyi fiyatlara oradada bayağı çevre edinmeye başladım.. Her gidip toplu mal alımında buradaki toptancılara göre en az 2000 tl kazancım oluyor... Ayrıca geziyorum köprüden motorla geçmek harika birşey , beşiktaş sahil çok güzel..Tahtakale zaten harika biliyorsunuz çok güzel şeyler var..

Son düzenleme:
Bu geçen süre zarfında bataryanın bir kaç hücresi değişti bir kaç şarj deşarj testinden sonra sorun çıkardı en son tamam dendi kargo yapılırken batarya yine sorun çıkardı.. Bu sefer tüm piller iade edilip yerine 21700 piller kullanılıp tekrar toplandı yeniden test edildi sorun çıkmadı ve dün itibari ile tekrar kargolandı.. Araştırmama göre 21700 piller daha uzun ömürlü oluyormuş..Gelsin deneyip göreceğiz...

6rpc069.jpg

Kendi orjinal bataryası ile aktif kullanıyorum sıfır hata ile.. Bu gelecek olan batarya ile 170 km gibi menzil yapıyorum tek şarj ile..

Bu konudan bağımsız geçen gün tanıdık motorcu arkadaşın yanına gittim.. Bir motor geldi rks250 racing birşeydi.. Karter patlatmıştı sanırım.. 30 bin fiyat çekti arkadaş tamiri için ve 10 güne kadar süreceğini belirtti.. Bu 30 bin fiyatını duyunca yalan yok şok oldum ve bataryayı bedavaya aldığımı düşündüm...
Önden aşırı rahatsız edici bir ses geliyordu.. Onu da halettim..Çamurluğa bir destek yapmıştım ben..O destekten geliyormuş..Çıkardım ses düzeldi..Şu an ses yok harika ötesi oldu... 31500 kmde şu an arıza yok hata yok yola devam :D

Evveet arkadaşlar bugün bataryam sabah geldi..Neredeyse tam şarj idi.. İlk işim mahalleyi iki kere dolanmak oldu 12 km in çık trafik %7 şarj yedi..Sonra çayırovadan direk tahtakaleye gittim giderken aşır rüzgar vardı ve biraz sert sürdüm.. Gelirken hava iyiydi ama malzeme aldım yükle geldim..Sonra çayırovadan gebzeye gittim geldim..Geri dönüşte %20 şarj kaldı bataryada...Önceki gelen 70amperlik batarya %20den sonra toplam 5-6 km yol gidiyordu ve çok hızlı şekilde voltaj düşüyordu , yolda şarj kesip tekrar çalışıyordu, voltaj 50lere kadar düşüyordu..Sırf aynı sorunu yaratacacak mı diye yedek bataryayı arkaya aldım tuzla sahile indim.. Arkadaşı aldım (100 kg iri kıyımdır kendisi , yedek batarya da motorda ) alıp eve bıraktım.. Yine yedek batarya ile işyerine doğru yola çıktım.. 18 km kadar yol gitti geri dönerken şifa köprüsüne doğru rampa çıkarken şarj bitti kapattı kendini..Tekrar çalıştı ama zorlamadım.. Voltaj 64 idi buda çok iyi bir değer..Akım yoktu.. Önceki bataryanın çıkardığı bu sorunu çıkarmadı.. Toplam da bu ağır şartlara rağmen 160 km yol yaptı tek şarj ile..

Tahtakaleden çok iyi ürünler aldım aşırı iyi fiyatlara oradada bayağı çevre edinmeye başladım.. Her gidip toplu mal alımında buradaki toptancılara göre en az 2000 tl kazancım oluyor... Ayrıca geziyorum köprüden motorla geçmek harika birşey , beşiktaş sahil çok güzel..Tahtakale zaten harika biliyorsunuz çok güzel şeyler var..

Harika haber abi. EVE'nin 50E serisi çok iyi ve sıfır kullanılmış resimden anladığım kadarıyla. Bu da ekstra güzel haber. Aktif balans yapan bir BMS ile ömrü inşallah çok uzun olacaktır bu pil bloğunun. Orijinal batarya paketinden bile daha iyi olur. Toplam kaç adet kullanılmış abi? kaç Amper olduğu söylendi?

1000 döngü vermiş bu pil için EVE ve bu li-ion için zaten tepe değer. Diğer 21700 modellerinde 300, 500 verdiğini görebilirsin. Bu sefer adam gibi batarya oldu.
Kaynak;https://evebatarya.com/urun/21700-50e/

Harika haber abi. EVE'nin 50E serisi çok iyi ve sıfır kullanılmış resimden anladığım kadarıyla. Bu da ekstra güzel haber. Aktif balans yapan bir BMS ile ömrü inşallah çok uzun olacaktır bu pil bloğunun. Orijinal batarya paketinden bile daha iyi olur. Toplam kaç adet kullanılmış abi? kaç Amper olduğu söylendi?

1000 döngü vermiş bu pil için EVE ve bu li-ion için zaten tepe değer. Diğer 21700 modellerinde 300, 500 verdiğini görebilirsin. Bu sefer adam gibi batarya oldu.
Kaynak;https://evebatarya.com/urun/21700-50e/
İnanın unuttum kaç amper kaç pil.. Fakat dedikleriniz çok güzel..Şu an 7-8 kere şarj oldu..Önceki 70a bataryanın yarattığı hiçbir sorunu yaratmadı gayet stabil..Ortalama 140 km yol tepiyor şehir içi..Sürekli 2.viteste kullanıyorum buda sert kullanım sayılır..Önceden 1.vites kullanırdım..Bu kullanıma rağmen 140 km rahat gidiyor..Geçen gün izmite gittim 62 km yazıyor gidişte. 2vites 70 km hızın altına pek düşmedim rampalarda buna dahil..%37 şarj yedi..Gelirken ise ağır yük ile geldim ve inanılmaz bir rüzgar vardı motor şerit değiştiriyordu bu yüzden , bir de gelirken indiğim rampaları çıkıyorum %52 şarj yedi toplamda 124 km %88 şarj ile gidip geldim..
Ben döngüden öte şunu düşündüm.. Kendi orjinal 45a bataryası tek şarj ile 80 -110 km menzil yapıyordu fakat bu batarya ise 140-170 km menzil yapıyor aynı döngü sayılarına bile vursak % 50 daha fazla yok gidecek..Eğer dediğiniz gibi 500 döndü yapsa rahat 70 bin km yapar..Ben 200e bile razıyım...Çok harika rakamlar..

Yalnız şöyle birşey var tam şarjda 82.90 volt veriyor geldiğinde 83.10 gibiydi..Bunu da pek önemsemedim.Şu an aşırı keyifli..Akşam yaklaşık 60 km yol teptim %68 şarj kalmıştı..Ve bu menzili yine 2. viteste yüksek hızlarda yaptım..

Arkadaşlar 32500ü geçtim 33bine doğru gidiyorum..Tabiki hata sorun yok ses yok titreşim yok ısı yok vergi yok bakım yok..Üstelik bir hayli güçlü ve hızlı..Yeterli bir batarya , 180kmye kadar tek şarj yol gidiyor.. Herşeyi ( güç hız özellik batarya ayarları vs ) ile telefondan kişiselleştirilebilir bir araç ..İnsan bir elektrikli araca günde kaç kere aşkım der gidonunu okşar...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.. vs5imiz 34 bini devirdi 35 bine doğru yol alıyor şu an..Benim elimde ilk muayenesine dün girdi..Tabiki sorunsuz geçti..Uzun kısa , park sinyal frene bakıyorlar.Tekerde boşluk var mı ona bakıyorlar hepsi bu..Elektrikli araçlarda muayene pek sorun olmuyor..Hatta bir kaç kaynaktan okumuştum..Elektrikli araçların norma fosil yakıtlı araçlara oranla kalma oranı çok çok düşük.. 70 amperlik bataryam sorunsuz çalışıyor..Birinci vitesin yerini unuttum..İkinci viteste sürekli 60-75 km arası gidiyorum şehir dışı.. Bazen cnm adrenalin istiyor. 3.vitese atıyorum.. 80-93 arası gidiyorum inanılmaz bir tork oluyor arkada..Bu hızın üstüne çok rahat çıkar devir kesici giriyor onu da çözeceğim müsait zaman. Önden gelen trim sesi bazen ciddi deli ediyor bunu kısmen çözsemde hala devam ediyor..Bu sesi 40-50 km hızları arasında yapıyor...Motor sesi olmadığı için bunlarda maalesef rahatsız ediyor..Sorun ön çamurlukta yapı gereği kısa sürede çatlıyorlar kronik problemi bunların ve ses yapıyor çatlak yerden..Batarya ortalama 145-155 km arası menzil sunuyor..Fakat bu değerler şehir içi ve şehirdışı sert kullanım değerleri.Fabrika değerlerinde kullanayım dedim geçen gün deneme amaçlı 178 km yol gitti %3 şarj vardı kalan..Ama beni sarmıyor bu sürüş. Geçenlerde ön gösterge ışıkları gidip geliyordu..Soğuk lehim vardı halettik..Günde en az 7-8 derin çukura düşme sonrası çok çok normal kızmıyorum araca.Anlayacağınız aramız yağ bal.. Artık ellerimi gidondan tamamen bırakarak kmlerce yol gitmeye başladım..Hız sabitleyici var ayarlıyorum..Direksiyonu zaten dengeli yeterince..Kendisi gidiyor yolda :D
Şu sıralar şu aklımı kurcalıyor..Bende bu araçtan iki tane var..Hani diğer araçtan arka motorlu tekeri alıp bunun ön tekere takıp gerekli tessisatı yapıp 2*2 yapabilirmiyim..Verim alabilirmiyim bir ara bununla uğraşacağım deli birşey olur herhalde :D

Şu an şu trim sesi hariç inanın aramız bal..Başka araç kullanabilirmiyim çok zor..
Herkese kazasız belasız sürüşler.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
emegine yüregine sağlık, 2 yıldan beri deneyimlerini burda paylaşıyorsun. benim için örnek bir binicisin
teşekkür ederim😊

emegine yüregine sağlık, 2 yıldan beri deneyimlerini burda paylaşıyorsun. benim için örnek bir binicisin
teşekkür ederim😊
Ben teşekkür ederim insanlara faydam oluyor ise..

Gelelim motorla ilgili gelişmelere.. 36500e dayandı.. Ön takımda bir sıkıntı var direksiyon sallanıyordu..Çakıl taşından geçse tak tak diye ses çıkarıyordu..Birde ön teker patlak gibi gidiyordu arka taraf geziyordu..Motorcuya gittim direksiyondaki boşluğu aldı bayağı düzelse de sorun devam ediyor..70in üzerine çıkınca arka taraf geziyor..Birde direksiyonu bırakınca motor direk sağ tarafa yatıyor..Sağa çekmiyor direk sağa yere yatıyor..Bir daha götürcem bakalım..Maalesef mahallede olsun sık kullandığım d100 olsun aşırı kötü yollar..Normalde ellerimi bırakınca kmlerce kendisi yolda giderdi..

Bugün bakım yaptım bayağı uğraştım, değişenleri oldu çünkü aldım alalı neredeyse hiç bakım yapmadım düzgün..
Yapılanlar..
1-Orta ayaklığın tek tarafındaki saplama düşmüş..Yedekte aynı motordan var ondan taktım yenisini.
2-Vites değiştirme tuşu sert basınca çalışıyordu bazen çift atıyordu..Yedekteki motorda aynası ile takım halinde söktüm..Yine park düğmesi ve korna sert basınca çalışıyordu yine aynası ile beraber takım halinde değiştirdim..Yeni takılan aynalar daha büyüktü görüş açısı çok değişti harika oldu..
3-Arka jantta bayağı yamuk yerler vardı.Ve balansı bozuktu..Fakat motor jantın içinde olduğu için lastikçiye götürüp risk alamadım..Diğer motordan söktüm yeni taktığım çok iyi şu an..Hatta sanki bir tık daha güçlü..
4- Koltuğun altındaki yan kapak çatlaktı onu değiştirdim diğer motordan..Ön kapak aşınmış idi vida yerleri laşkalaşmıştı onu değiştirdim güzel oldu..
5- Temizledim parladı.
6- Fren yağı azalmış onuda yarın değiştiririm akşam arka tekeri sökerken farkettm..

Batarya sorunsuz çalışıyor. Sabah tam şarj vardı . Mahalleyi 3-4 defa dolandım..Çayırovadan körfeze gittim geldim..Tüm yol sert sürüş 70-76 km arası hızla.Dönüşte dilovası rampasını 65-72 km arası hızla çıktım..Daha da hızlanırdım.. İşyerine vardığımda %47 şarjı kalmıştı..Bu şarj ile daha 70 km ve üstü rahat yol yapar.. Hedefim 50 bin diyordum muhtemelen sene bitmeden bu hedefe varacak.Bu kadar kötü yol şartlarında , yaz kış yağmur dışarıda durmasına rağmen neredeyse yok sorunla bu kadar yolu gitmek çok güzel..Ve arıza yapacak gibi de durmuyor..

Kazasız belasız sürüşler.

Merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir.. 40 günlük aranın ardından tekrar merhaba.. vs5im 40bine dayandı..Sorunsuz konforlu bir şekilde devam ediyoruz..Ama bir farkla.İlkokulda beraber okuduğum kız arkadaşım ile temmuz ayında tekrar bir araya geldik , fakat farklı bir şekilde devam etmeye başladık..Tabiki tekrar tanışma neler yaptın vs derken..Vs5i söyledim..Ve vs5 ile onu pendoryaya çalıştığı yere ilk almaya gittim..Kendisinin tepkisi şu oldu.. " lan bu ne götür şunu geri oyuncak bu rezil ettin bizi götür" oldu.. Bende gülerek " bin öyle olmadığını göreceksin " dedim..
ısrarla devam etti " lan götür şunu rezil olduk bu ne " oldu.. Bende ısrar ettim " bin şuna dedim "..
bir aydır her sabah çayırovadaki evinden pendoryaya çalıştığı yere 16-17 dakikada varıyoruz.. Aynı şekilde akşam yükü ile çıkıyoruz kafa nereye biz oraya geziyorz..bazen taksime gidiyoruz bazen kadıköye veyahut üsküdar kız kulesine ..Geçen yenikapıda semicenk ve yıldız konserine gittik geldik çayırovadan.. trafiğe yolları karıştırmamıza rağmen , araçtaki ekstra yüke rağmen çok rahat gidip geldik.. Geri döndüğümüz de % 12 şarj vardı.. Artık ikimizin de olmaz ise olmazı vs5imiz var..Sorunsuz sessiz sedasız işini yapıyor aracımız.. ve 40.000e dayandı..Geçen gün aynı yolu araba ile gideyim dedim dur kalk ayağıma kramp girdi 35 dakikadan fazla sürdü yol.. resmen eziyet idi..
kazasız belasız sürüşler..

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.. Aracımız 44 bine dayandı.. Şöyle bir problemimiz oldu bataryanın güç ve aracın güc soketi oksitlenmiş ve bu yüzden soket biraz erimiş idi bir kere yolda kapattı kendini , soketle oynayınca çalıştı . İşyerinde bataryanın soketini elden geçirdim şu an iyi..Ama komple bu bölüm değişse çok iyi olacak.. Kış mevsimi geldi genel olarak menzilde düşme var 140 km gibi değerlere düştü.. daha önce konuya yazdım özellikle 10 derecenin altındaki havalarda voltaj düşmeleri çok çabuk oluyor ve menzilde ciddi oranda azalma oluyor.. Araç gayet stabi arıza vs yok.. Hız sabitleme var , direksiyonda gayet stabil. Boya dökülmeleri oldu yan kapaklarda yer yer.. Bazen kilometrelerce ellerimi direksiyona dokunmadan (çayırovadan gebzeye , tuzla köprüsünden pendoryaya kadar) bir yolcu gibi üstünde oturarak , sağa sola baka baka sabit gızla gidiyorum aşırı keyifli gerçekten yarı otonom araç gibi yolda kendisi gidiyor.. Başından beri olduğu gibi herşeyim bu araç hayat arkadaşım desem yeridir.. Bazen siparişe çıkıyorum , bazen malzeme almaya , bazen ucuz ürün kovalamaya , akşamları yalnızlığımdan ötürü bana yoldaş oluyor kafa nereye biz oraya gidiyoruz.. Ve bu kadar yoldaşlığı hiçbir bakım arıza masraf olmadan yapıyor.. Hayatta en uzun yol yaptığım araç , en uzun süre bakım yapmadan kullandığım araç , en uzun süre yolda bırakmadan kullandığım araç , en konforlusu ..İyi ki almışım..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.. Aracımız 44 bine dayandı.. Şöyle bir problemimiz oldu bataryanın güç ve aracın güc soketi oksitlenmiş ve bu yüzden soket biraz erimiş idi bir kere yolda kapattı kendini , soketle oynayınca çalıştı . İşyerinde bataryanın soketini elden geçirdim şu an iyi..Ama komple bu bölüm değişse çok iyi olacak.. Kış mevsimi geldi genel olarak menzilde düşme var 140 km gibi değerlere düştü.. daha önce konuya yazdım özellikle 10 derecenin altındaki havalarda voltaj düşmeleri çok çabuk oluyor ve menzilde ciddi oranda azalma oluyor.. Araç gayet stabi arıza vs yok.. Hız sabitleme var , direksiyonda gayet stabil. Boya dökülmeleri oldu yan kapaklarda yer yer.. Bazen kilometrelerce ellerimi direksiyona dokunmadan (çayırovadan gebzeye , tuzla köprüsünden pendoryaya kadar) bir yolcu gibi üstünde oturarak , sağa sola baka baka sabit gızla gidiyorum aşırı keyifli gerçekten yarı otonom araç gibi yolda kendisi gidiyor.. Başından beri olduğu gibi herşeyim bu araç hayat arkadaşım desem yeridir.. Bazen siparişe çıkıyorum , bazen malzeme almaya , bazen ucuz ürün kovalamaya , akşamları yalnızlığımdan ötürü bana yoldaş oluyor kafa nereye biz oraya gidiyoruz.. Ve bu kadar yoldaşlığı hiçbir bakım arıza masraf olmadan yapıyor.. Hayatta en uzun yol yaptığım araç , en uzun süre bakım yapmadan kullandığım araç , en uzun süre yolda bırakmadan kullandığım araç , en konforlusu ..İyi ki almışım..
öyle bi heveslendiriyorsun ki. :)
Ara ara yaz böyle haber almak iyi oluyor.

öyle bi heveslendiriyorsun ki. :)
Ara ara yaz böyle haber almak iyi oluyor.
Uzak değilsen gel deneyimle :D Şu son zamanlarda keşfettiğim yarı otonom sürüş harika..Jetgillerdeki gibi araç kendi gidiyor bende üstünde yolcu gibi oturuyorum.. Eminim manuel sürüşte mutlaka hız değişimleri vs yaparsınız bu araç sabit hızla yolda gidiyor :D Hayır buda olmasa bile hız sabitlemeden dolayı zaten gaz kolunu kullanmıyorum , direksiyon kontrolü oluyor sadece..Bunlar inanılmaz rahatlık sağlıyor ve keyifli..

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Volta gibi bir markadan bu kadar km kullanilan bir alet cikmasi gercekten enteresan. Gerci kendiniz de baya bi bakim/degisim yaptiginiz icin de bu kadar km gitmis.
Gayet detayli yazmis ve guzel bilgi vermissiniz.
Yazdiklarinizi okuyunca sahibindene girip baktim ben de😂 bence bi video cekip voltaya da yazin, motopikselden daha iyi reklaminizi yaparim diyin.
Bu modeller martinin kullandiklarina benziyor, ayni motorlar mi acaba?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Uzak değilsen gel deneyimle :D Şu son zamanlarda keşfettiğim yarı otonom sürüş harika..Jetgillerdeki gibi araç kendi gidiyor bende üstünde yolcu gibi oturuyorum.. Eminim manuel sürüşte mutlaka hız değişimleri vs yaparsınız bu araç sabit hızla yolda gidiyor :D Hayır buda olmasa bile hız sabitlemeden dolayı zaten gaz kolunu kullanmıyorum , direksiyon kontrolü oluyor sadece..Bunlar inanılmaz rahatlık sağlıyor ve keyifli..
Uzaktayım,
Bana İstabul Kadıköy 200km.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ctesi 110-120 bandında sürerek döndüm, otoyol resmen bitmedi. 70-80 ile giden bu arkadaş sabrı için bile övgüyü hak ediyor.
O süratlerde sürülecekse eski yol daha mantıklı olabilir, en azından seyredecek bakacak kavşaktır ışıktır falan zihni oyalayacak bir şeyler var.

Volta gibi bir markadan bu kadar km kullanilan bir alet cikmasi gercekten enteresan. Gerci kendiniz de baya bi bakim/degisim yaptiginiz icin de bu kadar km gitmis.
Gayet detayli yazmis ve guzel bilgi vermissiniz.
Yazdiklarinizi okuyunca sahibindene girip baktim ben de😂 bence bi video cekip voltaya da yazin, motopikselden daha iyi reklaminizi yaparim diyin.
Bu modeller martinin kullandiklarina benziyor, ayni motorlar mi acaba?

Evet volta gibi piyasa malı bir marka için dediğiniz doğru.. Hani bozuk saatin bile günde iki kez doğruyu göstermesi hesap bu firmada bir sağlam ürün yapmış..Ben bu aracı alırken kendi sınıfında volta yamaha bmw gibi markaların olduğu grupta f/p olarak en iyisi idi..Satışta olsa hala da öyle.. Ama maalesef markanın adam gibi bir müşteri memnuniyeti yok..Bende de pek gerek kalmadı..

Evet martıya ve bir çok muadil markaya benziyor aynı şaseyi kullanan araçlar.. Ama aynı değil..

Videoyu izledim ve markayı biliyorum markanın standart ürünleri vs5in en az 3 katı gibi bir fiyata sahipti zamanında.. Ve videoda özel bir batarya yapılmış haliyle güzel sonuçlar alınmış..Ama maliyet konusuna gelir isek tam tersi durum söylenir tahminimce. Sway marka araçların yedek parça maliyetleri bulunabilirliği gerçekten sıkıntı..Zamanında bende alacaktım bu markayı oradan biliyorum..İkinci en önemli konu batarya yaptırmak gerçekten çok maliyetli ve riskli bir iş.. Maaalesef bizim grupta bir arkadaş seyir halinde iken yaptırmış olduğu batarya patladı ve haberlere çıktı..Yine batarya işi yapan bir arkadaşın evi yandı..Evet bendeki bataryada risk grubunda..Bazı gruplarda böyle özel batarya yaptırıp 500 km gibi menzile ulaşan çok kişi var..
3. olarak otoyola çıkmadım genelde d100 yada şehir içi kullanıyorum bu yollarda artık hız sınıırı var istesekte geçemiyoruz..Zaten yeterli kalıyor bu araç bu yollarda..İstanbul izmir gibi bir menzilde zaten bu araçlar ile felç olursunuz..Çünkü öyle maxiscooter bir konfora sahip değiller.

Önceki sayfalarda yazdım bu araç tamamen kişiselleştirilebilir telefondan..Arıza çıkarmıyor batarya eyvallah etmediği sürece..Parçaları kolay bulunuyor muadil modeli çok piyasada..Ufak heryere giriyor..

Geçen akşam çayırovadan izmite gittim geldim.Geri dönerken derinceden yarımcaya kadar aracı handsfree yani direksiyona temas etmeden sabit 70 km hızla geldim..Oldukça keyifli sağa sola bakarak gidiyorsunuz.Yine gün içinde pendiğe vs giderken aynı şekilde gidiyorsunuz ..Geri döndüğümde %22 gibi bir şarj vardı.

Aracın biraz bakıma ihtiyacı var ön keçeler patladı günde en az 10-15 çukura düşüyor normal.Aynalar orta ayaklık vs gevşedi.Birazda şampuanla temizlik vs..

Gayet mutluyuz ikimizde..

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Evet volta gibi piyasa malı bir marka için dediğiniz doğru.. Hani bozuk saatin bile günde iki kez doğruyu göstermesi hesap bu firmada bir sağlam ürün yapmış..Ben bu aracı alırken kendi sınıfında volta yamaha bmw gibi markaların olduğu grupta f/p olarak en iyisi idi..Satışta olsa hala da öyle.. Ama maalesef markanın adam gibi bir müşteri memnuniyeti yok..Bende de pek gerek kalmadı..

Evet martıya ve bir çok muadil markaya benziyor aynı şaseyi kullanan araçlar.. Ama aynı değil..

Videoyu izledim ve markayı biliyorum markanın standart ürünleri vs5in en az 3 katı gibi bir fiyata sahipti zamanında.. Ve videoda özel bir batarya yapılmış haliyle güzel sonuçlar alınmış..Ama maliyet konusuna gelir isek tam tersi durum söylenir tahminimce. Sway marka araçların yedek parça maliyetleri bulunabilirliği gerçekten sıkıntı..Zamanında bende alacaktım bu markayı oradan biliyorum..İkinci en önemli konu batarya yaptırmak gerçekten çok maliyetli ve riskli bir iş.. Maaalesef bizim grupta bir arkadaş seyir halinde iken yaptırmış olduğu batarya patladı ve haberlere çıktı..Yine batarya işi yapan bir arkadaşın evi yandı..Evet bendeki bataryada risk grubunda..Bazı gruplarda böyle özel batarya yaptırıp 500 km gibi menzile ulaşan çok kişi var..
3. olarak otoyola çıkmadım genelde d100 yada şehir içi kullanıyorum bu yollarda artık hız sınıırı var istesekte geçemiyoruz..Zaten yeterli kalıyor bu araç bu yollarda..İstanbul izmir gibi bir menzilde zaten bu araçlar ile felç olursunuz..Çünkü öyle maxiscooter bir konfora sahip değiller.

Önceki sayfalarda yazdım bu araç tamamen kişiselleştirilebilir telefondan..Arıza çıkarmıyor batarya eyvallah etmediği sürece..Parçaları kolay bulunuyor muadil modeli çok piyasada..Ufak heryere giriyor..

Geçen akşam çayırovadan izmite gittim geldim.Geri dönerken derinceden yarımcaya kadar aracı handsfree yani direksiyona temas etmeden sabit 70 km hızla geldim..Oldukça keyifli sağa sola bakarak gidiyorsunuz.Yine gün içinde pendiğe vs giderken aynı şekilde gidiyorsunuz ..Geri döndüğümde %22 gibi bir şarj vardı.

Aracın biraz bakıma ihtiyacı var ön keçeler patladı günde en az 10-15 çukura düşüyor normal.Aynalar orta ayaklık vs gevşedi.Birazda şampuanla temizlik vs..

Gayet mutluyuz ikimizde..
Voltanin elektrikli motosiklet basliginda 20 kadar model var. Bu kadar model olmasi cok sacma geldi. Daha az cesit uretseler kendi maliyetleri de dusecek.
Bir de silence diye bir marka var, menzilleri yuksek, e tabi fiyatlari da. Ikinci elde 100k civarinda bi kac bin km yapmislari var. Bir sefer yolda gordum, gayet kaliteli duruyordu.

Yeni bir yılda merhaba arkadaşlar.. Araç 46 bine dayandı..

Geçenlerde bir iki tuning güç ve hız ayarı yapayım dedim telefondan .. Bu araçla ben hep 2.viteste gidiyordum.. 1 viteste son hız yetersiz ve hızlanması çok ağır idi..2. viteste ise seri idi.. 1. viteste son hız ayarını bir tık yükselttim ve bir tık gücü arttırdım.. 2. viteste de bir tık güç takviyesi ve hız takviyesi yaptım..Artık 1.viteste gidiyorum 70-73 km arası hızı rahat görüyor güç yeterli rampaya gelince 2ye atıyorum.. Ve gözle görülür menzil artışı oldu..Ve gayet tatminkar bir sürüç keyfi var..

Güncel sorunları yazacak olur isek..

- Batarya soketinde oksitlenme nedeni soketin deforme sorunu devam ediyor , temizledim biraz eğdim büktüm çalışıyor..Değişse iyi olur..
-Sonradan taktırdığım arka fren balatası bitti.. Gırç gırç ses çıkartıyor. Belli dandik balata takılmış..Yedek var değiştireceğim..
- Gün içinde sürekli çukurlara düşme nedeni ile ön tekerde bir sallanma var..
- Havaların soğuması nedeni ile voltaj düşmeleri çok çabuk oluyor..Ve menzilde düşmeler oluyor ..Ama bu geçici hava normale döndüğü zaman düzeliyor.

Geçen sağnak yağışta karşıya geçtim..Geri dönerken beşiktaşta kaygan zemin yüzünden kaza yaptım.. Kaygan zemin yüzünden düştüm.Bir ara arka teker önümde idi :D Yuvarlandım..Vites düğmesi yerinden fırlamış yedeği vardı değiştirdim..Nasılsa başka birşey olmadı.

Çalışmasında gidişinde bataryada en ufak sorun yok herşey gayet stabil aşırı keyifli..Muhtemelen sene sonu 60 bini geçeceğim hatta 70 bine dayanacak araç.. Kendi rekorunu yine kendisi egale ediyor..Pek bozulacak gibi değil..Hani batarya olsun dünyayı dolan.. Ulan farın felan patlasın bir yerine birşey olsun :D O kadar yağmur çamur kaza bela :D

Teşekkürler..

Voltanin elektrikli motosiklet basliginda 20 kadar model var. Bu kadar model olmasi cok sacma geldi. Daha az cesit uretseler kendi maliyetleri de dusecek.
Bir de silence diye bir marka var, menzilleri yuksek, e tabi fiyatlari da. Ikinci elde 100k civarinda bi kac bin km yapmislari var. Bir sefer yolda gordum, gayet kaliteli duruyordu.
Slience bu işin en tepe markalarından gerçekten harika makinalar.. Ama maalesef yedek parça konusu sıkıntılı..Piyasa malı araçların bir çok yedek parçası birbirine uyuyor bu konuda çok sıkıntı yaşatmıyor.. Ama almak isterdim slience araç..

Bu ara bulunduğum yerleşkede elektrikli motosiklet satan ve tamir yapan iki katlı bir mağzada batarya yüzünden yangın çıktı..Sürekli gidip geldiğim bir mağza idi.. 2 katlı mağza da kurtulan bir vida dahil olmadı binanın 3. katına bile yangın dağıldı.. Zarar en az 5 milyon tl ..Gündüz önünden geçtim böyle birşey görmedim ömrümde.. Bildiğiniz kimyasal bomba atılmış mağzaya.. Maalesef aşırı riskli bu konuda..

Haber başlıklar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar