zileliorhan kullanıcısının son içeriği

1. zileliorhan

Lastik Hava Basıncı ile Amortisör Arasındaki İlişki ve Yaşadığım İlginç Deneyim

4 Eylül günü açtığım "Rodajdaki Dominar 250 ile Çanakkale'den Tokat'a 1.250 km. İlk izlenimlerim" başlıklı konuda bahsetmeyi unuttuğum bir olayı burada anlatmak istiyorum...
  2. zileliorhan

2024 Model Suzuki V-Strom SX 250

Haberi www.motosikletsitesi.com sitesinde okudum. https://www.motosikletsitesi.com/2024-suzuki-v-strom-sx-250-fiyati-ve-teknolojisi-ile-etkileyecek.html?fbclid=IwAR0s9al7jtMpWbFWVgMWiBdAjOFTN6oIY-LGbp75x77APXCUzeLywjYPGHs Geçen yıl burada bir konu başlığında makinenin adı geçmiş. Yanlış...
  3. zileliorhan

Rodajdaki Dominar 250 ile Çanakkale'den Tokat'a 1.250 km. İlk izlenimlerim.

Ağustos’un son haftası, henüz 250 km.de bir Dominar 250 aldım. Birkaç gün 50 km şehir içi yaptım. 31 Ağustos Perşembe günü, Tokat’a yola çıktım. Akşam Gebze’de konakladım. Sabah Gebze’den yola çıktım. Hemen otoyola girdim ve Gerede’de otoyoldan çıktım. Tosya’ya kadar devam ettim. Orta sehpa...
  4. zileliorhan

Kask, Hayat Kurtarır.

Kask, başı korumak için giyilen bir tür koruyucu güvenlik giysisidir. Çok çeşitli sportif ve askeri faaliyet ile birçok meslek dalında kullanılır. Konumuz motosiklet olduğu için, biz motosiklet kasklarını inceleyelim. Kaskların yapımında ucuz hafif plastiklerden tutun, kevlar, fiber...
  5. zileliorhan

Motosiklet.net Forumuna Fotoğraf Nasıl Yüklenir?

Bu konu eminim daha önce işlenmiştir ama tekrarlamakta bir beis görmedim. 1. https://www.hizliresim.com/upload-success Sitesine girin (Bu işi gören başka bir site de olabilir). 2. Yüklenecek fotoğraf bilgisayarda ise, “Bilgisayardan” tuşunu seçip, “Dosyaları Seçin veya Sürükleyin” tuşuna...
  6. zileliorhan

Kontrolsüz Hız Öldürür. Hele de Motosiklet Üzerindeyseniz!..

Motosikletlerde hız, her zaman yol durumuna göre ayarlanır. Hız yapmadaki en temel faktör, “Fren yapınca, güvenle durabileceğine eminsen, istersen saatte 500 km hız yap” kuralıdır. Bir motosiklet sürerken yoldaki dönemeçler, yolun yapısı, yol kenarındaki bitki örtüsü, trafiğin yoğunluğu...
  7. zileliorhan

Bir Kazada "Ölüm/Yaralanma Faturası" Hep Bize Çıkıyor...

Her sabah bir motisikletlinin ölüm haberi ile uyanmaya ne kadar dayanırız? İnternette okuduğum haber şu: "Çorum'da otomobille elektrikli motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti. AA'da yer alan habere göre M.T. (29) idaresindeki otomobil, İnönü Caddesi Hastane Kavşağı'nda, Enes...
  8. zileliorhan

Tork, Tork Canavarı, Tork Ejderhası, Tork Samurayı Nedir?

Tork, 2 veya 4 tekerli bir taşıtın performansını belirleyen iki temel kavramdan birisidir. Diğeri beygir gücüdür. Konumuz motosiklet olduğu için, bundan sonra sadece motosiklet motorları için konuya devam edeceğiz. Tork, bir cismin dairesel olarak hareket etmesine neden olan dönme kuvveti...
  9. zileliorhan

“Kapısı Yok, Üstü Açık” Diye, Motosiklet Kamunun Kullanımına Serbest Bir Araç mı?

Bir gün Ardahan’da, Pulsar NS 200 ile bir benzin istasyonuna girdim. Makineyi park ettim ve bir şey sormak için, market kısmına girdim. Bir ara dışarı baktım ki, 20’li yaşlarda andavalın birisi, benim Pulsar’ın üstüne oturmuş. Manetleri çeviriyor "Hıın, hııınnn" yapıyor. Hemen hızla dışarı...
  10. zileliorhan

YOLDA MAGANDA VAR. NE YAPMALI / NE YAPMAMALI?

“Maganda kim?” diye sorarsanız, hemen aklıma gelen birkaç örnek vereyim: Aracın egzozunu değiştirip, aşırı ses çıkartan egzoz taktıran ve sürekli yüksek gaz vererek, egzoz sesi ile çevreyi rahatsız eden kişidir. 4 tekerli aracına standart dışı geniş tabanlı lastik taktıran; hem müziğin sesini...
  11. zileliorhan

Sürü Psikolojisi ve Motosiklet Sürücüleri İçin Önemi

Sürü Psikolojisi, herhangi bir eylemi, kişi veya kişilerin yapması halinde, diğerlerinin de kendilerini buna yapmaya meyilli hissetmeleri ve yapmaları durumuna verilen isimdir. Genelde koyunlarda ve balıklarda görülür. Bu yüzden “Koyun Psikolojisi” olarak da adlandırılır. Bu durum, aslında...
  12. zileliorhan

YOLDA YABANİ HAYVAN (DOMUZ, TİLKİ, TAVŞAN vs.) VAR. NE YAPMALI / NE YAPMAMALI?

Doğaları gereği yabani hayvanlar genellikle gece avlanırlar. Gece de pek motosiklet sürülmediği/sürülmesi tavsiye edilmediğine göre, yabani hayvanlarla karşılaşma olasılığı genellikle azdır. Başımdan geçen bir olayı anlatayım. 2016 yılı yazında, Antalya Kaş’ta idim. Bir arkadaşımın Liman Ağzı...
  13. zileliorhan

Şimdi Suç Kimde? Kim Haklı, Kim Haksız?

Dün Habertürk Gazetesi'nde okudum. Haber şöyle başlıyor: Arnavutköy'de iddiaya göre gürültü yapan motosikletli bir grup, kendilerine yapılan uyarı üzerine mahalle sakinleri ile tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında motosikletli gruptan bir kişi mahalle sakinlerine...
  14. zileliorhan

Seleye Kedinin Oturması ve Tırnakları İle Seleyi Yırtması Sorunsalı

Kedi konusu açılmışken, biz motosikletçilerin çok yoğun şikayet ettiği bir konu da, kedilerin (brandasız veya brandalı) motosiklet selesine oturmalarıdır. Uzayan tırnaklarını içgüdüsel olarak zaman zaman bir yerlere sürterek törpülediklerinden dolayı, seledeki döşemenin tırmık darbeleri ile...