- Konu Yazar
Sürü Psikolojisi, herhangi bir eylemi, kişi veya kişilerin yapması halinde, diğerlerinin de kendilerini buna yapmaya meyilli hissetmeleri ve yapmaları durumuna verilen isimdir.
Genelde koyunlarda ve balıklarda görülür. Bu yüzden Koyun Psikolojisi olarak da adlandırılır.
Bu durum, aslında doğada serbest yaşayan yabani hayvanların, yırtıcılardan korunmak için geliştirdiği güçlü bir savunma tekniğidir.
Sürünün ortasında yer almak daha güvende olmak, kenarda olmak ise ölüm tehlikesi riski almak, sürüden ayrılmak ise ölüm demektir.
Bu nedenle sürünün bireyleri, diğerlerini takip eder.
Bu durum, benzer şekilde insanlarda da görülür.
Bunu kısaca Uydum kalabalığa şeklinde özetleyebiliriz.
Motosiklet sürücülerinde bu durum sık sık görülebilir.
Bunu amiyane tabirle Şeytanın kıçımıza parmak atması, bizim de buna uymamız olarak özetleyebiliriz.
Bir motosiklet sürücüsü yolda trafik hız ve kurallarına uyarak seyrediyordur.
Yanından daha hızlı geçen diğer 2 veya 4 tekerli araçlar, (kasten veya istemeyerek) bu motosiklet sürücüsünü tahrik eder.
Şeytan bu arada devreye girer ve;
Sen de hızlan ve onlara katıl. Hatta onları geç lan. Senin onlardan neyin eksik? Onlara duman attır, dikiz aynasında görünsünler gibi söylemlerde bulunur (Kabaca kıça parmak hareketi budur)
Sürü psikolojisine uymak ya da uymamak, artık o kişiye kalmıştır.
Siz hiç sürü psikolojisine uyarak, manyaklık yaptınız mı?
Ben çok yaptım da...

Genelde koyunlarda ve balıklarda görülür. Bu yüzden Koyun Psikolojisi olarak da adlandırılır.
Bu durum, aslında doğada serbest yaşayan yabani hayvanların, yırtıcılardan korunmak için geliştirdiği güçlü bir savunma tekniğidir.
Sürünün ortasında yer almak daha güvende olmak, kenarda olmak ise ölüm tehlikesi riski almak, sürüden ayrılmak ise ölüm demektir.
Bu nedenle sürünün bireyleri, diğerlerini takip eder.
Bu durum, benzer şekilde insanlarda da görülür.
Bunu kısaca Uydum kalabalığa şeklinde özetleyebiliriz.
Motosiklet sürücülerinde bu durum sık sık görülebilir.
Bunu amiyane tabirle Şeytanın kıçımıza parmak atması, bizim de buna uymamız olarak özetleyebiliriz.
Bir motosiklet sürücüsü yolda trafik hız ve kurallarına uyarak seyrediyordur.
Yanından daha hızlı geçen diğer 2 veya 4 tekerli araçlar, (kasten veya istemeyerek) bu motosiklet sürücüsünü tahrik eder.
Şeytan bu arada devreye girer ve;
Sen de hızlan ve onlara katıl. Hatta onları geç lan. Senin onlardan neyin eksik? Onlara duman attır, dikiz aynasında görünsünler gibi söylemlerde bulunur (Kabaca kıça parmak hareketi budur)
Sürü psikolojisine uymak ya da uymamak, artık o kişiye kalmıştır.
Siz hiç sürü psikolojisine uyarak, manyaklık yaptınız mı?
Ben çok yaptım da...