Okavas kullanıcısının son içeriği

1. O

“Yolda kahve içmek isteyenlere çözüm: Kendi gidon bardak tutucumu yaptım”

Motorla giderken karton bardak kahve taşıma derdi hepimizi yormuştur. Ben de bu sorunu çözmek için gidona takılabilen kendi bardak tutucumu tasarladım. Önce 3D baskı ile prototip, ardından alüminyum + plastik kombinasyonu ile nihai ürün yaptım. Projede, “yap-sök-dene” mantığıyla küçük...
  2. O

Yer çapası

Az önce bu konuyla alakalı yeni bir başlık açmıştım bakmak isteyebilirsiniz.
  3. O

Motosiklet zemin bağlama demiri

Herkese merhaba bu videomda motosikletimizin güvenliği için çalışmalara karşı yaptığım motosiklet bağlama kütüğü, zincirleme babası, zemin bağlantı aparatı artık dilimizde adı her neyse; yapımını göstermeye çalışacağım. İngilizcesi Motorcycle ground anchor olarak geçiyor. Herkese iyi seyirler...
  4. O

klavuz çekme ve sarzlı matkap tavsiyesine ihtiyacım var.

Merhaba aynı içten dileklerle size karşılık vererek konuya girmek istiyorum. Bu bahsettiğiniz iki konu hakkında muazzam bilgi ve tecrübeye sahibim. Öncelikle Amatör yada yarı profesyonel kullanım için aradığınızı düşünerek şarjlı vidalama ve matkap olarak Bosch GSB 185 li model cihazını tavsiye...
  5. O

Scooter egzos temizliği nasıl yapılmalı?

Bu güne kadar bir kere yapıldı banada emisyon testi. Yapan belki yeni personeldi belkide sadece kafayı taktığı için yaptı bilmiyorum; Geçmiş zaman şimdi tam olarak o kişinin motivasyonunu hatırlayamıyorum. Hatta İzmir Menemende yaptırmaya gitmiştik vizeyi. Gerçi biraz siyah dumanda vardı belki o...
  6. O

Scooter egzos temizliği nasıl yapılmalı?

Katalitik konvektör temizliği için bir çeşit sodyum bileşiği kullanılıyor motosikletlerde. Benim 2005 model olan çift silindir tur motorumda vize yaptırmaya gittiğim bir sefer emisyona baktılar ve geri çevirdiler. O zamanlarda motorda hafif yağ yakmada var sanıyordum. Ama katalitik konvektörü ve...
  7. O

Hiç böyle bir telefon tutucu gördünüz mü?

Yorumlar için teşekkür ederim, Videoda göstermedim ama kepçelerin içine ve tabana 3m eva faom yapıştırdım. Becerebilirsem onunda fotoğrafını eklerim buraya. Braket sacını yay çeliğinden yaptığım için motorun titreşimiyle telefon tutucu aslında salınıyor hafif hafif hiç darbe gelmiyor telefona...
  8. O

Hiç böyle bir telefon tutucu gördünüz mü?

Bu projede motosikletim için çok sağlam ve asla telefonu bırakmayan bir motosiklet telefon tutucusunun yapımını gösteriyorum. Elinde alet edevat olanlara şiddetle tavsiye ederim çok sağlam oldu gerçekten. Herkese iyi seryirler.
  9. O

Arora Max-T Easy Hakkında fikriniz nedir.

Evet yeni modelmiş bu ama aslında başka bir modelin kardeşi demek daha doğru sanırım Arora Max-t modelinin hafifletilmiş versiyonu diyorlar. Satan arkadaşta tam fiyat performans dedi. Birazda ona kandım diyebilirim. Skuter olarak aldığım ilk motorsiklet diğer motorlarım aslında hep japon ilk...
  10. O

başıboş köpek sorunu

Burada tam olarak yaşadığınız şeyi gördüğüm için konuya dahil olmak istedim. Tam olarak gördüğüm için nasıl bir sanrınız olduğunun altını çizmek istedim ilk mesajıma bakarsanız tam olarak bende asla böyle birşeyle karşılaşmıyorum diyorum yaşınızı bilmiyorum ama neredeyse 20 yıldır motor ve...
  11. O

başıboş köpek sorunu

Mağduru oynamaya devam eden arkadaşlar için hemen yazayım sokak hayvanlarından kaynaklı oluşturulan bu algı operasyonları tuzağına düştünüz yada düşmek üzeresiniz. 2024 yılı içinde Türkiye'de işlenen cinayet sayısı 1345 bunların 43'ü çocuk. Kayıp olan 53 çocuk bu rakama dahil değil. Trafik...
  12. O

Demek şanzuman yağı ve motor yağı haznesi birbirinden ayrı. Bu konuya dikkat edeceğim. İzmir şartlarına uygun yağlar ile devam ederim. Kayış konusunda bu bilgi çok yardımcı oldu hatta rodaj bakımında değiştiririm onuda. Çıkan da yedek durur. Forumları okuyunca genelde stok lastiklerin kötü...
  13. O

başıboş köpek sorunu

Yıllardır bu forumu takip ederim yazmaktansa okumayı tercih ederim ama bu başlık konusu tekrar açıldığında artık dayanamadım. Ben bisiklete biniyorum bisiklet üzerinde yılda yaklaşık 10.000 km yol yapıyorum. 81 ilin tamamına bisikletle gittim. Yıllardır motor kullanıyorum en az bisiklet kadar...
  14. O

Başlıktan da anladığınız üzere bu motorsiklet hakkında bilgi ve deneyimleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Geçen hafta sıfır olarak satın aldım ama bu motorla ilgili internette hiç bir şey yazmıyor. Ben bunu tercih ederken biraz görüntü olarak çok beğendiğim için tercih ettim. Tabi satıcı...

Yeni mesajlar