Scooter egzos temizliği nasıl yapılmalı?

merhaba dostlar
piaggio medley 150 scooter sahibiyim..
internette yada forumda hiçbir bilgiye rastlayamadım.. egzos içi temizliği nasıl yapılmalı ? hangi kimyasallar yada spreyler kullanılmalı.. içine kimyasaldan sonra su tutulmalı mı? neler yapılmalı..
bilgi paylaştıkça çoğalır.. muhtemelen dorumdaki ilk egzos temizlik konusu olacak.. tekeriniz düz bassın

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Neden egzoz temizliği yapmak istiyorsunuz? Motorunuzda bir sorun mu var?

merhaba dostlar
piaggio medley 150 scooter sahibiyim..
internette yada forumda hiçbir bilgiye rastlayamadım.. egzos içi temizliği nasıl yapılmalı ? hangi kimyasallar yada spreyler kullanılmalı.. içine kimyasaldan sonra su tutulmalı mı? neler yapılmalı..
bilgi paylaştıkça çoğalır.. muhtemelen dorumdaki ilk egzos temizlik konusu olacak.. tekeriniz düz bassın
Katalitik konvektör temizliği için bir çeşit sodyum bileşiği kullanılıyor motosikletlerde. Benim 2005 model olan çift silindir tur motorumda vize yaptırmaya gittiğim bir sefer emisyona baktılar ve geri çevirdiler. O zamanlarda motorda hafif yağ yakmada var sanıyordum. Ama katalitik konvektörü ve eksozu temizleyince geçti muayeneden. Ozamandan beri o motorumum eksoz ve katalitik konvektörünü her vizeden önce temizlerim.

Motosikleti
Ns200 15"
Katalitik konvektör temizliği için bir çeşit sodyum bileşiği kullanılıyor motosikletlerde. Benim 2005 model olan çift silindir tur motorumda vize yaptırmaya gittiğim bir sefer emisyona baktılar ve geri çevirdiler. O zamanlarda motorda hafif yağ yakmada var sanıyordum. Ama katalitik konvektörü ve eksozu temizleyince geçti muayeneden. Ozamandan beri o motorumum eksoz ve katalitik konvektörünü her vizeden önce temizlerim.
Ne zamandır motosikletlerde egzoz emisyonu ölçülür oldu ki?

arabadır o, yanlış hatırlıyorsundur

Neden egzoz temizliği yapmak istiyorsunuz? Motorunuzda
Neden egzoz temizliği yapmak istiyorsunuz? Motorunuzda bir sorun mu var?
arabalarda yapıyorlar . neden motordada yapılmasın desim kendi kendime.. niyetim temizlik amaçlı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne tür bir temizlik yapmalıyım kardeşim.. bana anlatırmısın ?

Motosikleti
Ns200 15"
Arabalarda yapılmasının ana sebebi dizel araçların düşük devir kullanılması sonucunda oluşan dpf de kurum birikmesidir. Eğer illa egzoz sistemini temizleyeceğim derseniz uzun yola çıkın ve biraz üst devirlerde kullanın bir şey kalmaz.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Arabalarda yapılmasının ana sebebi dizel araçların düşük devir kullanılması sonucunda oluşan dpf de kurum birikmesidir. Eğer illa egzoz sistemini temizleyeceğim derseniz uzun yola çıkın ve biraz üst devirlerde kullanın bir şey kalmaz.
Test edildi. Onaylandı. 🤗
Arabanın aralık ayındaki son muayenesinde katalizör değiştiği halde yüksek çıkan emisyon 10-15 km yüksek devir kullanımında normale döndü ve muayeneden geçti.

Ne zamandır motosikletlerde egzoz emisyonu ölçülür oldu ki?
Bu güne kadar bir kere yapıldı banada emisyon testi. Yapan belki yeni personeldi belkide sadece kafayı taktığı için yaptı bilmiyorum; Geçmiş zaman şimdi tam olarak o kişinin motivasyonunu hatırlayamıyorum. Hatta İzmir Menemende yaptırmaya gitmiştik vizeyi. Gerçi biraz siyah dumanda vardı belki o yüzden yapmıştır. Ama Honda serviste Yanmamış benzinle toz ve kurum karışınca katalitik konvektörde çamurumsu bir tabaka birikiyor demişlerdi. Söz konusu motorum Honda Rebel 250 Crusier katalitik konvektör tıkanması yaşanan bir model zaten.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ne tür bir temizlik yapmalıyım kardeşim.. bana anlatırmısın ?
Benim söz konusu motorda katalitik konvektör hemen ekzos manifolduna çok yakın. Bir tane temizleme civatası var. Motor ılıkken onu açınca delikten bir enjektör yardımıyla yada havalı atomizörle solisyonu bir miktar pompalıyorum içine. Ardından motoru çalıştırıyorum 2000-3000 devirde bir dakika kadar çalıştırıyorum. Arka arkaya bir kaç defa yapınca konvektör temizleniyor. Solisyon eksoza da aktığı için onun içindeki kurumları da temizliyor. Ben bu şekilde ve bu amaçla temizliyorum başka bir amaçla temizlenir mi yada ne şekilde temizlenir fikrim yok. 2 yılda bir yapıyorum motorun eksoz sesinde bariz fark oluyor. Daha az eksoz gürültüsü çıkartıyor mesela.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar