mtgemlik kullanıcısının son içeriği

1. mtgemlik

Marş rolesinden gelen ses

Arkadaşlar kontağı açıp kaparken marş rolesinden tık sesi geliyor. Yani kontağı açtığımda tık kapatırken yine aynı şekilde tık diye bir ses geliyor. Aküde bir problem yok normal şekilde marş basıyor.
  2. mtgemlik

Hava ayarı sorunu.

İyi akşamlar arkadaşlar. Pulsar 150ns kullanıcısıyım. Motorum son zamanlarda rolantide dengesiz çalışıyordu. İnternetten aldığım bilgilerin çoğu rolantinin hava ayarı ile ilgili olduğunu gördüm. Neyse gelelim soruna, hava ayar vidasını tam sıkıp 3 tur açtım ,motoru çalıştırdım stop etti. (Bu...
  3. mtgemlik

Performans azalması

Km yükseldikçe motorda performans düşmesi normalmidir. Motorum 40 bin kmde. Mesela eskiden 4.viteste 65-70km hızla çıktığım yokuşu şimdi 3.viteste 55-60 hızla çıkıyorum. Motorumun bütün bakımlarını kendim yaparım. Maşallah şuan gayet iyi durumda. Sadece merak ettiğim bu km lerde performansın...
  4. mtgemlik

Allah rızası için yardım edin

Kimsenin anlam veremediği bir sorunla karşı karşıyayım. Buji kablosu elektrik kaçırıyor. Motor bloğuna,şaseye, parmağımı koyduğum zaman parmağıma yani temas ettiği her here elektrik kaçırıyor. Buji, bobin, kablo komple 3 kere değişti sorun yine aynı. Ne olur anlayan biri varsa yardım etsin.
  5. mtgemlik

Ateşleme sisteminden anlayan arkadaşlar lütfen yardım edin

Öncelikle herkese selamlar... Motorumun buji kablosu motor bloğuna ve şaseye elektrik kaçırıyordu. Yani gece baktığın zaman küçük kıvılcımlar gözüküyor. Buji, bobin, kablo hepsi değişti ama sorun yine aynı. Sorun ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.
  6. mtgemlik

Buji kablosundan kıvılcım çıkması

Selamun aleykum arkadaşlar. Son 1 aydan beri motorda egzoz patlaması ve çiğ benzin kokusu vardı. Arada bir rolantide kesik kesik çalışıp sonra stop ediyordu. Hava ayarı subap ayarı yaptırdım olmadı. 3 kere buji değiştirdim olmadı. 1 hafta öncede motoru bahçeye soktum rolentide öyle motorun...
  7. mtgemlik

Uzun bir aradan sonra 'KAR' gezim...

Bir haftadan beri motora binemiyordum ki bugün dışarı çıkarmak nasip oldu.İçimde hep karda gezmek ve eğlenmek vardı.Buyrun bir kaç foto. İlk olarak körfez manzaralı bir yere çıkıyorum.Gemlik körfezi ayaklarımın altında.[/url][/IMG] Yangın şeridine girdim ama girdiğime pişman oldum çıkması biraz...
  8. mtgemlik

Motor içindeki yağın beyazlaması.

Geçenlerde motorun yağını bi kontrol edeyim dedim, yağ çubuğunun üstünde beyaz renkte pütür pütür şeyler vardı, kaymak bağlamış gibi. Delikten gözüken bir dişli vardı içerde, parmağımla kenarını sıyırdım ondada aynı durum. Sizce neden olabilir? NOT:Castrol 10w40 kullanıyorum. Yağı değişeli 2000...
  9. mtgemlik

3. Vites dişli arızası...

Bugün motor dağılacak sandım. Allahtan birşey olmadı. Yaklaşık 10000 kmden beri 3.viteste çok ses yapıyordu ve bu konu hakkında bir çok konu vardı forumda hepsini okudum. 3. vites çok kullanıldığından zamanla aşınıyomuş, söylenenlere göree. Konuya gelirsek, bugün hava güzeldi ve bizde gezelim...
  10. mtgemlik

Kar'da motorla gezmek isteyenler için güzel bir yöntem.

Arkadaslar hani bu elektrik kablolarını v.b şeyleri tutturmak için kullanılan cırtların kalınlarından lastiğe cırtlıyorsunuz, kayma ve patinaj riskini azaltıyor. Şuan motorlu kuryeler bu yöntemle geziyorlar.
  11. mtgemlik

Devir göstergesinin teli koptu.

Bugün seyir halindeyken devir saatine bir baktım ibre en aşağıda,hiç tık yok.Zaten en başta aklıma gelen telin koptuğu,ama ben hem km telini hemde devir saatinin telini düzenli olarak yağlardım.Sökmeden önce bir düşündüm niye kopar diye ama anormal bir durumda yok:silent: Gelelim işin...
  12. mtgemlik

Ön dişli değiştirme

Arkadaşlar ön dişliyi bir diş büyütmek istiyorum ama ön dişliyle bloğun arasındaki mesafe bana az gibi geldi. Şimdi ben dişliyi bir diş büyütürsem dişlinin çapında kaç cm lik büyüme olur.
  13. mtgemlik

Motosiklet için yağ sorunu

Arkadaşlar kullanma kılavuzunda 15w40 yağ öneriyor motor için. Bende shell İstasyonundan 15w40 yağ alıcam. Sorum yağın motosiklet için olduğunu nasıl anlarım. Kutunun üstünde ne yazarsa motosiklet için uyumludur. Cevaplarınızı bekliyorum.
  14. mtgemlik

-LEM- marka kask hakkında bilgileriniz.

Arkadaşlar babamın belkide 20 sene önce aldığı kaskı hırdavatların içinden çıkardık. Yıkadık temizledik(sadece iç döşemesi yoktu) babam süngerle çok güzel döşedi içini. Bu kasku kullanıcam. Bu kask hakkında bilgileriniz neler, sağlammıdı? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  15. mtgemlik

Muayene hazırlıklarına başladım.

Fren hidrolik hortumunun üstünde çatlaklar vardı onu değiştirdim. Eski hortum.Allaha emanet gidiyomuşuz haberimiz yokmuş.:queen::queen: [/url][/IMG][/url][/IMG] Buda yeni hortum. [/url][/IMG] Bunlarda hortumu taktıktan sonra. [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG] Ön sağ sinyal düştüğüm zaman...

Yeni mesajlar