Dostum kaskın dışı sünger değil heralde. Ayrıca günümüzdeki kaskların içindeki o yumuşak tabaka ne oluyo ozaman.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
Valla kask çok sağlam duruyor. Öyle çürük filan değil. Resminide atabilirim. Zaten ben geçici olarak kullanıcam. Kışın motora çok binmiyorum. Yazın yeni alıcam bitane.
Hocam baya heves etmişsin sen o kaska, kendinden emin cevaplar vermişsin ama o iş sadece dış kısmının sağlam olmasında bitmiyor.
Kask ömrü yaklaşık 5 yıldır. Kaskın dışı sağlam olabilir. Ama darbeyi absorbe edip başınıza yansıtmayan, içindeki farklı bir strafor çeşidi olan ve darbe emmeye yönelik tasarlanmış şekilde yerleştirilmiş köpüktür. Ömrü 5 yıl olan kısım bu strafor ve dışıdır.
Bunun üzerinde ise sizin sünger diye tabir ettiğiniz kısım vardır. Bu kısmın antibakteriyel terletmeyen ve konforu sağlayan kısım olmasının yanı sıra, asıl önemli olan kaskın kafanıza oturmasını sağlamasıdır. Bu sadeye herhangi bir kazada kask kafanızda dönmez, emniyette durur.
Kısacası, 5 yılda o kask hiç kullanılmamış olsa bile içindeki strafor ve dış kabuğu özelliğini kaybettikten sonra, sıfır bile olmasının pek bir esprisi kalmıyor.
İyiliğiniz için en azından Ls2 nin FF351 veya FF350 sini alın, en uygun fiyatlı, sharptan 4 yıldız almış kasklardan biridir.