Tüm sayfaları okumadım, lakin Çin malı motor alacaklar mutlaka servis fiyatları ve bakım aralıklarını araştırsınlar almadan önce.
bir kaç ay önce Zontes in Rks RZ 250S modelini almaya niyetlendim. Fiyat 200 bine yakın ama 12 taksit vade farksız veriyorlardı.
Fakat; bakım aralıkları şu şekilde; rodaj bakımı 500 km de ve 3 bin tl, sonraki bakım 2500 km de yine 3 bin tl, sonraki bakım 4500 km de ve yeni yıl zammına kalmazsa yine 3 bin tl, 6500 km ise ağır bakım diye geçiyor rakamı siz düşünün.
Ayrıca burada Çin malı motosikleti öven ismi lazım değil arkadaş yağ filtresini bile bulamadı bir süre. Servis fabrikayı arayın diyor, fabrika bayiyi arayın, bayi servisi diye birbirlerine atıyorlar.
Kağıt üzerinde bu fiyata bu özellikte makinalar cazip geliyor tabi, fakat işletim maliyetleri?
daha önce de olduğu gibi bir anda distribütör ün ortadan kaybolması?
modelin bir anda yok olması ?
Ürünün büyük ihtimalle son sahibi olma durumu vb sıkıntılar maalesef mevcut.
Ayrıca biraz genelleme olsa da Çinli araçlarda gördüğüm ortak bir sorun var; motor blokları genelde daha eski bir marka modelden devşirme olup eski teknoloji, vuruntulu, hırıltılı, sorun çıkarma potansiyeli yüksek gibi görünüyor. Bir kaç istisna hariç geneli bu şekilde gördüğüm.