Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

tesadufe bakın,

unlu motorrad dergisinin bugunku haberi.

Eylül 2025'te yeni scooter kayıtları
Vespa hakim, genel pazar düşmeye devam ediyor

Almanya'da yeni scooter kayıtları: Eylül 2025'te pazar %18 oranında düşüş gösteriyor. Vespa hakimiyetini sürdürüyor, Honda kazanıyor ve Tayo Motors/Zontes gümbür gümbür geliyor.

inanmayan aşağıdaki linke tıklayıp translate desin.
gerisini okuyamıyorum cunku paralı :d

F54

5 bijon dediğine göre motor 1200 GS..

R serisi GS ler dünya üzerinde periyodik bakımı , lastik sökmesi , akü değişimi , amortisör keçe değişimi (bunu daha öncede yazdım) en basit motorlardan biridir , Cbf 150 den Ybr 125 den farkı yoktur hatta arka lastiği sökmek otomobilden farkı yoktur , sen bir tane Africa lastiğini sökene kadar 20 tane GS lastiği söküp geri takılabilir , lastik basınç ölçerin pilini değiştirmekte bütün motorlarda basit ve aynıdır 🫡
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En hızlı gözleme yeme yarışına varmısınız , hodri meydan ahahaha ne oldu çil yavrusu gibi dağıldığız 😅
aga bmw öveceksin diye saçmalamışsın
sen 20 tane gs boşver sen mortorunu al gel eline de torx anahtarı al eğer 1 tek bmw 1200 gs arka tekerini ben afrika twin in arka tekerini sökene kadar yerinden çıkarırsan ben afrika yı ateşe veririm
tek bir sonum söküyorsun afrika nın arka tekeri çıkıyor evet ben 1 sonum sökeceğim sen 5 tane ve sen halen diyorsun ki gs en kolayı
afrika gs in 1/5 kadar kolay bakım yapma konusunda kulllanıcı dostu yolda kalırsın çekici çağırmaya gerek olmaz elin anahtar tutuyorsa o honda yoluna devam eder zincir ayarı bozulmaz fren merkezi çıkarmaya gerek yok 1 somun sökersin o kadar gs te 5 tane sökmen lazım
diğer bakımları da gs ten kolay misal debriaj balatası için motor yarmaya gerek yok 6 civata sök balata değiştir marş motoru arıza yaptı hemen göz önünde

aga bmw öveceksin diye saçmalamışsın
sen 20 tane gs boşver sen mortorunu al gel eline de torx anahtarı al eğer 1 tek bmw 1200 gs arka tekerini ben afrika twin in arka tekerini sökene kadar yerinden çıkarırsan ben afrika yı ateşe veririm
tek bir sonum söküyorsun afrika nın arka tekeri çıkıyor evet ben 1 sonum sökeceğim sen 5 tane ve sen halen diyorsun ki gs en kolayı
afrika gs in 1/5 kadar kolay bakım yapma konusunda kulllanıcı dostu yolda kalırsın çekici çağırmaya gerek olmaz elin anahtar tutuyorsa o honda yoluna devam eder zincir ayarı bozulmaz fren merkezi çıkarmaya gerek yok 1 somun sökersin o kadar gs te 5 tane sökmen lazım
diğer bakımları da gs ten kolay misal debriaj balatası için motor yarmaya gerek yok 6 civata sök balata değiştir marş motoru arıza yaptı hemen göz önünde
Övmekle ne alakası var birader ben sana mekanikten bahsediyorum , zincirli motorun lastiği civata sökmekle bitiyorsa tamam sen haklısın yada hiç elini sürmemişsin bihabersin..
Sen Africa nın hava filtresi kaç saatte değişiyor yaz bakalım ben sana cevap vereyim..
Debriyaj değişimi 100.000 km de bir gerekiyor o da keyfe keder , 250bin gidenler var , 2013 sonrası yeni nesil GS ler yağlı zaten bahsettiğin gibi...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ged

F54

Övmekle ne alakası var birader ben sana mekanikten bahsediyorum , zincirli motorun lastiği civata sökmekle bitiyorsa tamam sen haklısın yada hiç elini sürmemişsin bihabersin..
Sen Africa nın hava filtresi kaç saatte değişiyor yaz bakalım ben sana cevap vereyim..
Debriyaj değişimi 100.000 km de bir gerekiyor o da keyfe keder , 250bin gidenler var , 2013 sonrası yeni nesil GS ler yağlı zaten bahsettiğin gibi...
evet tek bir somun söküyorsun arka teker elinde 27 anahtar ile evet bende mekanikten bahsediyorum işte
honda yı afrika yA moğolistana kuzey kutbuna tanzaya ya bile götürsen tamir edecek adam var
afrika nın hava filtresi 2 ÖN GRENAJ sökülüyor 24000 km de bir değişim

iddaa ediyorum eğer bir gs 1200 1250 1300 afrika nın yaptığı rotayı sorunsuz problemsiz arıza vermeden yapsın ben de derim ki bmw iyi marka çok güzel motor yapıyor
rota mı açın abi istanbuldan en yakın TET rotasına girin karadeniz gürcistanı komple yapın gelin bakalım o sosyete bmw leriniz ne hale gelecek tabii rotayı bitirebilirse :D
,
yaklaşık 30 gün sürer ben bu rotayı tek başıma yapamam derseniz ben sizi çekmeye gelirim afrika twin ile

Son düzenleme:
evet tek bir somun söküyorsun arka teker elinde 27 anahtar ile evet bende mekanikten bahsediyorum

Tamam sen zincire ayar çekmeden sök tak devam..

Vay arkadas,nasil bir motormus bu zontes herkes birbirine laf dalasinda.
Konuyu sana özetleyeyim mi..

İnsanlar kendi motorunda sorun yaşamadıysa o modeli hatta o markayı ölümsüz zannediyor..

Yada tam tersi sorun yaşadıysa en moktan model marka odur onlara göre..

Kendim 6 ayrı SYM modelini kullandım hiçbir sorun yaşamadım , bu SYM nin muazzam motorlar ürettiği anlamına gelmiyor..

Her markada sorunlar yaşanıyor ,
Çinli 50 cc grubunda bile gir küfür edende var 30.000 km ye geldim beş kuruş masraf etmedim diyende var..

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
evet tek bir somun söküyorsun arka teker elinde 27 anahtar ile evet bende mekanikten bahsediyorum işte
honda yı afrika yA moğolistana kuzey kutbuna tanzaya ya bile götürsen tamir edecek adam var
afrika nın hava filtresi 2 ÖN GRENAJ sökülüyor 24000 km de bir değişim

iddaa ediyorum eğer bir gs 1200 1250 1300 afrika nın yaptığı rotayı sorunsuz problemsiz arıza vermeden yapsın ben de derim ki bmw iyi marka çok güzel motor yapıyor
rota mı açın abi istanbuldan en yakın TET rotasına girin karadeniz gürcistanı komple yapın gelin bakalım o sosyete bmw leriniz ne hale gelecek tabii rotayı bitirebilirse :D
,
yaklaşık 30 gün sürer ben bu rotayı tek başıma yapamam derseniz ben sizi çekmeye gelirim afrika twin ile

Okumadım ama başlıklara bakınca güzel rotalar tebrik ederim.
Muhtemelen duvara konuşuyorum, ama bunu bu forumda defalarca anlattım, yine anlatıcam, kim neden 260kg+ motosiklet ile araziye girsin? Büyük bir "Adventure" motosikletin amacı konfordur. Enduro ya da cross değil bunlar adı üzerinde Adventure. Yine bilgilendireyim, GS ve benzeri motosikletler Stabilize yola girebilen touring'tir. K1600 ile giremeyeceğin yere girsin diye alırsın mesela. Arazi yapamaz mı? Yapar kendine göre birşeyler. Ama bir cross performansı beklemek net şekilde cahillik değil de nedir? Nt1100 honda da net karşılığıdır. Güç olarak yine yetersiz ama yapacak birşey yok. Araba motorunu ikiye bölüp motosiklet motoru yapan markadan bahsediyoruz. NT1100'le yap o rotayı madem bu kadar güveniyorsun markaya. Ben GS'i TET'e sokayım diye alacak kadar gerizekalı mıyım? Biz mutluyuz abicim Gs ile, konforlu konforlu geziyoruz. Sende africa ile mutluysan bize ne? Ben TET yapacaksam (yapmamda, hadi yaptım diyelim) peşinden tenere alır gelirim merak etme. Hiç birşey yapamazsam himalayan alırım, crf alırım yine gelirim. Devirdiğim yerde bırakır helikopterle aldırırım kendimi. Bunu neden benim problemim haline getirmeye çalışıyorsun? Kime ne? Bırak kendi çözümümü üretebiliyorum demek ki. Bunu satın aldıysam onu da düşünmüşümdür. Niye uğraşayım kamyon gibi yükleyip orada burada devirince kaldırmayla. Manyak mıyım ben? Azıcık mantıklı düşünce arıyorum. Başka birşey değil.

Muzo söyleyince tamam, adam dümdüz gidiyor, az yaksın para harcamayayım modunda, cebinde akrep var adamın, anlaşılabiliyor mevzu. 3.2 yakıyorum 150k km yaptım diyor. Alınabilecek maksimum verimi alıyor kendince. Cb125F ile 1,5lt yakınca mutlu adam. Muzaffer ile aynı disiplinde mi kullanıyoruz şimdi? Ya da Muzaffer TET'mi kovalıyor?

Africa daha yetenekli mi? Arazide evet. Motosiklet mi arıyorum yoksa iş makinesi mi? Amacım konforlu yolculuk. Uzun km'ler boyunca bir yerler keşfetmek için bir uygun pozisyon denk gelirse yolda da bırakmasın. Ama 200k km hedeflemiyorum ki. Benden sonra alan ne yaparsa yapsın. Bekleyeceğim arazi performansı şöyle; az biraz sudan geçsin, patikadan tırmansın. Ufak tefek bi yerden atlasın. Bir çoğumuz on-road lastik kullanıyoruz zaten. Arkadaşınızın çöp gs'ini referans alarak Africa'yı karşılaştırmayın o yüzden. He belki sizin motorda öyledir. O yüzden ikisini karşılaştırıyor olabilirsiniz. Bilemem. Ama hiç bilgi vermeden sherlock holmes'cülük yaptırdığınız için arkadaşınızın motorunun kuru gs'in 2000'li yılların başından ortasına kadar üretilmiş bir modeli olduğunu tahmin ediyorum. Eminim haklıyımdır. Africa'nın en eskisi 2016 model zaten. Arada üretim yılı olarak 10-15 sene fark var. Bu mu mantıklı karşılaştırma?

Nepal yapan arkadaşımda var 2011 1200GS ADV ile. Rusya üzerinden gittiler. Daha önce adınıda vermiştim bu konuda. Arayın bulun. Esa'sı yağ kaçırdığı için Rusyanın alakasız bir yerinde GARANTİDEN yaptırdı motoru. 4000metrede oksijenin az olduğu, insanın nefes almakta zorlandığı yerden kamyonla indirdiler motoru sahibi fenalaşınca. Normal rakıma inince devam etti. Demek ki sorun yokmuş. Oraya kadar kamyon üstünde gitmedi çünkü. Bu yolculuk 2012'de falan olmuştu sanırım. Zirveye Yolculuk adıyla facebook paylaşımları vardı. Duruyordur muhtemelen. Merak eden açsın baksın tekrar söylüyorum.

Ayrıca Africa güç boyut vb açısından düşünürsek diğer markalardaki Mid-Size bir adventure'a denk gelir. Bmw karşısında değil, tüm markalara karşı. Boyut güç hacim vs açısından tiger 900, F900 vb rakiplerle karşılaştırılabilir. Tiger 900'den ya da F900'den iyi denirse kabul ederimde elma armut karşılaştırıp, Gs bok gibi en iyisi africa demenin mantığını kavrayamadım. Markaya net şekilde gösterdiğiniz düşmanlığıda :D Bırakın boş konuşup düşmanlık taslamayı. Gerçekten anlamıyorum şu mevzuyu. Ben gidip Africa'ya binerim işime gelirse. Düşman değilim ki? Sen niye benim kullandığım motora ya da kullanıyorum diye bana düşmansın? Gözlemeci diye lakap takıyorsun? Kendi satın aldığın en iyisi diye kabul ettirmeye çalışmak niye? Benim kullanım disiplinimi biliyor musun? Hayır. Yorum yapmak ne haddine o zaman?

Bırak TET'i Sen gel benim peşimden, fazla değil 3-4 gün peş peşe 1000km, yolculuk sonunda kimin perti çıkıyor ona bakalım. Artık uçakla mı dönersin kendin mi götürürsün bilmem. Ya da yapabiliyorsan bir kaç viraj sonra aynamda görebileyim. He bunlar sürat yapılsın diye yapılmış motorlarda değil de teknik üstünlük açısından belirtiyorum.

Önyargılı diyin, ya da ön görülü. Bu kadar şey yazdıktan sonra at gözlükleri ile baktığı için muhtemelen ya anlamayacak ya da mevzunun motosikletin markası olmadığını, kendi düşüncesinin yanlış olduğunu bilemeyecek, körü körüne savunmaya devam edecek. Hadi iyi geceler.

Motosikleti
Ns200 15"
Abiler premium markaların genel olarak işçilikleri daha rahat yapılıyor, ben kendim uzun süreler arabalar ile uğraştım ve Mercedes-Benz ve BMW marka arabalarda çalıştığım kadar başka hiç bir arabalarda çalışmadım. En basitinden N47 motorun turbosun motordan ayırmam her şey dahil 10 dakikamı aldı, mesela aynı şekilde V kayışını değişmek yine bırakın 10 dakikayı 5 dakikadan daha az sürede N47'nin V kayışını söküp takabiliyorum, 4 tane enjektörü sökmem 30 dakikamı anca alır.

Aynı fabrikadan çıkan 2 ayrı motosiklet Duke ve NS serisi, NS'nin 1 tane hava filtresini değiştirene kadar Duke'nin 7-8 tanesini değiştiririm.

Muzo söyleyince tamam, adam dümdüz gidiyor, az yaksın para harcamayayım modunda, cebinde akrep var adamın

:d

yav kardesimm sen benim ne şartlarda motor sürdüğümü biliyo musun peki ? Kalın pamuklu eşofmanla sürüyorum.. tabiki duz gidecem tabiki 100 kmh yi gecmiyecem,...ki ona rağmen rirajlara dumduz girmiyorum yaaaaa boyle bir algı oluştu uzuluyuorum beni bilen bilir dfdagsddg

arkadaşlarrrrrrrrrr,,her sey paradır.. burada asıl soru şu; motorunuza verdiğiniz para ve ona yapacağız maaraf içinize ne kadar oturuyor ?
şikayetvar a yazmış allahın amatoru. 1000 xr almış 10.000 bakımına 18.000 TL verdim diye ağlıyor adfafad

gecen bir ilanda gördüm 1250 gs sahibi izmir özgorkey yetkili servisinde ağır bakıma 80.000 TL odemiş(lastik dahil)

benim içime otururur boyle fiyatlar. "Who cares" diyemeyen bi zahmet uzak dursun bmw den .Davul bile dengi dengine.
adamın cebinde 500.000 / 600.000 TL si var. Temiz GS koşturuyor. safadfdsgf neden abi ? neyse o düşünsün yaaaa.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
:d

yav kardesimm sen benim ne şartlarda motor sürdüğümü biliyo musun peki ? Kalın pamuklu eşofmanla sürüyorum.. tabiki duz gidecem tabiki 100 kmh yi gecmiyecem,...ki ona rağmen rirajlara dumduz girmiyorum yaaaaa boyle bir algı oluştu uzuluyuorum beni bilen bilir dfdagsddg

arkadaşlarrrrrrrrrr,,her sey paradır.. burada asıl soru şu; motorunuza verdiğiniz para ve ona yapacağız maaraf içinize ne kadar oturuyor ?
şikayetvar a yazmış allahın amatoru. 1000 xr almış 10.000 bakımına 18.000 TL verdim diye ağlıyor adfafad

gecen bir ilanda gördüm 1250 gs sahibi izmir özgorkey yetkili servisinde ağır bakıma 80.000 TL odemiş(lastik dahil)

benim içime otururur boyle fiyatlar. "Who cares" diyemeyen bi zahmet uzak dursun bmw den .Davul bile dengi dengine.
adamın cebinde 500.000 / 600.000 TL si var. Temiz GS koşturuyor. safadfdsgf neden abi ? neyse o düşünsün yaaaa.
Ağır bakıma lastik hariç 21bin mi ne ödedim? Nerede gördün onu? 500-600e temiz gs kovalamasın zaten arayan. Ona gelene kadar illa ki bmw ise çok temiz küçük gs’lerde var. Sende korumalı pantolon giy bi zahmet.

New balance ayakkabı ile shoei kask kombinasyonuyla zeytinliğe girme zaten Utku ;)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Dün Büyükçekmece'de 1942 Bmw gördüm, faalmiş. Bu ülkede Bmw kız kapanıdır. Honda tirrek işidir. Algı böyle. Honda istediği kadar iyi olsun. Genel marka algısı. Motosiklet özelinde bu ülkedeki en oturaklı marka Bmw geçmişi çok eski çünki.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

40binde yapılacak ağır bakım km’den dolayı 35binde yapıldı. Honda da 24binde yapılan subap kontrolü bu bakımda yapılıyor.
Altta toplamı var, ikna olmayan toplasın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

40binde yapılacak ağır bakım km’den dolayı 35binde yapıldı. Honda da 24binde yapılan subap kontrolü bu bakımda yapılıyor.
Altta toplamı var, ikna olmayan toplasın.
Bana (40.000 bakımı için) çok makul fiyatlar gibi geldi açıkçası. Sadece yağ filtresi (Suzuki'ye göre) az pahalı.

Suzuki için supap kontrolünü yaptırabilecek adam bulmanın zorluğunu geçtim (uzun iş olduğu için servislerin sevdiği bir faaliyet değil...), işçiliğe 3000 küsür bir şey alınmış, bedavadan hallice. (Erişim kolay tabi supaplara...)

Ağır bakıma lastik hariç 21bin mi ne ödedim? Nerede gördün onu? 500-600e temiz gs kovalamasın zaten arayan. Ona gelene kadar illa ki bmw ise çok temiz küçük gs’lerde var. Sende korumalı pantolon giy bi zahmet.

New balance ayakkabı ile shoei kask kombinasyonuyla zeytinliğe girme zaten Utku ;)

buldummmm
Das Tokat! (almanca -> tokadın kralı)

neyse, yani 10.000 bakımına xr a 18700 tl odeyen de var.(sikayetvar) 100.000 bakımına 60.000 odeyen de.

dediğim gibi bmw ler bunları dert etmeyecek insanlar içindir.

yoksa nuri usta, hüsnü usta dolasır durur yıpranırsınız.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Satıcı beyanı akü ve lastik değişimi, 80k. Beyanla değil liste ile yayınladım işte ne tokatı :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kendi bakımımı paylaştığımda kmden dolayı yazmışım, yıldan dolayı 35binde yapıldı yazacaktım.

100k km yapmış adam. Çöp muameleside görmüyor. Masraftan kaçmadım demek için abartı bir beyanda olabilir ama harcadıysa helal olsun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
buldummmm
Das Tokat! (almanca -> tokadın kralı)

neyse, yani 10.000 bakımına xr a 18700 tl odeyen de var.(sikayetvar) 100.000 bakımına 60.000 odeyen de.

dediğim gibi bmw ler bunları dert etmeyecek insanlar içindir.

yoksa nuri usta, hüsnü usta dolasır durur yıpranırsınız.
nerdeyse 0 tiger 1200 fiyatına 110binde gs satıyolar çüşş bunu alacak enayiler olduğu sürece bmwli enteller bu ülkede bitmez

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
nerdeyse 0 tiger 1200 fiyatına 110binde gs satıyolar çüşş bunu alacak enayiler olduğu sürece bmwli enteller bu ülkede bitmez
Ayn knk. Biz enayiyiz, cf seçiminle sen akıllısın.

Tiger’a 5.5 ay parça beklede gör tiger’ı
Hala gelmedi bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar