2024 TET TÜRKİYE!!!

F54

ARKADAŞLAR MERHABA
ağustos ayında yaptığımız tet TÜRKİYE rotası ile karşınızdayım
temmuz ayında gürcistan'ı gezmiştik onun konusunu da şuraya iliştiriyorum https://www.motosiklet.net/forum/konu/tet-2024-georgia.218249/
1 ağustos ta iş başı yaptıktan sonra amir aradı ooo fatih'çim nasılsın iyi'misin nasıl geçti tatil vs derken ne yapıyorsun vs derken konu gene izine geldi izin istermisin dedi bende 21 ağustosta çak bi 10 daha dedim tamam haber vereceğim dedi ve o gün izin verdi ok dedi
hemen gürcü sonrası motorun bakım malzemelerini sipariş verdim verdim bir kaç gün içinde motorun bakımını yaptırdım o ara kankim ibrahim ile iletişime geçtim haydi gidip karadeniz tet yapalım gazı verdim ve okey dedik
işte bakımdan birkaç kare gezinin üzerinden biraz zaman geçti tam detay hatırlamasam da keyfi halen aklımda ç.o keyifli 8 gün geçirdik hiç denizi görmeden çorum kargı dan girip çorum amasya tokat samsun ordu giresun gümüşhane trabzon rize erzurum ve artvinden indim denize toplamda 5500 km yol yaptık full kamplı çileli eziyetli ıslanmalı düşmeli bir gezi oldu denk gelince yemeği lokantada yedik fakat 2 defa denk geldi galiba
yakıt sarfiyatı olarak afrika çok çok 6.5 lt benzin yaktı işte ilk resimler

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ilk günden kareler sabah ibo nun garajda ev kahvaltısı ile başlıyoruz ve sonra ver eleni düzce bolu kastamonu çorum

soğanlı yumurta

demir atlar

kargıdan dağlara çıkmaya başlıyoruz ilk yaylada bu dede durdurdu semaver yakmış bize atıştırmalık ikram etti inanın dünyanın en tontiş dedesi motosiklet ile gezdiğimize ikna edemedik kesin bi iş yapıyorsunuz buralarda dedi ne dediysek inanmadı hayatından çorumdan dışarıya hiç çıkmamış çok garip bir hayat hikayesi var 95 yaşında ama turp gibi ben karı isterem karı diyor :)

Son düzenleme:
Süpersin Fatih.

Hem fırsatını bulduğun her an yerinde duramayıp motorun hakkını vererek dere tepe gezdiğin ve hem de bunu kayıt altına alıp bizlerle paylaşarak bizleri de tura çıkmak için motive ettiğin için eline emeğine sağlık.

Süper yaa.
Böyle gezi yazıları çok pis gaza getiriyor.
Hele fotolarda vstrom gördüm, o vstrom da oraları gezebliyorsa benim vstrom da gezer deyip daha bi gaza geliyorum.
Hayaller sürekli motor tepesinde dağ tepe gezmek ama dışarıda kar var pencereden bile bakmıyorum, zaten hayatımız çalışmakla geçiyor, en azından gezi yazılarını okuyup avunuyoruz bu soğuk kış gününde.

F54

arkadaşlar sitelerden resim yükleme gerçekten sıkıntılı bir iş yavaş yavaş yüklemeye çalışıyorum pliss bazı fotolasrı mb yüksek diye yüklemiyor idare edin azcık

ilk gün böyle geçti amasydan bi yerden kasap bulduk dağ başında bi yerde kaldık arkadaşım iboş güzel bir martini ısmarladı (hiç sevmem) yanında kuzu salata çay vs derken kuş uçmaz kervan geçmez bi yerde çadır kurup kaldık
gece ateş başında dünya dışı varlıklar ziyaretimize geldi fotolarda belli oluyor

2. gün tokat a DOĞRU İNİYORUZ vs derken karnımız acıktı tamam gel sana ilk yerde yemek ısmarlayacağım dedim bi köyde düğüne denk geldik kavurma pilav tatlı vs derken karnımızı doyurduk benimle gezen aç kalmaz kısmetim açıktır her zaman yemeğe denk gelirim 4 ayak üzerine düşerim :)
davul zurna çaldırdım bi güzel eğlendik çok güzel video çektim ama yüklenmiyor
sonra bi kahveye oturduk çay içtik bilin bakalım çay kaç para 3.5 tl :)

arkadaşın motor küçük bir sıkıntı çıkardı niksar dA Bİ MOTORUCUYA UĞRADIK PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

arkadaşlar geceyi baydarlı diye bir ilçe de geçirdik 2 kişi 1.750 gr kuzu yedik kasapta durunca bi amcaya kamp yeri sorduk bize 3 kg kavun verdi zor bitirdik
tr nin en ucuz kuzusunu burada yedik kg 600 tl
benzinliğe telefonları ve kafa lambalarını bıraktık çünkü usb ler dolduramıyor sabah aldık yola devam

arkadaşlar tokattan ordu oradan giresuna geçtik çok güzel yerler gördük fakat çok yağmura yakalandık çoban bağırtan diye bir yerden yukarı çıkarken v storm su koyverdi ona müdahale derken karnımız açıkmıştı haritaya bakıp kümbet yaylasına gittik orada lokantada yemek yiyip yola devam ettik
fotoğraflar yüklenmeye devam edecek

Son düzenleme:
Bir vstrom sahibi olarak vstrom'daki arızaların detayını merak ettim, olur da benzer yollarda başımıza gelmesin önlemini alalım diye.

Ellerinize sağlık. Çok güzel bir gezi olmuş. 👍
Sondan bir önceki fotodaki Karagöl Dağı levhasının yanında benim de fotoğrafım var. 😊
Güzel yerler.

• Beğen
Tepkiler: F54
çok güzel tebrik ederim, bende kısmetse baharda tet güney yapmayı istiyorum, tam bir survivor olacak :)

• Beğen

F54

çok güzel tebrik ederim, bende kısmetse baharda tet güney yapmayı istiyorum, tam bir survivor olacak :)
TEK YAPILACAK İŞ DEĞİL BAŞINA BİRŞEY GELSE BAŞKA TET yapan olursa seni bulurlar yoksa çoğu yer gerçekten kuş uçmaz kervan geçmez

Bir vstrom sahibi olarak vstrom'daki arızaların detayını merak ettim, olur da benzer yollarda başımıza gelmesin önlemini alalım diye.
elcik koruma vidası çıkıyor gevşiyordu onu halettirdik
ve zincir korumanın vidası düştü başka sıkıntı yok

TEK YAPILACAK İŞ DEĞİL BAŞINA BİRŞEY GELSE BAŞKA TET yapan olursa seni bulurlar yoksa çoğu yer gerçekten kuş uçmaz kervan geçmez
Karadeniz deki rotaları bilmiyorum da, Güneydeki TET rotaları %90 eski Trans Toros rotaları. Artık çok ıssız yerler değil. Kullanılan yollar çok daha işlek, yaylalar ev doldu (imar affı sayesinde). Yinede böyle gezileri tek yapmak çok riskli.

• Beğen

F54

ne ile gezeceğin de önemli misal ters bi yerde ağır motora düşersin kalkacak gibi olmaz işin yaş
hayatımda gezdiğim en zor rota gürcistan 14. rota
türkiye de rize trabzon geçişi ve artvin yusufeli den arhaviye inmeden murgul a iniş gerçekten böyle birşey yok (yaylacılar bile böyle bir yolun olduğunu bilmiyorlar)

arkadaşalar en son giresun ordu gümüşhane taraflarına indik buradan trabzon bayburt dolaylarına sürdük bu ara yolları daha önce hiç görmemiştim gerçekten insanı doğası havası mükemmel
yemekleri vs saymıyorum

arada arkadaş ile kaskları değiştiriyoruz gpro onda manzara çekimlerinde değişiklik olsun diye hemde onu çekiyorum
buralar artık yavaş yavaş trabzona geldik santa haraberinin olduğu santa vadisine girdik
dağlardan indik oradan sultan murat yaylasına geçtik (arap dolu türkten eser kalmamış) çok pahalı 1 kg kuzu tokatta 600 sultan muratta 1200 tl

santa harabelerinde vatandaş inek bakıyor tarihi eserler içler acısı bir durumda

burada güzel bir kaşarlı pide yaptık yanında çay sohbet ve güzelce yatıp uyuduk
sabah soğanlı geçidi ve rize ye doğru yola çıkacağız

buradan derebaşı virajlarına doğru yola çıkıyoruz yol üzerinde 6 yıl önce tanıştığım karaçam beldesindeki ahmet arkadaşımızın yanına uğrayıp hasbihal ediyoruz çayımızı içiyoruz yanımıza kek püskevit alıyoruz ve yola devam ediyoruz
yanlız sultan murattan karaçam a inerken gerçekten soğanlı geçidinin ağaçlı versiyonundan iniyoruz daha önce 2 defa karadeniz gezdim burayı ilk görüyorum muhteşem
buradan geçerseniz uğrayıp bi çayını içip ytanışın kendiside gezgin dir sohbeti iyidir kendisi 10 numara insandır

artık uzungöle dağlardan syretmeye gidiyoruz yok böyle doğa yok böyle manzara isviçre apleri belki bu kadar güzel olabilir
keşke bizim ÜLKEMİZDE ÖYLE TEMİZ TUTULSA

YAVAŞ YAVAŞ RİZE YE DOĞRU GİDİYORUZ
yolda bi çay bahçesi görüyoruz hadi şurada çay içelim diyoruz 3 tane amca bi tane yenge bize merhaba hoşgeldiniz nerelisiniz vs derken yaşlı amca sakaryalı çıkıyor oğlu bizim tanıdık vs derken masaya kuruluyoruz kavurmalı menemen mücver köy ekmeği tereyağ vs bi güzel karnımız doyuyor çok güzel sohbet ediyoruz
yenge işletme sahibi borçumuz ne kadar diyorum oda ne afiyet olsun şiz müsafirimizsiniz ne parası diyor :)
sonra teşekkür ediyoruz en genç adam dağcılık yapıyormuş everest himalaya vs baya tırmanmış
yola düşüyoruz trabzon rize geçişi gerçekten hayatımda gördüğüm en zor geçişlerden biri zaten araba geçemez o kadar kötü yollar yediğimiz herşey yaklaşık 45 dakika sonra yanıyor

yolda yağmura yakalanıyoruz buradan anzer iyidere ye iniyoruz oradan akşam yiyecek birşeyler alıp meşhur ovit tünelini geçip erzurum ispire doğru sürüyoruz daha önce rize yi gezdiğimiz için orayı pas geçiyoruz
erzurum ispire oradan mor yayla tarafına dönüyoruz yolda yağmur yağıyor ben yağmurluk giydiğim için ıslanmıyorum arkadaşıma giymek zor geliyor ve bingo !!
öyle bir yağmur ki o ıslandı çantaları su aldı yani hiçbir kuru eşyası kalmadı
moryayla köy konağına sığınıyoruz muhtarı bulup müsafirhane anahtarını alıyoruz yemeğe davet etti fakat üzeri ıslak diye arkadaş girmedi yoksa ben kaçırmazdım :) odun da verdi sobayı yakıp bir güzel ısındık gece yağmur durdu çadır kurmadık yemeği mutfakta yedik çay sohbet vs sıcak yerde uyuduk
sabah artvine doğru süreceğiz
not ovit geçidi gerçekten çok güzel yapanın eline sağlık

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar