Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Motosikleti
Ns200 15"
Yalnız şu paylaştığın servis formu ve yukarıdaki yazı ile ben ciddi ciddi İstinye Borusan'a test sürüşü yapmak için uğramayı düşünmeye başladım ama bana uygun modeli yok gibi. F800GS olabilirdi ama o tarz bir motor alacaksam DL650 üzerinde anlamlı ölçüde daha güçlü bir şey olmalı (71 vs. 84hp tatmin edici bir yükseltme değil...), F900GS çok fazla arazi odaklı. R1300GS çok büyük ve pahalı ama bir yandan da şöyle bir algım var; eğer bir BMW alınacaksa R modellerinden almak gerekir... (K modelleri apayrı bir dünya, orası - fon derdi olmasa bile - bana çok uzak. Öyle bir motoru kullanabileceğim bir senaryo üretemiyorum...) Özet: İki ucu b.klu değnek.
Yalnız abi senin sattığın motosikletler hava karada kapıp alınması gereken motosiklet. Eski motosikletinizin ilanını hatırlıyorum yaklaşık 40.000 kilometre civarındaydı ama motosiklet neredeyse 0 gibiydi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Haklısın BMW alacaksan r serisi en mantıklı olanı. Ama k serisi alırsan emin ol o motoru kullanacak senaryoyu otomatik olarak üretirsin.;) Mantıksız olabilir ama müthiş keyifli....
Yani evet, aldım yatırmayayım diye tur yapmaya çıkarsın falan da kendi işini yapan biri olarak o kadar vaktim de yok.

Motosikleti
Yani evet, aldım yatırmayayım diye tur yapmaya çıkarsın falan da kendi işini yapan biri olarak o kadar vaktim de yok.
Sırf bundan DL650'yi satıp bisiklet gibi ufak (ama azıcık da canı olan) bir şey alayım diye bakınmaya başladım. Şehir içi ulaşıma, 300-500km köfte turlarına, arada yakın çevrelerde basit toprak yollara gidip adventure'çılık oynamaya uygun bir şey. (DL650 şehir içinde gayet kıvrak sorun yok ama bundan 50kg hafif bir motor da çok çekici bir fikir...)

F54

Okumadım ama başlıklara bakınca güzel rotalar tebrik ederim.
Muhtemelen duvara konuşuyorum, ama bunu bu forumda defalarca anlattım, yine anlatıcam, kim neden 260kg+ motosiklet ile araziye girsin? Büyük bir "Adventure" motosikletin amacı konfordur. Enduro ya da cross değil bunlar adı üzerinde Adventure. Yine bilgilendireyim, GS ve benzeri motosikletler Stabilize yola girebilen touring'tir. K1600 ile giremeyeceğin yere girsin diye alırsın mesela. Arazi yapamaz mı? Yapar kendine göre birşeyler. Ama bir cross performansı beklemek net şekilde cahillik değil de nedir? Nt1100 honda da net karşılığıdır. Güç olarak yine yetersiz ama yapacak birşey yok. Araba motorunu ikiye bölüp motosiklet motoru yapan markadan bahsediyoruz. NT1100'le yap o rotayı madem bu kadar güveniyorsun markaya. Ben GS'i TET'e sokayım diye alacak kadar gerizekalı mıyım? Biz mutluyuz abicim Gs ile, konforlu konforlu geziyoruz. Sende africa ile mutluysan bize ne? Ben TET yapacaksam (yapmamda, hadi yaptım diyelim) peşinden tenere alır gelirim merak etme. Hiç birşey yapamazsam himalayan alırım, crf alırım yine gelirim. Devirdiğim yerde bırakır helikopterle aldırırım kendimi. Bunu neden benim problemim haline getirmeye çalışıyorsun? Kime ne? Bırak kendi çözümümü üretebiliyorum demek ki. Bunu satın aldıysam onu da düşünmüşümdür. Niye uğraşayım kamyon gibi yükleyip orada burada devirince kaldırmayla. Manyak mıyım ben? Azıcık mantıklı düşünce arıyorum. Başka birşey değil.

Muzo söyleyince tamam, adam dümdüz gidiyor, az yaksın para harcamayayım modunda, cebinde akrep var adamın, anlaşılabiliyor mevzu. 3.2 yakıyorum 150k km yaptım diyor. Alınabilecek maksimum verimi alıyor kendince. Cb125F ile 1,5lt yakınca mutlu adam. Muzaffer ile aynı disiplinde mi kullanıyoruz şimdi? Ya da Muzaffer TET'mi kovalıyor?

Africa daha yetenekli mi? Arazide evet. Motosiklet mi arıyorum yoksa iş makinesi mi? Amacım konforlu yolculuk. Uzun km'ler boyunca bir yerler keşfetmek için bir uygun pozisyon denk gelirse yolda da bırakmasın. Ama 200k km hedeflemiyorum ki. Benden sonra alan ne yaparsa yapsın. Bekleyeceğim arazi performansı şöyle; az biraz sudan geçsin, patikadan tırmansın. Ufak tefek bi yerden atlasın. Bir çoğumuz on-road lastik kullanıyoruz zaten. Arkadaşınızın çöp gs'ini referans alarak Africa'yı karşılaştırmayın o yüzden. He belki sizin motorda öyledir. O yüzden ikisini karşılaştırıyor olabilirsiniz. Bilemem. Ama hiç bilgi vermeden sherlock holmes'cülük yaptırdığınız için arkadaşınızın motorunun kuru gs'in 2000'li yılların başından ortasına kadar üretilmiş bir modeli olduğunu tahmin ediyorum. Eminim haklıyımdır. Africa'nın en eskisi 2016 model zaten. Arada üretim yılı olarak 10-15 sene fark var. Bu mu mantıklı karşılaştırma?

Nepal yapan arkadaşımda var 2011 1200GS ADV ile. Rusya üzerinden gittiler. Daha önce adınıda vermiştim bu konuda. Arayın bulun. Esa'sı yağ kaçırdığı için Rusyanın alakasız bir yerinde GARANTİDEN yaptırdı motoru. 4000metrede oksijenin az olduğu, insanın nefes almakta zorlandığı yerden kamyonla indirdiler motoru sahibi fenalaşınca. Normal rakıma inince devam etti. Demek ki sorun yokmuş. Oraya kadar kamyon üstünde gitmedi çünkü. Bu yolculuk 2012'de falan olmuştu sanırım. Zirveye Yolculuk adıyla facebook paylaşımları vardı. Duruyordur muhtemelen. Merak eden açsın baksın tekrar söylüyorum.

Ayrıca Africa güç boyut vb açısından düşünürsek diğer markalardaki Mid-Size bir adventure'a denk gelir. Bmw karşısında değil, tüm markalara karşı. Boyut güç hacim vs açısından tiger 900, F900 vb rakiplerle karşılaştırılabilir. Tiger 900'den ya da F900'den iyi denirse kabul ederimde elma armut karşılaştırıp, Gs bok gibi en iyisi africa demenin mantığını kavrayamadım. Markaya net şekilde gösterdiğiniz düşmanlığıda :D Bırakın boş konuşup düşmanlık taslamayı. Gerçekten anlamıyorum şu mevzuyu. Ben gidip Africa'ya binerim işime gelirse. Düşman değilim ki? Sen niye benim kullandığım motora ya da kullanıyorum diye bana düşmansın? Gözlemeci diye lakap takıyorsun? Kendi satın aldığın en iyisi diye kabul ettirmeye çalışmak niye? Benim kullanım disiplinimi biliyor musun? Hayır. Yorum yapmak ne haddine o zaman?

Bırak TET'i Sen gel benim peşimden, fazla değil 3-4 gün peş peşe 1000km, yolculuk sonunda kimin perti çıkıyor ona bakalım. Artık uçakla mı dönersin kendin mi götürürsün bilmem. Ya da yapabiliyorsan bir kaç viraj sonra aynamda görebileyim. He bunlar sürat yapılsın diye yapılmış motorlarda değil de teknik üstünlük açısından belirtiyorum.

Önyargılı diyin, ya da ön görülü. Bu kadar şey yazdıktan sonra at gözlükleri ile baktığı için muhtemelen ya anlamayacak ya da mevzunun motosikletin markası olmadığını, kendi düşüncesinin yanlış olduğunu bilemeyecek, körü körüne savunmaya devam edecek. Hadi iyi geceler.
çok güzel yazı benim burada bahsettiğim konu motosiklet yani MAKİNA lar insanlar değil !! yoksa konu o olsaydı misal ben hiç kamp a gitmesem yaylalara dağlara çıkmasam ne işim var afrika ile veya adventure motorlar ile alırım FORZA 750 hem otomatik hem rüzgar almaz bozulmaz artçım da yok orta sınıf yürür giderim
siz böyle yola girersiniz girmezsiniz viraj yaparsınız günde 1000 km yol yaparsınız vs değil
diyorum ki bmw iyi güzel tamam ama honda kadar sağlam değil diyorum konu bu honda kendi segmentinde bir motor ama bunu ktm 790 tiger f 900 vs dahil 1200 1300 cc ne kadar yakın cc varsa hepsi ile kıyaslaması yapılır ve ne kadar acıdır ki kıyaslama yapılan hiçbir motoru 20 yıl sonra yollarda göremeyiz ama afrika yollarda olmaya devam eder

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
işte ben ona ikince elde güçlü demek yerine tokat diyorum :)
Piyasayı belirleyen şey markanın kendisi değil ki, sıfır satılırken fiyat konumlandırması yaparak fiyatı arttırabilir, rekabetçi fiyat koyabilir. Ama ikinci ele geçtiğinde neredeyse aynı fiyata satılan Multistrada ile Gs arasında uçurum fark var. Fiyatı ikinci elde kullanıcılar ya da talep edenler belirler. Buna kalabalığın bilgeliği deniyor. Wisdom of the Crowds diye araştırabilirsin.

Motosikleti
Forza 250
bir kaç ay önce Zontes in Rks RZ 250S modelini almaya niyetlendim.
Neredeyse alıyordum o motoru biliyor musun? Bayisine gittim inceledim. O kadar güzel özelliklerle donatılmış ki, puşt neredeyse ikna ediyordu beni. 200 bine öyle motor hem de 12 taksitle. Sonra vaz geçtim. Donanımlı çinliye binip her gün acaba diyeceğime, bomboş japona biner, kafam kulağım rahat önüme bakarım...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
çok güzel yazı benim burada bahsettiğim konu motosiklet yani MAKİNA lar insanlar değil !! yoksa konu o olsaydı misal ben hiç kamp a gitmesem yaylalara dağlara çıkmasam ne işim var afrika ile veya adventure motorlar ile alırım FORZA 750 hem otomatik hem rüzgar almaz bozulmaz artçım da yok orta sınıf yürür giderim
siz böyle yola girersiniz girmezsiniz viraj yaparsınız günde 1000 km yol yaparsınız vs değil
diyorum ki bmw iyi güzel tamam ama honda kadar sağlam değil diyorum konu bu honda kendi segmentinde bir motor ama bunu ktm 790 tiger f 900 vs dahil 1200 1300 cc ne kadar yakın cc varsa hepsi ile kıyaslaması yapılır ve ne kadar acıdır ki kıyaslama yapılan hiçbir motoru 20 yıl sonra yollarda göremeyiz ama afrika yollarda olmaya devam eder
Hocam bakımı yapılırsa hepsi yolda olur. Yolda da zaten. Bir ömür aynı motora binmek gibi bir derdin varsa ne kadar sağlam olduğunu dert edinebilirsin. Benim öyle bir derdim yok.

Birader 1950 den kalma Bmw ler hala Türkiye'de kullanılıyor , bak Türkiye diyorum hele Almanya , Fransa , İtalya'ya gidince gördüklerin karşısında yazdığını kendin sorgularsın zaten 😊

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

40binde yapılacak ağır bakım km’den dolayı 35binde yapıldı. Honda da 24binde yapılan subap kontrolü bu bakımda yapılıyor.
Altta toplamı var, ikna olmayan toplasın.
Çok da pahalı değilmiş.
vstrom 36bin ağır bakımına ben sezon başı 22bin verdim işçilik dahil, 13bin parçalar tuttu 9bin de işçilik aldı usta.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Piyasayı belirleyen şey markanın kendisi değil ki, sıfır satılırken fiyat konumlandırması yaparak fiyatı arttırabilir, rekabetçi fiyat koyabilir. Ama ikinci ele geçtiğinde neredeyse aynı fiyata satılan Multistrada ile Gs arasında uçurum fark var. Fiyatı ikinci elde kullanıcılar ya da talep edenler belirler. Buna kalabalığın bilgeliği deniyor. Wisdom of the Crowds diye araştırabilirsin.
işte ben de diyorum ki bmw kadar sağlam ve daha fazlasını yapabileceğiniz güzel aletler de var hem de çok daha ucuza bunch of clownsa bu kadar para kaptırmaya gerek yok

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Kısa bir süre emaneten kullandığım G310GS dışında BMW sürmedim, ki o da BMW sayılmaz. TVS üretiyor bildiğim kadarıyla. Ama eninde sonunda bir GS alma niyetim var. Buradaki tecrübeler de bayağı destekliyor bu isteği tabi ki. Artçılı kullanım için, rahat bir şekilde uzun yol yapabilme kapasitesi, marka algısı vs. Çok başka bir hava veriyor gibi. Tabi benim için zamanı var.
Yalnız şu paylaştığın servis formu ve yukarıdaki yazı ile ben ciddi ciddi İstinye Borusan'a test sürüşü yapmak için uğramayı düşünmeye başladım ama bana uygun modeli yok gibi. F800GS olabilirdi ama o tarz bir motor alacaksam DL650 üzerinde anlamlı ölçüde daha güçlü bir şey olmalı (71 vs. 84hp tatmin edici bir yükseltme değil...), F900GS çok fazla arazi odaklı. R1300GS çok büyük ve pahalı ama bir yandan da şöyle bir algım var; eğer bir BMW alınacaksa R modellerinden almak gerekir... (K modelleri apayrı bir dünya, orası - fon derdi olmasa bile - bana çok uzak. Öyle bir motoru kullanabileceğim bir senaryo üretemiyorum...) Özet: İki ucu b.klu değnek.
Cyan motoru yıkamadan teslim etme rica edeceğim. :D

Motosikleti
Wisdom of the Crowds kavramına ben Türkiye'de hiç itibar etmem yalnız. Motosiklet sektöründeki örneğini hepimiz biliyoruz; saçma sapan fiyatlara sırf Yamaha Honda vs. diye saçma sapan motosikletler alınıyor. Millet "deler" diye R25 / MT25 falan alıyor, vs. vs. Araba piyasasında da var benzer şeyler. (VW fetişi vs.) Ülkenin kalkınması için bambaşka şekilde yatırım yapmak gerekirken ev üstüne ev alır mini derebeycilik oynarlar. Yine zamanında aynı adamı 9 kere başbakan falan seçtiler, şimdi de aynı şeyi ... Neyse, anlaşılmıştır, bin tane örnek var saymakla bitmez. Böyle kitlelerin fikri bana uzak. (Spesifik konularda gene bakılır edilir dikkate alınır tabi ama genel kural farklı benim için...)

Yalnız abi senin sattığın motosikletler hava karada kapıp alınması gereken motosiklet. Eski motosikletinizin ilanını hatırlıyorum yaklaşık 40.000 kilometre civarındaydı ama motosiklet neredeyse 0 gibiydi.
O Motor cb500f in 2018 kasanin son jenerasyonu bronz blok olandi.

Cyan abinin ilani verdigi tarihten yanlis hatirlamiyorsam 4-5 ay sonra bursada akademisyen biri ilan vermisti kirmizi renk 2018 tam dolu 30K larda bir makina vardi 3 gunde satildi 180 bin tl civariydi ben yetisemedim o motora.

işte ben de diyorum ki bmw kadar sağlam ve daha fazlasını yapabileceğiniz güzel aletler de var hem de çok daha ucuza bunch of clownsa bu kadar para kaptırmaya gerek yok
Top speed den bahsediyorsan bahse konu GS in muadillerinin hepsi daha fazlasını yapar ama fren , viraj kabiliyeti , konfor , yakıt tüketimi , alt devir torku , servis yedek parça konularında hiç biri uzun yıllar GS i yakalayamaz bence , bunuda mabadımdan yazmıyorum , hepsini hatta birçoğunu defalarca test etmiş biri olarak yazıyorum..

Böyle tur motorları zaten üçlü çanta , yolculu kullanılıyor hatta benim gibi kamp severler çantaların üstüne de çerçici gibi çadır , sandalye vs dolduruyor , bu şekilde zaten 200 üstü hızlarda gitmek felaket demek , ben 220 ile giderken sandalyelerim gruptan ayrıldı , kötü bir tecrübe idi..

6 ay önce Multi Pikes Peak kullandım , Kuzey Marmara otoyolunda 270 gördüm , inan çok korkutucu bir şey yüksek motorlarla o hızlara çıkmak , uzun yıllar tecrübesi olmayan biri bile motorda ki huzursuzluğu hisseder o derece kötüydü..

Diğerleri Bmw nin vermediğini verip ordan satışları artırma yolunu seçmişler tek açıklaması bu..

Motosikleti
O Motor cb500f in 2018 kasanin son jenerasyonu bronz blok olandi.

Cyan abinin ilani verdigi tarihten yanlis hatirlamiyorsam 4-5 ay sonra bursada akademisyen biri ilan vermisti kirmizi renk 2018 tam dolu 30K larda bir makina vardi 3 gunde satildi 180 bin tl civariydi ben yetisemedim o motora.
2016 model 2. nesil kasaydı. (2. neslin ilk yılı.)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Top speed den bahsediyorsan bahse konu GS in muadillerinin hepsi daha fazlasını yapar ama fren , viraj kabiliyeti , konfor , yakıt tüketimi , alt devir torku , servis yedek parça konularında hiç biri uzun yıllar GS i yakalayamaz bence , bunuda mabadımdan yazmıyorum , hepsini hatta birçoğunu defalarca test etmiş biri olarak yazıyorum..

Böyle tur motorları zaten üçlü çanta , yolculu kullanılıyor hatta benim gibi kamp severler çantaların üstüne de çerçici gibi çadır , sandalye vs dolduruyor , bu şekilde zaten 200 üstü hızlarda gitmek felaket demek , ben 220 ile giderken sandalyelerim gruptan ayrıldı , kötü bir tecrübe idi..

6 ay önce Multi Pikes Peak kullandım , Kuzey Marmara otoyolunda 270 gördüm , inan çok korkutucu bir şey yüksek motorlarla o hızlara çıkmak , uzun yıllar tecrübesi olmayan biri bile motorda ki huzursuzluğu hisseder o derece kötüydü..

Diğerleri Bmw nin vermediğini verip ordan satışları artırma yolunu seçmişler tek açıklaması bu..
ben bmw daha iyidir daha kötüdür demiyorum sürmedim beni ilgilendiren konu o değil ama farzedelim bmw işte daha iyi fren yapıyor daha az yakıyor parçası daha kolay bulunuyor bunların hiçbiri o 2 katı fiyat farkına değecek kadar değil bmwnin türkiyede overpriced olduğu tartışmaya açık değil bence

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Ya kardeş sen neyi anlayamıyorsun? Aynı şeyi kaç farklı şekilde yazsam algılayabileceksin?

Aynı işi yapan daha ucuz markada yedek parça tedarik problemi, ikinci el sıkıntısı falan mevcut. Bak ben sıfır alıyorum, aldığım motoru tercih eden kitle sen değilsin zaten, neden dert ediyorsun böyle şeyleri. Beraber sürdüğüm adamlarla mutluyum ben. Sen olma zaten. Satarken sana laf anlatmaya çalışmayayım. Akıllı adam alsın benim motorumu. Tahammül gösterebilmem senin saygısızlığını fark etmediğim ya da sineye çektiğim anlamına gelmiyor.

İkinci elde ucuz motor kovalamayı sana bırakıyorum, yarı fiyatı diye istediğin motoru al, sonra servisiyle uğraş, parçasıyla uğraş, satmasıyla uğraş. Kimsenin yüzüne bakmadığı Super Tenere falan kovala. En azından parçası falan vardır.

Wisdom of the Crowds kavramına ben Türkiye'de hiç itibar etmem yalnız. Motosiklet sektöründeki örneğini hepimiz biliyoruz; saçma sapan fiyatlara sırf Yamaha Honda vs. diye saçma sapan motosikletler alınıyor. Millet "deler" diye R25 / MT25 falan alıyor, vs. vs. Araba piyasasında da var benzer şeyler. Ülkenin kalkınması için bambaşka şekilde yatırım yapmak gerekirken ev üstüne ev alır mini derebeycilik oynarlar. Yine zamanında aynı adamı 9 kere başbakan falan seçtiler, şimdi de aynı şeyi ... Neyse, anlaşılmıştır, bin tane örnek var saymakla bitmez. Böyle kitlelerin fikri bana uzak. (Spesifik konularda gene bakılır edilir dikkate alınır tabi ama genel kural farklı benim için...)

Şimdi gelirim giderim işim ile alakalı birşey bilmiyorsunuz ama fikriniz var diye düşünüyorum. Çok bahsetmeyeceğim ama @mertowski ve @tommygun ile konuşmuştuk benzer bir konuyu. Belirli bir zümreye dahil değilsen sana yatırımla iş yaptırmıyorlar. Tecrübe ile sabit.

Bu kavrama Türkiye'de itibar edince orta doğu ülkesi olduğumuz ortaya çıkıyor maalesef

Bu arada F Serisi GS'lerde mutlu eder. Ben seviyorum. Avrupanın her yerinde onlar var. Touring olarakta R1200RT ya da 1250RT öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar