evet tek bir somun söküyorsun arka teker elinde 27 anahtar ile evet bende mekanikten bahsediyorum işte
honda yı afrika yA moğolistana kuzey kutbuna tanzaya ya bile götürsen tamir edecek adam var
afrika nın hava filtresi 2 ÖN GRENAJ sökülüyor 24000 km de bir değişim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 27 Ekim 2025 tarihinde yüklendi, 5712Ã4284 piksel çözünürlüÄünde, JPEG formatındadır. â ID: cuyvoge
hizliresim.com
iddaa ediyorum eğer bir gs 1200 1250 1300 afrika nın yaptığı rotayı sorunsuz problemsiz arıza vermeden yapsın ben de derim ki bmw iyi marka çok güzel motor yapıyor
rota mı açın abi istanbuldan en yakın TET rotasına girin karadeniz gürcistanı komple yapın gelin bakalım o sosyete bmw leriniz ne hale gelecek tabii rotayı bitirebilirse

,
yaklaşık 30 gün sürer ben bu rotayı tek başıma yapamam derseniz ben sizi çekmeye gelirim afrika twin ile
ARKADAŞLAR MERHABA ağustos ayında yaptığımız tet TÜRKİYE rotası ile karşınızdayım temmuz ayında gürcistan'ı gezmiştik onun konusunu da şuraya iliştiriyorum https://www.motosiklet.net/forum/konu/tet-2024-georgia.218249/ 1 ağustos ta iş başı yaptıktan sonra amir aradı ooo fatih'çim nasılsın...
www.motosiklet.net
arkadaşlar merhaba belki bilenleriniz vardır ama bu TET dedikleri şey trans euro trail yani avrupa yı trans geçme işleri vs vs TÜRKİYE de de birçok rota olduğu gibi gürcistan rotaları dA VAR Yani hiç yerleşim yerlerine inmeden DAĞLARDAN geçiş dedim ki biz neden bu rotayı yapmıyoruz hemen bi...
www.motosiklet.net
Okumadım ama başlıklara bakınca güzel rotalar tebrik ederim.
Muhtemelen duvara konuşuyorum, ama bunu bu forumda defalarca anlattım, yine anlatıcam, kim neden 260kg+ motosiklet ile araziye girsin? Büyük bir "Adventure" motosikletin amacı konfordur. Enduro ya da cross değil bunlar adı üzerinde Adventure. Yine bilgilendireyim, GS ve benzeri motosikletler Stabilize yola girebilen touring'tir. K1600 ile giremeyeceğin yere girsin diye alırsın mesela. Arazi yapamaz mı? Yapar kendine göre birşeyler. Ama bir cross performansı beklemek net şekilde cahillik değil de nedir? Nt1100 honda da net karşılığıdır. Güç olarak yine yetersiz ama yapacak birşey yok. Araba motorunu ikiye bölüp motosiklet motoru yapan markadan bahsediyoruz. NT1100'le yap o rotayı madem bu kadar güveniyorsun markaya. Ben GS'i TET'e sokayım diye alacak kadar gerizekalı mıyım? Biz mutluyuz abicim Gs ile, konforlu konforlu geziyoruz. Sende africa ile mutluysan bize ne? Ben TET yapacaksam (yapmamda, hadi yaptım diyelim) peşinden tenere alır gelirim merak etme. Hiç birşey yapamazsam himalayan alırım, crf alırım yine gelirim. Devirdiğim yerde bırakır helikopterle aldırırım kendimi. Bunu neden benim problemim haline getirmeye çalışıyorsun? Kime ne? Bırak kendi çözümümü üretebiliyorum demek ki. Bunu satın aldıysam onu da düşünmüşümdür. Niye uğraşayım kamyon gibi yükleyip orada burada devirince kaldırmayla. Manyak mıyım ben? Azıcık mantıklı düşünce arıyorum. Başka birşey değil.
Muzo söyleyince tamam, adam dümdüz gidiyor, az yaksın para harcamayayım modunda, cebinde akrep var adamın, anlaşılabiliyor mevzu. 3.2 yakıyorum 150k km yaptım diyor. Alınabilecek maksimum verimi alıyor kendince. Cb125F ile 1,5lt yakınca mutlu adam. Muzaffer ile aynı disiplinde mi kullanıyoruz şimdi? Ya da Muzaffer TET'mi kovalıyor?
Africa daha yetenekli mi? Arazide evet. Motosiklet mi arıyorum yoksa iş makinesi mi? Amacım konforlu yolculuk. Uzun km'ler boyunca bir yerler keşfetmek için bir uygun pozisyon denk gelirse yolda da bırakmasın. Ama 200k km hedeflemiyorum ki. Benden sonra alan ne yaparsa yapsın. Bekleyeceğim arazi performansı şöyle; az biraz sudan geçsin, patikadan tırmansın. Ufak tefek bi yerden atlasın. Bir çoğumuz on-road lastik kullanıyoruz zaten. Arkadaşınızın çöp gs'ini referans alarak Africa'yı karşılaştırmayın o yüzden. He belki sizin motorda öyledir. O yüzden ikisini karşılaştırıyor olabilirsiniz. Bilemem. Ama hiç bilgi vermeden sherlock holmes'cülük yaptırdığınız için arkadaşınızın motorunun kuru gs'in 2000'li yılların başından ortasına kadar üretilmiş bir modeli olduğunu tahmin ediyorum. Eminim haklıyımdır. Africa'nın en eskisi 2016 model zaten. Arada üretim yılı olarak 10-15 sene fark var. Bu mu mantıklı karşılaştırma?
Nepal yapan arkadaşımda var 2011 1200GS ADV ile. Rusya üzerinden gittiler. Daha önce adınıda vermiştim bu konuda. Arayın bulun. Esa'sı yağ kaçırdığı için Rusyanın alakasız bir yerinde
GARANTİDEN yaptırdı motoru. 4000metrede oksijenin az olduğu, insanın nefes almakta zorlandığı yerden kamyonla indirdiler motoru sahibi fenalaşınca. Normal rakıma inince devam etti. Demek ki sorun yokmuş. Oraya kadar kamyon üstünde gitmedi çünkü. Bu yolculuk 2012'de falan olmuştu sanırım. Zirveye Yolculuk adıyla facebook paylaşımları vardı. Duruyordur muhtemelen. Merak eden açsın baksın tekrar söylüyorum.
Ayrıca Africa güç boyut vb açısından düşünürsek diğer markalardaki Mid-Size bir adventure'a denk gelir. Bmw karşısında değil, tüm markalara karşı. Boyut güç hacim vs açısından tiger 900, F900 vb rakiplerle karşılaştırılabilir. Tiger 900'den ya da F900'den iyi denirse kabul ederimde elma armut karşılaştırıp, Gs bok gibi en iyisi africa demenin mantığını kavrayamadım. Markaya net şekilde gösterdiğiniz düşmanlığıda

Bırakın boş konuşup düşmanlık taslamayı. Gerçekten anlamıyorum şu mevzuyu. Ben gidip Africa'ya binerim işime gelirse. Düşman değilim ki? Sen niye benim kullandığım motora ya da kullanıyorum diye bana düşmansın? Gözlemeci diye lakap takıyorsun? Kendi satın aldığın en iyisi diye kabul ettirmeye çalışmak niye? Benim kullanım disiplinimi biliyor musun? Hayır. Yorum yapmak ne haddine o zaman?
Bırak TET'i Sen gel benim peşimden, fazla değil 3-4 gün peş peşe 1000km, yolculuk sonunda kimin perti çıkıyor ona bakalım. Artık uçakla mı dönersin kendin mi götürürsün bilmem. Ya da yapabiliyorsan bir kaç viraj sonra aynamda görebileyim. He bunlar sürat yapılsın diye yapılmış motorlarda değil de teknik üstünlük açısından belirtiyorum.
Önyargılı diyin, ya da ön görülü. Bu kadar şey yazdıktan sonra at gözlükleri ile baktığı için muhtemelen ya anlamayacak ya da mevzunun motosikletin markası olmadığını, kendi düşüncesinin yanlış olduğunu bilemeyecek, körü körüne savunmaya devam edecek. Hadi iyi geceler.