Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
hersey fren mi ya ??

ölümsüz motor + mukemmel goruntu + efsane egzoz sesi + sınıfının en iyi yakıt tuketimi (70 km/h ortalama hızda 3.2 lt/100km) + mukemmel servis ağı + sınıfının en uygun bakım fiyatları

bunlardan vazgecilir mi ? gecilmez.
Zontes daha iyi diyollaa

Çalışan bir motorun aküsü niye şarj ihtiyacı duyuyormuş da şarj soketi takmışlar? Pilli mi yoksa bu kontes?
Herif açık açık "bunun elektrik sistemi dandik, şarj konusunda sıkıntı çıkarabilir" demiş. Üstelik bu dandikliği "özellik ve güzellik" diyerek kitlemiş. 🤪
Aynı fikirdeyim. Motosikletimin aküsü düzgün çalışmıyorsa çıkarır adam gibi şarj ederim. Motora koydukları ve inovasyon gibi gösterilen şarj kablosu ileride arıza çıkarma potansiyeli yüksek oyuncaklardan biri gibi geliyor.
Bunun yanında belki de Zontes gerçekten iyi ve kaliteli bir marka ama bunu bilmiyoruz. Bilebilmemiz için on binlerce değil, yüz binlerce kilometre kullanılan ve motorları görmemiz ve incelememiz lazım. Zontesle kıyaslanan motosikletler, Honda ; Bmw, Piaggio gibi markalar onlarca yıldır piyasada üretim yapan , tecrübe sahibi , köklü ve de çok geniş arge ve mühendis kadrosuna sahip firmalar. Bu firmaların ürettiği motosikletler, Dakar kazanıyor, sahra çöllerini geçiyor, dünya etrafında binlerce kişi tarafından turlarda kullanılıyor. Bütün bu yarışlardan ve deneyimlerden edinilen bilgiler bize Gs leri AT leri getiriyor.
Ben Zontes savunan arkadaşa inanıyorum. Muhtemelen motoru güzeldir. Düzgün bakımlar yapılırsa ve itinalı kullanılırsa yüz bini de görür, iki yüz bini de. Ancak bu bir ölçü olmayacaktır. Ne zaman ki üretilen Zontesler dünyanın her yerinde kullanılmaya başlanır, Dakarı kazanır, çölleri geçer ve dayanıklılığı ve gaddarlığı ile anılmaya başlanır, işte o zaman zontes başarmış olur.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
hersey fren mi ya ??

ölümsüz motor + mukemmel goruntu + efsane egzoz sesi + sınıfının en iyi yakıt tuketimi (70 km/h ortalama hızda 3.2 lt/100km) + mukemmel servis ağı + sınıfının en uygun bakım fiyatları

bunlardan vazgecilir mi ? gecilmez.
Zontes bunların tamamını daha iyi yapıyor. Aliexpress parça, uygun tüketim, 20k km dayanan motor (üstü olabilir henüz veri yok), fabrika verisi 3 litrelerde. 500-600km menzil. Tek depoda zorlasan istanbul - ayvalık -istanbul yapar. Bakım fiyatı şüpheli, ustasını bulamazsan kendin yapmak zorunda kalabilirsin. Üstelik şarj adaptörü var. Ben ikna oldum.

Şarj kablosundan dolayı harley almaya gerek yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biz bu şarj olayını pilli arabadan biliyoruz. Bize komaz.

200 le yanyana giderken dört parmak frene asılacağız ok mi ?

puhahaja

yaani zontesin cıkamayacağı hızlarda fren yapmayı oneriyosun.

valla niki, şu mesajdan sonra çok net belki oldu ki gs ciler kaçacak delik arıyor ddggj

puhagagsgaha
ulen erdost la dalga geceyim diye yazdığım konu nerelere geldi..

gs freni = koca bir balon

tesekkueler erdost :d

Akü şarj konusunda ki inovasyona, aküsü dandik denilmiş.Zontesin üzerinde ki akü şu an motosiklet piyasasında bulabileceğiniz en kaliteli aküdür.Lityum İyon yer olarak çok küçük yer tutar ancak çok yüksek kapasiteli sağlam bir aküdür.

Bu motoru GS mi sandınız akü problemi yapıp motoru yolda bırakacak 😂

Bakın 3 sene oldu, hatta birinde 3 4 ay motoru hiç calistirmadim derin deşarj yaşadı, ancak Zontesin harika inovasyonu sayesinde, sadece çok küçük bir uğraşla şarja taktım ve akşamında motorunun aküsü canavar gibi şarj olmuştu ve sorunsuz kullanıyorum.Simdi bu inovasyon olmasa çekeceğiniz rezalete bakın, yani bu kolayliga bile Kulp takmak onyarginin ne boyutta olduğunu gösteriyor.

İkincisi gelelim fren konusuna, ben düelloya davet etmiyorum arkadaşlar, gergin bir bekleyiş veya iddialasma değil bu, sadece ön yargılarınıza biraz dokunmak isterim, ve GS iyi bildiğim 6 7000 km tecrübemin olduğu bir motor.Motorun tepesine binip biraz yol yaptığımda ben size o motorun karakter analizini çıkarır koyarım önünüze.

""GS yavaş hızlarda harika bir motor, gaz konforu harika bir motor, yol konforu harika bir motor, ancak arıza çıkarma oranı en yüksek motorlardan birisi, mekaniği çok sağlamdır ancak diğer komponentler o kadar sağlam değildir, kronik akü sorunu var.Tak diye yolda bırakır sorunu da servise gitmeden cozemezsiniz.Frenleri asla iyi değildir, ancak o kadar güvenli ve stabildir ki harika fren yaptığınıza dair bir iluzyon yaşatır size.Aslinda tam olarak motor size illüzyon yaşatır, verdiği tepkiler gerçek değildir, size yolu hissettirmez, öyle sanarsiniz, yüksek hızlı virajlarda asla güvenmem bir GS e çünkü yolun geri bildirimlerini size vermez, bir anda yerde bulabilirsiniz kendinizi.Gs kazalarının bence ölümlü olmasının veya ölüm oranının yüksek olmasının nedenlerinden birisi de size yaşattığı bu iluzyondur,aslında yoktur ama siz öyle sanarsiniz.""

GS in fren örnegini de bundan vermiştim, kesinlikle fren falan çalışmıyorum, geceleri rüyalarıma GS le fren yaptığım falan girmiyor 😂 Sadece çoğu yorumun kalıp gibi önyargılardan kaynaklandığını ve gereksiz saçma malzemelere insanların bir sürü para verdiğini görmek çok saçma geliyor.

Ben zaten ikinci el, servis ve parça konusunda asla çok iyi olduğunu iddia etmedim, ne yazık ki ülkemizde sistem işlemiyor, ama Borusan harici sektör tamamen benzer durumda.

Ben parça konusunu halledeceğimi düşünüp motora güvenerek karar verdim.Arastirdigimda motorun kalitesiyle ilgili birkaç klik gördüğüm için almıştım, ve tecrübemle bunu dogruladim.Ancak Devletin. Getirdiği İthalat kısıtı işimizi çok zorlaştırdı, hem ülke içinde ki sistemi denetlemiyor, hem yurt dışından parça siparişine izin vermiyor..

Akü şarj konusunda ki inovasyona, aküsü dandik denilmiş.Zontesin üzerinde ki akü şu an motosiklet piyasasında bulabileceğiniz en kaliteli aküdür.Lityum İyon yer olarak çok küçük yer tutar ancak çok yüksek kapasiteli sağlam bir aküdür.

Bu motoru GS mi sandınız akü problemi yapıp motoru yolda bırakacak 😂

Bakın 3 sene oldu, hatta birinde 3 4 ay motoru hiç calistirmadim derin deşarj yaşadı, ancak Zontesin harika inovasyonu sayesinde, sadece çok küçük bir uğraşla şarja taktım ve akşamında motorunun aküsü canavar gibi şarj olmuştu ve sorunsuz kullanıyorum.Simdi bu inovasyon olmasa çekeceğiniz rezalete bakın, yani bu kolayliga bile Kulp takmak onyarginin ne boyutta olduğunu gösteriyor.

İkincisi gelelim fren konusuna, ben düelloya davet etmiyorum arkadaşlar, gergin bir bekleyiş veya iddialasma değil bu, sadece ön yargılarınıza biraz dokunmak isterim, ve GS iyi bildiğim 6 7000 km tecrübemin olduğu bir motor.Motorun tepesine binip biraz yol yaptığımda ben size o motorun karakter analizini çıkarır koyarım önünüze.

""GS yavaş hızlarda harika bir motor, gaz konforu harika bir motor, yol konforu harika bir motor, ancak arıza çıkarma oranı en yüksek motorlardan birisi, mekaniği çok sağlamdır ancak diğer komponentler o kadar sağlam değildir, kronik akü sorunu var.Tak diye yolda bırakır sorunu da servise gitmeden cozemezsiniz.Frenleri asla iyi değildir, ancak o kadar güvenli ve stabildir ki harika fren yaptığınıza dair bir iluzyon yaşatır size.Aslinda tam olarak motor size illüzyon yaşatır, verdiği tepkiler gerçek değildir, size yolu hissettirmez, öyle sanarsiniz, yüksek hızlı virajlarda asla güvenmem bir GS e çünkü yolun geri bildirimlerini size vermez, bir anda yerde bulabilirsiniz kendinizi.Gs kazalarının bence ölümlü olmasının veya ölüm oranının yüksek olmasının nedenlerinden birisi de size yaşattığı bu iluzyondur,aslında yoktur ama siz öyle sanarsiniz.""

GS in fren örnegini de bundan vermiştim, kesinlikle fren falan çalışmıyorum, geceleri rüyalarıma GS le fren yaptığım falan girmiyor 😂 Sadece çoğu yorumun kalıp gibi önyargılardan kaynaklandığını ve gereksiz saçma malzemelere insanların bir sürü para verdiğini görmek çok saçma geliyor.

Ben zaten ikinci el, servis ve parça konusunda asla çok iyi olduğunu iddia etmedim, ne yazık ki ülkemizde sistem işlemiyor, ama Borusan harici sektör tamamen benzer durumda.

Ben parça konusunu halledeceğimi düşünüp motora güvenerek karar verdim.Arastirdigimda motorun kalitesiyle ilgili birkaç klik gördüğüm için almıştım, ve tecrübemle bunu dogruladim.Ancak Devletin. Getirdiği İthalat kısıtı işimizi çok zorlaştırdı, hem ülke içinde ki sistemi denetlemiyor, hem yurt dışından parça siparişine izin vermiyor..

erdost :)

hersey guzel de bazı ifadelerin insanda acaba dedirtiyor...

"Zontesin harika inovasyonu sayesinde," bak burda yine guldum yalan yok :)

bu baslıktaki ai destekli ikinci(sanırım) mesajın olan "zontes manifestosu"n da da zontes gercekleri falan yazdın yine gulmustum.

biraz daha az översen inan ki cok daha pozitif yaklasımlar olacaktır sana karşı.

ben yine de gs için yukarda yazdıkkarın için tesekkur ederım :)

Motosikleti
K 1600 GTL
erdost :)

hersey guzel de bazı ifadelerin insanda acaba dedirtiyor...

"Zontesin harika inovasyonu sayesinde," bak burda yine guldum yalan yok :)

bu baslıktaki ai destekli ikinci(sanırım) mesajın olan "zontes manifestosu"n da da zontes gercekleri falan yazdın yine gulmustum.

biraz daha az översen inan ki cok daha pozitif yaklasımlar olacaktır sana karşı.

ben yine de gs için yukarda yazdıkkarın için tesekkur ederım :)
erdost aslında yapay zeka mı ? yapay zeka mı trollüyor bizi anlamadım valla.......

Vallahi harika mi değil mi, akü bittiğinde uğraşırken anlarsınız 😁😁

Şöyle bir durum da var, bana inanmaniz çok ta önemli değil doğru bildiklerimi anlattım, kendi dogrularinizla yalan veya doğru yasayabilirsiniz bundan sonra da :)

Fren konusunda benim söylediğimi, ama bu söyledigin hiç inandırıcı değil diyen bir arkadaş için söyledim, ve denemesi bedava dedim.Ve de hiç işi yokuşa sürmek için yok 200 km surate çıkacağız yok başka birşey de demedim.

Dediklerimi dogrulamak için deney ve gözlemle tekrarlanabilen gerçeklik yolu da sundum ve buna da bilim deniyor.Hala da söylediklerim geçerli istanbuldayim iş çıkışı istediğiniz yerde frenlerimizi test edebiliriz.

Ancak sonrasinda gelecek bahanelerden birkaçını arkadaşlar söylemiş, ilk bahane ama GS ağır yeaaaa, sonraki bahane lastik olabilir, sonraki bahane benim lastiğim olabilir sonra sonra devam eder gider.

Yani sizin anlattığıniza göre havaya sıkan benim, ama gerçek bir karşılaşma ve fren testinden hiç korkmayan da benim burada bir çelişki yok mu :)

Yapay zekadan her alanda tam destek aldığım kesinlikle doğrudur, ancak yazdığım herşey benim tecrubelerim sonucu oluşan Düşüncelerim ve bilgilerimdir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Benchmarkımız “stopieye kalkıyordu neredeyse” cümlesi, bi ara geçti yerini bulamadım. Geçen hafta crf250 ile toprakta stopie’ye kalktı motor. Bu yüzden Honda Crf 250 en iyisidir. (Muzo bunu beğendi)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ne o cevap veremeyince bi sinirlendiniz sanki act bey ?

diğer torbaya girmek üzeresin haberın olsun.
Bizim allah'tan başka hesap vereceğimiz kimse yok.

nereye cevap vermemişim ya?

Erdost GS'le Zontesi yan yana çekip bi foto atsana dostum sana zahmet, ikisininde kontağı açık orta sehpada ve gidonları sağa dönük olsun lütfen. Gs üstünde sen olursan sevinirim.

Mesela ben freni kötü piaggio'nun 400'lüğü ile 1250 Gs Adventure ile 5dk sonra foto atabilirim. Şu GS'le 5-6k km işi pek inandırıcı gelmedi bana. İnternet ortamı sonuçta, herkes herşeyi söyleyebiliyor. Sende ağzımızı kapatmış olursun. Anlattıkların biraz kulaktan dolma bilgiler. Harleyde verdiğin örnekler gibiler.

Üstelik GS'in Feedback vermemesi konusunda da haklısın ama bunu ancak tecrübesiz bir sürücü tehlikeli hale getirir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bizim allah'tan başka hesap vereceğimiz kimse yok.

nereye cevap vermemişim ya?

Erdost GS'le Zontesi yan yana çekip bi foto atsana dostum sana zahmet, ikisininde kontağı açık orta sehpada ve gidonları sağa dönük olsun lütfen. Gs üstünde sen olursan sevinirim.

Mesela ben freni kötü piaggio'nun 400'lüğü ile 1250 Gs Adventure ile 5dk sonra foto atabilirim. Şu GS'le 5-6k km işi pek inandırıcı gelmedi bana. İnternet ortamı sonuçta, herkes herşeyi söyleyebiliyor. Sende ağzımızı kapatmış olursun. Anlattıkların biraz kulaktan dolma bilgiler. Harleyde verdiğin örnekler gibiler.

Üstelik GS'in Feedback vermemesi konusunda da haklısın ama bunu ancak tecrübesiz bir sürücü tehlikeli hale getirir.
Adam 40 yaşına yaklaşmış, ama haala ergen modundan çıkamamış bir arkadaşımız...
Yazdıklarından varlıklı bir ailesi olduğu , ya da kendinin varlıklı olduğu izlenimi veriyor...
2 tane Kompak İnovasyonu mükemmel yapılmış zontesi var , Babasının GS si var...
Asıl konu şurdan ele alınmalı bence..
Varlıklı bir adam neden zontes alır , internet ortamında harala gürele savunur ?...
Kaldı ki 7000 km GS ye binmiş :)
2 zontese vereceği parayı az biraz eklemeyle GS bile alabilirdi...
Nerden geliyor bu Çinli aşkı ?..
Babası rks nin ditribütörümüdür nedir ?.. Kota mı tamamlamak istiyor anlayan beri gelsin :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
tabi bilmezmiyiz seni :d

ya gs erdost un değil kiii. babamın dedi.
Yav öyle bişey yazmışsın ki tanımayan beni dolandırıcı falan sanacak :D

Adam 40 yaşına yaklaşmış, ama haala ergen modundan çıkamamış bir arkadaşımız...
Yazdıklarından varlıklı bir ailesi olduğu , ya da kendinin varlıklı olduğu izlenimi veriyor...
2 tane Kompak İnovasyonu mükemmel yapılmış zontesi var , Babasının GS si var...
Asıl konu şurdan ele alınmalı bence..
Varlıklı bir adam neden zontes alır , internet ortamında harala gürele savunur ?...
Kaldı ki 7000 km GS ye binmiş :)
2 zontese vereceği parayı az biraz eklemeyle GS bile alabilirdi...
Nerden geliyor bu Çinli aşkı ?..
Babası rks nin ditribütörümüdür nedir ?.. Kota mı tamamlamak istiyor anlayan beri gelsin :)
Tek tutarsızlık gören ben değilmişim :)

Vatan savunur gibi savunulacak tek motor vardır benim gözümde. Onun ne olduğunuda forum ahalisi gayet iyi biliyor.

Son düzenleme:
onu bunu bilmem. erdost bence renk getirdi foruma.

frenleriyle övünen gs ciler, çil yavrusu gibi dağılıp konuyu değiştirme çabalarını görmem bile bana yetti..

katkıda bulunan herkese tesekkur :)

bu akşam arkadaşın dükkana gittim bi tane çin malının yağı değişecek lokma takımı getirimişler ama olmadı motorun yağ tapasını 17 anahtar açıyor yağı dökecek kab yok dedim motoru bana verin eve gidip garajda değişip geleyim neyse motorun sahibi köfte söyleyeyim yiyip öyle gidin ok dedik köfteleri yedik neyse gs i olan arkadaş çin malı scooterı aldı bende artçı oldum geldik garaja yağı değiştirdim geri gittik
dedi benim motorun amortisörle yağ kaçırıyor dedim kanka ben bmw nin amortisörünü sökemem o kadar usta değilim hem elimde o donanımda anahtar yok
neyse lastik almış değişecek dedi onu hallederiz dedim açtım youtube yi baktım arka tekeri nasıl sökecekler torx ile 5 bijon koymuşlar dedim bende bu anahtar yok eğer ne lazım alırsan yaparız ha birde lastik başınç ölçer çalışmıyormuş pili değişecek!! dedim kral orda dur bu motor japon değil her yeri farklı sen bunu en iyisi istanbula güngörmeyendeki ustaya götür o halletsin
ya arkadaş motor yapıyorsun bari üniversal anahtar ile tamir edebilsin kullanıcı değil mi? neden milleti yetkili servise gitmeye zorluyorsun ki
bmw markası servise parçaya arıza ya kaç para tutacağına bakmayan adam motoru yani alalım bakımları kendim yaparım sağı solu kurcalarım bu işleri seviyorum diyen adam motoru değil
bunu triumph içinde söyleyebiliriz ona da farklı anahtar takımı gerekli
zaten ducati desmo bakımı olduğu için söylemeye gerek yok
evet yapılmayacak işler değil kesinlikle gerekli takım taklavat olursa yapılır sonuçta nette zibil bilgi var ama ama ama........
5 bijon dediğine göre motor 1200 GS..

R serisi GS ler dünya üzerinde periyodik bakımı , lastik sökmesi , akü değişimi , amortisör keçe değişimi (bunu daha öncede yazdım) en basit motorlardan biridir , Cbf 150 den Ybr 125 den farkı yoktur hatta arka lastiği sökmek otomobilden farkı yoktur , sen bir tane Africa lastiğini sökene kadar 20 tane GS lastiği söküp geri takılabilir , lastik basınç ölçerin pilini değiştirmekte bütün motorlarda basit ve aynıdır 🫡

frenleriyle övünen gs ciler, çil yavrusu gibi dağılıp konuyu değiştirme çabalarını görmem bile bana yetti..

En hızlı gözleme yeme yarışına varmısınız , hodri meydan ahahaha ne oldu çil yavrusu gibi dağıldığız 😅

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
5 bijon dediğine göre motor 1200 GS..

R serisi GS ler dünya üzerinde periyodik bakımı , lastik sökmesi , akü değişimi , amortisör keçe değişimi (bunu daha öncede yazdım) en basit motorlardan biridir , Cbf 150 den Ybr 125 den farkı yoktur hatta arka lastiği sökmek otomobilden farkı yoktur , sen bir tane Africa lastiğini sökene kadar 20 tane GS lastiği söküp geri takılabilir , lastik basınç ölçerin pilini değiştirmekte bütün motorlarda basit ve aynıdır 🫡
Ben o motorun feleğin çemberinden brezilyanın ghettolarındaki gs sürücüleri gibi bi eli asfalta dokunarak tekerde geçtiğini düşündüğüm için çok takılmıyorum.

ESusu6rWoAAqatm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar