Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

😂😂Arkadaşlar ben de sorun yok, yerimi söyledim, kahvelerde bedava hatta yanında da tatli da var :) GS in yanında bir tane medley de gördüm onu da bekliyorum :) Bir ara harleyci girmişti konuya onu da bekliyorum 😁 Bir ara Afrika twin vardı onu da bekliyorum ancak uzaktan bizi oturur izler, fren konusunda facia.

Şaka bir yana, zontes fren etkinliğine herkes davetli 😂

iyice havaya girdin ha :)

africanın freni kotu diyen bir tane adam gibi tanınmış ciddi bir kaynaktan inceleme bul en buyuk zontes diyecem.

faciaymışş :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bahsedilen Harleyci benim sanırım, gelebileceğim başka motorlarım varda. 400km yola gelmem bir iddia için. Zamanımı böyle boş işlere harcamıyorum.

2026 Zontes Yılında CST AMBRO A15 lastiklerin ile başarılar dilerim.

F54

bu akşam arkadaşın dükkana gittim bi tane çin malının yağı değişecek lokma takımı getirimişler ama olmadı motorun yağ tapasını 17 anahtar açıyor yağı dökecek kab yok dedim motoru bana verin eve gidip garajda değişip geleyim neyse motorun sahibi köfte söyleyeyim yiyip öyle gidin ok dedik köfteleri yedik neyse gs i olan arkadaş çin malı scooterı aldı bende artçı oldum geldik garaja yağı değiştirdim geri gittik
dedi benim motorun amortisörle yağ kaçırıyor dedim kanka ben bmw nin amortisörünü sökemem o kadar usta değilim hem elimde o donanımda anahtar yok
neyse lastik almış değişecek dedi onu hallederiz dedim açtım youtube yi baktım arka tekeri nasıl sökecekler torx ile 5 bijon koymuşlar dedim bende bu anahtar yok eğer ne lazım alırsan yaparız ha birde lastik başınç ölçer çalışmıyormuş pili değişecek!! dedim kral orda dur bu motor japon değil her yeri farklı sen bunu en iyisi istanbula güngörmeyendeki ustaya götür o halletsin
ya arkadaş motor yapıyorsun bari üniversal anahtar ile tamir edebilsin kullanıcı değil mi? neden milleti yetkili servise gitmeye zorluyorsun ki
bmw markası servise parçaya arıza ya kaç para tutacağına bakmayan adam motoru yani alalım bakımları kendim yaparım sağı solu kurcalarım bu işleri seviyorum diyen adam motoru değil
bunu triumph içinde söyleyebiliriz ona da farklı anahtar takımı gerekli
zaten ducati desmo bakımı olduğu için söylemeye gerek yok
evet yapılmayacak işler değil kesinlikle gerekli takım taklavat olursa yapılır sonuçta nette zibil bilgi var ama ama ama........

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Zontes 350t2 de Akü şarjı için çok basit bir soket yapilmis, normal prize takip motorunuzun akusunu şarj edebiliyorsunuz, sizin hangi motorunuzda var bu özellik
Çalışan bir motorun aküsü niye şarj ihtiyacı duyuyormuş da şarj soketi takmışlar? Pilli mi yoksa bu kontes?
Herif açık açık "bunun elektrik sistemi dandik, şarj konusunda sıkıntı çıkarabilir" demiş. Üstelik bu dandikliği "özellik ve güzellik" diyerek kitlemiş. 🤪

Son düzenleme:
😂😂Arkadaşlar ben de sorun yok, yerimi söyledim, kahvelerde bedava hatta yanında da tatli da var :) GS in yanında bir tane medley de gördüm onu da bekliyorum :) Bir ara harleyci girmişti konuya onu da bekliyorum 😁 Bir ara Afrika twin vardı onu da bekliyorum ancak uzaktan bizi oturur izler...
200 le yanyana giderken dört parmak frene asılacağız ok mi ?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
8 Sayfa yazı yazıldı Son 3-4 sayfadır sunulan bir kaç argüman:

-Lastik ısı göstergesi (@sampsonte ayağa kalk kardeşim büyüğün geldi)
-Tek diskiyle GS'lere kafa tutan Zontes ve Fren yapmayı bilmeyen Gs sahibi ile yapılan fren testi. Beverly ile yapılmış testte varmış. Ama beverly'nin zaten pek iyi değil. Çelik fren hortumu olsa daha hisli olacaktır ama scooter sonuçta.
-Arıza kodlarını gösterebilen, muhtemelen ustasının işini kolaylaştırsın diye yapılmış akü şarj inovasyonu. Zontes sahibinin anahtar tutmayı bildiğini iddia etmesi ve jump start'ın (takviye ile çalıştırmanın) şarj ile farkını bilmemesi.
-20k km'lik arızasız sürüş (Zincir takozu ve çamurluk siparişi verilmiş ama sebebi yazılmamış kaza olabilir keyfi olarak tekmeleyip kırmışta olabilir.)
-2 aliexpress siparişi ile 30€ üst limitli güvenilir parça tedariki
-Kafes dövüşüne çağırır gibi fren testine çağırma.

Bak motorunu çok seviyor olabilirsin ama gerçekten söylüyorum, bunlar büyüleyici argümanlar değil. VW değil Chery almak gibi birşey bu anlattıkların.

Bu arada, en son konuda bu kadar mantıksızlık olduğunda işin sonunda benim tapu bilgileri falan dökülmüştü. Panel falan kullanıyorsan baştan uyarayım dava ediyorum :D

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Zontes blokları alüminyum döküm olduğu için ve hem yağ soğutucusu hem su soğutucusu olduğu için çok verimli ve sağlıklı motorlar. Kompresyon oranları çok yüksek ve bu yüksek oranları sağlamak için de sağlam bir materyal kullanmanız lazım. Bunlar yüksek teknoloji işleri. Kendi bloklarını kendi fabrikalarında döküyorlar, başka bir yerden almıyorlar.
Öff ulan öfff!
Şimdi bu Kontes'in üstüne bir de TuzRuhu Usta'nın PIRAVA yağından töktük mü yime de yanında yat...
96g3z7z.jpg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu arada Sayın @Osm@n abimizin değindiği konuya bir açıklık getireyim. Hava soğutmalı makine daha mantıklıdır bakım maliyeti ve uzun ömür açısından. Motorun içinde sıvı dolaşması çokta iyi değil aslına bakılırsa. Daha fazla komponent daha fazla arıza demek. Sıvı soğutma bir miktar kafa rahatlığı sağlar, ısınmaz şişmez vs.

Abidik gubidik kablolar, sensörler, oyuncaklarda öyle.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sıvı soğutma iyidir motorunuzla çölde gözleme arıyorsunuz motorunuz da bemeve yani bozuldu en kötü motorun suyunu içersiniz (y)

Zontes iyidir kötüdür bilmem ama buna cevap vermek için 20bin km hatta 50 k km yeterli değil.
Çıkarttığı ürün kaç sene gelmeye devam edecek
Bir motor çıkartıyor Çinli markalar ertesi sene yok böyle olunca ürün gerçekten çok iyi olsa da arkasında duran olmuyor parça olmuyor vb vb.
Yeğenim de voge 525 var ilk motoru olduğundan çok düştü çok kırdı her parça da hemen 2 güne temin edildi.ama su var 2027 de bu motor hala satista olacak mı.yoksa 2023-2024 hop voge 525 abc modeli mı gelecek.
Bence burada önemli olan istikrar ve zaman.

Gerçekten YouTube da her inceleme videosu altına zontes yoksa bu karşılaşma çöp zontes hepsini ezer vb yazıyor.yav motor daha çıkalım takiben 1 sene oldu ne bu öz güven.
Bu arada asla marka takıntısı olan biri değilim ki ins Avrupa modelleri Çin modelleri de ülkede satış yapar da güzel değişik motorlara bineriz
Bu ülkede Triumph bile satmıyor ve ötekilestiriliyor da zontes neymiş

Motosikleti
Yamaha XSR700
BYD diye bir marka duydunuz mu 5 yıl önce?
Şimdi otomotiv dünyasını sallıyor.
Aynı şey motosiklet sektöründe de olacak.
Aynı şey motosiklet sektöründe olduğu zaman düşünürüz. Şu an için beni çin malına yöneltecek bir albeni yok ortada.

Zontesin savunulduğu kadar Honda savunulmadı bu forumda. Ey hırbo neredesin?

Aa buradaymış.

• Beğen
Tepkiler: Ged
arkadaslar bana amator diyebilirsiniz belki ama zontes gs ten daha iyi durması bana mantıklı elmeye başladı.

- zontes bir lere hafif 190 kg, duello ya gelecek gs muhtemelen koruma demiri yan canta demiri derken 300kg olacak.
- erdost profilden minyon bir kişiye benziyor. gelen gs ci muhtemelen +30 kg fazlası olacak.minimum
- Erdost lastiği tabiki değiştirti, ne yani kaliteli lastik takmak suç mu ?
- Erdost muhtemelen bol bol fren calıştı. Antrenmanlı.
- Zontes in kısa suspansiyon çalışma aralığına karşı Gs in uzun suspansiyon calışma aralığı. Adeta ss/naked bir model ile adv bir motorun karşılaşması olacak.
- Ve bahsettiği ama kimsenin görmediği/görmek istemediği. "GS in frenleri iyi değil, sadece dengeli stabil fren yapmanızı sağlıyor" minvalinde cok acı gs fren yorumu.

Değerli bir yorum.. ondeki lever suspansansiyon sayesinde dalma olmayınca surucu muhtemelen super fren yaptım sanıyor.bana cok mantıklı geldi

Valla dalga geçtik, ben de geçtim başta. Ama gorunen o ki zontes frende gs i tokatlıyor.

Bundan sonra GS freni oven, africa nın frenine bok atan olursa gülüp gececem,

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Japon pcx e dünyanın en dandik scooterlarindan birisi 260.000 TL vermeye devam
O dandik motor 150k yapıp banamısın demiyor. Sen bugüne kadar 100k yapmış bir çinli gördün mü?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayatımda aldığım tüm motorlar piyasası olmayan motorlardı. 2017'de Sym Wolf aldığımda FB grubunda düzenli olarak öyle bir övdüm ki beni grup yöneticilerinden biri yaptılar. Bu görevi hala sürdürüyorum. 2019 sonunda Er6f aldığımda yarın öbür gün satarsak patlamayalım diye FB grubunda gezilerle bezenmiş öyle paylaşımlar yaptım ki sanki Kawa'nın hissedarıyım, tahmin edeceğin üzere beni yine o FB grubunun yöneticisi yaptılar, bu görevi de aktif olarak sürdürüyorum. Hatta Sym Wolf ile 2. dönemime başladığımı anlattığım paylaşımım bizim Wolf grubunda neredeyse like rekoru kırdı.

Bence motorun kalitesini muadil ya da daha iyi olan motorlarla kıyaslayıp bok atarak yorumlamak düşman çekiyor. Lakin motoru artı ve eksileriyle dürüstçe anlatıp bol bol km yapmak ve bunu kanıtlayacak paylaşımlar yapmak daha efektif oluyor. Söz gelimi "Ben bu moktan motoru şu nedenle aldım ama şu kadar km yol tepip her yere gittim, yaşadığım sıkıntılar da şunlar bunlar" demek daha doğru bir PR
Hayatım boyunca okuduğum en dürüst dolandırıcılık anlatımı. Helal olsun sana.

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
arkadaslar bana amator diyebilirsiniz belki ama zontes gs ten daha iyi durması bana mantıklı elmeye başladı.

- zontes bir lere hafif 190 kg, duello ya gelecek gs muhtemelen koruma demiri yan canta demiri derken 300kg olacak.
- erdost profilden minyon bir kişiye benziyor. gelen gs ci muhtemelen +30 kg fazlası olacak.minimum
- Erdost lastiği tabiki değiştirti, ne yani kaliteli lastik takmak suç mu ?
- Erdost muhtemelen bol bol fren calıştı. Antrenmanlı.
- Zontes in kısa suspansiyon çalışma aralığına karşı Gs in uzun suspansiyon calışma aralığı. Adeta ss/naked bir model ile adv bir motorun karşılaşması olacak.
- Ve bahsettiği ama kimsenin görmediği/görmek istemediği. "GS in frenleri iyi değil, sadece dengeli stabil fren yapmanızı sağlıyor" minvalinde cok acı gs fren yorumu.

Değerli bir yorum.. ondeki lever suspansansiyon sayesinde dalma olmayınca surucu muhtemelen super fren yaptım sanıyor.bana cok mantıklı geldi

Valla dalga geçtik, ben de geçtim başta. Ama gorunen o ki zontes frende gs i tokatlıyor.

Bundan sonra GS freni oven, africa nın frenine bok atan olursa gülüp gececem,
Boşver bunları, senin A. Twini satıp zontes alalım sana.

Boşver bunları, senin A. Twini satıp zontes alalım sana.

hersey fren mi ya ??

ölümsüz motor + mukemmel goruntu + efsane egzoz sesi + sınıfının en iyi yakıt tuketimi (70 km/h ortalama hızda 3.2 lt/100km) + mukemmel servis ağı + sınıfının en uygun bakım fiyatları

bunlardan vazgecilir mi ? gecilmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar