zn 125 ile Merinden İstanbul'a...

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın hafif çılgınca bir teklifi ile karşılaştım. ikimizinde mondial zn 125 scooterı var hani şu klasik modellerden. (aynı gün almıştık) der ki biz bu motorlarla İstanbula gideriz... (Mersin istanbul 1000 km) ben hala karasızım sizlere danışayım dedim. sevgiler herkese...

arkadaşım bi kere çok riskli olaiblir malum motorların sağlamlılığı ortada bir honda ve suzuki gibi olmaz yola çıkıcaksanız herhangi bir olası durum için hazırlıklı çıkın herşeyi en az 2 defa kontrol edin ve yola çıkmadan önce motorlarınızın bakım zamanı gelmemiş bile olsa bi bakıma sokun serviste bir baksınlar derim yolda üzülmeyin sonra

yoldada gereksiz şeylere hiç kalkışmayın hızada gerek yok yavaş ama tek parça gelin ve dönün =) hayat değerli...

ama benim tavsiyem çıkmayın hem motorlarınızdan dolayı hem hava koşullarından dolayı kış gelicek artık yapıcaksanız günübirlik yakın çevrelere gezi yapın derim ben komşu şehirler uzun yol ole çok kolay bişe değil bi süreden sonra dikkat dağınıklığı yaşarsınız sıkıntıdan hiç şakaya gelmez...
gece yolculuğuna kalırsanız bi çok riski var sonra sizin için her yere planladığınız vakitte varamayabilirsiniz yolda ufak bi sorun bile büyük bişeyi etkileyebilir kısaca neden ve sebepleri bunlar

burada yazmak ile, yolda olmak çok farklı şeyler.
ancak yaşayan bilir.
geçtiğimiz yaz, düşündüğünüz yolu 650 cc enduro ile yapan biri olarak, o motorlarla böyle bir yola çıkmayı göze alamazdım / almazdım.

yazdıklarım, "yapamazsınız veya yapılamaz" anlamına gelmiyor tabiiki.
tekilay ve ümmet abi var benzer motorlarla daha uzunlarını yapan.

fakat dediğim gibi, "burada yazmak ve yolda olmak" çok faklı. :bounce:

gültekin çok daha iyi ve öz bi şekilde yazmış şehir içinde en fazla yarım saat dura kalka vs kullandığın motorla uzun yoldaki gidişin 1 olmaz tecrübe gerçekten çok önemli ben bile daha 21 yaşımdayım 16 yaşımdan beri trafikte bulundum (marifet değil şimdi kendime ne salakmışım diyorum ehliyeti almadan kullandığım için hiç bir artısı yok...) tek başıma uzun yol yapıyorum türkiyenin bi çok yerine gittim
sırf bu yaz iş icabi 34 şehir gezdim 72 günde 35bin km devirdim arabada ama
motorla sadece komşu 2 şehir için bile 1 2 defa düşünürüm en azından uzaklığa göre...

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 150 cc ile Hatay - Aksaray yaptım (450km) bu yol bitermi dediğim oldu ..

Bence kalkışma ..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gidersiniz,gelirsiniz ama perişan olursunuz.Motor dayanır belki ama siz bir kaç gün
kendinize gelemezsiniz.

fena kafaya koyduk :)

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aslında biraz da plandan bahsetseydim daha doğru olurdu. Plan şu: sabahın çok erken saatlerinde yola çıkmak ve saat başı dinlenerek akşama doğru Ankara'ya ulaşmak. Ankarada 1 gece konaklayıp ertesi sabah İstanbula doğru yol almak. Dönüş içinse oraya gidince karar vereceğiz. Yani gerçekten değmeyeceğini düşünürsek bir otobüse veya trene atar rahat rahat döneriz. (Diye düşünüyoruz:) ) İki motorsikletli olmamız yolda sıkılmamak ve allah korusun kötü olaylara karşı bir önlem. Güvenlik önlemlerimiz tam. Bunları göze alarak yeni yorumlarınızı bekliyorum.

şunu söyleyeyim motorun ustunde uyuyacak kadar yorulursunuz bunun nası bıse oldugunu az bucuk tahmın edebılıyorsunuzdur heralde ve 2. durumsa o motorlarla olcak bir iş deil olmaz demıorum yazın sıcak hawada konaklaya konaklaya gıdersınız heryerde ama şu saatten sonra imkansız gıbı bakıyorum belkı haftaya Ordu ya gıdıp motorumu alcam ankaraya gelcem ben bile kara kara onu dusunuorum yani motorun gıdıp gıtmemesının dısında cok faktor war yolculugu tehlıkelı kılan.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
1000 km çok

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımın hafif çılgınca bir teklifi ile karşılaştım. ikimizinde mondial zn 125 scooterı var hani şu klasik modellerden. (aynı gün almıştık) der ki biz bu motorlarla İstanbula gideriz... (Mersin istanbul 1000 km) ben hala karasızım sizlere danışayım dedim. sevgiler herkese...

yol çok uzun motorunuz yıpranır altınızdakinin çin malı oldunu unutmayın

delilik işte

arkadaşlar. hele bir yola çıkılsa. baktık pozantıya geldik. yok aga bu iş olmayac dedik. çok şey mi kaybederiz? Yahu hiç kimse yok mu cesaret verecek?

anlaşıldı

Arkadaşlar çok değerli yorumlarınıza teşekkür ederim. sanırım bu maceradan vazgeçmem gerekiyor. Uzun yol tecrübesi olan bunca kişi hayır diyorsa bu yola çıkmanın da pek manası yok gibi.

ya kardesim cikin 200-300 kmde bir durun dinlenin 1 gunde deil 3 gunde gidin ama cikin eglenceli olur

Ben scooterle günde 200 km gitim 200 km geldim toplamda 400 km yok yaptım aynı gün içersinde acayip yorucuydu rüzgar bir otaraf bir butarafa atıyor insanı çinli 125 scooterle olduğu için 80 geçmiyor yokuşlarda cabası.Tek sevindiğim nokta motor tık demedi:)

imkansız değil ama çok yorucu olur.

-yolculuk biraz uzun sürer
-yaklaşık 2 saatte bir motorları dinlendirmenz lazım
-yatacak yer bulmanız lazım
-bende bi 125 zn kullanıcısı olarak sorun çıkarmıyacağını sölerim ama çıkarırsa biraz uğraşırsınız :)

ya kardesim cikin 200-300 kmde bir durun dinlenin 1 gunde deil 3 gunde gidin ama cikin eglenceli olur

Bol keseden sallayarak, ortalama 60-70 km. ile gideceklerini varsayalım, "3 ila 5 saatte bir durup dinlenin" diyorsun yani.

sen hiç bir motorun üzerinde 3-5 saat durmadan yolculuk yaptın mı dostum?
biraz dinlenip, 4 saat daha sürdün mü? :bounce:

Carlos dostum;
paran ve vaktin çoksa,
ruhi ve bedeni kondüsyonun iyiyse,
motoruna ve trafiğe hakimsen,
yeterli ekipmana sahipsen,
uzun yol için, kısa kısa antremanlar yapar, durumu değerlendirirsin.

birkaç kişinin gazına gelip, "yürrü koçum kim tutar beni" diyerek yola çıkarsan bil ki eziyete dönüşebilir, motora da, hayata da kahredersin.

motorun küçük ve hafif, havalar çok tekin değil, 2000 m. rakımlı tepeler ve geçitler rüzgarlı, sisli.
yağmurlarla ıslanacaksın. küçük tekerler, her ıslakta ve çamurda kayacak.

yiyeceğin rüzgarın haddi hesabı yok.
mıçına, beline, sırtına, boynuna girecek krampların da...

yaz sezonu sona erdiğinden, yolda pek motora da rastlayamayacaksın. belki alışveriş yapacağın yerler de seyrekleşmiştir.

süratli bir yolculuk olmayacak.
bol bol mola vermek durumunda kalacaksın.
en kral ekipmana sahip olsan bile donacaksın.
çokça su kaybedeceksin. takviyeler yapacak, vücut dengeni bozacaksın.
bir süre sonra yolculuk işkenceye dönüşecek.
otellerde konaklaman gerekecek, cukkanı sağlam tut.

en kötüsü de sabah vakti bi ton dayak yemiş gibi uyanacak, ve yine mecburen yola çıkacaksın. yapacağın km. dünden daha az olacak.

bütün bunları hesaba kat.
"yaşasın ! benim de aradığım bu işte" diyorsan, yolun açık olsun. :wiinkk:

Son düzenleme:
o motorun üzerinde taş çatlasa 2 saat durabilirsin :) Ne sorun cıkartacağını bilemem ama kesin bir sorunda cıkartır... Güveniyorsan kendine cık

walla ben bu yaz 125 zn ile yaklaşık 5250 km yaptım.. hiç bi sorun çıkarmadı.. (maşallah)::meleeek:

Her 100-150 kmde bir 5 dakika dur depoyu her zaman fulle nedeni depo küçük birden ibre iniyor aşağı,bujini değiştir kaliteli buji tak,yağını değiştir yeniyse sorun olmaz anlyacağın tam bakımlı çık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar