Şu zincir yağı konusunda tecrübelerimi paylaşayım dedim.Bence piyasada kusursuz bir ürün yok.Würth ve gulf (bunlara iyi diyorlar) dışında hepsini arkadaşlarla beraber kullandık,90 numara da kullandım gres de kullandım.Kauçuklu gres nedir bilmiyorum ancak standart sanayi gresleri motosiklet zinciri için uygun değildir.Pislik tutmaz ancak çabuk gider.Sağa sola atar.
Markaları değerlendirirsek;öncelikle sanırım motul ve ipon renkli seriler en iyileri.Zincir temiz ve sıcakken abartmadan güzelce yağlayın,hemen binmeyin bir süre beklesin.Pek sıçratma yapmıyor.Fakat pahalılar.Kalite olarak sonra repsol ve valvoline geliyor.Bunlar da pislik yapmıyor ama sanki zincirin ömürünü kısaltıyorlar;belki de bana öyle geldi.Castrol ve shell direk leş.Bunların altındaki markaları zaten ne kadar şişirirlerse şişirsinler almayın.
Geçenlerde maslak otosanayide motobakkalın dükkanına uğradım;hep aldığım ürün tükenmişti,dükkandaki adam bana petrochem ürününü önerdi.Yok içinde lpg mi ne varmış yapışkanlığını arttırıyormuş.Hayatta öyle bir ürünü almam fakat kaç senedir alışveriş ettiğim yer olunca,fiyat da uygun olunca denemelik küçük şişesinden aldım.Lastiğin resmini çekmiştim forum için ama iyi çıkmamış;her tarafa sıçramış ve ağ gibi,ip ip olmuş çamurluktan sarkmış.Rezalet,pislik bir ürün.Beni önerim,eğer temizliğe çok önem vermiyorsanız bulabildiğiniz en ucuz yağı sürün bol kepçeden.Hatta motordan çıkan eski yağı iki üç damla gresle karıştırın öyle kullanın.Paranız cebinizde kalır.