Zincir yağları ile başım dertte. acil yardım..

Arkadaşlar zincir yağı için ne öneriyorsunuz ve zincirlerinizi nasıl yağlıyorsunuz ? Motoru yeni aldığımda ilk aldığım zin. yağı Castrol Chain Wax tı. Ama bu yağdan hiç mermnun kalmadım. Çünki yağdaki zincire yapışma vs özelliğinden dolayı çok kısa sürede zincirin üzerine bir toz tabakası kaplıyordu ve kısa sürede zincir temizliği yapmam gerkiyordu. Ayrıca zincire yapışan özellikteki yağ arka teker cantına vb yerlerede sıçrıyor, tiner ..benzin vs malzemeler kulalnmadan temizlenmesi mümkün olmuyordu. Bu lanet yağdan sonra piyasada Sprey Gres adı altında yağ temin ettim. Bu yağdan çok memnun kaldım. Castrol gibi şırı zincire yapışma özelliği olmadığından çok uzun süre zincir toz kapmıyor ve temiz kalıyordu. Kontrollerimde de zincirin yağlı olduğunu korunduğunu görebiliyordum. Fazla yapışkan özelliği olmaması sayesinde cant vs sıçrayan yerlerde kuru bezle kolaylıkla çıkartabiliyordum. Bu yağ da bitti, şimdi aynısından piyasada buralarda bulamadım (sprey gres) yani. Mecburen tekrar castrol aldım. Şimdi kara kara düşünüyorum. Eziyet günlerim gerimi döndü diye, sık sık zincir temizliğimi yapmam gerekecek ve bu temzilik çok uzun süğrecek diye endişeleniyorum. Siz böyle castrol, repsol valvoline ayarında özel, zincire yapışma özelliği yüksek yağlarla nasıl baş ediyorsunuz. Veya castrol harici zincir yağları da böyle yapışma özelliği yüksek problemli yağlarmı ? Bu özel zincir yağları ile zinciri yağlamanın bir formülü mü var =? Veya sizlerde bu yağlardan benim gibi şikayetçiyseniz alternatif yağlama yöntemleriniz nelerdir ? Cevaplar için şimdiden teşk..

Son düzenleme:
repsol aldım cadenas acayip memnun kaldım. bende castrol kullanmıstım topikte acmıstım hatta. toz cok topluyor. ama kotude deıl yanı guzeldi.
ama repsol moto aldım cadenas. acayip hosuma gitti 150ml. lik 10 tl ye aldım.

gaz yagı ıle guzelce zıncırı temızledım. bebek gibi oldu sonra 2 3 saat bekledıkten sonra repsol ü bi sıktım abooo kaymak kaymak :D

Piyasada würth ve berner markalarının sıvı greslerini bulabilirsin. Ben ikisinide kullandım ve memnun kaldım.

Piyasada würth ve berner markalarının sıvı greslerini bulabilirsin. Ben ikisinide kullandım ve memnun kaldım.

Kocaeli Karamürsel ilçesinde bulamadım. Sanayiye gidip aksesuarcılara sormaktasonradan aklıma geldi. Carrefor, real, kipa özdilek gibi büyük marketlere de baktım ama hepsinde balya balya castrol var. Ama sprey gress hiç görmedim. Piyasa derken oto parçacılar aksesuarcılar falan satarmı acaba =?

Kocaeli Karamürsel ilçesinde bulamadım. Sanayiye gidip aksesuarcılara sormaktasonradan aklıma geldi. Carrefor, real, kipa özdilek gibi büyük marketlere de baktım ama hepsinde balya balya castrol var. Ama sprey gress hiç görmedim. Piyasa derken oto parçacılar aksesuarcılar falan satarmı acaba =?

sprey gres zincir yağıyla aynı şey olabilir
sprey gres sıkınca köpürüyor.zincir yağı diye daha ürün almadım o da belki sprey gres le aynıdır

sprey gresi sanayide yağ satanlarda bulabilirsin.ben öyle aldım

sprey gres bulamazsan repsol deniyicem. Anladığım kadarıyla genelde repsol kullananların şikayeti yok.

sprey gres de janta cok atıyor temizlemesi zor haberin olsun.

Sprey gres daha önce kullandım biliyorum, ama satın aldığım yerde kalmamış, başka bi yerde de bulamadığım için mecbur kaldım castrol almaya sprey gres i janttan temizlemek, zinricin temizlik zamanı geldiğinde zincirden arındırmak çok daha kolay. Bu yüzden özellikle sprey gres arıyorum.

40lira çokmuş cbr 600 e lazım olur da benim zincire ayıp olur o yağ:)
ben sanayiden loctite sprey gres aldım 400ml 5lira:mrgreen:

bu yağ zaten o-ringler için bence alışveriş merkezlezrinde kaliteli bir ince yağ satılıyor singer dikiş makinası yağı gibi ondan kullan çok daha memnun kalırsın ilk başta biraz atar ama sonra çok daha iyi sonuç alırsın!

http://shop.wurth.com.tr/product_info.php/products_id/297?osCsid=ticse2jqvltb3ql7nbdhcvg4h3

İnternetten alabilirsin. Genelde bütün zincir yağları sıvı gres olarak geçer. Fakat özelliklerine göre uçuculuğu fazla olan sıvı gresler kirlenmeye yol açmaz. Yağları test etme yöntemi var. Bir parça kağıt üzerine yağı sık. Eğer yağ aşağıya doğru bir akma yapıyorsa zincirde kir toplama olasılığı fazladır. Würth ve berner ürünleri akma yapmaz, sadece bir tabaka bırakır. Repsolun yağını denemedim ama muhtemelen oda berner ve würth ayarında bir yağ olmalı.

bu sprey gres sonuçta bir gres ise aynı özellikli gresten alsak olur gibime geliyor.
sıvı gres diye tabir ettiğimiz gresten sürsek veya biraz daha koyu ve katı olanı nasıl olur acaba

bu sprey gres sonuçta bir gres ise aynı özellikli gresten alsak olur gibime geliyor.
sıvı gres diye tabir ettiğimiz gresten sürsek veya biraz daha koyu ve katı olanı nasıl olur acaba

katı kıvamlı gres çamur sürülmüş gibi oluyor bir süre sonra
sıvı greste de bir miktar bu durum oluyor

MOTUL kullanın başkada bişi kullanma cebelleşir durursun :wiinkk: canta dahil sıçratmıyor bol bulamaç sıksan dahii
zx6r ve cross motorum dahil her ikisindede bunu kullanıyorum manyak bişi çok iyi

castrol bende kullandım zincir gerildi :pr: :pr: ustaya götürdüm kullanma dedi. sıvı yağ ile yağladı zincir bollaştı.
bende repsol alayım iyiyse varsa başka kullanabileceğimiz tavsiye edin.
iyiki açtın bu başlığı ethem kardeş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar