Zincir yağları ile başım dertte. acil yardım..

Görünüş olarak güzel oluyor emin ol. Yani dışarıdan çok güzel yağlı gözüküyor. Ama zincirin gözle göremediğimiz kısımlarına işleyebiliyor mu acaba bunu bilmiyorum. Eğer zincir spreyi kadar işe yarıyorsa, spreye o kadar para verilmez. Kauçuklu gresin fiyatı 15-20 lira ve belki 200.000km boyunca yağlarsın.

Gresi tava gibi birşeyde ısıt ondan sonra boya fırcası ile sür:cat: Benim tercihim motordan cıkan eski yağı al sur hafif üzerinden sonra yağlı bezle geç cillop gibi:cat:

zincir çok güzel yağlanmıs....dun sadece ic tarafına sürmüstüm gresi..suan bakla aralarına kadar cok güzel yağlanmıs...jantada sıçratmıs tabi..ama sildiğimde bezin kuru olmasına rağmer lekesez tertemiz oldu...bundan sonra gresle yağlıycam...

Evet ben de dün motoru servise götürdüm. Durumu ona da anlattım. Yağmurlu havalarda gres, spreylere göre daha iyidir dedi. Bu arada servis Z-moto.
Saygılar:)

Şu zincir yağı konusunda tecrübelerimi paylaşayım dedim.Bence piyasada kusursuz bir ürün yok.Würth ve gulf (bunlara iyi diyorlar) dışında hepsini arkadaşlarla beraber kullandık,90 numara da kullandım gres de kullandım.Kauçuklu gres nedir bilmiyorum ancak standart sanayi gresleri motosiklet zinciri için uygun değildir.Pislik tutmaz ancak çabuk gider.Sağa sola atar.

Markaları değerlendirirsek;öncelikle sanırım motul ve ipon renkli seriler en iyileri.Zincir temiz ve sıcakken abartmadan güzelce yağlayın,hemen binmeyin bir süre beklesin.Pek sıçratma yapmıyor.Fakat pahalılar.Kalite olarak sonra repsol ve valvoline geliyor.Bunlar da pislik yapmıyor ama sanki zincirin ömürünü kısaltıyorlar;belki de bana öyle geldi.Castrol ve shell direk leş.Bunların altındaki markaları zaten ne kadar şişirirlerse şişirsinler almayın.

Geçenlerde maslak otosanayide motobakkalın dükkanına uğradım;hep aldığım ürün tükenmişti,dükkandaki adam bana petrochem ürününü önerdi.Yok içinde lpg mi ne varmış yapışkanlığını arttırıyormuş.Hayatta öyle bir ürünü almam fakat kaç senedir alışveriş ettiğim yer olunca,fiyat da uygun olunca denemelik küçük şişesinden aldım.Lastiğin resmini çekmiştim forum için ama iyi çıkmamış;her tarafa sıçramış ve ağ gibi,ip ip olmuş çamurluktan sarkmış.Rezalet,pislik bir ürün.Beni önerim,eğer temizliğe çok önem vermiyorsanız bulabildiğiniz en ucuz yağı sürün bol kepçeden.Hatta motordan çıkan eski yağı iki üç damla gresle karıştırın öyle kullanın.Paranız cebinizde kalır.

Son düzenleme:
Loctite Chain Lube

Bizim tesiste ağır şartlarda çalışan zincir ve dişliler için kullanıyorlar.
Motora da onu kullanıyorum. Daha iyisini görmedim.
Biraz pahalı ama muhteşem bir yağ.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar