- Konu Yazar
Arkadaşlar zincir yağı için ne öneriyorsunuz ve zincirlerinizi nasıl yağlıyorsunuz ? Motoru yeni aldığımda ilk aldığım zin. yağı Castrol Chain Wax tı. Ama bu yağdan hiç mermnun kalmadım. Çünki yağdaki zincire yapışma vs özelliğinden dolayı çok kısa sürede zincirin üzerine bir toz tabakası kaplıyordu ve kısa sürede zincir temizliği yapmam gerkiyordu. Ayrıca zincire yapışan özellikteki yağ arka teker cantına vb yerlerede sıçrıyor, tiner ..benzin vs malzemeler kulalnmadan temizlenmesi mümkün olmuyordu. Bu lanet yağdan sonra piyasada Sprey Gres adı altında yağ temin ettim. Bu yağdan çok memnun kaldım. Castrol gibi şırı zincire yapışma özelliği olmadığından çok uzun süre zincir toz kapmıyor ve temiz kalıyordu. Kontrollerimde de zincirin yağlı olduğunu korunduğunu görebiliyordum. Fazla yapışkan özelliği olmaması sayesinde cant vs sıçrayan yerlerde kuru bezle kolaylıkla çıkartabiliyordum. Bu yağ da bitti, şimdi aynısından piyasada buralarda bulamadım (sprey gres) yani. Mecburen tekrar castrol aldım. Şimdi kara kara düşünüyorum. Eziyet günlerim gerimi döndü diye, sık sık zincir temizliğimi yapmam gerekecek ve bu temzilik çok uzun süğrecek diye endişeleniyorum. Siz böyle castrol, repsol valvoline ayarında özel, zincire yapışma özelliği yüksek yağlarla nasıl baş ediyorsunuz. Veya castrol harici zincir yağları da böyle yapışma özelliği yüksek problemli yağlarmı ? Bu özel zincir yağları ile zinciri yağlamanın bir formülü mü var =? Veya sizlerde bu yağlardan benim gibi şikayetçiyseniz alternatif yağlama yöntemleriniz nelerdir ? Cevaplar için şimdiden teşk..
Son düzenleme: