Zincir yag seçimi

Motosikleti
Ns200 15"
Sen bilirsin. Ben hakeden adama para vermekten imtina etmiyorum tam tersine iyi işçiliği izlemek bile zevkli ama el becerisi de değerli bir meziyet. Usta piyasası da malum...

Elimden geldiğince, tasarlayabildikçe kendim uğraşmaktan ayrı bir haz duyuyorum. Selametler.
Elleriniz dert görmesin, emeklerinize sağlık.

Tamircimin özel spesyalini anlatayım. Motoru lifte aldıktan sonra gaz yağıyla güzelce siliyorum sonrasında Motul C2 600-700KMde bir hava durumu veya girdiğim yola göre değişir bu bakım aralığı ben genelde şehiriçi ve şehirlerarası kullandığım için toprak çamur pek olmuyor sonra ki bakıma geldiğimde yine güzelce silip sıvı gresle yağlıyorum birazda aralara C4 sıkıyorum ki yağ janta vesaire çok sıçramasın . C4 sıkma sebebim motosiklete arada arkadaşlarımla buluşmak için bindiğimde sıfır ayakkabı bile 1 ay sonra iç tarafları yağdan simsiyah oluyor ve zincire yaptığım gibi ayakkabımı gaz yağı ve fırçayla temizlemek zorunda kalıyordum. Tozlu topraklı yerlerde yol yapıyorsanız C4 yerine Putoline Drytec'i önerebilirim sonrasında yine gres veya motor yağıyla yağlıyorum . Kısaca 1 kere C4, Drytec veya C2'yle yağladıktan sonra bir kere de normal gres veya motor yağıyla yağlıyorum. Gres yağının bakımını 800-900KMde bir yapıyorum

Motosikleti
Arora kasırga
Selamlar,

110000266954304.jpg

Türkiye Petrolleri Otomatik Şanzıman yağı kullanıyorum. Türkiye turu yaptım, yılın 6-7 ayı binemiyorum denizde çalıştığım için. İki motorumda da sıfır sıkıntı olarak kullanıyorum. El yapımı zincir yağlama mekanizmam var, onun içinde kullanıyorum. Piyasadaki Neco, ATP hatta Scottoiler markaları da aynı mantıkta dişli yağı kullanıyor. Garip renkli 500 ml spreylere para bayılmanı önermem ama tercih senin. Selametler.
Azıcık gres kat tarife,daha müthiş oluyor.
Toz toprak toplama da yok öyle
Kapak içinde özeyip yapıştır,farkı gör

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
olmaması kötüymüş.
Ben hep orta sepha olan motor kullandığım için olmaması garip geliyor hala alışamadım, nasıl yok ya diyorum. Ama zincir yağlamak için falan çok iş gören bir şey.
Bence de olması ideal. Paddock stand ile uğraşmak zor.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
olmaması kötüymüş.
Ben hep orta sepha olan motor kullandığım için olmaması garip geliyor hala alışamadım, nasıl yok ya diyorum. Ama zincir yağlamak için falan çok iş gören bir şey.
Ben de eskiden bikelift kullanıyordum her seferinde. Motoru yıkayacağım zaman o bikelifti sırt çantasında amele gibi taşıyordum.
Şimdi hem orta sehpaya hem de arka çantaya alıştım meğer ne büyük nimetmiş.
En son da ön camın konforunu keşfettim. Yavaş yavaş evrimimi adventure'a doğru tamamlıyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar