Zincir yag seçimi

Motosikleti
Mondial 150 MG Superboy X
Hayırlı günler arkadaşlar zincir bakımı gelen motorum için yağ almayı düşünüyorum fakat internette konulara baktığım kadarıyla herkes farklı farklı yağ çeşidi söylüyor Genelde Şehir içi kullanırım ne önerirsiniz ilk motorum bu arada

ben Motul C4 kullanıyorum, bembeyaz yapıyo zinciri :D Bi şikayetim yok, akşam temizliyorum sabah biniyorum yoksa sıçrıyor falan, jantta vs iz yapıyo zaten sıçrarsa. Linkini attığım Ipone'yi deneyeceğim ama bundan sonra. İkisi de iyidir, önemli olan zincir yağsız kalmasın.

İlk motorunsa en pahalısını kullanmalısın 😅
2.3. motorunu aldığında tekrar gel yazarız gerçi o zamana kadar sende öğrenmiş olursun..kazasız belasız keyifle kullan

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Castrol Manual GL-4 90 manuel şanzıman/dişli yağı. Yağmurlu havalarda her akşam, kuru havada ort. 5-600km'de bir tazelenmesi yeterli oluyor. (Akakçe'den gelen en ucuz fiyatın link'idir...) 1L dişli yağı 5 yıl falan yeter büyük ihtimal.

Motosikleti
D400
Putoline kullanıyorum bu ara memnunum sadece zinciri beyaza boyuyor o garip geliyor :D

F54

karadeniz'i gezerken arkadaş petrol ofisnde bu petrol ofisinin zincir yağını aldı çok ucuz du nasıldır bilmiyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçen içinizden biri sıvı gres yağ önerdi. Biz de bu arkadaşın elbet bir bildiği var diyerek deneme yoluna gittik. Hafta sonu Datça gezimde lastikti, janttı her yer yağ içinde kaldı.

Kimse o arkadaş çıksın ortaya.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Peki c4 ile c2 nin farkı nedir
C2'de sıçrama yapıyor diye duydum.

Ben ikisini de kullanmadım, ipone almıştım 750ml kutu bir buçuk yıl ve 8bin kmdir henüz bitmedi. her 700 ya da 1000km'de bir motoru orta sephaya alıp vitesi boşa alıp motor çalışmazken arka tekeri elle çevirip zincirin iç kısmına zincir bir tur dönecek şekilde sıkıyorum geçiyorum. Zincir yağlamayı turdan eve dönünce motoru parkedince yapıyorum ki yağ sıktıktan sonra motor hareket etmesin, bu şekilde sabah kadar sprey yağın içindeki çözücü maddeler uçuyor, yağ zincire iyice yağışmış oluyor, ertesi gün yola çıkarken sıçrama falan yapmıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçen içinizden biri sıvı gres yağ önerdi. Biz de bu arkadaşın elbet bir bildiği var diyerek deneme yoluna gittik. Hafta sonu Datça gezimde lastikti, janttı her yer yağ içinde kaldı.

@Memcoş48 sen misin o yoksa? :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kışın sadece 140 yada daha soğuklarda 90 kullan , soğukta gres iyice katılaşır çamur tutar..Bangladeş bizden çok daha sıcaktır 🙂
Zincir yağı olarak sıvı gres kadar iğrenç bir şey yok. O gres yüzünden Overdose'da tecavüze(!) uğramıştım; motorun altına her yere yapışıp katılaşmış, temizlemek için 2 saat uğraşmışlardı. Harcadıkları ek efor ve malzeme sebebiyle 2x bedel ödemiştim. (Aslında az bile ödedim - çok uğraştılar gerçekten...) Bir de orada işi yapan ablanın ettiği küfürler / beddualar da cabası. Aman diyeyim...

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Gresi uyguladıktan yarım saat sonra eski bir bezle , motor çalışırken 1 viteste zincirin yüzeyine tutup fazlalıklarını sıyırman lazım...Sonrasında o beyaz köpüklü spreyler var... Onlardan sıkarsan damla sıçramaz...
Sıvı gres aslında en iyi mekanik koruyucudur..
Dip not... Bezi zincire kaptırmamaya özen gösterin... :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar