Zincir gerecem ama göbeği sökemiyorum.

Zincir ayarı yapacama ama orta göbeği nasıl sıkmışlarsa açamadım bir türlü. Ayağımla bastım anahtara bu sefer açıldı diye sevinirken somunu sıyırmışım. Başına gelen varmı. Yardıma ihtiyacım var. Açmaya çalışırken şöyle yaptım. Bir tarafa lokma yani sol tarafa. Bir tarafada normal açık ağız anahtar taktım.

Fiber somunlu değilmi bu mil neden o kadar çok sıkmışlar
Saat yönüne doğru sıkar,geriyede söker yalnış yapmıyorsundur umarım

Açık ağızlı anahtarla motosikletinin üzerindeki cıvataları sökemezsin, sökmeye çalışırken de cıvata veya somun başlarını yamultursun. Sana yıldız anahtar takımı lazım.

Yok yok diş yönünede baktım dediğin gibi saat yönünün tersine zorladım ama olmuyor olmuyor bir türlü olmuyor. Somını iyice iptal edecem diye korkuyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------

elimde olanlar bunlardı. ne yapacaksam bilemiyorum şimdi. Somunuda bozduk

en yakın lastikçiye git orda bi söktür sonra geri sıktır ama çok sıkı yapma mildeki dişlilerle somunu wd40 ile temizle güzelce yıldız takım anahtarı edin bi yerden.yada motorun takım çantasında olması lazım lastiği sökmek için yıldız anahtar.

Zaten sökersem o somunu değiştircem ama ben bunu başka yerde söktürcem heralde. ya da yıldız 22 numara anahtar alacam yarın. Foto atabilirsem atarım.

yanlış yazdım yaa :D yıldır anahtar yazcaktım iki ağızlı olanlardan

Son düzenleme:
22 yoktur o somunlar. 17-19'dur yüksek ihtimalle. Mil ile somunu aynı ebatta başlı olmuyor aynı anahtardan çoğu kişide iki tane bulunmayacağı için.

Lokma takımı varda 22 numara yok. Sol taraftaki civata küçük olduğu için lokma ile tutabiliyorum ama sağ taraftaki somun büyük olduğu için açık ağız anahtar var onunla tutabildim ve zorladım kaydı ve somun pert.. :pr:

O kadar hayvani kim sıkmış somunları ya. Tekerin dönmesini zorlaştırır hatta rulmanları ezer bozar.

Bugün öze olarak bir 20-22 yıldız anahtar alacağım. Onunla deneyeceğim arkadaşlar.Bana dua edin :pale:. Yıldızıda bir kaydırısam gitti gülüm keten helvam. Fotoları akşama atıcam buraya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:44 ----------

somunlu taraftan sökmeye çalış. resim atsana

Somunlu taraftan zorlayacağım bugun akşam

Normalde 20 22nm tork ile sıkılır kim sıkmış o kadar. Lokma veya yıldızla yapamıyorsan hava tabancasına kaldı işin. Ama bi daha sıkarken hava tabancası kullanma.

Valla havalı tabanca ile o somunu sıkamazlar çünkü önünü egsoz kapatıyor. Lokma da en fazla 20 lokma var onunlada sol taraftaki mili zorladım olmadı. Dün WD40 da sıktım banamısın demedi. Aldım alalı hiç ellemedim o göbek miline ama anam neyle sıkmışlarsa bunu insan açacak bunu yahu. Bakıyorum orada küf pas da yok. Niye açılmıyor anlamadım. Ellerim acıdı zorlayacam diye. Kemiklerimden çatur çutur sesler geliyordu. :pale:

Mil somunların sıkılığı için, boşluğunu aldıktan sonra çeyrek tur daha sıkman yeterli normalde. Hiç açılmayacakmış gibi sıkmaya hiç gerek yok hiç bi yönden iyi de değil. Zincire bişey sıkışır kampana dağılır falan olağan dışı durumlar için biraz esneklik payı olmalı.

Mil somunların sıkılığı için, boşluğunu aldıktan sonra çeyrek tur daha sıkman yeterli normalde. Hiç açılmayacakmış gibi sıkmaya hiç gerek yok hiç bi yönden iyi de değil. Zincire bişey sıkışır kampana dağılır falan olağan dışı durumlar için biraz esneklik payı olmalı.

Bencede abicim. Bu kadar sıkmak her yönden sakıncalı. Al işte senden sonraki ne yapacak şimdi. Sanki hiç açılmayacak gibi sıkmışlar yaa. Ne kadar sinirliyim. Kafama takıldı orası şimdi. Akşam yıldız alacam deneyecem artık.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------

O sonum kaynamistir havaylada acilmicak buyuk ihtimal

Havayla açılmaz sanmam. Çok güç uyguladım çünkü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar