Seçimden sonra almak daha mantikli bence. Dolarin artma sebebi ak partinin oylarini azaltma cabasi.
Artık iyi olan herşeyi onlar yaptı, kötü ne varsa dış güçlerin oyunu saçmalığından vazgeçin. Bilinçli ve sorgulayan kimse bunu yemez.
Bu hükümet 16 yılda, ordudan, basına herşeyi kendine göre dizayn etti. Yapamıyorum dedi! Bir de güçler ayrılığı olmasa herşeyi supermen de toplasak daha iyi olur dedi... Ohali, baskanlığı kabul ettirdi. İstediği herşeyi yaptı... hala yapamıyorum, 24 Haziranda seçilirsem yaparım diyor.
Bana gerçekten fanatiklik ve biat etmek dışında mantıklı tek bir gerekçe gösterebilir misin? Ne değişecek, hem de büyük ihtimalle şimdikinden çok daha farklı görüşlerden oluşmuş bir meclisle nasıl bir mucize bekliyorsunuz?
Doların yükselmesine gelince: bakın şuraya yazıyorum, mevcut kişiler seçimi kazanırsa dolar kalıcı olarak yüksek seviyelerini koruyacak veya daha fazla yükselecek. Çünkü mevcut yapı artık ülkedeki güvensizliğin, denetimsizliğin, hukuksuzluğun temsilcisi oldu.
Olduda farklı bir aday başkanlığı aldı; iddia ediyorum daha pozitif algılanacak. Birincisi ohal sürecinin sonuna gelinecek. Daha denetlenebilir ve sorumlu bir aday algısı oluşacak. Gergin ve kavgacı dil yerine uzlaşmacı ve çoğulcu bir algı oluşacak.
Kısaca akp oluşturduğu mutlak güç algısı ile, denetimsizlik, ohal, tek adamlık ve eleştiri kabul etme yapısıyla, dış sermaye açısından kendisini kendi kendine tüketti. Başka yerde suçlu aramayın!
Referandum zamanı akpli bir arakadaşıma; tek adamlık sadece ülkeye değil, akpye de çok zarar verecek göreceksin demiştim. Bugun hayranı oldugunuz kişiyi, o kadar başarılı yapanın akp nin kuruluş zamanındaki çeşitli görüşleri bir araya getirip, daha ılımlı bir siyaset izlemesiydi demiştim. Ne zaman tek adamlaştı ve otoriterleşti, ne zaman tek adam kutsallaştırıldı işte o zaman akp nin de sihri gitti. Bir anlayamadınız şu gerçeği! Ne olduysa kendi kendilerine yaptılar!
Dış güçler asıl oyunu, ırak savaş hazırlığında hava sahasını ve incirliği açmaya yanaşmayan Ecevite oynamıştı. O zaman neden bu kadar duayrlı değildiniz?