Zafer AK çay firkete dönüşü

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Sanırım benim ingilizcem kötü adam buzdan bahsediyorr buzz uzunlama buz
Buzlanmadan bahsediyor evet. Özetlersek adam Texas'ta yaşıyor, bir dönem havaalanındaki işe motorla gel git yapıyormuş. Bir sabah yine işe giderken otoyola bağlanmak üzere gazlarken aniden gizli buzlanmaya denk gelmiş. Debriyajı çekip gazı bırakmış şans eseri kurtulmuş.

Motosikleti
cbf 150
Belliki buzda sürmemişsiniz buz sert ve kaygandır yağ akıcı ve buza göre daha az kaygandır çok farklı dpnamikler işler bzuda ne yapsan dğşersin

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Belliki buzda sürmemişsiniz buz sert ve kaygandır yağ akıcı ve buza göre daha az kaygandır çok farklı dpnamikler işler bzuda ne yapsan dğşersin
Öneri olarak aklıma geldi. Siz de bir youtube kanalı başlatsanıza? Doğru bilinen yanlışlar olarak düşündüğünüz şeyleri bu kanalda anlatır insanları bilgilendirirsiniz.

Motosikleti
cbf 150
Ben offroadcuyum kardeş yanlış öğrenirsiniz.

Öğrenmek istiyen gelir benle takılır

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Yazılanlar eleştirimi acaba dedim. Değil. Eleştirinin bir üslubu vardır. Yanlış ortaya koyulurken olması gereken ifade edilir. Küçümseme, alaycı ifadeler varsa kişi ya eleştiriyi bilmiyordur. Ya da bir sıkıntısı vardır. Zafer Akçay'ın sadece bir takipçisiyim. Kendisiyle hiç karşılaşmadım. Eğitim kurumunda eğitim almadım. Yok yere bir çok gencin can verdiği ülkemizde gençlere güvenli motosiklet sürüşü kavramını öğretmeye çalıştığı için kendisini takdir ediyorum. Ayrıca güvenli sürüş ve ileri sürüş eğitimi veren bir eğitim kurumu sahibi. Eşi bile yurtiçi-yurtdışı eğitmenlik sertifikasına sahip. Oğlu da öyle. Firkete virajlar konusunda yanlış bir şey söylememiş. Başka hiç bir yöntem yoktur da dememiş. Bu tür tartışmalar yeni şeyler öğrenmek için faydalıdır. Düzgün üslup kullanılması şartıyla.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
İş seyahati için Bergamo'ya gitmiştik. Sessiz, sakin güzel bir yerdi. Geleneksel yöntemle pizza yapan bir yerde çok leziz has İtalyan pizzası da yedik. Son 2 gün Milano'ya geçelim dedik pişman olduk. Aynen de dediğiniz gibi, nerde çokluk orda çokomel. Pizzası da berbattı. Türkiye'deki Dominos pizza daha iyidir öyle söyleyeyim. Turist fışkırması yaşanan bölgelerdense sakin bölgeler daha keyifli oluyor.
Bergamada bol tuzlu Bergama tulum peynirli tost yiyesim geldi valla. 🫣🫣🤌😆

F54

Ben offroadcuyum kardeş yanlış öğrenirsiniz.

Öğrenmek istiyen gelir benle takılır
offroad'çı olduğunu bilseydim seni de tet yaparken davet ederdim (sakarya dan karadeniz gürcistan )
bir arkadaşım yanına yoldaş arıyor iç anadolu ve akdeniz rotası için kendisi v storm 650 ile biz 2 afrikanın geçtiği her yoldan geçti
15 gün kamplı offroad düşünürsen haberleşelim

Motosikleti
cbf 150
Bana kalırsa hoca haklı baksanıza eşide eğitmenmiş hatta oğurllarıda belliki maden bulmuşlar işliyorlar :))

E neden olsa şile yolları madenleriyle ünlüdür.

Siz bu bilgilerle sürün benim acemilerle işim olmaz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu offroad, toprak, tarla, orman işlerinden sanırım aranızda bir ben tırsıyorum. İstanbul'a da sık sık geliyorum ama şu Honda'nın offroad eğitimi hep dolu, bir türlü tarihleri denk getiremiyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Şu offroad, toprak, tarla, orman işlerinden sanırım aranızda bir ben tırsıyorum. İstanbul'a da sık sık geliyorum ama şu Honda'nın offroad eğitimi hep dolu, bir türlü tarihleri denk getiremiyorum.
Enduro park var, motomaxin da birlikte calistigi, Sakir Senkalaycinin SS100 Akademisi var.
Illa Honda olmasina gerek yok:) bunlar da gayet iyiler diye biliyorum. Hatta bir haftaici ikisinden birine birlikte gidelim, ne dersin😬

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Enduro park var, motomaxin da birlikte calistigi, Sakir Senkalaycinin SS100 Akademisi var.
Illa Honda olmasina gerek yok:) bunlar da gayet iyiler diye biliyorum. Hatta bir haftaici ikisinden birine birlikte gidelim, ne dersin😬
Olabilir, ayarlayabilirsek süper olur.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yok, evde çalışıyorum bir yandan da çocuklara LGS deneme sınavı yaptırıyorum.
13 hazirana kadar benim zor çıkmam.
Kolaylıklar diliyorum dostum.

Zor süreç.

İnşallah emeklerinizin karşılığını alacak bir sonuç alır çocuklar sınavda.

hadi tartışmayı başka boyuta taşıyayım.
birinci vitese kadar düşmek gerekli mi? ikinci viteste, sabit gazla ve debriyaja dokunmadan arka freni dozlayarak dönmek daha kolay-emniyetli olmaz mı?

En güzeli bu soru ve cevabı zaten.
Hemen hiç bir durumun böyle hap gibi bir çözümü yok ki.
Ben iki sene önce Stelvio'yu indim çıktım, tek bir dönüşte debriyaj çekmemişimdir belki de?

Debriyaj çekmek yanlış mı? hayır. Hangi hızla dönüldüğüne, yolda ne olduğuna bağlı. Bir iniş olur ki ben o firketenin önemli kısmını önümdeki aracın arkasında mesafe kollayıp çıkışta hemen geçmek için bekleyerek geçiririm. Burada debriyajla sıyıra sıyıra biraz da eğlencesine sıyırarak dönebilirim. Sonraji viraj kimse olmaz, en son 1'e de sert şekilde düşürüp kıçı dışa açar sonra zbam diye girer çıkarım.
Her yaklaşımın kullanılabileceği ayrı alan var. Mesela Stelvio'dan inerken hemen hemen hiç motordan sarkmadım, hep ben dik durup motoru yatırdım, ama 20km sonra götüm başım 30cm sağa açılmış şekilde viraj dönüyordum.

canyonchasers'dan Dave'in lafı çok güzel bu gibi konular için
it depends.
(duruma göre değişir)

Motosikleti
cbf 150
Bardak da boş yer varsa eğitim veririm ama bardak doluysa asla. Gördüğüm kadarıyla herkesin bardağı dolu.

Hep söylemişimdir stelvşyoya gerek yok zengin işi gidin uçmak dere falan yerlere deneyin debriyajı vs kim haklı değil görürsünüz.

Birisi görünürse ve çok lak lak yapıyorsa doğruyu söylüyor değildir her daim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar