Yunanistan turu

Bence bunlar bazı fotoğrafları arşive attılar ve gizliyorlar,310.jpg sadece arada kaynamış:)
yemekler aynı derken ufak ayrıntıyı atlamayalım.
Döner ve köfte bile var
yani Gyro ve souvlaki
görüntü muhteşem,bizim gibi LPG ateşinde safi kanserojen yöntemlerle değil,odun ateşinde pişiriyorlar,üstelik kıyma döner filan değil,safi et döner
ben bile yoldan çıkıp yiyecektim,lakin domuz etinden yapıyorlar :)
balık lokantaları gerçekten harika.bizdeki gibi" ne kadar kazıklanacağız" endişesi ile yediğimiz bogazımıza dizilmiyor.
Otelleri bizimkiler ile boy ölçüşemeyecek kadar kalitesiz ve pahalı.
onların 4 yıldızı bizim tek yıldızımıza eşit neredeyse.

Iki kez Yunanistana gittim ilk seferinde tatil icin bayagi gezme imkanim oldu.Acikcasi bazi yemekleri bizimkilerden daha guzel. Mesala pilaki yada beyaz peynirleri bizimkinden daha guzel. Uzo rakiye gore daha tatli .

Domuz var ama bir ispanya yada almanya kadar tuketmiyorlar. Ana yemek ya balik yada kuzu eti. Dana eti bulmak nadir iken her gittigim yerde karsima koyun eti hep cikti.

Birde bir turk olarak orda gezmek inanin cok zevkli. Kardes gibi goruyorlar, malesef politik ve basinin yanlis anlatimlarindan bilmedigimiz komsumuza hep dis biliyoruz. Ama girin bir tavernaya ben turkum hep beraber raki balik yapacaz deseniz direk 10 kisi bulursunuz ortamda size eslik edecek.

Atinada bekar arkadaslarimiz icin de harika iki bacakli helenik sutunlari bolca vardir. :)

Bir gezi icin daha fazla bahaneye gerek mi var:)

işte zevkli, hayattan tad alan insan size derim. yunanistan harika bir yer, geçen hafta oradaydım bende,fırsat buldukçada gidiyorum.
paylaşım için teşekkürler :)

Cok güzel; Biz de yakın zamanda Gürcistan Gezisi planlıyoruz :) Tebrikler :rendeer:

O yakın zaman ne zaman ? Bu seneki Batum motosiklet festivaline zaman darlığı yüzünden gidemedik.Ama aklımızda hala Batum var . Uygun bir zaman olursa Yalova'dan 2 yada 3 motosikletli gitmek istiyoruz.

Cok güzel bir gezi olmuş yazın olsaymış. Babasınız gerçekten :) Benimde hedefimden sonra bu var tabi ISTANBUL - ARTVIN(KAÇKARLAR) dan sonra

MkD

yelkenli heykeli olan görüntüde arka taraftaki kıbrıs haritası mı acaba :silent:
neymiş o ?

Mersin İl Temsilcisi
aynı ekip aynı tatda devamını diliyoruz. Turgut abiye de selamlar, en çok o çekmiş sizlerin fotoğrafını...

aahhh mersinim ahhh............

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulan bizde burdan kadıköye gidince mutlu oluyoruz ,ulan amma yol yaptık diyoruz bune ya akşam kaşma moralim bozuldu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Abi tek soracağım şey yunan rakısı nasıldı ?

görmeyi her zaman hayal ettiğim yer :Yunanistan,tanrıların şehri Atina:cyclopsannedense bende oralara karşı bi sempati var(selanik göçmeni ailenin torunu olmamdan kaynaklanıyor olabilir)şuan sakız adasının(kios) dibinde yaşıyorum ve en kısa zamanda 3 kafadar konaklamalı gezi planlıyoruz sizler kadar olmasada biraz gezmiş olacağım:)fotolar mükemmeldi emeğinize sağlık üşenmeden bizlerle paylaştınız...yolunuz açık olur umarım sırada akdeniz turu filan vardır belki:wiinkk:

herşey mükemmel görünüyor tebrik ederim vallahi, yanlız şu dikkatimi çekti motorsiklet kullananların hepsinde kask takılı bi fotoğraf var ışıklarda 15 20 motor bekliyo hepsinde kask takılı nekadar güzel bi görüntü ama alışık oladığımız için bu manzaraya tuhaf geldi biraz :cherry:

Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Yalnız Atina,başkent, bizleri hayal kırıklığına uğrattı.
Aşırı afrikalı kaçak göç almış, ve her yerdeler.En meşhur meydanda oturup uyuşturucu satıyorlar.Hiç kimse karışmıyor.
Yazık, çok yazık.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:05 ----------

Anasonu az.Ben pek beğenmedim, daha çok Girit Ateş suyu içtim ( 62 derece alkol).Aynı boğma gibi ama bu meret susuz içiliyor.

Vaaay dedelere bak ! :) Hem de capslı !:queen:

Şaka bir yana, tebrik ederim sizi. Biz de o yaşa gelecek kadar şanslı olursak inşallah diyelim...

Forumdan Uzaklaştırıldı

Bizim Türk rakısına göre içimi daha rahat bir rakıdır.
Hem lezzet,hem de ekonomi olarak daha rahat içilir
2 Lt si 12-15 Euro arasında satılır:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:50 ----------

Iki kez Yunanistana gittim ilk seferinde tatil icin bayagi gezme imkanim oldu.Acikcasi bazi yemekleri bizimkilerden daha guzel. Mesala pilaki yada beyaz peynirleri bizimkinden daha guzel. Uzo rakiye gore daha tatli .

Domuz var ama bir ispanya yada almanya kadar tuketmiyorlar. Ana yemek ya balik yada kuzu eti. Dana eti bulmak nadir iken her gittigim yerde karsima koyun eti hep cikti.

Birde bir turk olarak orda gezmek inanin cok zevkli. Kardes gibi goruyorlar, malesef politik ve basinin yanlis anlatimlarindan bilmedigimiz komsumuza hep dis biliyoruz. Ama girin bir tavernaya ben turkum hep beraber raki balik yapacaz deseniz direk 10 kisi bulursunuz ortamda size eslik edecek.

Atinada bekar arkadaslarimiz icin de harika iki bacakli helenik sutunlari bolca vardir. :)

Bir gezi icin daha fazla bahaneye gerek mi var:)

beyaz peynirleri özellikle Feta peyniri bizdeki peynirler gibi süttozu ve bolca maya ile yapılmıyor,bildiğimiz ekşimik tadında ancak kesinlikle hilesiz.
Türk rakısının itibarı orada da var,gümrükte bazen gümrükçü aynen şunu diyor
"Raki ,cigara var???".
Yunan kızları çok çok güzel değil ama kesinlikle çok alımlı ve bakımlı.En çirkini bile kendisine baktırmasını biliyor.İyi giyiniyorlar,günlük hayatlarında giyimleri çoğu kez düğüne gider gibi.
Kahvelerdeki,lokantalardaki garsonlar bile Etiler Sosyetesinden Yunanistan'a iltica etmiş gibi."Yazık laaaan" diyor insan görünce,bu hatun böyle bir işte çalıştırılır mı?
Al karşına" tablo" diye seyret :)
Serez'de girdiğim köy bakkalında benimle konuşan kızın düzgün İngilizcesi yanında benim konuştuğum İngilizce iğrençti :)

Son düzenleme:
selamlar.. konu dısı olucak belki ama vize işlemleri için ne kadar ucret gidiyor.. sınır kapısından geçişte ne kadar ücret odeniyor... bu konularda bilgisi olan kişi varsa yardımcı olabilir mi? sadece ulkeye giriş için toplam maliyet ne kadar ogrenmek istiyorum.. teşekkurler

selamlar.. konu dısı olucak belki ama vize işlemleri için ne kadar ucret gidiyor.. sınır kapısından geçişte ne kadar ücret odeniyor... bu konularda bilgisi olan kişi varsa yardımcı olabilir mi? sadece ulkeye giriş için toplam maliyet ne kadar ogrenmek istiyorum.. teşekkurler

vize işlemleri yaklaşık 500 tl tutuyor.
sınırda trafik sigortası yapılıyor 1 ay 80 euro.
yani yaklaşık 700 tl.

Çok güzel bir gezi olmuş genç delikanlılar iyi gezmişler tebrikler paylaşımlarınız için teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar