Yüksek Hızdaki Trafik Kazam (RAHATSIZ EDİCİ İÇERİK)

Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Yaklaşık 20 gün önce işten eve dönerken önüme araba kırması sebebi ile 80+ km/h hızdayken yerde sürüklendim. Kaza O-2'de (ikinci köprü yolu) gerçekleşti. Biliyorsunuz, iş çıkış saatinin sebep olduğu trafikten kaçmak için İstanbullu bütün motorcular emniyet şeridinde ilerliyorlar. Benim de aynı şeyi yapmak için çok şeritli bir ayrım kavşağından emniyet şeridine dalmak istememle birlikte kaza yaşandı.

Hatırladığım kadarı ile ben taralı alana girdikten sonra fikrini değiştiren araba sürücüsü ani şekilde sağa dönüyor. Arabanın sağ ön tarafına vuruyorum. Dengem bozulduktan sonra ben ve motorum sola yatıyor. Ayak dayadığımız büyük metal parça ise ayakkabımın fermuarının olduğu yerden girip fermuar kumaşının diğer tarafından çıkıyor. Burada çok şanslıyım ki o metal ayağımı teğet geçiyor. Ancak aynı zamanda da şanssızım çünkü ayağım bu sebeple motoruma takılıyor.

7kanp2e.jpg

Hızımdan dolayı kayma sürem birkaç saniye oluyor. Bunun ilk saniyesinde kaza yaptığımı idrak edememiştim. Ancak kaymaya devam ederken sağ ön çaprazımda kıvılcım çıkartarak ilerleyen motorumu ve doğrudan üstüne gittiğim yerde olan çivili dubaları gördüğümde olayın ciddiyetini anlıyorum. Aklımda motor kariyerimin bittiği, tertemiz motorumun paramparça olduğu gibi düşünceler birden beliriyor. O çivili dubaların ise en az birine bilmem kaç km hızda kayarken karnımla (belki bir de kaburgamın alt kısımları ile) vuruyorum.

Dümdüz yoluma devam edecekken önce kendimi refüje yönelmiş, sonra da vızır vızır araçların geçtiği çıkıştaki şeridin tam ortasında buluyorum. Üstelik gelen arabalar ile de önümde duran motosikletim beni gizliyor. Bu da yetmiyor, motora sabitlenen ayağım motorun altında kalıyor. Her ne kadar ayağımı çeksem de çıkmıyor. Elimi kaldırarak yardım çağırıyorum ve duran arabalar yardıma koşuyor. İki kişi motoru kaldırsa da ayağım gelmiyordu. Çünkü ben kazada sağa sola savrulurken ayağım motorun birkaç aksamına takılarak içeri sıkışmıştı. Aslında hiç hareket ettirmemem gerektiği halde araba çarpma korkusundan ayakkabımı çıkardım ve ayağımı kurtardım. Tabi yolun kenarına kendimi atarken bastığım ayakta acıyı hissettim. İki parmağım ve bir tarak kemiğim binen yüke dayanamayıp kırılmışlar. Ayrıca kırılan 2 parmakla birlikte 4 parmağım da çıkmış.

9yfi0lc.png


Kaza akşam saatlerinde gerçekleşti. Tam reflektif yelek giyiyordum. Araba sürücüsü beni görmediğini söyledi. Yerde sürüklendiğim anın tamamına da şahitlik etti. Kazanın korkunçluğu sebebi ile beni öldürdüğünü düşünmüş. Ben yolun kenarına kendimi attığımda yanımdaydı ve kazayı kimle yaptığımı sorduğumda kendisi olduğunu söyledi. Psikolojik teşhis koyacak değilim fakat panik atak geçiriyor gibiydi. Ambulans gelene kadar araçlarında bekledim. Bu sürede kendi halimi bırakıp sürücüyü sakinleştirmekle uğraştım. Yaklaşık 40 dakika sonra gelen ambulans ise konumun yanlış tarif edilmesinden dolayı geciktiklerini ve kendilerinin benim için yola çıkan 3. ambulans olduğunu söylediler.

Sonrasında hastanede zorlu bir gece geçirdim. Sonraki birkaç gün de ameliyat olacağım için hastanede yattım fakat birkaç gün sonra ihtiyaç olmadığına karar verdiklerinden taburcu oldum.

Önümde uzun bir dava süreci olacak. Olay yerindeki polislerin yazdığı ihlal kodlarına göre (mobese de varmış) karşı taraf %75, ben ise %25 hatalıyım. Bu süreç beni en az 1 yıl oyalayacak gibi duruyor.

Ekipmanlarım

Görece korkunç bir kazadan çok hafif zararla ayrıldığımı kabul ediyorum. Bunu da doğal olarak ekipmanlarıma borçluyum. Bazıları hakkında kazada beni koruyacaklarına dair süphelerim vardı fakat boşuna sertifikaları olmadıklarını bana göstermiş oldular. Bu diyeceklerim tabi ki reklam değil ama ekipman bakanlara fikir verir diye paylaşayım dedim:

Şu an sol ayağımın olmasını belki de Forma Jasper botlarıma borçluyum. Parmak uçlarındaki güçlendirilmiş kısımlar parmaklarımın ezilmesini engelledi. Ancak parmak eklemlerimi %100 koruyamadı. Ben yine de bu su geçirmez ve ekonomik botlardan memnunum.

2feujmn.jpg


Beni gerçekten şaşırtan şey ise pantolonum oldu. O gün Motomax'ın markası olan 4Riders'ın ekonomik bir kot pantolonunu giyiyordum. Yaklaşık 2 sene önce aldığım için modelini hatırlamıyorum ama AA sertifikalı olması gerekiyor. İçerisinde de yine Türk markası olan Impactec'ten AA sertifikalı kalça ve diz korumaları vardı. Yerle ilk temasım sanırsam kalçamın sol tarafıyla oldu. Pantolonun da sadece orasının patlamış olması bunu doğruluyor gibi. Kalçamdaki kemiklerde en ufak bir sorun oluşmadı. Ancak sağ dizimde biraz yanık var gibi. O kısım nasıl oldu bilmiyorum fakat standart bir yara izinden fazla değil. Cebimdeki anahtarlar ve cüzdan ise ilk temas noktasına çok yakındı fakat şansıma onların üstüne düşmedim.

4o1evd9.jpg


Ceket olarak da Rev'it Jacket Flare 2 kullanıyordum. Sırt koruma olarak da Knox'tan alabildiğim en yüksek seviye koruyucuyu takmıştım. Yerle ikinci temasım da sanırım omzumla oldu. Çünkü birkaç gün kolumu yukarı kaldırdığımda omzumda minik bir yorgunluk hissediyordum. Ayrıca tabi ki cekette de yırtıklar vardı. Omuzdaki korumalar hem darbeyi sönümlemede hem de kaydırmada başarılı oldular. Bildiğim kadarı ile bu korumalar sadece A seviyesindeler.

Montun belinde bulunan, ceketi pantolona sabitlemeye yarayan o küçük aparat da inanılmaz iyi çalıştı. Sırt üstü kayarken sırtım hiç açılmadı. Ancak sanıyorum ki çarptığım duba etkisiyle göbeğim açıldı. Göbeğimin sol kısmında ciddi olmayan asfalt yanıkları oluştu. Hastanede verilen krem birkaç günde durumu iyileştirdi.

z7jsk5d.jpg

qwia4gc.png


Ellerimle yere tutunduğumu hatırlamıyorum. Fakat Held Madoc Max eldivenlerimin de bir tarafın eklem koruması biraz aşınmış. Onun dışında bir şeyi yok. Aynı şekilde kafamı yere ilk düştüğümde vurmadıysam başka bir yere vurmadım. HJC Rpha 12 kaskımda da bu yüzden sadece minik çizikler var. Bütün bu korumalar işlerini gerçekleştirdi ve hepsini hatıra olması adına bir kutuya kaldırmayı planlıyorum.

Bundan Sonrası ve Devam Etmek

İşin buraya kadar kısmı üzücüydü fakat belki de mucizevi şekilde kabul edilebilir minimum hasarla kurtuldum. Bundan sonraki kısım ise beni biraz düşündürüyor.

Kazamdan tam 1 yıl 2 gün önce moralimin yerle bir olduğu bir gün düşük hızdayken orman yollarında sürerken yoldan çıktım ve sol el bileğimi kırdım. O gün de bugün de babam motorumun peşinden kamyonetiyle eve getirmek için uğraştı. Yine o iki farklı gün de alçı odasında doktor eklemlerimi yerine oturtmaya çalışırken çığlıklarımı yanımda dinledi. İlk kazada motorumu bırakmayacağımı söylüyordum. Bu sefer ise sadece sustum. En son psikolojim bozulmuş şekilde dayanamayıp bir daha bunun yaşanmamasını istediğimi söylüyordum.

Babam nefes aldıkça bir daha seni motora bindirmem dedi. Annem ise şaşırtıcı bir şekilde ikidir bir şey demiyor fakat acı çektiğini fark ediyorum. Tabi her önüne geldiğim doktor da motor kullanmanın tehlikelerinden bahsedip durdu.

Şimdiye kadar en çok korktuğum şey sanırım kaburgalarımın veya köprücük kemiğimin kırılmasıydı. Bu kazada hızla üstüne ilerlediğim duba ise buna az kalsın sebep oluyordu. Bu beni fazla korkuttu. Uzun zamandır almayı ertelediğim airbag'li yelek ise belki de haftalardır ara sıra bastıran acıların önüne geçebilecekti.

Belki aramızda, belki de tanıdıklarınızdan ciddi bir motosiklet kazası geçirmiş ve sonrasında devam etmiş insanlar illa ki vardır. Bu insanların ne kadarı neyi farklı yaparak uzunca yıllar motor kullanmaya devam etmiş (veya etmemiş)? Belki de 20'li yaşların heyecanı ile 2 senede 2 kere alçıya girmiş (aslında 3 yılda 3 alçı ama ilki dümdüz yürürken burktuğum sol ayak bileğim) bir gence yol gösterici olabilir.

Hayalini kurup sıfır aldığım, rödajına aşırı dikkat ettiğim ve yıllarca kullanmayı umduğum motorum ise şu an serviste. Triumph'ın pahalı yedek parçaları cebimi hasarın 4'te birini karşılayacak olsam da bayağı bir acıtacak gibi duruyor. Ancak motorda ciddi bir hasar yok gibi (vites pedalı ve debriyaj maneti bile yerinde duruyor). Sağlam motorlarmış. Yine de hayallerimin parça parça olduğunu görmüş olmak canımı sıkıyor.

g8ljgzn.jpg
 
Katılım
17 May 2009
Mesajlar
4,141
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Öncelikle büyük gecmis olsun.

Yüreginin sesini dinle.

Tamam artik yeter diyorsa durma zamanidir. Ama aklin motosiklette kalacak , yanindan her motosiklet gectiginde icerde birseyler kipirdayacaksa vazgecme.

Herkes birgün vazifeyi tamamlayip emaneti teslim edecek.

Yillarca Formula 1 de en imkansiz risklere girip emekli olan Michael Schumacher cocuklari ile kayak yaparken felc oldu.

Dünyanin belkide gelmis gecmis en iyi ralli sürücüsü Colin Mcrea Helikopter kazasinda öldü.

Türkiyenin Motosiklet ve Otomobilde ayni anda sampiyon olan efsane sürücüsü Hasan Kalayci emniyet seridinde patlayan lastigini degistiriken ona carpan bir arac yüzünden öldü.

Rally ve Drift efsanesi Ken Block , kar motosikleti yüzünden öldü.

Bu gibi onlarca örnek daha var. Kaderini yasarsin , motosikleti birakirsin mutfakta yumurta cirparken mikserden elektrik carpabilir.

Seviyorsan devam et

Sevgilerimle
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Çok çok geçmiş olsun.
Öncelikle büyük gecmis olsun.

Yüreginin sesini dinle.

Tamam artik yeter diyorsa durma zamanidir. Ama aklin motosiklette kalacak , yanindan her motosiklet gectiginde icerde birseyler kipirdayacaksa vazgecme.

Herkes birgün vazifeyi tamamlayip emaneti teslim edecek.

Yillarca Formula 1 de en imkansiz risklere girip emekli olan Michael Schumacher cocuklari ile kayak yaparken felc oldu.

Dünyanin belkide gelmis gecmis en iyi ralli sürücüsü Colin Mcrea Helikopter kazasinda öldü.

Türkiyenin Motosiklet ve Otomobilde ayni anda sampiyon olan efsane sürücüsü Hasan Kalayci emniyet seridinde patlayan lastigini degistiriken ona carpan bir arac yüzünden öldü.

Rally ve Drift efsanesi Ken Block , kar motosikleti yüzünden öldü.

Bu gibi onlarca örnek daha var. Kaderini yasarsin , motosikleti birakirsin mutfakta yumurta cirparken mikserden elektrik carpabilir.

Seviyorsan devam et

Sevgilerimle
Teşekkür ederim herkese güzel sözleri için.

Ben de benzer şeyler düşünüp sırf motosiklet sürdüğüm için hep daha kötüsü olacak diye düşünmemeye çalışıyorum. Geri dönmek için erken karar vermeye ihtiyacım yok. Tekrar ayaklanıp işe gitmek için toplu taşımada 3 saat veya arabada 2.5 saat harcadıktan sonra tamir olmuş motorumu kapının önünde gördükten sonra da sanırım karar verebilirim. Şu an evde kapalı kalmış olmanın psikolojisi de insanı kötü etkiliyor tabi. Teşekkürler.
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
9,930
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok geçmiş olsun, acil şifalar. Umadım maddi ve manevi hiçbir arıza kalmadan iyileşirsiniz.

Orayı gayet iyi biliyorum; hep çok daha geriden emniyet şeridini terk edip araçların bir anda sağa sapmaya karar verirse beni etkilemeyecekleri orta şeride geçerim. Bu tip ayırımlar oldukça riskli; bir anda sapmaları gerektiğini hatırlayıp panikle yeterli kontrol yapmadan önününüze atlıyorlar maalesef. Hem hemen soldaki şeridi hem de onun da solundaki şeridi kontrol altında bulundurmak lazım böyle yerlerde.
 
Katılım
8 Mar 2020
Mesajlar
329
Motosikleti
Dominar D250
Çok geçmiş olsun. Olacağın önüne geçilemiyor, o gün motor olmasa belki arabayla farklı bir şey olacaktı bilemeyiz, bizim kararlarımız risk faktörünü artırıyor bu bir gerçek, motosikleti tercih etmek de risk artıran etkenlerden biri. Fakat bu millet yolda yürürken kafasına kamyon damperinin kapağı çarpıyor yada beklediği otobüs durağına otobüs dalıyor. Velhasıl zor bir karar...
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Çok geçmiş olsun. Olacağın önüne geçilemiyor, o gün motor olmasa belki arabayla farklı bir şey olacaktı bilemeyiz, bizim kararlarımız risk faktörünü artırıyor bu bir gerçek, motosikleti tercih etmek de risk artıran etkenlerden biri. Fakat bu millet yolda yürürken kafasına kamyon damperinin kapağı çarpıyor yada beklediği otobüs durağına otobüs dalıyor. Velhasıl zor bir karar...
Çok geçmiş olsun, acil şifalar. Umadım maddi ve manevi hiçbir arıza kalmadan iyileşirsiniz.

Orayı gayet iyi biliyorum; hep çok daha geriden emniyet şeridini terk edip araçların bir anda sağa sapmaya karar verirse beni etkilemeyecekleri orta şeride geçerim. Bu tip ayırımlar oldukça riskli; bir anda sapmaları gerektiğini hatırlayıp panikle yeterli kontrol yapmadan önününüze atlıyorlar maalesef. Hem hemen soldaki şeridi hem de onun da solundaki şeridi kontrol altında bulundurmak lazım böyle yerlerde.
Teşekkür ederim.

Şu yaptığım şeyi trafik kurallarını kenara bırakırsak bile bir motorcu hatası olarak sayabiliriz. Ancak bütün gün masa başında oturduktan sonra gelen bıkkınlıktan dolayı o dikkati ve sabrı gösteremiyorum. Bu yüzden 10 saniye kaybedip kendimi güvene almaktansa kısa yolu seçtim o gün. Bu motosiklet kullanmaya da özel bir şey değil hatta. Bu belki 20'li yaşların doğası, veya belki de üstünde çalışmam gereken bir eksiğim. Teşekkürler.
 
Katılım
24 Şub 2015
Mesajlar
1,505
Motosikleti
K 1600 GTL
Çok geçmiş olsun. Üzülerek okudum inan. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşursun önemli olan ve şuan düşünmen gereken tek şey bu....
 
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
361
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Çok geçmiş olsun. Üzülerek okudum inan. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşursun önemli olan ve şuan düşünmen gereken tek şey bu....
Geçmiş olsun. Daha yiyecek ekmeğin varmış, kader. Ciddi bir kaza gerçekten.
Teşekkürler.

Yol ayrımındaki darbe sönümleyecilerinin hemen önündeki o yere çivilenmiş dubalar sanırım hayatımı kurtarmış olabilir. Motorcular için mi var onlar bilemiyorum ama benim durumumda esnedikleri için enerjiyi sönümletip yönümü değiştirdiler ve bariyerlere çarpmamış oldum. Yiyecek ekmeği biraz da onu düşünüp oraya koyanlara borçluyum sanırım.

Ambulanstaki görevliler bu noktada çok kaza olduğunu söylediler. Muhtemelen aynı noktada aynı kazayı yapmış olan ama benim kadar şanslı olamamış nice motorcu sayesinde evimdeyim belki de.

8ib6zgb.png
 

Ged

Katılım
19 Ağu 2025
Mesajlar
1,439
Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Teşekkür ederim.

Şu yaptığım şeyi trafik kurallarını kenara bırakırsak bile bir motorcu hatası olarak sayabiliriz. Ancak bütün gün masa başında oturduktan sonra gelen bıkkınlıktan dolayı o dikkati ve sabrı gösteremiyorum. Bu yüzden 10 saniye kaybedip kendimi güvene almaktansa kısa yolu seçtim o gün. Bu motosiklet kullanmaya da özel bir şey değil hatta. Bu belki 20'li yaşların doğası, veya belki de üstünde çalışmam gereken bir eksiğim. Teşekkürler.
ONcelikle cok gecmis olsun. Butun vucudu koruyan ekipmanin ne ise yaradigini umarim ekipman giymeyenler de anlar.
Tarali alanlar cok sakat yerler. Benim en tedirgin oldugum yerler, bu yuzden ya cok onceden seride giriyorum ya da arkadan biri carpmayacak sekilde yavaslayip kontrollu geciyorum.
O 10 saniye hayatimizin geri kalaninin yaninda bir hic, bunu bilerek kullanmamiz lazim.
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,796
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok büyük geçmiş olsun.
Tekrar motor sürer miyim konusunu şimdilik bırakın öncelikle iyileşmeye bakın.
İyileşince, biraz zaman geçince karar verirsiniz. Yeter ki bi sakatlık kalmasın. Umarım sorunsuzca kalıcı bir sakaltlık kalmadan iyileşirsiniz.

Ben de ilk kazamda TEM otoyolunda sıkışık trafikte sağ şeritte 50 ile giderken emniyet şeridinden gelen tekerleği benim kadar diye gördüğüm kocaman bir polis özel harekat zırhlı aracı ile yanyana çarpışmıştım. Sonrada o araçlara ejder dendiğini öğrendim. O kazada kalça eklemim kırılmadı ama ezik yüzünden 2-3 ay topalladım, MR falan çekildi kemikte bir şey yok dedi ama iyileşmek uzun sürmüştü, köprücük kemiğim kırılmıştı, ameliyata gerek yok dendi ama onun da iyileşmesi 2 ayı buldu sonrasında bile anca 4-5 ay sonra araba kullanabilecke hale gelebilmiştim. Kazadan sonra hanım motor yasak demişti, 2 yıl kadar motor sürmedim, daha sonra pancei zamanı metrobüse binmeyeyim kalabalığa girmeyeyim diyerek tekrar kullanmaya başlamıştım ama artık düşük hızda bile hep dikkatliyim ve her zaman tam ekipman giyiyorum.

Bu yollarda çıkış ve girişlere yaklaşınca orta şeride geçiyorum çünkü illa ki birileri son anda sağa geçmeyi hatırlayıp sinyal vermeden yola bakmadan gidebiliyor. Tehlikeli yollar.
 

F54

Katılım
25 Haz 2010
Mesajlar
14,940
geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun
devam etme konusuna gelince uzun bir süre ara ver!! hayatı sorgula acaba gereksiz risk almaya değecek mi diye düşün uzun süre dediğim birkaç yıl belki en az 5 yıl
2002 yılında 1 haziran gecesi öyle hastayım ki arkadaşım benim motorumu kullanacak kullanmaya halim yoktu halı saha maça gidecektik ona verdim motoru sen kullan dedim neyse motora bindik 10 dakika sonra ÇARK KÖPRÜSÜ üzerinde bir tane münibüse kafa diklemeye çarptık 80 km/h ile arkadaşımı öldü diye hastane kadırdık ki motordan fırlayıp münibüse toslamasın diye belinden kavradım ki motordan uçup fırlamadı ama çenesi yarıldı ve birkaç saniye içinde kan kulağına doğru aktı (kask mont vs yok) hastanede kulağından kan geldiğini sandılar yani arkadaşım kucağımda öldü sandım (özel taksi ile hastaneye götürdüler bizi tanıyan bir esnaf) nasıl bir durum yaşamayan bilmez ve ben 8 yıl motor tepesine binmedim o arkadaşım 15 gün yoğun bakımda kaldı ölmedi motor pert oldu
şimdi motor kullanıyorum ama kesinlikle ve kesinlikle gereksiz risk almam hız yapmam makas atmam viraj da peg değdirmeye uğraşmam tabir caizse dede gibi kullanıyorum
gideceğim yere 10 dakika geç giderim ama sağlam giderim otobana girdiğim zaman son 6 yılda 2 defa 180 km/h yapmışımdır 130 km/h geçmem arkadaşlarım basar gider ben basmam isteyen kızsın küssün hiç umrumda olmaz ne yaşadığımı bir ben bilirim
 
Katılım
28 Eyl 2007
Mesajlar
977
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Çok geçmiş olsun.

Bazen denecek birşey kalmıyor.

Kaza işte, adı üstünde.

Planlı değil, kurgu değil.

Anlık oluveriyor.

Bundan sonraki süreçle ilgili bir plan yapmamak lazım.

Hayatı biraz akışına bırakıp vücudun kendini toplamasına izin verdikten sonra zaten bir karar verirsiniz artık.

Ama böyle kaza durumlarından sonra aklıma hep 9 yıl önce Karabükte tanışıp sohbet etme fırsatı yakaladığım ilham kaynağı Namık Kemal Başbay abi gelir.

Arjantin Patagonyada motosikletiyle geçirdiği kaza sonucu omurga-kaburga ve köprücük kemiği olmak üzere 7 tane kemiği kırılmış.



Uçakla İstanbula getirilmiş ve de birkaç ağır ameliyattan sonra doktorların bir daha motosiklete binmesini yasaklamalarına rağmen kazadan sadece 73 gün sonra tekrardan Arjantine gidip motorla düştüğü yere gidip oradan turuna devam etmiş.

(Bu yazdıklarımı okursa kendisine çook selamlarımı iletirim.)

Haberin detayları alttaki linkte mevcut:

Namık Kemal Başbay

Okumak istemeyenler için video da var.


Şimdi bulamadım ama düştükten birkaç dakika sonra yerde inlerken videosu vardı.

Kaza yaptığını ve sırtında ve omzunda müthiş ağrı olduğunu inleyerek söylüyordu.

Bulan birisi olursa konuya eklesin ltf.


Siz hiç acele etmeyin.

Moralinizi de bozmayın zira yaşanan yaşandı ve de filmi başa sarma durumumuz yok.

Bilakis moralinizi yüksek tutun.


Kazayla ilgili hiçbir sağlık sıkıntısı ve kötü anı kalmayacak kadar iyileşince bu süreç için "ileride torunlarıma anlatacak birşeyler yaşamışım bee diyeceksiniz" inşallah. :)


Selamlar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst