hep motorlular suçlu görünüyor
trafikde 100 motor 1araba durduruluyor
motor süren kişilere saga geçsin diye tekme sallayan polisler gördüm
motor aralardan geçmesin diye yolu tıkayan servis araçları birgün patlatacaklar motorluları
bu memlekette şaşırmamak gerekiyor
ama bir polis bana tekme sallarsa ben o polisle uğraşırım
uğraşmazsam bakar geçersem o başkalarına da sallamaya devam edecek demektir
zaman ayırmak lazım
ama hep motorcular suçlu görülüyor veya trafikte 100 motor 1 araba durduruluyor tezini bilemicem
çevirmelerde durdurulmadan çok geçtiğim olmuştur
ama durdurmak suç da değil zaten polis gerekli kontrolünü her daim yapacak ve biz motorcular da her daim hazır olacağız
Bu arada bir kere daha ders olsun herkese. Akaryakıt istasyonu ,dinlenme tesisi,herhangi bir fabrika benzeri tesis vsvsv görüldüğünde mutlaka ona göre temkinli ve tedbirli gidilmeli.
Hatalı olan kamyonda olsa hastanede yatan motosiklet sürücüsü. Biz burada kimin hatalı olduğundan çok motosiklet kullanıcısı ne yapabilirdi kısmı daha önemli fakat kazadan önce, kaza sırasında şunu yapsaydı bunu yapsaydı demek te doğru değil. Benim başıma geldi Beyin şoka giriyor ve o anda ne kaçmayı ne manevra yapmayı düşünemiyor hatta dünyadan kopuyorsunuz. Baktığın yöne gidersinde pek tutmuyor her zaman çünki o anda sinir sistemi öyle bir çöküntü içerisine giriyorki anlatılır gibi değil. Ben o anlarda sadece ve sadece önümdeki aracın amblemini görüyordum oda bir bina büyüklüğünde.Ve saniyenin onda birinde doğumumdan itibaren hayatım film şeridi.
Yani uzun lafın kısası kaza anında yapılacaklar zaten çok kısıtlı ki oda yapmaya zamanınız ve şuurunuz varsa o anda. Yalnız kaza öncesi okadar çok şey varki. Bunları konuşsak daha manalı olur sanırım. Orada benzin istasyonu göründüğü anda arkadaş tedbir almaya başlamalıydı.
ben motorcu veya kamyoncu suçlu diyemeyeceğim
soruşturmanın neticesinde çıkacak ortaya
ama kaza anı tespitiniz doğru diyebilirim
ben de bu gece ışıkla yüzyüze geldim ama hızlı bir manevrayla kaçabildim
ve genelde kavşaklarda benzin istasyonlarında nerde ne çıkış varsa hem yola hem o çıkışlara dikkat etmeye çalışıyorum
bu her zaman mümkün olmuyor ama dikkat etmek lazım