Yine bir kaza

Hızlı olabilirde kendi yolunda ...
Kamyon tam dönerken sinyal vermiş..
Böle bir sinyal şekli yok...

Arkadaki araba bile kamyona giriyodu az kalsın..
İnşallah durumu iyi olur Allah acil şifa versin

Kamyoncu yardımamı koşmuş Allah onun belasını versede yarım edemeseydi.
O durumdaki adamı ayağa kaldırmaya çalışmak mı yardım.
Bu haber içinde birde ilk yardım rezaleti diye bir haber daha çıkar.
Bu arada o haberleri hazırlayanlardan şuan bu yazdıklarımı okuyacaklar varsa. Bilsinlerki fena halde saydırıyorum kendilerine.......

Hızlı olabilirde kendi yolunda ...
Kamyon tam dönerken sinyal vermiş..
Böle bir sinyal şekli yok...

Arkadaki araba bile kamyona giriyodu az kalsın..
İnşallah durumu iyi olur Allah acil şifa versin

Amın ınsallah. Motorcu arkadas saga dogru donmeye calısıyor ancak hıc kurtulus yok adam yolu ortalıyor.
Arkadasa ALLAH yardım etsın.

Yav bırde ben bu topıgı moto sohbet bolumune actım burda buldum tasımaları ıcın rıca ettım ama ne olcak bakalım :)

çok kötü oldum ya
topa kafa atar gibi çakıyor adam kafayı kamyona

bu kanald haberin e-mailini bulup mail yağmuruna tutmak lazım.

ne hızı, ne şeriti.

karşıdan gelen aracı görmezden geliyor resmen, bu cinayetten farksız.

motosiklet yerine otomobil olsaydı ne diyeceklerdi acaba..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 ----------

[email protected]

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kamyon sürücüsü kesinlikle hatalı zaten videoda açıkça belli oluyor. Ancak motosiklet sürücüsü biraz daha dikkatli olsaymış kurtarabilirmiş belki.

ben mail attim bakalim cevap gecekmi

Sayin yetikili,

17 Kasim 2010 Anahaber bülteninde yayinladiğiniz Ordu'da meydana gelen motosiklet kazasi hakkindaki yaptiginiz yorumlari kiniyorum!

Yayinladiginiz görüntülerde benzinlige giris yapmak icin donus yapan kamyon soforu karsidan gelen aracin gecis ustunlugunu hice sayarak trafik kurallarini ihlal edip ciddi bir kazaya neden olmustur ve siz bunu "hiz denemesi yapan motosikletli genc" olarak yorumluyorsunuz. Motosiklet yerine otomobil olsa ne diyecektiniz cok merak ediyorum..?

Eger bilmiyorsaniz, once trafik kurallarini ogrenmenizi, elinizde hiz yapildigina dair resmi bilgiler yok ise "tarafsiz" yayin yapmanizi ve kanalinizi izleyen bizleri dogru sekilde bilgilendirmenizi arz ederim.

yanlış anlaşılmasın ama ben hata kimde tam olarak anlayamadım
eğer motor hızla geliyor ve kamyon sürücüsü onu görmüyorsa hata kamyon sürücüsünde olabilir ancak yine de videonun başlangıcında kamyonun sinyal verdiği görülüyor
aynı şekilde bu kadar hızlı gitmek doğru mu, motorun yavaş olduğunu kimse iddia edemez çünkü videoda motorun hızlı olduğu aşikar
yani bu küçücük video ile yorum yapılması bence mantıklı değil
ayrıca öyle şiddetli çarpışmada kask öyle fırlar mı kafadan?
ama inşallah motor sürücüsü kalıcı bir rahatsızlığı olmadan iyileşir
Allah şifa versin ailesine de sabır
soruşturmadan sonra kimin haksız kimin haklı olduğu anlaşılır bence bu kadar kısa bir videodan sağlıklı bir sonuç çıkarmak doğru olmaz

@volkanix: haklısın, fakat kimin haklı kimin haksız olduğuna haber bülteninde çoktan karar verilmiş olmasına sinirleniyorum ben.

motosiklet aşırı hızlı olsa bile, kamyonun sinyal vermiş olması kamyonun kusurlu olduğu gerçeğini değiştirmez çünki trafik kurallarına göre "sinyal verilir, yol müsait ise dönüş yapılır"

haberin yorumunu yapanların bunları bizden daha iyi bilmesi gerekir..

az önce kız arkadaşım mesaj attı tam ben motor üstündeyken. babamın amcasının oğlu motosiklet kazası geçirmiş,kamyona çarpmış, birazdan ameliyata alacaklar, bacağı kesilicekmiş diye.
ama bu değil sanırım çünkü dediği kaza istanbulda idi. başlığı görünce o sandım bi an.

Acil şifalar dilerim...
Inşallah atlatir.Birşey dikkatimi cekti benzincinin cikişinda yerde yag.Mazot v.s izleri var.
Normalde Orada Frenleseniz bile Kissa zamanda duramassiniz.
Bence Istasyonlardan gecerken dahha dikkatli olmak gerekir...

Öncelikle motorcu kardeşimize geçmiş olsun , acil şifalar dilerim..
İnşallah kalıcı hasarı bulunmaz ve tez zamanda eski sağlığına kavuşur..

-Kamyon şöförü; sinyalini vermiş, fakat motorun hızını tahmin edememiş.

Çarpışacağını anladığında ise,yolun ortasında durmuş ama iş işten geçmiş.

-Motor sürücüsü; Kaskı yok.Başındaki beyaz renkli bere/ şapkadır..

Orta şerit çizgisine çok yakın seyrediyor,kamyonu görmüş.

Kimbilebilir, belkide sola manevra yapmayı ve yoluna devam etmeyi düşünürken

kamyonun arkasından gelen aracı görünce, bundan vazgeçmiş olabilir..

Çünkü kamyona 5-6 metre kala frene basıyor fakat zamanlama yanlış.

Bu kaza ile ilgili kıssadan hisse çıkarmak gerekirse;

Tecrübe; seyir halinde iken, araçların ve yayaların davranışlarını öngörebilmekmektir.

Bunu öngörebilmek kolaymıdır? Kesinlikle değildir..

Zaman zaman bunun antrenmanını yapmak; pamuk ipliğine bağlı olan yaşamımızda,

insanoğlunu hayata bağlayabilmektedir..

Son düzenleme:
kamyoncunun sanki son anda karar vermişcesine dönüş yaptığını ben arkasından gelen arabaya bakarak anlayabiliyorsam umarım yetkililerde anlar ve gerekeni yaparlar....arkadaki araba da son anda yırtmış...neredeyse kamyonun altına girecekmiş..demekki kamyon ani olarak karar vermiş yavaşlamış ve dönüş yapmaya kalkmış...tabi karşıdaki motosiklet sürücüsünü (altımızdaki sihirli bi icat ya..hemen durur,hemen kaçabilir diye) ciddiye bile almamış..kazadan sonrada AllahAllah neden durmadıki bu demiştir emin olun...

kaza dikkatli incelendiğinde adamın kafasında kas yok. sadece şapka var. hızı fazla degil. fazla gibi gözükmesinin nedeni kamera açısının dar olması ve kamyonun durmuş olmasıdır.

kamyon sürücüsü daha dikkatli olabilirdi. ama şunu çok iyi biliyorum ki karşıdan gelende bir motosiklet degilde bir kamyon olsaydı aynı şekilde girmeye çalışırmıydı o istasyona. çevremizde motosiklet sürücüsünün taşıdıgı canı hiçe sayan ve malesef devletin vermiş oldugu kimlikle insan oldugunu iddia eden yaratıklar var. araçları içinde oturuken nasılsa bir kaza oldugunda olan motosikletliye olur mantıgıyla hareket eden insanlar hiçte azımsanmayacak kadar fazladır. genelleme yapmamk gerekir ama dedigim gibi araçlar hiçbir zaman geçiş üstünlügünü motosiklete bırakmazlar. türkiyede ehliyet almak kadar kolay bir iş yoktur. ver parayı sürücü kursuna tamamla evrakları çöz ilkokul talebesinin çözebilecegi soruları al ehliyeti.

kazaları düşürmek amacıyla çok faydalı fikirler üretilip uygulamaya konulabilir. ama ne gerek var devlet işin kolayına kaçmış hızı düşürürsem kazalar azalır bu nedenle yollardaki tehlikeleri azatmak yerine radar cihazları satın alınıp bu işten muazzam bir gelir elde edilmekte.

Bu haberi yapan insan değil sanırım , şeridinde ki motora vuruyor resmen kamyoncu .

@Runemagick; valla cok uzucu bır sey arkadasının yakınının durumu ıle alakalı gelısmelerıde bıldırırsen ıyı olur ınsallah bacagı kesılmez cok gecmıs olsun ALLAH yardımcısı olsun...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ders alinacak bir kaza.
Kamyon motosikletin seridine girecek.
Fakat tam girmek uzereyken gelen motosikleti farkediyor ve sert fren yapiyor.
Motosiklet sürücüsü seridin yanlis yerinde konumlanmis ama bunun sebepleri olabilir.
Örnegin benim gördügüm kadariyla asfaltin sag tarafinda yer yer yamalar mevcut, arkadasimiz,bundan kaçinmak için seridin en solunda gidiyor olabilir,yani bu bir hata ama mecburiyet durumunda degil.

Kamyonun sert fren yapip aniden durmak istedigini,arkasindan gelen otomobilin halinden anliyoruz.
Az daha kamyona girecekti.

Peki kim suçlu?

Kamyon tabi ki ama bu kazada biz motosiklet sürücülerini ilgilendiren bir hata var.

Kamyon hata yapip, motosikletin seridine giriyor ama tam degil.
Yani motosiklet surucusunun kaçabilecegi oldukça genis bir alan kalmis.
Ama sürücü hedefi tam 12 den vuruyor.
Neden?
Kitlendi çünkü.
O kamyonu gördügü an itibariyle kamyona kitlendi.
Halbuki kaçis yolu aramasi lazim.
Baktigin yere gidersin kuralinin ne demek istedigini bu kaza bize aci bir biçimde anlatiyor.

Umarim arkadasimiz en kisa zamanda sagligina kavusur.
Geçmis olsun.....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar