Yine bir kaza

motor sürücüsüne çok kızdım işallah birşeyi yoktur tamam ama hiç bir zaman orta şeride yakın gidilmez kardeşim! gitmemelisin ! heleki karşı şerit dolu ise.. her an bir andaval fırlayabilir.. bu olası bir salaklık ama bu ülkede oluyor kardeşim ! sonra kaskın neden yok ?! 4 tekeri olan her kapalı kutu bariz andaval adayı kardeşim ! öğrenemediysen böyle öğrenirsin işte !

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Görüntüler olmasa haberin veriliş şeklini fazla kafaya takmadan geçerdim ama her şey ayan beyan ortadayken nasıl olurda bir haberci bu şekilde haber yapabiliyor anlamıyorum. Bi haberci olarak gerçekten çok utandım.

Heralde haber şu şekilde verilse daha doğru olur diyerekten ufak bi düzeltme yaptım:

http://haber.mynet.com/detay/yasam/kamyon-dehseti-guvenlik-kamerasinda/542123
Evet, haber böyle yapılmalıydı.:cat:
Kamyonet sürücüsünü ve haberi yapanları şiddetle kınıyorum.
Arkadaşımıza büyük geçmiş olsun. Maalesef burada objeye kilitlenme durumu var. Kitlenmese sağdan kaçabilirmiş.

Son düzenleme:
:cat::cat:
Ders alinacak bir kaza.
Kamyon motosikletin seridine girecek.
Fakat tam girmek uzereyken gelen motosikleti farkediyor ve sert fren yapiyor.
Motosiklet sürücüsü seridin yanlis yerinde konumlanmis ama bunun sebepleri olabilir.
Örnegin benim gördügüm kadariyla asfaltin sag tarafinda yer yer yamalar mevcut, arkadasimiz,bundan kaçinmak için seridin en solunda gidiyor olabilir,yani bu bir hata ama mecburiyet durumunda degil.

Kamyonun sert fren yapip aniden durmak istedigini,arkasindan gelen otomobilin halinden anliyoruz.
Az daha kamyona girecekti.

Peki kim suçlu?

Kamyon tabi ki ama bu kazada biz motosiklet sürücülerini ilgilendiren bir hata var.

Kamyon hata yapip, motosikletin seridine giriyor ama tam degil.
Yani motosiklet surucusunun kaçabilecegi oldukça genis bir alan kalmis.
Ama sürücü hedefi tam 12 den vuruyor.
Neden?
Kitlendi çünkü.
O kamyonu gördügü an itibariyle kamyona kitlendi.
Halbuki kaçis yolu aramasi lazim.
Baktigin yere gidersin kuralinin ne demek istedigini bu kaza bize aci bir biçimde anlatiyor.

Umarim arkadasimiz en kisa zamanda sagligina kavusur.
Geçmis olsun.....
Amin, konyon hatalı burda, ancak haber ın verılıs seklı bır felaket.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:23 ----------

Görüntüler olmasa haberin veriliş şeklini fazla kafaya takmadan geçerdim ama her şey ayan beyan ortadayken nasıl olurda bir haberci bu şekilde haber yapabiliyor anlamıyorum. Bi haberci olarak gerçekten çok utandım.

Heralde haber şu şekilde verilse daha doğru olur diyerekten ufak bi düzeltme yaptım:

http://haber.mynet.com/detay/yasam/kamyon-dehseti-guvenlik-kamerasinda/542123

.:cat::cat::rendeer:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosikletliyi görmemiştir bile o trafik canavarı ,motosikletli hızlı olduğundan hatalı.
Komadan çıkar inşallah, acil şifalar.:pale:

Bu arada bir kere daha ders olsun herkese. Akaryakıt istasyonu ,dinlenme tesisi,herhangi bir fabrika benzeri tesis vsvsv görüldüğünde mutlaka ona göre temkinli ve tedbirli gidilmeli.
Hatalı olan kamyonda olsa hastanede yatan motosiklet sürücüsü. Biz burada kimin hatalı olduğundan çok motosiklet kullanıcısı ne yapabilirdi kısmı daha önemli fakat kazadan önce, kaza sırasında şunu yapsaydı bunu yapsaydı demek te doğru değil. Benim başıma geldi Beyin şoka giriyor ve o anda ne kaçmayı ne manevra yapmayı düşünemiyor hatta dünyadan kopuyorsunuz. Baktığın yöne gidersinde pek tutmuyor her zaman çünki o anda sinir sistemi öyle bir çöküntü içerisine giriyorki anlatılır gibi değil. Ben o anlarda sadece ve sadece önümdeki aracın amblemini görüyordum oda bir bina büyüklüğünde.Ve saniyenin onda birinde doğumumdan itibaren hayatım film şeridi.
Yani uzun lafın kısası kaza anında yapılacaklar zaten çok kısıtlı ki oda yapmaya zamanınız ve şuurunuz varsa o anda. Yalnız kaza öncesi okadar çok şey varki. Bunları konuşsak daha manalı olur sanırım. Orada benzin istasyonu göründüğü anda arkadaş tedbir almaya başlamalıydı.

hep motorlular suçlu görünüyor
trafikde 100 motor 1araba durduruluyor
motor süren kişilere saga geçsin diye tekme sallayan polisler gördüm
motor aralardan geçmesin diye yolu tıkayan servis araçları birgün patlatacaklar motorluları

kaza haberinde motosiklet sürücüsünün asker oldugu ve dagıtım iznine geldigi yazmakta. kanunlara göre silah altında bulunan bir kimse izinlerde araç kullanması yasaktır.

buda işin bir başka boyutu.

Ben aşırı hız'ı nerede gördünüz anlayamadım.
Hızlı mı hızlı , fakat şehirlerarası yol için normal bir sürat.
Altındaki motosiklet muhtemelen 125cc ve o motorun yapacağı son hız zaten 120 civarı.
Hadi dedik son hız gidiyor , dimdik bir sürüşte kasksız gayet rahat 120 veya üstü gideceğini düşünmüyorum.
Hızı en fazla 90 olarak tahmin ediyorum. Fakat kameranın açısı ve kamyonun ters istikametten gelişi motoru hızlı gösteriyor.

Bana göre kamyon sürücüsü kesinlikle dalgın. Karşıdan 250 ile mi geliyor ki motorlu , göremiyor. Ha motorcuda suç yokmu. Kendi başını kendi yakmış. Plaja gider gibi motora binilmez.

Ha motorlu ne yapabilirdi. Hiçbirşey. Bu kadar kısa zamanda tepki vermek imkansız. Kamyon şeride girdikten sonra 1 saniye bile yok motosikletlinin bir manevra yapabilmesi için.

Acil şifalar versin diyorum suan kımın suclu oldugu onemını kaybetmıs bnce önemlı olan can.

hep motorlular suçlu görünüyor
trafikde 100 motor 1araba durduruluyor
motor süren kişilere saga geçsin diye tekme sallayan polisler gördüm
motor aralardan geçmesin diye yolu tıkayan servis araçları birgün patlatacaklar motorluları

bu memlekette şaşırmamak gerekiyor
ama bir polis bana tekme sallarsa ben o polisle uğraşırım
uğraşmazsam bakar geçersem o başkalarına da sallamaya devam edecek demektir
zaman ayırmak lazım
ama hep motorcular suçlu görülüyor veya trafikte 100 motor 1 araba durduruluyor tezini bilemicem
çevirmelerde durdurulmadan çok geçtiğim olmuştur
ama durdurmak suç da değil zaten polis gerekli kontrolünü her daim yapacak ve biz motorcular da her daim hazır olacağız

Bu arada bir kere daha ders olsun herkese. Akaryakıt istasyonu ,dinlenme tesisi,herhangi bir fabrika benzeri tesis vsvsv görüldüğünde mutlaka ona göre temkinli ve tedbirli gidilmeli.
Hatalı olan kamyonda olsa hastanede yatan motosiklet sürücüsü. Biz burada kimin hatalı olduğundan çok motosiklet kullanıcısı ne yapabilirdi kısmı daha önemli fakat kazadan önce, kaza sırasında şunu yapsaydı bunu yapsaydı demek te doğru değil. Benim başıma geldi Beyin şoka giriyor ve o anda ne kaçmayı ne manevra yapmayı düşünemiyor hatta dünyadan kopuyorsunuz. Baktığın yöne gidersinde pek tutmuyor her zaman çünki o anda sinir sistemi öyle bir çöküntü içerisine giriyorki anlatılır gibi değil. Ben o anlarda sadece ve sadece önümdeki aracın amblemini görüyordum oda bir bina büyüklüğünde.Ve saniyenin onda birinde doğumumdan itibaren hayatım film şeridi.
Yani uzun lafın kısası kaza anında yapılacaklar zaten çok kısıtlı ki oda yapmaya zamanınız ve şuurunuz varsa o anda. Yalnız kaza öncesi okadar çok şey varki. Bunları konuşsak daha manalı olur sanırım. Orada benzin istasyonu göründüğü anda arkadaş tedbir almaya başlamalıydı.

ben motorcu veya kamyoncu suçlu diyemeyeceğim
soruşturmanın neticesinde çıkacak ortaya
ama kaza anı tespitiniz doğru diyebilirim
ben de bu gece ışıkla yüzyüze geldim ama hızlı bir manevrayla kaçabildim
ve genelde kavşaklarda benzin istasyonlarında nerde ne çıkış varsa hem yola hem o çıkışlara dikkat etmeye çalışıyorum
bu her zaman mümkün olmuyor ama dikkat etmek lazım

Son düzenleme:
geçenlerde sağ tarafımdan benzin istasyonundan bir angavalın tekide birden önüme cıkmıştı frene bassam duramayacaktım ama kendimi nasıl sola yatırıp sıyırıp gectim anlamadım. araba olsa köküne kadar frene bassan en fazla kaportan ezilip burnun bile kanamayacak birşey olurdu ama motor bu işde direk küt , Allah hepimizi korusun. arabalar motorcuları hiç dikkate almıyor. abs fren olmadıktan sonra böyle ani durumlarda kacış yolu pek olmuyor işde.

ben motorcu veya kamyoncu suçlu diyemeyeceğim
soruşturmanın neticesinde çıkacak ortaya
ama kaza anı tespitiniz doğru diyebilirim
ben de bu gece ışıkla yüzyüze geldim ama hızlı bir manevrayla kaçabildim
ve genelde kavşaklarda benzin istasyonlarında nerde ne çıkış varsa hem yola hem o çıkışlara dikkat etmeye çalışıyorum
bu her zaman mümkün olmuyor ama dikkat etmek lazım[/QUOTE]

hocam kusura bakma alıntı yaptım ama...
kesinlikle kamyon sürücüsü suçlu bana göre değil kurallara göre, sinyali verdikten sonra dikkatli bir şekilde geçmesi lazım sende biliyorsun, adam duruyor ortada ne hakkı var ki bir insanın canına mal olacak belki beklemesi gerekir motorsiklette bir araçtır buradaki herkez bilir ama o insanlık dışı kamyon sürücüsünne öğretmemişler.
birdesoruşturmanın neticesini beklemeye gerek yok herşey oratadadır, aksine bir sonuç çıkacak olursa bilki bu olayda üçkağıtçılık vardır.
bjana göre motorsikletli arkadaşımızın tek suçu dikkatsiz olmasıdır, herşey çıkabilir karşısına herkezin sadece biraz daha dikkatli olmuş olsa belkide şu an bunları kimse yazmazdı bu konuya.
kazasız sürüşler.
kaza yapan arkadaşada acil şifalar dilerim.

Ben aşırı hız'ı nerede gördünüz anlayamadım.
Hızlı mı hızlı , fakat şehirlerarası yol için normal bir sürat.
Altındaki motosiklet muhtemelen 125cc ve o motorun yapacağı son hız zaten 120 civarı.
Hadi dedik son hız gidiyor , dimdik bir sürüşte kasksız gayet rahat 120 veya üstü gideceğini düşünmüyorum.
Hızı en fazla 90 olarak tahmin ediyorum. Fakat kameranın açısı ve kamyonun ters istikametten gelişi motoru hızlı gösteriyor.

Bana göre kamyon sürücüsü kesinlikle dalgın. Karşıdan 250 ile mi geliyor ki motorlu , göremiyor. Ha motorcuda suç yokmu. Kendi başını kendi yakmış. Plaja gider gibi motora binilmez.

Ha motorlu ne yapabilirdi. Hiçbirşey. Bu kadar kısa zamanda tepki vermek imkansız. Kamyon şeride girdikten sonra 1 saniye bile yok motosikletlinin bir manevra yapabilmesi için.

aynen katılıyorum;her ikiside bana göre hatalı motorlu daha da hatalı hani korumalar nerde yinede allah yardımcısı olsun

Kesinlikle kamyon şöförü hatalıdır. Gidişli gelişli yolda sola sapmadan önce karşı istikametten gelerek yaklaşan aracın gecmesini beklemesi zorunludur. Bu arada arkadan gelecek araçların geçişini engellemesi için yolu terk ederek tamamn sağa çekilmesi, geçiş için uygun pozisyonu beklemesi gerekır. Ben sinyal verdim geçerim diye bir kanun yok. Bu kamyoncuyu Türk adaletinin resmem oyması gerek.

az önce kız arkadaşım mesaj attı tam ben motor üstündeyken. babamın amcasının oğlu motosiklet kazası geçirmiş,kamyona çarpmış, birazdan ameliyata alacaklar, bacağı kesilicekmiş diye.
ama bu değil sanırım çünkü dediği kaza istanbulda idi. başlığı görünce o sandım bi an.

Arkadaşının durumunuda haber verirsen seviniriz

Yazıklar olsun bunun gibi şöförlere bunun yüzünden kaç kişi ile durup kavga ettim sinyal verme yok aniden frene basmalar takip mesafesını korumadan dibime dibime girmeler daha bir sürü şey...

Aynısı bana da oldu kaç kez hemde..
Duvar gibi kesiyorlar insanın önünü.
Döneceği yere 20 metre kalınca usulen sinyal verip dönüveriyorlar.

Sebeb şu arkadaşlar;
Motosikletler aslında görünmüyor arkadaşlar. Şöyle;
1) Motoru görüyorlar motorun hızını tahmin edemiyorlar.
2) Motosiklet küçük bizi görmek korkmak ve gerekirse durmak zorunda.
3) Araç içindekiler motosikletlerden kesinlikle korkmuyorlar. Görüyorlar ama önemsemiyorlar.

Arkadaşın yapacağı hiçbirşey yok. Motoru BMW olmadığından duramaz.
Süratini 70-80km/h olarak tahmin ediyorum. Kaliteli motorlar o hızda ani fren ile durabilir çarpsada enerji bu kadar olmaz.

Kask kask kask. Köylü motoru köylü alışkanlığı.
Ben hergün 250cc motorumla 3 köyün içinden geçiyorum.
Her seferinde kinayeli gülüşler laf atmalar dalga geçmeler oluyor.
Kask takmak için illa race mi kullanmak gerekiyor?Kafam asfalttan sert değil.
Gece gündüz farlarım yanıktır. Sıkıştığımda 4lülerimi çakarım. Kendimi gösteririm.

Bu sorumsuz kamyonet şöförüne sorsanız motoru gördüğünü itiraf edecektir.
Ama motor araç sayılmadığından dönüvermek istedi. OFFF OFF

Arkadaşlar hem kamyon sürücüsünü hem de motorluyu tanıtan birinin yorumunu aktarıyorum.lütfen dikkat : "ya kardeşler bende çatalpınarlıyım her ikisinide tanırım gayet iyi ama mustafa kardeşimiz biraz şımarım biri adam gibi bişi kullanmaz her zaman hızlıdır başına geleceği vardı geldi malisef sağlık durumuda iyi şimdi kendine gelmeye başladı bacagı kırık sadece"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar